SNP Reisleiders Wie begeleidt mijn reis?

Ervaren, enthousiast én gecertificeerd

Geselecteerd op persoonlijkheid, enthousiasme, kunde en ervaring, getoetst tijdens onze opleidingen en tenslotte voor jouw reis gekozen. Op deze pagina stellen de SNP-reisleiders zich graag aan je voor. 

Liefde voor de natuur
Of ze nu net zijn begonnen of al jarenlang reizen begeleiden, de SNP-reisleiders kenmerken zich door hun liefde voor de natuur en kennis van bijzondere gebieden. Bij voorkeur verplaatsen ze zich te voet of per fiets. Boven alles willen zij hun enthousiasme en kennis met je delen en dit is misschien wel hun belangrijkste gemeenschappelijke eigenschap. Zoals je hieronder zult lezen, zijn de verschillen groot en begeleidt elke reisleider op een unieke manier zijn of haar reizen.

Certificaat SNP-Opleidingen 
SNP Natuurreizen hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid. Al vanaf de oprichting zijn er speciale cursussen voor reisleiders ontwikkeld en inmiddels zijn deze uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsprogramma: SNP Opleidingen. Sinds 1 januari 2012 is deze opleiding gecertificeerd. Sinds juni 2013 zijn al onze ervaren reisleiders in het bezit van een diploma en pas.

Bekijk hier het overzicht van onze reisleiders:

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W |

Ad Schoutens

ad-schoutens1.jpgZodra de wandelschoenen aangaan is Ad in zijn element. Waar... dat maakt hem niet uit. Hij geniet op de Veluwe net zoveel als in de Himalaya. Als het kan gaan altijd brander en pan mee. Op de meest bizarre plekjes staan de koffie en thee opeens klaar. Hij is allergisch voor mensen die zeuren als ze op de mooiste plekken op aarde op stap zijn. Genieten van het buiten zijn, en nog wat entertainment en de reis kan niet meer stuk. Ad heeft zijn eigen bureau voor natuur- en gebiedsontwikkeling.

Annelies Pelt

Annelies_klein.JPGAfgestudeerd als bioloog in de bio-informatica. Griekenland is haar grote liefde, ze spreekt de taal, kent de dansen, de keuken en weet veel over de cultuur en de geschiedenis. 's Zomers woont ze in het centrale Griekse bergland. Verder houdt zij van de andere mediterrane Europese landen: Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië. Haar passies zijn wandelen, nieuwe paden verkennen en het overbrengen van haar liefde voor de natuur en cultuur.

Boris van Oirschot

boris-van-oirschot-1-bijgesneden.jpgBoris is als bioloog natuurlijk buiten op zijn best. Mooie plekjes en bijzondere ontmoetingen met mens of natuur deelt hij graag met anderen. Reizen is heel geschikt om je op elke plek en elke dag opnieuw te verwonderen en nieuwe dingen te leren. Sinds 2000 gaat Boris met SNP op avontuur in bij voorkeur de berg- en bosgebieden. Voorheen trof je hem over de hele wereld, de laatste jaren vooral in Europa.

Bram von Blomberg

bram_von_-blomberg-bijgesneden.jpgTropisch bosbouwer Bram was al vroeg nieuwsgierig naar de wereld: op zijn 10e trok hij met een rugzak rond en op zijn 19e fietste hij van Panama naar Mexico. Latijns Amerika werd al snel is zijn tweede thuis: hij kan alles vertellen over de Maya's, Inca's en alle soorten begroeiingen die er te vinden zijn. Sinds 2005 woont Bram in Spanje vanwaar hij trektochten en natuurreizen begeleidt als zelfstandige gids, maar zeker ook voor SNP. Hij woont en werkt het liefst buiten, trommelt graag een potje met de locals en prefereert wandelen boven zeuren.

Carine Nieman

carine_nieman2klein.jpgVan oorsprong Amsterdamse geologe die al meer dan vijventwintig jaar haar vrije tijd opspaart om SNP-reizen te begeleiden. Heeft veel ervaring met veldwerk en excursies en weet dan ook als geen ander hoe je 'in het veld' op eenvoudige wijze de vaak complexe ontstaansgeschiedenis van gebergten zichtbaar maakt. Is daarnaast ook geïnteresseerd in de flora onderweg, van IJsland tot Turkije en Noorwegen tot Spanje.

Carlos Huijser

carlos-huijser-bijgesneden.jpgVogels, insecten, planten in Zuid-Europa en Latijns-Amerika, geologische ontdekkingen en ontdekkingssreizigers of fossielen: Carlos Huijser is graag uw gids. Als milieukundige heeft hij bodemonderzoeks- en saneringsprojecten in het buitenland gedaan en nu houdt hij zich in het dagelijkse leven bezig met binnenlands beleids- en regiewerk. Hij geeft les op de IVN-gidsopleiding en vertelt in een buitenbioscoop over stenen en de landschappen uit de ijstijd. Houdt van goede grappen, mooie waarnemingen en verhalen over wat mensen beweegt.

Carolijn Wessels

carolijn-wessels.jpgCarolijn heeft een grote passie voor reizen en beschouwt het als een voorrecht al veel mooie plekken in de wereld te hebben leren kennen. Ze houdt ervan om deze passie te delen met reisgenoten in haar werk als reisleider. Organiseren en improviseren gaan Carolijn goed af. En deze talenten zet ze graag in zodat iedereen van een zorgeloze vakantie kan genieten. Carolijn is een enthousiaste en positieve reisleider, die graag buiten is en haar liefde voor de natuur en wandelen met haar groepen deelt. Ze heeft altijd een grote belangstelling gehad voor verschillende mensen en culturen en zo maakt ze ook graag een praatje met locals, bij voorkeur in het Spaans of Portugees. De verhalen en tips die ze zo te horen krijgt deelt ze graag met haar reisgenoten. Carolijn reist graag naar Portugeestalige landen (Madeira, Azoren en natuurlijk Portugal zelf) maar geniet ook op andere SNP bestemmingen van de mooie natuur.

Caroline van Ommeren

Caroline_van_Ommeren1.JPGCaroline heeft jarenlang gewoond, gewerkt en gereisd in Azië en zich zo de Oosterse cultuur en mentaliteit eigen gemaakt. Gepassioneerd in haar speurtochten naar reisdoelen buiten de normale routes en weg van de massa. Het blijft een uitdaging bestemmingen voor reisgenoten om te zetten in een perfecte mix van highlights en nieuwe ontdekkingen.

