shutterstock_151573598_CCat82_Pardubice.jpg

Actieve vakantie Tsjechië

Wandelen en fietsen in Tsjechië

Wil je tijdens je Tsjechië vakantie het land verkennen? Doe dan zoals de Tsjechen doen en ga wandelen of fietsen. Ontdek tijdens een wandelvakantie in Tsjechië de prachtige natuur of beleef de rijke cultuur en bewogen geschiedenis tijdens een fietsvakantie. Het land heeft een prachtig en divers landschap met bergen, hooglanden, laaglanden, grotten, velden en meren. Een vakantie in Tsjechië brengt je langs stijlvolle negentiende-eeuwse kuuroorden, de sprookjesbossen van Bohemen en de zandsteenkastelen van Cesky Raj. Ook erg leuk voor een gezinsvakantie. Maar het land heeft nog een belangrijk wapen: hoofdstad Praag. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in Tsjechië

kasteel_van_krivoklat.jpg
SNP reis
Tsjechië Praags heuvelland

wandelvakantie langs pension en hotel

7 dagen v.a. € 679
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Fietsvakantie over de Elberadweg in Tsjechië
SNP reis
Tsjechië Elberadweg etappe 1

fietsvakantie langs hotels

8 dagen v.a. € 914
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Wandelen in de Dolomieten
SNP reis
Tsjechië Elberadweg etappe 2

fietsvakantie langs hotels

8 of 8 dagen v.a. € 864
Prijs per persoon bij min. 2 personen
SNP reis
Tsjechië Bohemen

kanovakantie met het gezin langs hotels en pensions

8 dagen v.a. € 824
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wandelvakantie Tsjechië

Combineer natuurschoon en cultureel erfgoed tijdens een wandelvakantie in Tsjechië. Je ontdekt de afwisselende landschappen van de Bohemen, ten westen van Praag. In het stroomgebied van de Berounka wandel je door de beschermde natuurgebieden Cesky Kras en Krivoklatsko, vol glooiende heuvels, diepe rivierdalen, smaragdgroene meertjes en eeuwenoude bossen. Onderweg maak je stops in schilderachtige Tsjechische dorpjes, zoals Svaty Jan pod Skalou, met zijn bijzondere klooster dat tot halverwege de 20e eeuw een belangrijk bedevaartsoord was. Net zo fraai zijn de schitterende kastelen van Krivoklat en Karlštejn die je tijdens deze individuele wandelreis kunt bezoeken. En als het gaat om culturele hoogtepunten in Tsjechië, dan mag Praag niet ontbreken. Daarom kun je deze wandelreis makkelijk uitbreiden met een stop in deze prachtige stad!

Bekijk alle wandelvakanties in Tsjechië

Fietsvakantie Tsjechië

Maak kennis met de beroemde Elberadweg tijdens een fietsvakantie in Tsjechië. Etappe 1 van deze fietsroute neemt je mee naar Vrchlabi, aan de voet van het Reuzengebergte. Vanuit hier begin je aan een schitterende fietstocht lange de Elbe. Je passeert prachtige Tsjechische steden zoals Hradec Kralove en het eeuwenoude Nymburk. Vervolgens zet je koers richting hoofdstad Praag, het eindpunt van deze fietsvakantie. Etappe 2 begint in Praag en volgt de Moldau tot aan Melnik, waar deze rivier weer samenkomt met de Elbe en zich een weg baant richting Theresienstadt, dat in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt als concentratiekamp. Vanuit hier fiets je verder naar de oude bisschopsstad Litomerice richting Duitsland, met eindbestemming Dresden. Je kunt de twee etappes afzonderlijk fietsen maar ook combineren tot één indrukwekkende fietsvakantie.

Bekijk alle fietsvakanties in Tsjechië

Tsjechië met SNP Natuurreizen

 • Actieve vakanties voor volwassenen en gezinnen
 • Mooie balans van natuur en cultuur
 • Betaalbare bestemming
 • Fietsen over de beroemde Elberadweg
 • Prachtige beschermde natuurgebieden met karakteristieke Tsjechische dorpjes
 • Reizen makkelijk te verlengen met bezoek aan cultuurrijk Praag
   

Wist je dat

 • Tsjechië de 'Wie is de Mol' bestemming van 2021 (seizoen 21) is? 
 • Toen Tsjecho-Slowakije in 1993 werd opgesplitst bleef Tsjechië de oude Tsjecho-Slowaakse vlag gebruiken. Slowakije koos voor een eigen vlag.
 • Het natuurgebied Sumava is met ruim 69.000 hectare het grootste nationaal park in Tsjechië.
 • Tsjechië is een echt bierland. Gemiddeld drinken de Tsjechen per persoon 170 liter per jaar.
 • De pils uit de originele brouwerij in de stad Pilsen is nog steeds verkrijgbaar onder de naam Pilsner Urquell.
 • Het grootste kasteel ter wereld staat in Tsjechië. De Praagse Burcht in de hoofdstad heeft een oppervlak van liefst 70.000 vierkante meter.
 • Twaalf locaties in Tsjechië staan op de Unesco Werelderfgoedlijst, waaronder het historische centrum van Praag.
   
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.