Contact Voor advies en vragen

De website van SNP maakt gebruik van cookies. Meer informatie Akkoord & sluiten

Adres- & Contactgegevens

SNP Natuurreizen
Molukkenstraat 7
6524 NA Nijmegen

Openingstijden

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Telefonisch is SNP bereikbaar tijdens kantooruren
T 024 - 327 70 00
F 024 - 327 70 99
E info@snp.nl

Kamer van Koophandel Nijmegen inschrijfnummer 10027769
BTW nr. NL00.87.66.393B01

Betalingen

Rabobank Nederland
IBAN: NL22RABO0143831453
BIC: RABONL2UXXX

 

Stel je vraag

Wij hebben de veelgestelde vragen (FAQ) in een rubriek gebundeld. Hier kan je eventueel je antwoord op je vraag vinden. Mocht je er niet uitkomen dan kun je middels onderstaand formulier een vraag stellen aan één van onze reisadviseurs. Zij zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden. 

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik een reis boeken?
Boek je reis eenvoudig en snel via de online boekingsmodule. Ga naar de pagina van de gewenste reis en klik op 'Boek'. Je krijgt een gedetailleerd prijsoverzicht van je boekingsaanvraag. Eventuele opmerkingen en aanvullende wensen kun je aan het eind van het boekingsformulier kwijt. Wij nemen dan indien nodig contact met je op.

Uiteraard is het ook mogelijk je reis telefonisch of in onze reiswinkel in Nijmegen te boeken. Klik hier voor openingstijden en adres.

2. Is het mogelijk om dieetwensen op te geven?
Ja, deze kunnen bij boeking als preferentie worden opgegeven. Hier wordt dan tijdens de reis zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Helaas is het in veel landen niet makkelijk om aan alle dieetwensen te voldoen, waardoor we geen garantie kunnen geven.

Geef ook ter plaatse bij aankomst in de accommodatie je wensen nog een keer door.

3. Wanneer en hoe krijg ik de reisovereenkomst en hoe kan ik betalen?
Zodra je reis is bevestigd ontvang je per e-mail de reisovereenkomst. Hierop staat de hoogte van de aanbetaling (15 procent van de reissom plus eventuele verzekeringspremies) die je per direct dient te voldoen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek moet het restant van de reissom zijn voldaan.

Indien je binnen 6 weken vertrekt dien je de reissom per direct in zijn geheel te voldoen. Betaal via MijnSNP snel en eenvoudig met IDEAL of maak het bedrag over naar SNP o.v.v. je dossiernummer.

4. Kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?
Zodra je een aanvraagboeking hebt geplaatst, kun je deze niet kosteloos annuleren of wijzigen.

Heb je na boeking aanvullende wensen die de reisaanvraag of reisovereenkomst veranderen, dan brengen wij € 50,- wijzigingskosten per boeking in rekening, naast eventuele annuleringskosten. Wijzigingen binnen 6 weken brengen meestal hoge annuleringskosten met zich mee. (NB: Onder "aanvullende wensen" wordt niet verstaan: een verandering van reisbestemming of vertrekdatum of een wijziging binnen de reis waardoor een deel van de reis opnieuw moet worden aangevraagd. In dat geval gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden).

Klik hier voor de boekingsvoorwaarden en spelregels.

Een reis annuleren dient per e-mail te gebeuren vanaf het e-mailadres van de hoofdboeker.

Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden.

5. Kan ik de schadelijke uitstoot van mijn heen- en terugreis compenseren?
Ja, SNP biedt de mogelijkheid klimaatneutraal te reizen door GreenSeat CO2-compensatie te boeken. Dit is niet alleen bij vliegreizen mogelijk, maar ook als je met de eigen auto reist.

Voor alle treinreizen geldt dat we alleen nog 'groene stoelen' in de trein aanbieden, we rekenen hiervoor 2 euro 'groentoeslag' per retour.

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen met SNP.