Christa Ran

christa-ran2-bijgesneden.jpgDeze antropologe stapte sinds 2002 binnen Europa aardig wat kilometers voor SNP weg. Christa is nooit uitgeleerd en voortdurend in de weer met nieuwe cursussen, waarmee ze haar reeds uitgebreide kennis van de Oudheid en de Middeleeuwen vergroot. Frankrijk, Groot-Brittannië, Noorwegen maar ook Italië bekoren haar het meest. Hier kan ze de sporen van de pelgrims, de Kelten, de Byzantijnen en Romeinen volgen. Pippi Langkous was haar heldin, maar wij zien haar meer als Bambi: onverschrokken en altijd nieuwsgierig.

Clara Wilken

clara-wilken-bijgesneden.jpgWat hoor je als je heel stil tegen een boom zit? Wat voel je als je met je blote voeten door het gras loopt? Wat ruik je wanneer het net geregend heeft? De natuur is dichterbij dan we denken! Vanuit haar achtergrond als bioloog is Clara dagelijks buiten te vinden om zowel kinderen als volwassenen weer verwonderd te laten zijn over de natuur. Als zelfstandige is Clara verbonden aan diverse projecten waarbij de nadruk ligt op natuurbeleving, natuureducatie en kruiden. Schrik dan ook niet als ze je tijdens een reis plots een plantje aanwijst met de vraag of je het ook wilt proeven.

Dick Scholten

dickscholten-bijgesneden.jpgMilieuadviseur die al van jongs af aan grote en kleine fiets- en wandeltochten maakt door Scandinavië, Zuid-Europa, Noord-Amerika en Noord-Afrika. Het liefst door afgezonderde natuurgebieden en streken waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Koud of warm dat maakt niet uit, maar een tikkeltje extreem maakt het wel leuker. Informatie over natuur en omgeving deelt hij graag met anderen. En leuke reisverhalen zijn er natuurlijk altijd voorhanden. Genieten van de omgeving en het buiten zijn staan altijd centraal.

Dick van der Veen

Sociaal geograaf en hispanoloog. Als reisleider staat Dick bekend om zijn kleurrijke verhalen over landschap, cultuur en geschiedenis van het Iberisch Schiereiland. Maar ook in Istanbul, Praag en Latijns-Amerika voelt hij zich thuis. Dick is auteur van de natuurwandelgids ‘Midden- en Zuid-Spanje’. Houdt je tijdens de reis ook op de hoogte van sportuitslagen en ander relevant nieuws.

Dinand van Turnhout

dinand_van_turnhout.jpgMet zijn onuitputtelijke enthousiasme begeleidt Dinand even makkelijk kinderen als volwassenen door allerlei landschappen. Inmiddels is hij bekend met vele bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten. Zonder de individuele wensen uit het oog te verliezen probeert hij ongemerkt een groep te creëren. Genieten en Beleving staan voorop waarbij iedereen een uniek aandeel heeft. Je laten verwonderen over flora en fauna is zijn uitdaging.

Doede Wessels

doede-wessels-bijgesneden.jpgTussen een struintocht op de Veluwe of een (alpine)trektocht in hooggebergte lijkt een groot verschil te zitten. Maar dit zijn juist de gebieden waar Doede graag verblijft en met een SNP groep of zelfstandig te vinden is. Via de scouting ontdekte hij ooit de buitensport en sindsdien is weinig te gek. Een wintertrekking in Zweeds Lapland of een klimexpeditie in Kirgizië. Er zijn altijd wel leuke nieuwe uitdagingen te vinden. Als reisleider wil Doede het gezelschap dan ook laten genieten van de (bergachtige) omgevingen waar hij zelf zo van houdt.

Eline van Nes

eline-van-nes.jpgTot haar 12e heeft Eline in 5 verschillende landen in het buitenland gewoond. Sindsdien heeft ze altijd van reizen gehouden en is geïnteresseerd gebleven in mensen, samenlevingen, culturen en de woeste en diverse natuur. Na haar studie Culturele Antropologie is ze verder de wereld gaan verkennen: als SNP gids en als fotojournaliste.

Els Groot

els_groot.JPGNa meer dan 10 jaar haar eigen organisatie Els Groot Wijnwandelreizen te hebben gedreven, sloot Els zich sinds 2010 aan bij SNP. De Côtes du Rhône is de plek waar het allemaal is begonnen, en die kent ze dan ook het beste. Els is als vinoloog vooral gespecialiseerd in Frankrijk en Italië.

Els Harinck

els_harinck-bijgesneden.jpgEls Harinck werkt al vele jaren voor SNP en is het liefst te vinden op het Afrikaanse continent ten zuiden van de Sahara. Het is vooral de Afrikaanse mens die haar hart heeft gestolen en door haar verhalen betrekt ze je bij de lokale cultuur en het dierenleven.

Elsbeth Jongsma

elsbeth_jongsma-bijgesneden.jpgElsbeth Jongsma maakte op haar 23e haar eerste lange reis naar Azië en ontdekte dat de wereld te groot en opwindend is om je leven achter een bureau door te brengen. Ze combineerde reizen met werk als freelance filmjournalist, totdat ze in 1998 koos voor een permanent nomadisch bestaan. Wanneer ze geen reizen begeleid voor SNP trekt ze per fiets of te voet de wereld over met haar Engelse echtgenoot. Ze voelt zich overal thuis en heeft een diepe fascinatie voor plekken waar de (vaak eeuwenoude) relatie van de bewoners met het landschap nog levend is.

Eric Dawson

eric_dawson.JPGAls ik in Nederland niet bezig ben met planten, wandelen of muziek, kun je me in de bergen vinden. Van een "muzecoloog" kun je toch niet anders verwachten?

Erik van de Pol

erik_van_de_pol1.jpgErik is fulltime reisleider bij SNP. In de wintermaanden als toerski- en telemarkgids in de Alpen; in de zomermaanden leidt hij liefst trekkings in Latijns-Amerika. Ooit begonnen als docent, inmiddels een bergsporter in hart en ziel en verknocht aan Chili, Bolivia en Peru, Afrika en Azië.

