Vakantie Albanie

Actieve vakantie Albanië

Wandelen met SNP in Albanië

Vakantie in Albanië is reizen door het laatste onontdekte land van Europa. Een reis naar Albanië begint en eindigt vaak in de hoofdstad Tirana. Tirana wordt snel moderner, maar wandelen in de bergen van Albanië is reizen naar de tijd van het communistische regime. SNP biedt in Albanië een wandelvakantie in de Albanese Alpen aan. Op reis door Albanië val je van de ene verrassing in de andere: het heerlijke eten, eeuwenoude steden als Shköder en Kruja, het meer van Komani, de prachtige stranden aan de Adriatische kust, diepe kloven en valleien. Op vakantie in Albanië zal je vooral door de ongekende gastvrijheid van de bergbevolking worden gegrepen. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Albanië

hoogste_toppen_van_de_Albanese_Alpen,_Jezerca.JPG
SNP reis
Albanië Peaks of the Balkan

wandelvakantie langs guesthouses, hotels en herdershut

13 dagen v.a. € 1.860
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
_MG_9381.jpg
SNP reis
Albanië Albanese Alpen

wandelvakantie langs hotels, pensions en guesthouses

8 dagen v.a. € 989
Prijs per persoon bij min. 2 personen
albanie
SNP reis
Albanië Zuid-Albanië

wandelvakantie langs hotels, guesthouse en homestays

8 dagen v.a. € 999
Prijs per persoon bij min. 2 personen
tn__MG_9255.jpg
SNP reis
Albanië Balkan Hike Experience

Hiken langs guesthouses, hotels en herdershut

13 dagen v.a. € 1.870
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

Balkan trail

De High Peaks of the Balkan Trail. Deze unieke wandeltocht dwars door en rondom het hoogste gebergte van de Balkan, de Albanese Alpen, leidt je langs fantastische en nog grotendeels ongerepte berglandschappen, langs authentieke bergdorpen met een ongekend gastvrije bevolking en door drie eigenzinnige landen: Albanië, Kosovo en Montenegro. Deze grensoverschrijdende trekking heeft alles in zich om een echte klassieker te worden! Bekijk de Balkan Trail

Wandelvakantie Albanië

Een wandelvakantie in Albanië is een bijzondere ervaring. Dit ongerepte Europese land is nog niet ten prooi gevallen aan het massatoerisme en bevat een geweldige mix van natuurschoon en cultuur. Tijdens een reis in Albanië maak je onder meer kennis met hoofdstad Tirana en het eeuwenoude Shkodër.

Tijdens de trektochten in de bergen voelt het alsof je terug gaat in de tijd, zeker wanneer je de vriendelijke bergbewoners ontmoet. De wandelreizen van SNP door Albanië zijn behoorlijk pittig vanwege de grote hoogteverschillen en de veelal slecht onderhouden routes die bezaaid zijn met stenen. Gemiddeld wandel je tussen de 3 en 8 uur per dag. Enige wandelervaring is daarom een vereiste, net als een goede conditie.

Albanië met SNP

  • SNP biedt als enige een echte wandelreis door Albanië aan
  • Wij werken samen met de enige Albanese outdoorspecialist
  • Uitstekende lokale Engelstalige gidsen en assistentie
  • Verblijf bij de bergbevolking thuis: een unieke ervaring
  • Te voet door het laatste ongerepte berggebied van Europa

Wist je dat

  • Albanië betekent 'Het land van de witte bergen'
  • De hoogste berg in Albanië is de Korab van 2.784 meter
  • In Albanië betekent 'nee' schudden juist ja. Knik je 'ja' dan bedoel je juist nee
  • De beste reistijd voor Albanië zijn de maanden mei, juni, juli, augustus en september. De kans op mooi weer is dan het grootst en er valt relatief weinig neerslag
  • De munteenheid in Albanië is de Albanese lek
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.