Chili Kleurrijk reizen van Atacamawoestijn tot Patagonië

De website van SNP maakt gebruik van cookies. Meer informatie Akkoord & sluiten

Op bezoek in veelzijdig Chili

Op reis naar Chili betekent voor de meeste mensen een vakantie naar alleen Patagonië of specifieker: Torres del Paine. Een schitterende bestemming, maar ergens ook jammer om je rondreis tot dat gebied te beperken, want een rondreis door Chili biedt veel meer, zoals de Atacama woestijn, natuurlijk Paaseiland, genieten van een boutique hotel in Santiago de Chile met zijn hippe & trendy wijk Bellavista, toppers van wijnen, het merengebied met zijn araucaniabossen en uitgebreide toeristische infrastructuur, de Carretera Austral met zijn 1.240 km lengte de prachtigste autoroute door de wildernis van Chili en vele andere bezienswaardigheden die Chili kent.

Chileens Patagonië
Patagonië, of Patagonia, is een enorm gebied dat zich over zowel het zuiden van Chili als Argentinië uitstrekt, met elk schitterende nationale parken om te ontdekken in een wandelreis. Individuele reizen en groepsreizen naar Chili bezoeken zeker het immense nationaal park Torres del Paine, om de majestueuze condor te zien zweven boven de Grey gletsjer. Vaak vlieg je daarvoor met luchtvaartmaatschappij Lan Chili naar Punta Arenas, de hoofdstad van Chileens Patagonië. Een bijzondere manier om Patagonië te ontdekken is een rondreis per luxe cruise schip van Ushuaia naar Punta Arenas door de Straat van Magallanes of per boottocht van Puerto Natales naar Puerto Montt, dwars door het Chileense fjordengebied. Een ander idee is om met een dagexcursie de San Rafael gletsjer te ontdekken en de prachtige natuur van Chileens Patagonië te beleven onder leiding van een gids in het natuurpark Aikén del Sur.

Andes
De Atacamawoestijn is de droogste woestijn op aarde. Toch vind je in dit onherbergzame oord grote steden, zoals de havensteden Iquique en Arica, en kleine zoals oase San Pedro, die veel toeristen naar Noord Chili trekt. Dit San Pedro de Atacama is de uitvalsbasis voor excursies naar gekleurde meren, de Vallei van de maan en de geisers en thermale bronnen van El Tatio. De hoogte op 4.200 meter en het bizarre ‘altiplano’ landschap van het Andesgebergte maken El Tatio tot een van de hoogtepunten van elke Chili vakantie.


Toon alle reizen in Chili

Chili met SNP

 • Met de Volkskrant-lezersreis 1.240 km rijden door de Chileense wildernis over de Carretera Austral
 • Individuele rond- en wandelreis naar Patagonië, reeds jaren een SNP-klassieker
 • Duurzaam gerunde Eco Camp dé perfecte uitvalsbasis om Torres del Paine te verkennen
 • Individuele reizen: afwisselend met goede mix van natuur en activiteiten, veel wandelmogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief
 • Korte reisarrangementen en dagexcursies om je individuele reis te 'spicen' naar jouw wensen

Toon Avontuur op Maat in Chili

Aanbevolen reizen in Chili

CL_guanaco's_02_WEB.jpg 9,2
Rondreizen
Privéreis

Chili - Carretera Austral

Valdiviaans regenwoud tot pampa's in de Chileense wildernis

rondreis langs hotels, guesthouses en lodges

Zwaarte
Comfort
13 dagen
vanaf in okt € 2.286
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wist je dat

 • Het Patagonia Park is in november 2015 geopend
 • Met 4.300 km is Chili het langste land ter wereld
 • De nationale bloem van Chili is de 'copihue'
 • 10% van Chili's oppervlakte is tot nationaal park uitgeroepen
 • De nationale sport is Cueca (een dans) en rodeo
 • Vicente Perez Rosales is met zijn oprichting in 1928 het oudste nationale park
 • 'Minga' is het fenomeen dat huizen per os en boot van eiland naar eiland worden verhuisd

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
Marieke Funke

Marieke Funke

Afrika, Zuid-Amerika en Azië

In de afgelopen jaren heb ik naar een aantal landen mogen reizen in de regio's Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Stuk voor stuk waren dit prachtige reizen waarbij ik veel heb gezien en geleerd. Een echte voorkeur heb ik niet, ieder continent/land heeft zo zijn eigen charme. Afrika is voor mij wildernis, prachtige dieren en mooie lodges. Latijns-Amerika staat voor mij voor indrukwekkende landschappen, Amazonewoud en kleurrijke bevolking. Bij Azië denk ik aan geuren/kleuren, cultuur en heerlijk eten. Kortom iedere regio heeft zijn eigen aantrekkingskracht en biedt de mogelijkheid tot het maken van mooie en veelzijdige reizen. Graag help ik je bij het samenstellen van een onvergetelijke reis naar één van onze bestemmingen.

Mail naar Marieke

Klaas Zwartjes

Midden- en Zuid-Amerika

Er zijn weinig landen ter wereld met zo’n grote diversiteit als Ecuador. Van het Amazone regenwoud in het oosten tot de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte en de tropische kuststreek in het westen. Vooral het reizen door de Andes is een beleving. Historische steden als Quito en Cuenca en een aaneenschakeling van prachtige vergezichten. Een bezoek aan de bijzondere Galápagos-eilanden vervolmaakt je Ecuador-reis.

Mail naar Klaas