Fons Hoebink

fons-hoebink-1.jpgVan Gaia tot de tempels op Sicilië. Van Johanneskruid tot Jeruzalem. Van gletsjer tot delta. Geen standbeelden in Venetië? Er zijn veel verhalen te vertellen en dat doe ik graag tijdens mijn reizen. Voor Fons is Europa een onuitputtelijke bron, ook wat eten en drinken betreft. Er valt veel te ontdekken en dat samen doen is de extra dimensie van een groepsreis. Elke reis is een nieuw avontuur en zolang zijn knieën het toestaan gaat hij door.

Frank Terstappen

frank-terstappen-bijgesneden.jpgIs erg begaan met vogels maar bovenal is hij een gepassioneerd natuurfotograaf. In zijn vrije tijd is hij veel in de natuur te vinden waar hij meestal aan het fotograferen is. Tijdens zijn excursies of bij het begeleiden van vogel- fotoreizen ziet hij het als een uitdaging om het iedereen naar zijn zin te maken. Hij heeft de IVN gidsen opleiding gevolgd en heeft o.a. voor Vogelbescherming Nederland gewerkt. Nu werkt hij in de bijzondere zorg en combineert dat met z’n eigen natuurevenementen bureau. Frank is sociaal, enthousiast, gedreven en gemotiveerd en heeft een brede interesse in de natuur. Dat wil hij graag delen met z’n reisgenoten. Tijdens zijn reizen is het zijn doel: om iedereen maximaal te laten genieten.

Frank van Groen

frank-van-groen-bijgesneden.jpgFrank is een vogelaar in hart en nieren. Hij begeleidt al vele jaren SNP-reizen "all over the world" en wist al reizende in de loop der jaren een uitgebreide soortenlijst op te bouwen. De vogelreizen naar de Bosporus en Zuid Spanje behoren tot zijn favorieten. Frank is gefascineerd door vogelgedrag en grote aantallen. Verder telt Frank ook beroepshalve vogels, zoals voor provinciale weidevogelmeetnetten. Ook is hij actief als vrijwilliger voor SOVON-vogelonderzoek en verzorgt hij cursussen voor de vogelwerkgroep in zijn woonplaats. Frank vindt het leuk zijn passie voor vogels te delen met anderen. Een telescoop op vogelreis behoort tot zijn standaarduitrusting, ideaal om rustig een vogel makkelijk aan medevogelreizigers te laten zien.

Froutje Fruithof

Froutje_Zomer_2013_091_zoom.jpgFroutje is een natuurmens in hart en nieren. In en met de natuur leven doet ze het allerliefst. Ze voelt zich thuis tijdens een avontuurlijke rugzaktrektocht, maar geniet ook intens van haar biologische groentetuin. Net als de Gemzen vind je haar ’s zomers hoog in de bergen en ’s winters wat lager in beschutte dalen. In de wintermaanden staat Froutje voor SNP op de lange latten. Zowel in de alpen als in Scandinavië geeft deze voormalige topsporter langlauflessen aan klanten en brengt ze winterreisleiders tijdens een interne cursus de finesses bij van deze sport. Haar langlaufsporen heeft de duursporter verdiend als junior in het Nederlandse Langlaufteam. Sinds 2000 mag ze zichzelf na een intensieve Zwitserse scholing Schneesportlehrer noemen. Nu kan ze als langlauflerares haar passie voor deze mooie sport met anderen delen. Langlaufen is voor haar: ‘lekker bewegen in een mooie, natuurlijke omgeving!’

Guido Krijger

guido_krijger.jpgMet plezier werkte hij enige jaren als hydroloog/waterbouwkundige bij Rijkswaterstaat en vervolgens als docent bij de opleiding Aquatische Ecotechnologie aan de Hogeschool Zeeland. Door zijn passie voor de bergsport en het zwerven door de (wilde) natuur, verruilde hij dit werk langzaam maar zeker voor de buitensport. Guido begeleidt hoofdzakelijk de zwaardere alpiene trektochten.

Hans de Waard

hans-de-waard-bijgesneden.jpgHans de Waard is natuurliefhebber in hart en nieren. Stapte al vroeg van padvinderij over naar Vogelwacht Utrecht. Vogelde van De Beer tot Terschelling. Hij ging in 1965 op de brommer naar de Camargue, Crau en Alpilles en komt daar nog regelmatig terug. Deed tijdens zijn studie aan de Hogere Bosbouwschool ook de IVN gidsenopleiding. Werkte bij Staatsbosbeheer, voor LNV in Friesland en bij de provincie Fryslân als faunaspecialist. Hij maakte veel vogel- en natuurreizen reizen over de hele wereld. Het landschap vindt hij nog aantrekkelijker als het is gestoffeerd met (veel) vogels en (wat grotere) zoogdieren. Hij is met pensioen om optimaal te kunnen genieten in de vrije natuur. Hoe ruiger hoe mooier. Wil graag zijn kennis en ervaring én scherpe oog delen met andere natuurliefhebbers en geniet als de anderen ook van het buitenleven genieten.

Henk Thoma

henk_thoma.JPGHenk Thoma woont sinds 1994 in Ladakh. Vanaf zijn eerste bezoek aan de Indiase Himalaya in 1991 was het liefde op het eerste gezicht. Enkele jaren later besloot hij voor een jaar naar Ladakh te gaan, om zich vooral in het Boeddhisme te verdiepen. Gelukkig vindt hij soms tijd om voor SNP reizen te begeleiden.

Henny Brinkhof

henny_brinkhof-bijgesneden.jpgSNP'er van het eerste uur. Mede-oprichter van SNP en schrijver van vele SNP natuurreisgidsjes. Henny is van huis uit plantenecoloog en hij beziet planten (en dieren) vanuit de wisselwerking met elkaar en hun omgeving. Vogels kijken doet hij al vanaf zijn middelbare schooltijd en ziet dat als zijn hobby. Al vinden wij dit zijn professie. Hij vindt een reis geslaagd als er veel gelachen is.

Herman Postma

herman-postma-bijgesneden.jpgHerman Postma woont in Friesland en groeide op in het dorp Holwerd. Dat dorp ligt tegen de waddenzee aan. Als jochie van 13 jaar kocht hij zijn eerste verrekijker om de vogels te observeren. Het geld voor deze kijker had hij verdiend met het zoeken van aardappelen. Opbrengst 1 € cent per geraapte meter. De kijker kostte ongeveer € 60,00 en die kijker is er nog steeds. Na zijn opleiding op de Hogere Landbouwschool werkte hij als landbouwvoorlichter bij LNV. Herman is actief bij het IVN en telt voor SOVON regelmatig vogels. Verder geeft hij lezingen en vogelexcursies. Hij heeft veel plezier in de omgang met groepen en draagt graag zijn kennis uit. Hij is absoluut geen soortenjager maar geniet van iedere vogel die hij ziet.

