Huttentocht Oostenrijk

Huttentocht Oostenrijk Korte wandeltochten door de bergen

Huttentocht Oostenrijk: onderweg genieten van prachtige uitzichten

Tijdens onze huttentochten in Oostenrijk start je vaak met een verblijf in een lokaal hotel in het dal. In de loop van je reis wandel je omhoog richting de ongenaakbare massieven van drieduizenders om daar te overnachten in een berghut. Onze huttentochten in Oostenrijk gaan door ongerepte plekken waar je de kans hebt om typische Alpen flora en fauna tegen te komen: bergmarmotten, gemzen, edelweiss en de alpenkwastjesbloem.

Voor wie is een huttentocht Oostenrijk geschikt?

De meeste van onze huttentochten naar Oostenrijk zijn geschikt voor beginners, mits je beschikt over een goede conditie en geen last hebt van hoogtevrees. Daarmee kan je een huttentocht Oostenrijk ook ondernemen met het gezin. Tijdens het dagprogramma is voldoende tijd ingeruimd voor rustpauzes en om te genieten van de prachtige vergezichten die je onderweg tegenkomt. In Oostenrijk kijk je bijvoorbeeld uit over het Stubaital, Lammertal of het Virgental. De paden zijn goed gemarkeerd en er staan overal lokale routebordjes.

Korte of langere huttentocht Oostenrijk

SNP biedt korte huttentochten in Oostenrijk waarbij je al vanaf 3 dagen een minitrekking maakt. Optioneel kun je je reis uitbreiden met overnachtingen. In de hutten krijg je zowel ontbijt, avondeten als lunchpakket. Je hoeft tijdens het wandelen dus niet met voorraden eten te sjouwen. In een enkel geval mag ook je hond mee op huttentocht.

Overnachten in eenvoudige Oostenrijkse berghutten

Tijdens je huttentocht in Oostenrijk overnacht je in kleine en vaak eenvoudige berghutten. Meestal deel je je overnachtingsplek met andere wandelaars. Er heerst een typische ‘huttensfeer’: het is er sfeervol en gastvrij en je overnacht vaak op een slaapzaaltje met goed gemeenschappelijk sanitair. Aangekomen bij de hut kun je lekker genieten van de omgeving. Er zijn vaak verschillende bergmeertjes, mooie weiden en soms heb je de gelegenheid om te klimmen.

Bekijk alle huttentochten van SNP

Onze huttentochten in Oostenrijk

Oostenrijk - Stubaital, 3 dagen
op-weg-naar-sulzenau.jpg 8,5
Wandelen
Privéreis
Oostenrijk - Stubaital Over de Stubaier Höhenweg

minitrek langs berghutten

Zwaarte
Comfort
3 dagen
vanaf € 206
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Oostenrijk - Stubaital, 8 dagen
IMG_1901.jpg 8,7
Wandelen
Privéreis
Oostenrijk - Stubaital Kennismaking met het hooggebergte

bergwandelvakantie vanuit hotel en langs berghutten

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 592
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Oostenrijk - Lammertal, 5 dagen
8,1
Wandelen
Privéreis
Oostenrijk - Lammertal Een korte huttentocht in de Salzburger Dolomieten!

minitrektocht vanuit hotel en langs twee berghutten

Zwaarte
Comfort
5 dagen
vanaf € 310
Prijs per persoon bij min. 2 personen