Actieve vakantie Argentinië

Avontuurlijke rondreizen door Argentinië

Wie meerdere reizen in Zuid-Amerika heeft gemaakt, zal tijdens een vakantie in Argentinië ervaren dat geen ander land in Latijns Amerika zo op Europa gericht is als Argentinië. Dat komt omdat veertig procent van de Argentijnen Italiaanse wortels en dertig procent Spaanse voorouders heeft. Vooral in de hoofdstad Buenos Aires, het startpunt van een rondreis door Argentinië, zie je dit terug in de architectuur rond het beroemde Plaza de Mayo, en in Recoleta, de begraafplaats van Evita Perron. Argentina kent echter ook genoeg Zuid-Amerikaans temperament. Een vakantie in Argentinië is niet compleet zonder het dansen van de tango in Caminito, de beroemde volksbuurt van Buenos Aires. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in Argentinië

AR_Los_Glaciares,_hike_Loma_del_Pliegue_Tumbado_02_WEB.jpg
SNP reis
Argentinië Patagonië

wandelvakantie langs hotels en refugios

18 of 21 dagen v.a. € 3.774
Prijs per persoon bij min. 2 personen
het_koude_meer.jpg
SNP reis
Argentinië Lake District, Patagonië

Actieve rondreis met huurauto langs hotels

18 dagen v.a. € 3.076
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Via de Lerma-vallei zigzag omhoog naar San Antonio de los Cobres
SNP reis
Argentinië Noordwest Argentinië en Atacama-woestijn

Actieve rondreis langs hotels en boutique posadas

18 of 20 dagen v.a. € 2.591
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Rondreis Argentinië

Een rondreis door Argentinië is een ontdekkingstocht door spectaculaire landschappen waarbij natuurschoon en cultuur samenkomen. Je maakt deze reizen op eigen houtje met een comfortabele huurauto. Maak kennis met de tropische jungle in het noorden en de beroemde Iguazú watervallen, die als een kletterende massa naar beneden storten. Je ontdekt waarom Salta als bijnaam 'de schone' heeft, wanneer je tussen de prachtige koloniale gebouwen wandelt. Of trek probleemloos door noordwest-Argentinië en een deel van de Chileense Atacama-woestijn of het Argentijnse merengebied in het zuidwesten. 

Met behulp van uitgebreide reisinformatie, kaartmateriaal van SNP en GPS tracks maak je tijdens deze rondreizen een aantal fraaie wandelingen, soms met lokale gids. Ook staan een aantal unieke excursies en workshops op het programma, zoals een lama-wandeling of een lesje empenadas maken. Dit is een zeer speelse manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Een rondreis in Argentinië is niet compleet zonder een bezoek aan de vurige hoofdstad Buenos Aires, ook wel het “Parijs van Zuid-Amerika” genoemd vanwege de duidelijke invloed van 19e-eeuws Europa. 

Bekijk alle rondreizenreizen in Argentinië
 

Patagonië wandelvakantie

Op rondreis combineren veel mensen Patagonië in Argentinië met een reis naar Chili om in Chileens Patagonië te wandelen in Torres del Paine: een van de meest indrukwekkende nationale parken van Zuid-Amerika. Tijdens zo'n wandelvakantie of rugzaktrekking zie je hier bijna zeker de majestueuze condor, zwevend boven de immense Grey gletsjer. Rondreizen door Argentinië en Chili maakt diepe indruk.

Patagonië is een zeer veelzijdig gebied vol natuurschoon: de imposante Perito Morenogletsjer in Nationaal Park Los Glaciares, uitgestrekte woestijnvlaktes en de reusachtige bergtoppen van de Andes. En rondreizen in Patagonië krijgt een extra dimensie wanneer je de grens oversteekt naar Chili om te wandelen in het schitterende nationaal park Torres del Paine.

Toon alle wandelvakanties in Patagonië

Argentinië met SNP Natuurreizen

 • Individuele rondreizen vol natuur en cultuur
 • Rondreizen met huurauto
 • Bezoeken aan Buenos Aires en Salta
 • Ontdek Argentinië in combinatie met Chili
 • Verblijf in comfortabele accommodaties: hotels, refugios en boutique posadas
   

Wist je dat 

 • Van alle Argentijnse natuurwonderen staan Los Glaciares en de Iguazu watervallen het langst op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
 • In de zuidelijke provincie Santa Cruz woont gemiddeld slechts één Argentijn per vierkante kilometer.
 • Het ongerepte Vuurland hoort deels bij Argentinië en deels bij Chili. In het Argentijnse deel ligt het prachtige Nationaal Park Tierra del Fuego.
 • De tango is in de 19e eeuw ontstaan in de achterstandswijken van Buenos Aires. De dans combineert de Argentijnse Milonga met onder meer Afrikaanse en Zuid-Europese invloeden.
 • De beste reistijd voor Noord- en Centraal-Argentinië zijn de maanden april, mei en later in het jaar september, oktober en november. Naar Zuid-Argentinië kun je het best in januari, februari en december afreizen.
 • Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Argentinië 5 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil 4 uur.
   

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Cindy Roelofs

Midden en Zuid-Amerika, Antarctica, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Reizen is voor mij alle zintuigen op scherp stellen. Weg uit het dagelijkse ritme waardoor ik mijn hoofd helemaal kan leegmaken. Ecuador was mijn eerste reis buiten Europa die ik bezocht heb, overzichtelijke en relatief klein land waarbij de combinatie van regenwoud, Andes en kust eenvoudig te maken is. Sowieso is de diversiteit van het kleurrijke Latijns Amerikaanse groot; een trekking (in de Andes), bezoeken van koloniale steden, op zoek naar wild in het regenwoud, genieten aan de kust regio's. Voor het heerlijke eten en de lieve, vaak giechelende, bevolking en cultuur wil ik graag naar Azië. Als het gaat om de gigantische uitgestrektheid van Australië waar je helemaal los kunt gaan met een roadtrip of het heerlijke Nieuw Zeeland met haar bizar afwisselende landschap. Er is nog zo veel te ontdekken! Laat mij weten wat jouw wensen zijn en dan gaan we samen aan de slag om de beleving waar jij naar op zoek bent, in een reisplan uit te werken!

Mail naar afdeling Verre Reizen

Sandra van der Linden

Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië

Er zijn heel veel mooie plekjes op de wereld. Vulkanische gebieden zijn mijn favoriet, maar ook andere, lege, ruige en uitgestrekte gebieden zoals Alaska, Patagonië, de Himalaya, Noord-Amerika hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Het is geweldig om ook voor anderen een uitgebalanceerd reisplan te maken voor een bijzondere beleving in deze prachtige gebieden die de aarde rijk is!

Mail naar afdeling Verre Reizen