Ilse Janneman

ilse_janneman.jpgGenieten van de natuur en van elkaar dat is volgens Ilse het belangrijkste van het reizen. Overdag genieten van de fysieke inspanning, waarbij de spannende paadjes de hoogtepunten vormen en 's avonds met een voldaan gevoel samen nagenieten. Ze komt het liefst in de Alpen, Scandinavië en Nieuw Zeeland, maar ook in Azië, Amerika en de mediterrane landen komt ze regelmatig. Natuurbeleving kan volgens Ilse ook uitstekend op de mountainbike. Ze trekt graag door de Belgische Ardennen met groepen, maar haar favoriete mountainbike terrein zijn de Alpen.

Imke Nabben

imke_nabben.jpgNijmeegse biologe met een speciaal plekje voor Zuid-Amerika in haar hart. Ze woonde 3,5 jaar in Brazilië "het leukste land van de wereld" en begeleidde SNP-reizen tussen projecten in natuur-educatie en afvalmanagement door. Meest fascinerende SNP reis bestemming blijft Patagonië waar de natuur met overweldigende landschappen en klimaat de mens weer op zijn plekje zet.

Iris de Winter

iris-de-winter1.jpgEen altijd enthousiaste, opgewekte, en positieve reisleidster die als bioloog graag haar kennis over de natuur met je deelt. Van kinds af aan was Iris altijd in de natuur te vinden en sinds haar studie combineerde ze reizen met studeren en werken. Momenteel rond ze haar promotietraject af, waarvoor ze de afgelopen jaren veel tijd heeft doorgebracht in de regenwouden van Madagaskar en de koraalriffen van Indonesië. Ook coördineert ze cursussen voor studenten in Zuidelijk Afrika. Wandelingen maken in de natuur is haar passie en dé manier om je te verwonderen, nieuwe dingen te leren, en vooral te genieten.

Jaap Miltenburg

jaap_miltenburg.jpgRugzaktrekker met ruime bergsportervaring van het 1ste uur. Jaap is zeer begaan met de bescherming van natuur en landschap en is tevens reisontwikkelaar bij SNP. Vertoeft bij voorkeur boven de boomgrens of in de woeste leegte van Scandinavië, maar voelt zich eigenlijk overal thuis in de vrije natuur. Hij fietst graag lange routes, zoals the Continental Divide van Mexico naar Alaska. Als reisleider vooral actief in de winter, bij voorkeur op telemark- of langlaufskies, maar ook op sneeuwschoenen. Als het maar wit, koud en ongerept is.

Jaap Scholten

jaap-scholten-bijgesneden.jpgStudeerde aan de militaire academie in Breda en psychologie in Amsterdam, maar merkte als snel dat het reizen en het buitenleven hem meer trok dan wat dan ook. Sinds 1995 woont hij in Spanje en leidt uitsluitend reizen op het Iberische Schiereiland en de Spaanse eilanden. Behalve voor reizen leiden voor SNP heeft Jaap een passie voor schrijven. Hij is een van de auteurs van de reisgidsen in de Odyssee-reeks.

Jackie van der Kroft

jackie-vd-kroft.jpgJackie is van huis uit antropoloog en heeft jarenlang op verschillende plekken in de wereld gewerkt, gewoond en gereisd. Ze woont al jaren in hartje Amsterdam en mist daar de rust, het buiten zijn en de mooie uitzichten. Vandaar dat ze, naast dat ze zelf de bergen in trekt, sinds een aantal jaren ook vol enthousiasme wandelreizen voor SNP begeleidt.

Jan Karel Marlet

jk_marlet-bijgesneden.jpgVoormalig leraar Duits, gletsjertochtleider en lid van de opleidingscommissie voor alpien kader bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Voor Jan Karel gaat er niets boven koffie in een Italiaanse bar. Maar hij neemt zijn groepen met evenveel plezier mee de bergen in van IJsland, Oostenrijk of Turkije. Met goed eten, goed drinken en goede schoenen kom je volgens hem al een heel eind!

Jan Konings

jan-k-bijgesneden.jpgJan Konings, Noorwegen- en langlaufspecialist bij uitstek, heeft als SNP-reisleider veel ervaren op het gebied van (toer)langlaufreizen in Rondane, Skarvheimen, Jotunheimen, Hardangervidda en Espedalen met voorkeur voor reliëfrijke tochten over de arctische toendra. Spreekt vloeiend Noors.

Jan Oome

jan-oome-bijgesneden.jpgJan is al jaren voor SNP aan de wandel: we kunnen wel zeggen dat hij aardig “ingelopen” en allround is. Na zijn studie milieukunde heeft hij lange tijd doorgebracht in Nieuw-Zeeland, de geschiedenis & de taal van de Maori is hem niet vreemd. In ruige landschappen loopt hij toch het liefst, en wie voor het slapen gaan onder de IJslandse sterrenhemel nog een mooie sage wenst te horen is bij Jan aan het goede adres.

Jean-Paul Boerekamps

jean-paul-boerekamps-bijgesneden.jpgFilosoof, trainer, coach, auteur en SNP reisleider. Is gek op en gespecialiseerd in vogels en mensen. Heeft zijn hart verpand aan alle plekken op aarde waar natuur en cultuur elkaar heftig omarmen. Zoals Peru, Bolivia, Guatemala en Zuid-Afrika. Het is zijn passie om reizigers in staat te stellen ervaringen op te doen die niet alleen enerverend zijn op het moment, maar ook verrijkend voor de tijd erna.

Jenny van Leeuwen

jenny_van_leeuwen_bijgesneden.jpgJenny volgde de groene opleiding Dieren- & Veehouderij aan de Hogeschool Delft en vulde dat aan met modules Natuur- en Milieuwetenschappen. Natuurbescherming is haar “ding”.  Ze werkt nu als boswachter, een baan die precies bij haar past: werken en wandelen met mensen in de natuur. In haar vrije tijd  werkt ze als vrijwilliger met vleermuizen voor de Zoogdiervereniging, reist ze, zit ze op haar racefiets of moutainbike, vogelt en fotografeert ze: buiten is waar het gebeurt! Het reisleiden combineert alle dingen waar ze van houdt en daardoor is ze op reis, met een groep dan ook helemaal in haar element.