6. Kan ik via SNP mijn visum regelen?
Voor veel verre bestemmingen is het noodzakelijk om vooraf een visum aan te vragen. CIBT visumdienst kan de aanvraag voor je verzorgen. Als je via SNP boekt krijg je een korting op de bemiddelingskosten van CIBT visumdienst. Je krijgt na boeking de link toegestuurd voor de benodigde aanvraagformulieren, voorwaarden en eventuele aanvullende instructies. Je dient je paspoort met de benodigde formulieren op te sturen naar CIBT Visumdienst. De betaling en verdere afhandeling verloopt via CIBT Visumdienst.

7. Kan ik verzekeringen via SNP afsluiten?
Je kan via SNP een kortlopende en doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten bij Unigarant. Klik hier voor meer informatie.
Ben je woonachtig in het buitenland? Een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering kan alleen door Nederlanders, ingeschreven in het Nederlandse bevolkingsregister, worden afgesloten. Een kortlopende reisverzekering kun je afsluiten als je in Nederland, Benelux of Duitsland woont. Een kortlopende annuleringsverzekering kan door alle nationaliteiten (ongeacht waar je woont) worden afgesloten.

8. Waaruit bestaat mijn SNP-reisdocumentatie en wanneer ontvang ik dit?
Individuele reis
De reisdocumentatie voor een individuele reis bevat alle informatie die je nodig hebt voor een succesvol verloop van je reis; routebeschrijvingen met eenvoudig ondersteunend kaartmateriaal, inhoudelijke informatie over de streek of het land, het accommodatieoverzicht, een totaalvoucher voor de accommodaties en eventueel vlieg- en/of treintickets.

Groepsreis
Het groepsreispakket bestaat uit een deelnemerslijst, een accommodatieoverzicht, eventueel een vliegticket (e-ticket) en een vervoersschema. Je ontvangt geen kaartmateriaal, de reisleider heeft gedetailleerd kaartmateriaal bij zich. Indien de heen- en terugreis per trein gaan, heeft de reisleider ook de treintickets bij zich.

Een á twee weken voor vertrek wordt het reispakket toegestuurd. Voorwaarde is dat de reissom volledig voldaan moet zijn. Per boeking ontvang je één reispakket. Een extra reispakket kost €15,- en kun je tot een maand voor vertrek aanvragen via info@snp.nl. Boek je binnen twee weken voor vertrek dan ontvang je het reispakket digitaal.

9. Hoe zit het met de aansprakelijkheid bij ter plaatse geboekte excursies?
Wanneer u bij SNP een reis boekt, staat er op onze website bij het reisprogramma duidelijk vermeld welke excursies of activiteiten onderdeel uitmaken van de reisovereenkomst. Daarnaast vinden wij het belangrijk om u goed te informeren over welke extra activiteiten of excursies u ter plaatse zelf nog kunt ondernemen en wat u daarbij van SNP kan verwachten. Daarbij willen wij u erop attent maken, dat SNP niet verantwoordelijk is voor excursies of activiteiten die niet zijn vermeld bij het reisprogramma. Indien u een dergelijke activiteit wenst te ondernemen sluit u daarvoor rechtstreeks een contract met de aanbieder ter plaatse. SNP is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, als gevolg van deelname aan een zelf geboekte excursie of activiteit. Deelname is dus voor eigen risico.

1. Hoe is het om in een groep te reizen?
Mensen die een SNP-reis maken hebben een gemeenschappelijke doel: weg van het massatoerisme en de wereld écht ontdekken! Hierdoor is de onderlinge sfeer vaak erg goed. Een groepsreis is dan ook een goede manier om nieuwe vriendschappen te sluiten. Er zijn tijdens de reis genoeg momenten waar het mogelijk is je eigen gang te gaan.

2. Wat voor mensen gaan er mee met SNP-reizen?
SNP reizigers zijn ondernemende mensen met een gemeenschappelijke belangstelling. Per reis kan je de samenstelling van het reisgezelschap opvragen. Klik op 'toon de groepssamenstelling' bij de betreffende vertrekdatum. De groepssamenstelling wordt getoond vanaf het moment dat er 6 deelnemers zijn (bij gezinsgroepsreizen vanaf 1 gezin).

