huttentocht

Huttentocht Wandelen van berghut naar berghut met SNP

Huttentocht: wandelen van berghut naar berghut met SNP Natuurreizen

Wandelen van berghut naar berghut, oftewel huttentochten, zijn populaire wandelvakanties. In de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen, maar ook in landen als Italië, Frankrijk, Noorwegen, IJsland en Spanje staan talloze berghutten waar je tijdens je wandelreis kunt overnachten.

Bij SNP Natuurreizen worden deze trektochten vaak gecombineerd met overnachtingen in comfortabele hotels of pensions. Start de wandelreis vanuit een sfeervol dorpje en wandel via smalle bergpaden naar hooggelegen bergpieken.

Een huttentocht Oostenrijk bijvoorbeeld. De Oostenrijkse Alpen zijn erop ingericht om te bergwandelen. Neem het Stubaital, een populair wandelgebied in het aanbod van SNP. Passeer de Stubaier gletsjer en volg de Wilde Wasser Weg. ’s Nachts slaap je in karakteristieke berghutten. De ene iets luxer dan de andere, maar allemaal beschikken ze over het meest noodzakelijke tijdens de wandeltocht. Wat de blokhutten gemeen hebben is het fantastische uitzicht over de bergen. Dat is niet anders in de Dolomieten of Zwitserland.

Huttentocht met kinderen

Een huttentocht met kinderen maken? Ook dat is mogelijk bij SNP. Bijvoorbeeld een huttentocht door de Dolomieten in Italië, of in door de bergpassen van Oostenrijk. Tijdens deze gezinsvakanties wordt rekening gehouden met het tempo van het kind en is er in en rond de accommodaties voldoende vertier. De berghuttochten met kinderen kunnen individueel gedaan worden, maar SNP heeft ook een aantal groepsreizen met deskundige begeleiding.

Benieuwd naar alle berghutten trektochten?