Jeroen Jazet

jeroen-jazet-nieuw-bijgesneden.jpgJeroen Jazet is fotograaf , filmer en docent fotografie. sinds 2008 is hij Outdoor instructeur voor SNP in Spanje, IJsland, Italie, Schotland en Alaska. Ook schrijft hij veel voor fotomagazines P|f en Zoom.nl. De combinatie theorie-praktijk vind hij geweldig. "Je kunt gedurende een week fotograferen veel persoonlijke begeleiding geven en de diepte in met de deelnemers”. Omdat hij veel commercieel portret –en reclamewerk maakt, vind hij het heerlijk om als vrij werk verstilde landschappen en verlaten plekken te fotograferen.

Jeroen van de Calseijde

jeroen-vd-calseijde-bijgesneden.jpgAls kind ging Jeroen al 4 weken per jaar met zijn ouders naar de Alpen en ook thuis speelde hij veel buiten. Buiten-‘spelen’ is nog steeds zijn grootste hobby. Wandelen, hardlopen, wielrennen, mountainbiken, langlaufen of (zee-)zeilen; als het maar ongemotoriseerd in de natuur is. Inmiddels heeft Jeroen vele schitterende tochten gemaakt door (hoog-)gebergten, woestijnen en regenwouden. Liefst geheel zelfvoorzienend met alles wat hij nodig heeft op zijn rug.

Tijdens SNP-reizen draagt Jeroen met veel enthousiasme mijn passie voor natuur, wandeltechniek en navigatie over. Altijd een helpende hand aanreikend waar het voor sommige deelnemers even moeilijker wordt.

Johan van der Wielen

johan-van-der-wielen.jpgJohan is van beroep natuurfotograaf met als specialisatie sfeer en emotie. Altijd op zoek naar de impressie en indruk van de natuurlijke omgeving en de essentie van het beeld. Spel van vorm en licht, abstractie van sferen en de dynamiek van beweging. De indruk van een beeld wordt bepaald door al onze zintuiglijke ervaringen. Johan zoekt daarbij naar beelden waarbij al deze indrukken als vanzelf weer worden opgeroepen.

Vanaf 2006 is Johan reisleider bij SNP reizen en begeleidt overwegend fotografiereizen. Daarbij legt hij het accent op de beleving van het land en het verder kunnen ontwikkelen op fotografisch gebied, ieder op zijn eigen niveau. Afhankelijk van de reis ligt het accent op de basis van de camera en de natuurfotografie of juist meer gevorderd. Johan's reizen zijn nooit saai, vol humor en gezelligheid brengt hij het enthousiasme en liefde voor de fotografie over waarbij er ook heerlijk gelegenheid is om lekker te ontspannen en van het land te genieten.

Jon Sanz Pérez

jon_sanz_perez.jpgJon Sanz is van oorsprong Meester in de Rechten, maar verloor zijn hart aan de bergen. Sinds 2006 is hij officieel gediplomeerd berggids, lid van de Spaanse Vereniging van Berggidsen (AEGM) en de internationale Union of Moutain Leaders Association (UIMLA). Hij woonde een tijd in Nederland waar hij de taal leerde spreken, maar keerde toch weer terug naar ‘zijn’ Spaanse bergen. Jon slaat graag bruggen tussen zijn reizigers en de lokale bevolking, is gespecialiseerd in Mediterrane flora en fauna, Spaanse geschiedenis en cultuur, maar bovenal kenner van de mooiste uitzichten, lekkerste tapas en beste tintos.

Joos de Bakker

Mens, natuur en landschap zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Als planoloog houdt Joos zich bezig met het steeds verder vormgeven van die bijzondere relatie. Op reizen kijkt hij graag met medereizigers hoe landschappen bepalend geweest zijn voor de vestiging van mensen, hoe de mensen vervolgens het landschap hebben ingericht en hoe de natuur zich daar weer op aanpast. Goedgemutst wandelt hij graag in bergachtig terrein om daarna lekker te eten.

Jos Vrolijk

jos-vrolijk-bijgesneden.jpgAfgestudeerd Sociaal Geograaf. Werkzaam als directeur / bestuurder van de stichting FREE Nature (www.freenature.nl). Vanuit dit werk actief betrokken bij de ontwikkeling van Nederlandse landschappen waar de natuur zichzelf zoveel mogelijk kan vormen; denk aan natuurlijk beheer via de inzet van kuddes grote 'wilde' grazers zoals schotse hooglanders en koniks.

Buiten zijn werk graag op reis en sinds 2009 vooral in veel Europese landen voor SNP als reisleider 'op pad'. Naast het landschap hebben de natuur en de lokale cultuur zijn warme belangstelling. In Nederland daarom actief als vrijwilliger voor verschillende natuur- en landschapsorganisaties. Daarnaast ook actieve vogelspotter en vogelteller voor o.a. SOVON.

Jurriaan van Eerten

jurriaan-van-eerten.jpgMusicus en freelance journalist, die niets liever doet dan met een lichtgewicht tentje door natuurgebieden rondzwerven of zich verdiepen in onbekende culturen om over hen te schrijven. Of het nu de grillige buitenaardse landschappen van IJsland zijn of de vervreemding van een Aziatische miljoenenstad; het reizen heeft hem na een winter in India en Nepal niet meer losgelaten. Reisleiden is voor hem het delen van zijn enthousiasme voor het avontuur.

Koos Koopmans

koos-koopmans-bijgesneden.jpgReisleider die van vele markten thuis is. Hij is een ervaren natuurkenner en weet van de meeste planten en vogels die je tegenkomt de naam. Ook is hij een liefhebber van geologie: op de terugweg van een reis sleept hij zó tien kilo stenen mee naar huis... Voor SNP is hij vaak te vinden op de prachtige Italiaanse bergpaden met hun bloemenzeeën en schitterende dorpjes, of in de Spaanse bergen tussen de ruige maquis en de rondcirkelende gieren. Als hij niet reist is hij violist en leraar kunstzinnige vorming.

Kyra Kuitert

kyra-kuitert.jpgVanuit de overtuiging dat alles met alles verbonden is, is Kyra steeds weer gefascineerd door de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Als kind speelde zij altijd het liefste buiten, haar ouders namen haar mee op lange zeiltochten. Later, als landschapsarchitect en Feng Shui adviseur, mocht zij wederom ‘spelen’ met dit thema.