3. Is er nog plek op een groepsreis en gaat de reis altijd gegarandeerd door?
Op alle groepsreizen op de website is plaats, tenzij het woordje 'vol' staat vermeld bij de betreffende vertrekdatum. Bij boeking binnen 8 weken voor vertrek is de reis op aanvraag. Zodra een reis het minimum aantal deelnemers heeft gehaald krijgt de reis garant vertrek. Zie het tabblad Praktisch/Reisgezelschap bij de betreffende reis voor het minimum en maximum aantal deelnemers. Klik hier voor een overzicht van alle groepsreizen met garant vertrek waar op dit moment nog plaats is.

Is er onvoldoende belangstelling voor een reis, dan annuleert SNP de reis uiterlijk 3 weken voor vertrek.

4. Kan ik een optie nemen op een groepsreis?
Ja, dit kan tot 6 weken voor vertrek. In het online boekingsformulier kun je in de eerste boekingsstap aangeven dat het een optie betreft. De optie is 8 dagen geldig. Je dient de optie zelf binnen de termijn van 8 dagen te bevestigen of te annuleren, dit kan via MijnSNP, per e-mail of telefonisch. Na 8 dagen kunnen wij de prijs voor de optie niet meer garanderen en zullen wij de prijs bij boeking opnieuw aanvragen.

5. Ik wil een eenpersoonskamer, is dat mogelijk?
Op veel groepsreizen kun je kiezen voor verblijf op een eenpersoonskamer. Deze mogelijkheid wordt in dat geval getoond bij de betreffende reis en vertrekdatum. Lees ook de informatie bij Praktisch/Accommodaties of er in alle accommodaties op de reis een eenpersoonskamer geboekt kan worden. Wij werken veel met kleine accommodaties waardoor er een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar is. Hoe eerder je boekt hoe meer kans er op een eenpersoonskamer is. Lukt het niet je boeking op basis van een eenpersoonskamer te bevestigen, dan heb je de keuze om mee te gaan op een gedeelde tweepersoonskamer of om de reis te annuleren.

6. Waarom is mijn groepsreis op aanvraag?
Indien je binnen 8 weken voor vertrek een groepsreis boekt zijn je vlucht en arrangement op aanvraag. Op onze groepsreizen zijn wij genoodzaakt 8 weken voor vertrek de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappijen. Daarna vervallen de overige reserveringen. Boek je later dan kunnen wij je heen- en terugreis niet meer garanderen en kan je met meerkosten of een afwijkende vlucht te maken krijgen.

7. Ik wil mijn vlucht zelf boeken, kan dat?
Ja, maar wij adviseren je vlucht pas te boeken als de reis garant vertrek heeft. Geef bij boeking aan of je de groep wil ontmoeten op de luchthaven van aankomst of in de eerste accommodatie. Indien je reisschema niet aansluit op de transfer van de groep, zijn de extra kosten voor de transfer voor eigen rekening. Let op: bij een aantal bestemmingen is de eerste accommodatie niet per openbaar vervoer bereikbaar. Het schema van de heen- en terugreis met de groep zoals vermeld in de reisbeschrijving is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

8. Hoe is het lokaal transport geregeld?
Bij onze groepsreizen is de transfer van het vliegveld en/of station naar het beginpunt van je reis geregeld, mits je meereist met de groep. Het lokale transport gebeurt per taxi, trein, bus of met een SNP-busje. Informatie over de vervoerswijze vind je per reis bij Extra/Overige informatie.

Als je afwijkend van de groep heen- en/of terugreist dien je zelf het lokale transport en eventuele extra overnachtingen te regelen en te betalen. Ook als je kiest voor een afwijkende vlucht indien de groepsvlucht reeds is volgeboekt.

