Peru Reizen door het land van de Inca’s

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Het land van de Inca's

Een rondreis door Zuid-Amerika is niet compleet zonder een reis door Peru. Reizen in Peru doet natuurlijk denken aan Machu Picchu, Cusco en de legendarische Inca Trail. Een groepsreis of individuele rondreis in Peru brengt je meestal ook naar de Colca Canyon in Zuid-Peru, het Titicacameer tussen Peru en Bolivia, Tambopata in de Amazone en Lima, de hoofdstad van Peru. Op rondreizen in Zuid-Amerika is het koloniale Cajamarca in Noord-Peru ook een boeiende bestemming.

Trektochten in Peru
Echte hikers doen op hun vakantie in Peru, naast de Camino Real, oftewel de Incatrail of Machu Picchu Trail, ook trektochten in de Cordillera Blanca, de Chachapoyas regio en de Cordillera Real. Vanuit Huaraz maak je de trektocht met tenten naar de mooiste berg op aarde: Alpamayo. Vanuit Cusco maak je de trektocht naar de zesduizender Ausangate, een vulkaan in Zuid-Peru. Overweeg ook de Lares trail, de lichte vierdaagse trektocht door de Lares vallei, op slechts enkele uren van Cusco. Een vlucht over de mysterieuze Nazca-lijnen en wandelen over Incapaden in de majestueuze Andes zijn onderdeel van een van de meest complete groepsreizen in Peru.

Altiplano en Amazonewoud
Wie op zijn rondreis of wandelreis Peru en Bolivia combineert, raakt gefascineerd over de cultuur van de Ayamara en Quechua indianen op de Altiplano. Ervaar daarna vanuit een ecolodge (of jungle-lodge) de enorme tegenstelling met de inheemse culturen in het tropische Amazonewoud rond Tambopata en het Manu natuurreservaat. Bereid elke vakantie in Peru goed voor met de juiste vaccinaties. En check voor je een vliegticket het klimaat en de beste reistijd voor Peru. Dat bepaalt welke kleding je voor je vakantie in Peru nodig hebt. Zeker als je op je rondreis naast hotels regelmatig kiest voor kamperen.


Toon alle reizen in Peru

Peru met SNP

  • Ruime keuze aan Amazonewoud verlengingen
  • Bij aankomst in Lima goede briefing in het Nederlands
  • Peru-Zuid groepswandelreis een échte wandelklassieker
  • Stel je eigen reis samen aan de hand van 'Avontuur op Maat' bouwstenen
  • Volgens Lonely Planet staat Machu Picchu op de 3e plaats van beste bestemmingen ter wereld!

Toon Avontuur op Maat in Peru

Aanbevolen reizen in Peru

Peru_Machu_Picchu_02_-_Wijmke_Frens_WEB.jpg 8,6
Rondreizen
Privéreis

Peru - Zuid

Van Costa, Titicaca tot Cusco

rondreis langs hotels

Zwaarte
Comfort
18 dagen
vanaf € 1.715
Prijs per persoon bij min. 2 personen
wandelen_colca_vallei.jpg 8,6
Wandelen
Groepsreis

Peru - Zuid

Te voet door Tierra Incaica

wandelvakantie langs hotels en guesthouses

Zwaarte
Comfort
24 dagen Eerste gegarandeerde vertrekdatum: 09 jun 2018
vanaf € 2.540
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
Gegarandeerd vertrek

Wist je dat

  • Guano, de uitwerpselen van vogels, was een van de belangrijkste kunstmesten in de 19e eeuw in Peru
  • Van de 11 UNESCO-sites in Peru zijn de bekendste Machu Picchu, de koloniale steden Lima, Cusco en Arequipa en het Nationale Park Manu
  • Het Inca-rijk kende op haar hoogtepunt (circa 1530) meer dan 40.000 kilometer aan wegen, waarvan de Inca-trail wel het bekendste stuk is
  • De onder lokale bewoners bekende 771 meter hoge Gocta-waterval werd pas in 2005 wereldkundig gemaakt

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
Klaas Zwartjes

Klaas Zwartjes

Midden- en Zuid-Amerika

Er zijn weinig landen ter wereld met zo’n grote diversiteit als Ecuador. Van het Amazone regenwoud in het oosten tot de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte en de tropische kuststreek in het westen. Vooral het reizen door de Andes is een beleving. Historische steden als Quito en Cuenca en een aaneenschakeling van prachtige vergezichten. Een bezoek aan de bijzondere Galápagos-eilanden vervolmaakt je Ecuador-reis.

Mail naar afdeling Verre Reizen
Sandra van der Linden

Sandra van der Linden

Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië

Er zijn heel veel mooie plekjes op de wereld. Vulkanische gebieden zijn mijn favoriet, maar ook andere, lege, ruige en uitgestrekte gebieden zoals Alaska, Patagonië, de Himalaya, Noord-Amerika hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Het is geweldig om ook voor anderen een uitgebalanceerd reisplan te maken voor een bijzondere beleving in deze prachtige gebieden die de aarde rijk is!

Mail naar afdeling Verre Reizen