Kyra werkte op verschillende continenten en in haar vrije tijd bereisde ze ruim 50 landen. Veel tochten gingen te voet. Zo liep én ontwikkelde zij langeafstandstochten en volgde oude pelgrimspaden, o.a. naar Santiago de Compostella en de 88 tempelroute in Japan. Yes, elke dag weer een avontuur!

Om haar kennis en ervaringen te delen geeft zij lezingen en schrijft zij voor (groene) vakbladen en wandelbladen. En… neemt ze je graag mee op pad!

Laura Foederer

laura_foederer-bijgesneden.jpgBegeleidt al jaren reizen zowel in Europa als Azië. Haar grote passie is Nepal en iedere keer als zij daar komt wordt zij ontroerd door de lokale bevolking en fascinerende bergen. In Europa voelt ze zich in Italië helemaal thuis en blijft ze na al die jaren nog steeds een enthousiast reisleidster.

Leon Huijs

leon-huijs1-bijgesneden.jpgHet ‘noordelijk gevoel’ zal hem waarschijnlijk nooit meer loslaten en IJsland en Groenland is zijn tweede thuis geworden. Toch zijn er nog vele onbekende gebieden en culturele aspecten van ‘the Arctic’ die hij wil ontdekken en dus zal hij ook deze zomer weer te vinden zijn bij de poolcirkel…

Maaike Groen

maaike-groen-bijgesneden.jpgCommunicatiewetenschapper, milieukundige en bij SNP meestal als kano-instructrice werkzaam. Sinds haar eerste bewogen kano-expeditie op de Turkse Kizilirmak raakte ze flink onder de indruk van deze veelzijdige rivier.

Maarten Olthof

maarten_olthof.jpgEcoloog en reisleider van het eerste uur. Maarten heeft op diverse afdelingen van het SNP gewerkt en wandelreizen over de gehele wereld ontwikkeld. Zijn grote liefdes zijn Griekenland, Indonesië en Nepal. Vooral in dit laatste land stijgt hij vaak tot grote hoogte "Toch gaat het mij niet om de hoogste toppen, maar om het hart van het land - dat altijd in de bevolking en haar cultuur ligt. Een reis is pas geslaagd als je dat hart hebt voelen kloppen."

Marc Veekamp

marc_veekamp.jpgMarc is in 1992 begonnen als reisleider bij SNP en heeft sindsdien vele reizen begeleid. Hij neemt je graag mee door de mooie, ongepolijste binnenlanden van bij voorkeur Spanje. Hij laat je kennis maken met de typische, lokale barretjes met de heerlijkste café’s con leche… Tijdens elke wandelreis kun je rekenen op mooie verhalen over de landschappen waar je doorheen trekt.

In de winter begeeft Marc zich op de latten in het hoge noorden of de Alpen. Met veel geduld en plezier schaaft hij je techniek bij en geniet samen met je van de witte wereld.

Marc zorgt ervoor dat je op een natuurlijke manier kunt genieten van een ontspannen vakantie. Naast SNP werkt hij bij Veldwerk Nederland.

Marcel Breedveld

marcel_breedveld.jpgNa een avontuurlijke tocht van Amsterdam tot Ghana, dwars door de Sahara met een Peugeot 504 en samen reizend met kennissen in een karavaan, is hij sinds 1992 begonnen als reisleider voor SNP. Eerst in Toscane, later door het Middellandse zeegebied, en delen van Azië & het Arabisch schiereiland. Door deze reizen heeft Marcel een voorliefde voor de oude culturen van de antieke oudheid ontwikkeld, en is hij zich gaan verdiepen in de Islam en het Hindoeïsme. Is van huis uit geoloog en heeft na het afronden van zijn studie o.a. gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker in Canada. Om vervolgens toch weer gedeeltelijk terug te keren naar het begeleiden van groepen, het reizen, de bergen en het beleven van de natuur. Reizen en het reisleiderschap heeft hem enorm verrijkt en dat mede dankzij SNP. Met volle teugen genieten en een hechte eenheid in de groep is zijn doel: “als je een medereiziger ziet verstillen in de beleving van het hier en nu, dan is dat heerlijk om te zien en daar bij te mogen zijn zonder erover te hoeven praten”. Voor Marcel is reizen de kunst en het samenkomen van het enerzijds scherp zijn in het moment, anderzijds de flow van het genieten en beleven. Vooral te vinden in Latijns-Amerika.

Marcel Rompelman

marcel-rompelman-bijgesneden.jpgAl jaren op zoek naar allerlei fossielen, vaak langs de kust, maar ook in het binnenland van Europa. Is sinds 1995 vanuit zijn hobby Geologie gaan studeren en heeft dit bijna afgerond. Marcel heeft tijdens zijn studie diverse veldwerken gedaan in de Ardennen, de Spaanse Pyreneeën en uitlopers ervan en op de Peleponnessos in Griekenland om uit te zoeken hoe een bepaald gebied in elkaar zit. Via SNP wil hij meer mensen laten kennismaken met hoe de Aarde werkt.

Marcel Scholing

Marcel_Scholing.jpgFotograaf en Docent fotografie en sinds 2005 freelance reisleider. Hij reist van IJsland tot China, van Sierre Leone tot Zweden. De combinatie van reizen en fotograferen vindt hij geweldig en evenzeer is het leuk om kennis over te brengen en om te zien hoe deelnemers dit direct in praktijk kunnen brengen. Zelf maakt hij het liefst portretten en landschappen. 'Het leuke van portretten vind ik dat je echt in contact komt met mensen ook al kan je elkaar soms niet eens verstaan.'

Marco Vijverberg

marco-vijverberg-bijgesneden.jpgAfgestudeerd als jurist Europees Milieurecht. De passie voor natuur en reizen bleek toch groter dan zijn interesse in wetboeken. Sinds 2007 begeleidt Marco met veel plezier reizen voor SNP. Met name de reizen waarin zowel natuur als cultuur aan bod komen hebben zijn voorkeur.