1. Hoe kan ik de beschikbaarheid zien van een individuele reis?
Het is bij een individuele reis niet mogelijk om van te voren aan te geven of er beschikbaarheid is. Door de grote flexibiliteit van ons reisaanbod en startdata kunnen wij geen kamers op voorhand reserveren.

Zodra je een boekingsaanvraag plaatst gaan wij de accommodatie(s) aanvragen. Is de reis beschikbaar, dan ontvang je na 1 tot 10 werkdagen de reisovereenkomst per e-mail.
Als de reis niet bevestigd kan worden nemen wij contact met je op om te overleggen over eventuele alternatieven.

In uitzonderingsgevallen, minimaal twee maanden voor aankomst, kunnen wij bij arrangementen in Europa een korte optieperiode voor je aanvragen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

2. Wanneer kan ik met een individuele reis beginnen?
De meeste individuele reizen kun je, binnen de genoemde reisperiode, op iedere willekeurige dag starten. Bij een aantal reizen, onder andere standplaatsreizen, is er wel een vaste startdag. Informatie over de reisperiode en mogelijke startdagen vind je bij de betreffende reis bij Praktisch/Reisperiode.

3. Kan ik een individuele reis verlengen?
Bij de meeste reizen kun je extra nachten (rustdagen) boeken in de accommodatie(s) uit het arrangement. Zie de informatie bij de betreffende reis bij Praktisch/Rustdagen.
Tevens vind je onderaan de pagina van de reis het tabblad ‘Mogelijke verlengingen’ met aanbevolen (stads)hotels en reizen die bij jouw reis aansluiten.
In het online boekingsformulier kun je de gewenste verlengingen invoeren. Deze worden in het prijsoverzicht meegenomen.

4. Wordt mijn bagage tijdens de reis vervoerd? Bij de meeste reizen is het bagagevervoer inbegrepen, zie het tabblad Praktisch/Inbegrepen bij de betreffende reis. Bij enkele reizen is bagagevervoer optioneel en geef je bij boeking aan of je hier wel of geen gebruik van wilt maken.

5. Mag de hond mee op reis?
Bij een aantal individuele arrangementen is het, mits doorgegeven bij reservering, mogelijk om de hond mee te nemen.

Soms zijn er aanvullende kosten/voorwaarden aan het meenemen van honden verbonden. Zie het tabblad Extra/Overige informatie bij de betreffende reis.

6. Kan SNP voor mij de heen- en terugreis per trein verzorgen?
Bij bestemmingen die per trein te bereiken zijn, bieden wij in samenwerking met de Treinreiswinkel een dag- en/of nachttrein aan. Schema en prijzen vind je bij de betreffende reis bij Heen- en terugreis/Per trein. Bij boeking geeft u de gewenste opstapplaats aan.
Door vaste prijsafspraken met de Treinreiswinkel hebben kortingskaarten en NS-jaarkaarten geen invloed op de prijs.

7. Kan SNP voor mij de heen- en terugreis per vliegtuig verzorgen?
SNP kan een lijndienstvlucht voor je reserveren. Geef bij boeking aan of je een vluchtvoorstel wilt ontvangen. Wij nemen vervolgens, voordat het arrangement wordt aangevraagd, contact met je op over de vluchtmogelijkheden.

Bij een aantal bestemmingen is tevens een (vaak rechtstreekse) chartervlucht mogelijk, zie bij de betreffende reis het tabblad Heen- en terugreis/Per vliegtuig.
Kies je bij boeking voor een chartervlucht, dan wordt direct de prijs getoond. Let op: bij chartervluchten is het vluchtschema altijd pas ca. een week voor vertrek bekend.

SNP kan geen vluchten met een lowcostairline voor u reserveren.

SNP rekent voor reizen binnen Europa 25 euro en voor reizen buiten Europa 35 euro reserveringskosten per vlucht (tot een maximum van resp. 100 en 140 euro per boeking).

8. Ik wil zelf mijn vlucht boeken, kan dat?
Ja, dat kan. Bekijk goed de informatie bij de betreffende reis bij Heen- en terugreis/Per vliegtuig voor de uiterste aankomst- en vertrektijden, zodat je vluchten kiest die goed aansluiten op het arrangement.

