Marokko Land van de Berbers

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Dichtbij Europa en toch compleet anders

Marokko is de poort tot Afrika, een fascinerend land met een bijzonder rijke cultuur en prachtige natuur. Een ideaal vakantieland, geschikt voor alle soorten vakanties. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige rondreis Marokko, met een huurauto of in groepsverband. Maar het land biedt ook uitstekende faciliteiten voor een actieve vakantie, zoals een wandelvakantie. Of ga juist mountainbiken of fietsen in Marokko. Een actieve Marokko vakantie is er in alle soorten en maten.

Rondreis Marokko
De parel van de Mahreb is ook erg divers qua natuur. Van de hoge bergen van de Atlas tot de Koningssteden, van de Atlantische stranden van Essaouira en bezuiden Agadir, tot de zandduinen en palmenoases van de Sahara. Geef jezelf over aan de overweldigende indrukken van de souqs en medina’s van Marrakech en Fes, of ga op zoek naar de stilte van valleien rondom de Toubkal of de zandduinen bij Merzouga en Zagora. De gastvrijheid van de Berbers en de Arabische bevolking is hartverwarmend. Ook erg leuk voor gezinnen met kinderen. Geniet tijdens een vakantie Marokko van het comfort, de smaakvolle inrichting en de warme gastvrijheid in de mooiste riads en kasbah hotels.

 

Toon alle reizen in Marokko

Wat wil je doen in Marokko

Fietsen

1 reis

Wandelen

9 reizen

Vogels kijken

Rondreizen

Ezeltocht

Met een groep

Met het gezin

Marokko met SNP

  • Stevige trekkings en rustige dagwandelingen door hooggebergte; groene valleien en zandduinen
  • Te gast in bijzondere onderkomens zoals de riads en kasbah-hotels
  • Gastvrije en goede Engelstalige gidsen op groepsreizen èn individuele reizen
  • Uitgebreid maatwerkaanbod; eindeloos combineren van bouwstenen
  • Compleet reisaanbod: van korte trekkings tot complete wandelreizen, rondreizen, fietsreizen, gezinsreizen en themareizen

Toon Avontuur op Maat in Marokko

Aanbevolen reizen in Marokko

2015-12-2,_Heremietibis,_Marokko.JPG 8,6
Vogels kijken
Groepsreis

Marokko - Vogelreis

De vogelrijkdom van de Maghreb

vogelrondreis langs pensions en hotels

Zwaarte
Comfort
13 dagen
vanaf € 1.420
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
avondlicht-in-de-lemen-dorpjes-van-de-dadesvallei.jpg 8,6
Wandelen
Groepsreis

Marokko - Dadesvallei

De vallei van de duizend Kasbahs

wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
8 dagen Eerste gegarandeerde vertrekdatum: 23 sep 2018
vanaf € 615
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
Gegarandeerd vertrek
de_top_van_de_toubkal_is_bereikt.jpg 9,5
Wandelen
Privéreis

Marokko - Toubkal

Rond de Djebel Toubkal, de berg der bergen

wandelvakantie met muildieren, langs familiehuizen, refuge en guesthouse

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 550
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wist je dat

  • Hoogste berg ten noorden van de Sahara is de 4167m hoge Toubkal
  • Marokko kent 4 Berbervolken: de Aït Atta (Woestijnberbers); Rifberbers, Sousberbers en Atlasberbers
  • De UNESCO heeft het Jemaa-el-Fnaa plein en haar verhalenvertellers, zangers en kunstenaars uitgeroepen tot een “Meesterwerk van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid”
  • Op reis in Marokko is ‘verdwalen in de souq het beste wat je kan overkomen’
  • De kasbah (ommuurd stadsdeel of dorp) en ksar (Arabisch voor fort) zijn karakteristiek voor de traditionele bouwstijl van Marokko

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
Peter van Damme

Peter van Damme

Productmanager Noord-Afrika & het Midden-Oosten
Een reis naar Noord-Afrika of het Midden-Oosten staat voor mij voor bijzondere ontmoetingen met de ongekend gastvrije lokale bevolking, wandelen door groene oases vol leven, over eindeloze zandduinen en diepe zinderende kloven, over opvallend groene berggebieden waar je tot laat in het voorjaar nog sneeuwvelden ziet. Thee drinken met een boer onder een palmboom, eindeloos dwalen door souqs en bazaars, je verwonderen over de prachtigste bouwwerken en de herinneringen aan de oudste culturen ter wereld. Zo compleet anders, maar toch relatief dichtbij. Dat maakt deze regio voor mij tot een perfecte vakantiebestemming. Graag nodig ik je uit om deze sprookjesachtige wereld met ons te ontdekken.

Mail naar afdeling Verre Reizen
Sanne Copal-150x150

Sanne Copal

Afrika & Noord-Amerika
Veelzijdige landen, daarvan krijg ik energie en word ik enthousiast. Het leukste is ook dat je daardoor een land meerdere keren kan bezoeken en steeds weer verrast wordt en nieuwe plekken ontdekt. Marokko heb ik sinds kort (2018) verkend per huurauto. Zo sta je in de medina van de koningssteden, de zonsondergang te bewonderen in de woestijn van Merzouga en wandel je door de Todra Gorges en Gorge du Dades. Ik kan niet anders zeggen: dat is genieten! Vergeet ook de heerlijke Marokkaanse keuken niet: aan groente geen gebrek. Een goede keuken, daar houd ik ook van. In Canada heb ik intens genoten van het buitenleven in een camper, een avontuur in British Colombia dat ik niet had willen missen. Canada is een land om meerdere keren te bezoeken zodat je van alles goed kunt genieten en niet te snel door het land reist. Ik ga met alle plezier aan de slag om samen met jullie een mooie reis samen te stellen.

Mail naar afdeling Verre Reizen