Marieke Broers

marieke_broers.jpgAls kind ging ze op avontuur in de buurt; klom in bomen, bouwde hutten en was elk weekend op het water van de Brabantse Maas om te zeilen. Op haar zestiende vertrok ze met een plunjebaal voor een jaar naar Mexico en daarna zijn de weide vertes blijven lonken. Van bergtop tot oceaan; Marieke voelt zich thuis in de natuur die onze aarde zo prachtig maakt. Nieuwe paden vinden en andere culturen ontdekken. De kracht van de beleving. Ze vindt het een voorrecht mensen te laten beleven hoe simpel en puur het leven kan zijn, maar ook dat ze zichzelf kunnen overwinnen op hachelijke paden of in ongemakkelijke situaties: een mooiere voldoening kent ze niet. Je kunt meer dan je zelf voor mogelijk houdt, dat is haar overtuiging. En zo komt ze na iedere reis weer thuis, met mooie verhalen en een hart vol warme indrukken.

Mariëtte Weber

mariette-bijgesneden.jpgEen veelzijdig reisleidster. Tijdens haar studie Biologie heeft ze op Schiermonnikoog haar hart verpand aan het buitenleven. Sindsdien begeleidt ze al weer ruim 2 decennia met hart en ziel, SNP-reizen. Ze gaat je graag voor in de woeste veengebieden van het Europese Noorden of over verlaten woestijnvlaktes in Noord Afrika en het Midden Oosten. Maar ook neemt ze je graag mee naar de grafheuvels en -tombes, kerken en tempels van Schotland, Italië en Jordanië.

Marije Klumpes

marije-klumpes-bijgesneden.jpgAfgestudeerd in sociale en culturele psychologie met een grote interesse voor wandelen, bergen & cultuur. Woonde, werkte en wandelde vele jaren in Griekenland, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Nepal, Bali en Nieuw Zeeland. Doet niets liever dan met mijn rugzak op de wereld (lees bergen) in te gaan om daar te genieten van weidse uitzichten, rust en het contact met de lokale bevolking. Heeft een grote liefde voor mensen, natuur en andere culturen en geniet ervan haar kennis en enthousiasme met de groep te delen. Een van de leukste dingen in haar werk als reisleider vindt ze het levend en begrijpelijk maken van de omgeving waarin we lopen, zowel de bergen, de planten als de cultuur.

Marten Westerink

marten-westerink.jpgHeeft na zijn studie Fysische Geografie ruim 13 jaar als bodemkundige gewerkt in Suriname en Mozambique. Na terugkeer in Nederland was hij 3 jaar lang fulltime SNP reisleider, vooral op reizen in Zuidelijk-Afrika en Portugees-talige landen (Azoren, Cabo-Verde, Madeira en natuurlijk Portugal zelf). In 2014 heeft hij het reizen weer opgepakt, naast het werk in het waterbeheer. Grootste uitdaging: samen met de groep er een mooie en interessante reis van maken!

Mathiska Lont

mathiska-lont-nieuw-bijgesneden.jpgAl heel veel jaren begeleidt Mathiska reizen voor SNP. Vroeger over de hele wereld maar tegenwoordig alleen nog maar in de winter in de koude regionen. Sneeuwwandelen in Noorwegen, kayaken op Antarctica of met huskey's door Finland. De rest van het jaar neemt ze mensen mee in de excursie boot en vertelt daar vanalles over het mooiste natuurgebied van Nederland; De Wieden. Met Eric Isrif, haar trouwe schaduw (en ooit de beste kok/chauffeur van SNP), heeft ze inmiddels twee kinderen, Senja en Emiel.

Melchert Meijer zu Schlochtern

melchert_meijer_zu_schlochtern.jpgFotograaf en ecoloog. Houdt van landschapsfotografie. In ruige oerlandschappen en ongerepte bossen kan hij uren bezig zijn met de camera op zoek naar mooie grafische beelden en beelden die raken in het hart.

Michel Kropman

michel_kropman.jpgMichel is een enthousiaste en rustige gids, die graag buiten is en zijn liefde voor de natuur met zijn groepen deelt. Hij voelt zich in zomer en winter thuis in alle berggebieden en vertelt graag over (o.a.) geologie, meteorologie, lawines en bomen. Bijna alle reizen vind hij leuk om te doen, maar als het net iets zwaarder, hoger en verder kan, is dat mooi meegenomen. Zijn bijzondere passie is het langlaufen, zowel klassiek als skating. Als gediplomeerd langlaufinstructeur geeft hij met kenmerkend enthousiasme cursussen in deze fantastische en uitdagende duursport.

Mirjan Hagoort

mirjan_hagoort-bijgesneden.jpgCultureel antropologe gefascineerd door de contrasten en harmonie van het mediterrane gebied. Geniet met de groep even graag van de flora langs het wandelpad, als van het uitzicht op zee. Neemt je het liefst mee naar Griekenland om je te laten delen in haar kennis van het land en volk. In haar gezelschap kijk je net iets verder in bergdorp en taverna.

Nannike Buvelot

nannike.JPGNa het afstuderen als leerkracht basisonderwijs, fietste Nannike naar Azië en werkte in Nepal en Alaska. Door haar ruime scoutingervaring kan ze bijzonder inventief uit de hoek komen en meestal wel een verhaal omhooghalen over de omgeving of de dieren. De koudere regionen boeien haar vooral, sneeuwwandelend of gewoon sjouwend door de bergen, op zoek naar sporen van dieren. Bij de kaart en kompas-cursus van de Outdoor School en op de beurzen kun je haar ook tegenkomen.

Nicolaas Zwager

nicolaas-zwager-bijgesneden.jpgStudeerde voeding van de mens en is nog steeds betrokken bij voeding, sport en gezondheid. Groeide op in Curaçao waar hij een voorliefde ontwikkelde voor watersport. Momenteel runt Nicolaas in de zomer een zeil/surfschool in Zeeland en gedurende de wintermaanden verblijft hij in Kaapstad. Daarnaast is hij bij de Gemeente Den Haag vrijwillig mediator bij met name burengeschillen.

Nicolaas is sinds 2011 reisleider bij SNP en erg geboeid door geschiedenis, geologie en de evolutie van het leven.

Odyl Leferink

odyl-leferink-bijgesneden.jpgZwerft al meer dan 27 jaar voor SNP over de wereld. Odyl is begonnen als kok/chauffeur (zij is een culinaire prof!) en zorgt nu met haar tomeloze enthousiasme, brede belangstelling en humor dat elke reis een onvergetelijke ervaring wordt. Ontmoetingen met de locals staan hoog op de agenda.