Wij raden aan de vlucht pas te boeken op het moment dat het arrangement is bevestigd.

Let op: vanaf het moment dat het arrangement is aangevraagd, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Dat betekent dat je niet kosteloos van het arrangement mag afzien als blijkt dat na bevestiging van het arrangement de gewenste vluchten niet meer beschikbaar zijn.

In uitzonderingsgevallen, minimaal 2 maanden voor aankomst, kunnen wij bij arrangementen binnen Europa een korte optieperiode aanvragen bij de accommodatie(s). Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Tevens kunnen wij een lijndienstvlucht als reservevlucht voor je in optie houden gedurende de tijd die nodig is om het arrangement te bevestigen. Boek je na bevestiging van het arrangement zelf je (lowcost)vluchten, dan betaal je eenmalig 25 euro administratiekosten voor deze service.

9. Kan SNP voor mij een huurauto regelen?
Ja, wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen. Klik hier voor een overzicht van alle mogelijkheden.

De hoofdbestuurder dient in het bezit te zijn van een creditcard op zijn of haar naam.

Bij autorondreizen op bestemmingen die niet of moeilijk met de eigen auto te bereiken zijn is de huurauto inclusief in de reissom, zie voor meer informatie het tabblad Praktisch/Inbegrepen bij de betreffende reis.

1. Krijg ik kaartmateriaal bij mijn GPS-gegevens?
Nee, SNP levert geen kaartmateriaal voor je GPS-apparaat. Onze GPS-bestanden werken echter ook prima zonder kaartmateriaal. Meer informatie over onze GPS waypoints en trackinfo vind je hier.

2. Ik zie slechts 1 route op mijn GPS-apparaat. Hoe kan dit?
Wij gaan met onze GPS-bestanden uit van de standaard GPS-apparaten en standaard GPS-bestanden. Sommige GPS-apparaten, met name de speciale fiets-GPS-apparaten (bijvoorbeeld van Mio), kunnen niet omgaan met GPS-bestanden waar meer dan 1 track/route in staat. Op deze GPS-apparaten kun je onze GPS-gegevens niet downloaden.

3. Hoe voer ik de coördinaten die in het pakket bij een accommodatie vermeld staan in mijn autonavigatie in?
De coördinaten staan vermeld in decimale graden. In TomTom of aanverwante systemen kun je bij het invoeren van coördinaten kiezen in welk formaat je dit wilt doen. Kies hierbij voor decimale graden. Soms staat het ook als volgt aangegeven: ddd.dddddo.

4. Moet ik een ‘losse’ GPS kopen of kan ik mijn Smartphone gebruiken voor navigatie met GPS?
'Losse' GPS-apparaten zijn nog steeds nauwkeuriger en sneller dan Smartphones, hoewel de duurdere Smartphones de kwaliteit van GPS-apparaten steeds meer naderen. Voor de routes van SNP kun je gerust gebruik maken van je Smartphone. Let er wel op dat je eventueel vooraf kaarten downloadt en onderweg de roaming uitzet om hoge kosten bij het onderweg binnenhalen van kaartmateriaal te voorkomen.

5. Welke app kan ik het beste gebruiken voor mijn Smartphone?
Door het snel wisselende aanbod van GPS-apps en de enorme diversiteit hierin én het feit dat er verschillende besturingssystemen (Apple, Android, Windows) zijn, kunnen wij geen aanbeveling doen voor een goede GPS-app.
De enige voorwaarde voor het gebruik van onze GPS-tracks is dat de app om kan gaan met GPX-bestanden.

6. Wat zijn al die lijntjes en nummertjes die ik op mijn GPS-apparaat zie?
Het GPS-bestand bestaat uit meerdere tracks. Elke track heeft een nummer dat correspondeert met het routenummer zoals dat in het reispakket vermeld staat. Het kan zijn dat er twee (of meer) routes zijn die deels dezelfde weg volgen. Deze lijnen liggen dan over elkaar heen in het GPS-bestand. Dat is geen probleem. Ter plekke selecteer je op je GPS-apparaat de track die je wilt gaan wandelen/fietsen die dag. Dit lijntje volg je dan op je GPS.

