Ik kies zelf van a.s.r Verzekeringen

Reis- en annuleringsverzekeringen

SNP Natuurreizen biedt een uitstekend verzekeringspakket aan dat je direct bij je boeking bij ons kunt afsluiten.
Deze reis- en annuleringsverzekeringen zijn ondergebracht bij Ik kies zelf van a.s.r.

 

 

NB: Heb je voor 17 april 2023 een reis en/of annuleringsverzekering via SNP Natuurreizen afgesloten, klik dan hier voor de informatie en polisvoorwaarden van Europeesche Verzekeringen. Europeesche Verzekeringen is overgegaan in a.s.r. 

Kortlopende annuleringsverzekering

Kies voor een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens de vakantie. Je bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Let op: je kunt alleen een beroep doen op uw kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.*

Allrisk Annuleringsverzekering
Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaal je zelf om welke reden je de vakantie annuleert of eerder beëindigt.** Zo kunt je de vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat je onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In de voorwaarden lees je wat je vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.

Premieoverzicht (in % van de reissom)

  • 5,5% voor de standaard Annuleringsverzekering
  • 7% voor de Allrisk Annuleringsverzekering
  • Exclusief € 4,24 eenmalige poliskosten en 21% assurantiebelasting

* Heb je al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na ontvangst van je reisovereenkomst afsluit. Sluit je de kortlopende annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: Er wordt geen schade vergoed als je de reis wil annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat je de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

** Je kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer je geen zin hebt in de vakantie, je vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of je vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering hebt.

Bijlagen kortlopende annuleringsverzekeringen

Kortlopende reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Ik kies zelf van a.s.r. is er voor elke vakantie en elke reis. En dankzij alle extra's bepaal je helemaal zelf wat je wel en niet verzekert.

Bij SNP kies je standaard voor de Comfort reisverzekering incl. geneeskundige kosten; bagage en ongevallen. Deze reisverzekering kan eenvoudig worden uitgebreid met de modules ski-, snowboard- en bijzondere sportuitrusting (deze verzekert ook je (huur)fiets gedurende de reis), ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een uitbereiding voor rechtsbijstand.

Premieoverzicht

  • Bestemmingen binnen Europa € 1,92 per persoon per dag
  • Bestemmingen buiten Europa € 3,07 per persoon per dag
  • Exclusief € 4,24 eenmalige poliskosten en assurantiebelasting

Ga je meer dan 3 weken per jaar op vakantie? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering van de Ik kies zelf van a.s.r.

Bijlagen kortlopende reisverzekeringen

Verzekering voor Afkoop Eigen Risico

Huur je een auto in Canada of de Verenigde Staten? Dan gelden er andere premies en dekkingen dan in de rest van de wereld. Sluit hiervoor de verzekering voor afkoop eigen risico af. Rechtsbijstand is dan bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. De Verenigde Staten en Canada kennen namelijk andere rechtsregels dan Nederland. Het is belangrijk dat deze risico’s goed worden afgedekt.

Premieoverzicht
  • Auto/motor; € 3,95 per dag
  • Premies zijn per object, per dag. De premie is exclusief 21% assurantiebelasting

Bijlagen verzekering afkoop eigen risico

Doorlopende verzekeringen

Voor frequente reizigers is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering al snel voordeliger. Vanzelfsprekend kun je deze via SNP Natuurreizen afsluiten, mits je woonachtig in Nederland bent. Informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden en tarieven.

Let op: de doorlopende annuleringsverzekering heeft een maximum dekking van € 1500,- per persoon per reis (maximum verzekerd bedrag is €6.000 per verzekering per jaar). Is je reissom hoger, dan kun je de doorlopende annuleringsverzekering ophogen tot een maximum dekking van € 3000,- per persoon (maximum verzekerd bedrag is €12.000 per verzekering per jaar).*
Ook als je elders een doorlopende annuleringsverzekering hebt afgesloten, moet je rekening houden met een maximum aan de gedekte reissom en moet je, wil je volledige dekking hebben, het eventuele verschil bijverzekeren met een kortlopende annuleringsverzekering via SNP.

* De dekkingen met een maximumbedrag tot €3.000,- kunnen alleen afgesloten worden in combinatie met een doorlopende reisdekking

Bijlagen doorlopende verzekeringen

Afsluiten en schade melden

Het afsluiten van een verzekering bij Ik kies zelf van a.s.r.
De verzekering(en) komt definitief tot stand zodra je de opdracht schriftelijk, telefonisch of online hebt verstrekt. Je reisverzekering kun je uiterlijk tot één dag voor aanvang van de reis afsluiten. Je annuleringsverzekering dient uiterlijk binnen zeven dagen na boeking afgesloten te zijn.

NB: SNP aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van vermissing, beschadiging, diefstal of enige andere schade aan de bij SNP gehuurde materialen. Ook voor schade, ontstaan tijdens de duur van het verblijf, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid. Wij adviseren je daarvoor een goede reis- en bagageverzekering af te sluiten.

Schade melden
Via Ik kies zelf van a.s.r. is het mogelijk om schade te melden voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering en een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering.

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
Anvr Sgr Calamiteitenfonds Sustainable Travel Award 2019 Travelife certified