Paul de Winden

paul-de-winden-bijgesneden.jpgPaul is bioloog en kijkt al vanaf jonge leeftijd naar vogels en begeleidt vogel- en natuurreizen sinds 1997. Zijn vogelreizen brachten hem tot dusverre al naar veel Europese bestemmingen, maar ook naar Marokko, Israel, India, Kenia, Tanzania, Peru en Colombia. Paul geniet ervan om zijn passie voor vogels en natuur te delen met zijn reisgenoten. Hij doet dat op ontspannen wijze en wil graag iedereen een onvergetelijke reis bezorgen!

Paul te Molder

paul-te-molder.jpgSociaal Geograaf Paul te Molder probeert al sinds hij zich kan herinneren om die grote blauwe bal die wij aarde noemen te ontdekken en te begrijpen. Onbegonnen werk, maar wel leuk natuurlijk! Hij studeerde in Latijns-Amerika en werkte als natuurgids in Spanje. Tijdens een master in ontwikkelingsstudies leerde hij over de impact van toerisme op de lokale bevolking, waardoor hij zich op reis bewust is van de rol die wij als reizigers hebben.

Op pad voor SNP krijgt Paul energie wanneer hij de deelnemers ziet genieten en is een reis geslaagd als iedereen met een grote glimlach huiswaarts keert met een rugzakje vol kennis en mooie ervaringen.

Peerke Anink

peerke-anink-bijgesneden.jpgLiefhebber van tochten in ruigere natuurgebieden als Alaska, Canada, Pyreneeën en Noorwegen. Aanhanger van het principe van spannen en ontspannen: overdag pittig wandelen en ’s-avonds met elkaar genieten van lekker eten met een wijntje erbij. In de winter regelmatig op sneeuwschoenen en langlauflatten in Noorwegen of de Alpen te vinden. Peerke wisselt het leiden van reizen af met het geven van managementtrainingen.

Pol van Mill

Tegen de 200 SNP reizen heeft hij al op zijn naam staan, duizenden mensen zijn dus al met hem op pad geweest. Van sneeuwwandelreizen in Europa tot fietsexpedities in Peru, van Pieterburen tot Sanaa en nog altijd heeft hij er geen genoeg van. Het omgaan met mensen, het ze naar de zin te maken blijft voor Pol de grootste uitdaging en passie.

Rob Boogaard

rob.JPGAls afgestudeerd bedrijfskundige heb ik in mijn vrije tijd een steeds grotere passie ontwikkeld voor (buiten)sporten, zoals bergwandelen. En altijd al een grote belangstelling gehad voor verschillende mensen en culturen. Naast mijn eigen communicatie adviespraktijk ben ik - na een 'wereldreis' met het gezin - sinds het jaar 2000 ook actief met kleinschalige ontwikkelingsprojecten in onder meer Tanzania. Als gevolg van de beklimming van de Kilimajaro heeft mijn passie voor de bergsport zich verder ontwikkeld. Met beklimmingen in Nepal, Europa en Afrika, cursussen bij de NKBV en wandelingen in Nieuw-Zeeland en Australie werd ik pas echt bekend met de begrippen, rust, ruimte en onze bijzondere natuur. Daarin wil ik mij verder ontwikkelen op het gebied van geologie, meterologie, flora en fauna en vooral ook andere mensen enthousiasmeren en meenemen op mijn SNP-reizen.

Saskia van Laar

Saskia van Laar beziet de wereld graag met humor en compassie. Ook naar haar studie Ontwikkelingssamenwerking blijft ze nieuwsgierig naar de oplossingen van andere culturen voor vragen die wij ook hebben. Voor haar onderzoeken reisde ze dan ook naar diverse continenten. Als zelfstandig ondernemende coach en trainer brengt ze met plezier mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Op reis hecht Saskia veel waarde aan een goede sfeer waarin iedereen van een zorgeloze vakantie kan genieten. Haar ingrediënten? Enthousiasme, energie, zorgzaamheid, belangstelling en een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel.

Sjoerd Wever

Sjoerd_Wever3.JPGSjoerd is docent aardrijkskunde en geschiedenis en met veel plezier deelt hij zijn kennis met de deelnemers uit zijn groepen. Vanwege zijn jonge leeftijd is hij vaak de Benjamin en zo nu en dan gedraagt hij zich hiernaar. Maar: hij houdt niet van half werk en begeleidt met verve en doortastendheid. De bergen hebben zijn hart gestolen, maar eigenlijk omarmt hij het liefst de hele wereld.

Sylvia Looijestijn

sylvia_looijestijn.jpgTijdens veldwerk voor haar studie ‘Biologie & Communicatie” is Sylvia’s passie voor Maleisië en tropisch regenwoud geboren. Na haar studie is ze dan ook verhuisd naar Maleisië, waar ze nu nog woont. Al snel dook ze ook onder in de oceanen van Zuid-Oost Azië, en werd ze PADI Duikmaster. Nu werkt ze voor een Singaporese organisatie in natuureducatie, waarbij ze internationale schoolkinderen onderwijst op veldtrips in Maleisië. Haar doel? Zoveel mogelijk mensen over de prachtige jungle en koraalriffen vertellen, en de noodzaak van natuurbehoud. Together we can make a change!

Wilbert Boeren

wilbert-boeren3-bijgesneden.jpgWilbert Boeren is al van jongs af aan geïnteresseerd in natuur. Naast (bestuurs-)lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie was hij als veldwerker en eerste penningmeester betrokken bij de oprichting van Vereniging Das & Boom.

Naast natuur heeft hij een interesse gekregen voor cultuur-historie. Wilbert schept er plezier in mensen een goede tijd te geven, mee op pad te nemen en te informeren. Vanuit dat oogpunt heeft hij zijn eigen bedrijf Landbeleven opgericht dat zich richt op excursies en activiteiten op het gebied van natuur en cultuur-historie.

Wilma Wormgoor

wilma-wormgoor.jpgZe begon als fysiotherapeute en werkte voor SNV in Niger (West-Afrika). Sindsdien is ze blijven reizen, liefst naar verre bestemmingen. Het wandelen ontdekte ze op de ‘Grand Randonnées’ in Frankrijk. Tijdens een sabbatical liep ze naar Santiago de Compostella en volgde een Wildlife-training in het Kruger Park. Hierdoor gooide ze het roer en ging werken als reisleider. Wandelen is voor haar dé manier om de natuur volledig te beleven. Het Middellandse Zeegebied of Afrika: een reis is pas geslaagd als gezelligheid hoogtij viert.

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
alt Sgr Calamiteitenfonds Travellife