7. Kunnen jullie alle tracks afzonderlijk opsturen?
Nee, dit kan helaas niet, omdat de tracks niet afzonderlijk zijn opgeslagen. SNP levert een standaard GPS-bestand aan waar bijna alle GPS-apparaten en Smartphones mee om kunnen gaan. Wilt u afzonderlijke tracks, dan dien je dit zelf te regelen met GPS-software waarbij de tracks afzonderlijk opgeslagen kunnen worden.

1. Welke naam moet vermeld staan op mijn vliegticket?
Voor een geldig vliegticket moeten de achternaam, de eerste volledige voornaam en het geslacht precies overeenkomen met de officiële vermelding in je paspoort. Mocht dit niet overeenkomen dan kan dit vaak niet meer achteraf aangepast worden en kan leiden tot 100% kosten voor een nieuw vliegticket. Gebruik –indien van toepassing- altijd je meisjesnaam.

2. Wat is een e-ticket?
Voor de meeste vluchten wordt een e-ticket (electronic ticket) afgegeven. Deze heeft SNP voor je uitgeprint en tref je aan in het reispakket. Je dient deze mee te nemen naar de luchthaven voor het inchecken aan de balie. Bewaar het e-ticket voor de terugreis. Bij sommige chartermaatschappijen ontvang je coupons. Voor ieder traject is er 1 coupon. Het zijn waardedocumenten, ga er voorzichtig mee om.

3. Moet ik vooraf inchecken op de vlucht?
Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid tot online check-in, vanaf 30 uur tot 2 uur voor vertrek. Raadpleeg de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.
Wij adviseren je dringend om - indien mogelijk - vooraf online in te checken op je vlucht. Na inchecken ben je verzekerd van een stoel op de vlucht, ook indien deze overboekt zou zijn. Bovendien bespaar je tijd op de luchthaven en kun je zelf een stoel kiezen. Ook als je de boarding pass thuis niet kunt uitprinten, maak dan de online check-in wel helemaal af en print je boarding pass op de luchthaven bij een kiosk of bij de incheckbalie. Let op: ook als je al een zitplaatsreservering hebt moet je nog steeds inchecken.

NB: Voor groepsreizigers is het online inchecken soms niet mogelijk. In dat geval check je op de luchthaven in.

4. Hoe kan ik inchecken op de luchthaven?
Lukt het niet online in te checken, dan kun je met je e-ticket en je paspoort op het vliegveld bij de incheckbalie van de betreffende luchtvaartmaatschappij inchecken. Of maak - indien aanwezig - gebruik van de Self-Service check-in op de luchthaven. Deze kiosken bevinden zich vlakbij de incheckbalies van de betreffende luchtvaartmaatschappijen.
Bij sommige airlines kan de ruimbagage worden ingecheckt bij de Self-Service Baggage Drop-Off units. Anders geef je de ruimbagage af bij de incheckbalie.

5. Moet ik voor het meenemen van ruimbagage betalen?
De bepalingen van airlines omtrent bagage wijzigen regelmatig. Kijk op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij goed na wat de restricties en voorwaarden zijn ten aanzien van bagage. Doe dit voor al je vliegtrajecten. Dit voorkomt dat je bij het inchecken ineens voor extra kosten komt te staan vanwege overgewicht of extra stuks bagage. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen voorwaarden en tarieven.

Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen moet er voor ruimbagage extra worden betaald. Kijk hiervoor op de website van de betreffende maatschappij. Vaak is het voordeliger om (extra) bagage vooraf online aan te melden dan op het vliegveld. Veel luchtvaartmaatschappijen rekenen ook kosten voor bijzondere bagage, zoals bijvoorbeeld fietsen, golftassen of een duikuitrusting. Reserveer het vervoer van bijzondere bagage uiterlijk een week voor vertrek via SNP. Voor Flying Blue-deelnemers geldt op KLM-vluchten een korting voor ruimbagage. Op de website van de KLM kun je je gratis aanmelden als je nog geen deelnemer bent.

Voor alle SNP-groepsreizen die in 2015 met Transavia of Sundio vliegen, geldt dat 20kg ruimbagage en 10kg handbagage zijn inbegrepen in de vluchtprijs.

NB Indien je naar de VS reist, let er op dat je de bagage niet op slot doet, omdat bij het controleren zo nodig sloten geforceerd worden.

6. Wat mag niet in de handbagage?
Het is niet toegestaan om een zakmes, schaar, nordic walking stokken, andere scherpe voorwerpen of vloeistoffen meer dan 100 ml in de handbagage mee te nemen. Kijk voor de meest actuele algemene bagagebepalingen op de site van Schiphol.

7. Waarom staan er slechts 4 namen op mijn vluchtschema terwijl ik met meer dan 4 personen reis?
Ons reserveringssysteem vermeldt maximaal 4 namen. Iedere reiziger heeft wel een eigen e-ticket.

8. Kan er tijdens mijn vlucht rekening worden gehouden met dieetwensen?
Vermeld bij boeking je dieetwensen en wij geven ze als preferentie door aan de luchtvaartmaatschappij. Wanneer er speciale maaltijden voor je zijn gereserveerd, worden deze vermeld op het reisschema. Een speciale maaltijd kan echter nooit gegarandeerd worden door de luchtvaartmaatschappij. Op de meeste Europese vluchten worden geen (speciale) maaltijden geserveerd.

1. Hoe krijg ik toegang tot MijnSNP?
Je ontvangt na je eerste boeking automatisch een bericht met je persoonlijke gegevens voor toegang tot MijnSNP. Je gegevens zijn 1 tot 2 dagen na boeking zichtbaar.

2. Zijn de gegevens op MijnSNP actueel?
Ja, de gegevens op MijnSNP worden dagelijks bijgewerkt.

3. Ontvangen mijn medereizigers ook een bericht voor toegang tot MijnSNP?
Nee, alleen de hoofdboeker ontvangt gegevens om toegang te krijgen tot MijnSNP. De hoofdboeker kan deze wel aan de medereizigers doorgeven, zodat ook zij toegang hebben tot MijnSNP.

4. Mijn reisgegevens worden niet getoond in MijnSNP, hoe komt dat?
Na boeking kan het 1 of 2 dagen duren voordat je reisgegevens zichtbaar zijn. Als de gegevens na 2dagen nog niet zichtbaar zijn, verzoeken wij je contact met ons op te nemen via het contactformulier op de site. Vermeld daarbij je dossiernummer. Maatwerk reizen kunnen helaas (nog) niet getoond worden in MijnSNP.

5. Kan ik mezelf in MijnSNP aan- of afmelden voor het SNP.NL Magazine en de digitale nieuwsbrief?
Ja, je kunt in MijnSNP je voorkeuren voor het ontvangen van (digitale) post van SNP wijzigen. Ook kun je je adres in MijnSNP wijzigen. Het adres wordt vervolgens automatisch in eventuele lopende boekingen aangepast.

6. Wat doe ik als de website aangeeft dat de combinatie gebruikersnaam en wachtwoord onjuist is?
Om er zeker van te zijn dat je het wachtwoord juist invoert kan je het beste het wachtwoord kopiëren en vervolgens plakken in de login-box van MijnSNP. Let op spaties en andere tekens die door het kopiëren en plakken voor of achter het e-mailadres of wachtwoord komen te staan. Eenmaal ingelogd kun je het wachtwoord naar persoonlijke voorkeur wijzigen.

7. Wat doe ik als ik mijn wachtwoord ben vergeten?
Klik hier en ga naar ‘wachtwoord vergeten’.

8. Hoe log ik uit op Mijn SNP?
Je kunt via de optie 'uitloggen' Mijn SNP afsluiten.