10 korte trips dichtbij huis

Een actieve vakantie in de natuur biedt je veel voordelen. Je bent gezond in de buitenlucht bezig, je leert de omgeving daardoor goed kennen en je komt opgeladen en met energie voor tien weer thuis.

Heb je zin om er even tussenuit te gaan, maar niet te lang en niet te ver weg? Dan hebben wij 10 fijne korte vakanties voor je op een rijtje gezet.

Bijkomend voordeel, ze zijn nog eens vriendelijk geprijsd ook.

1. Duitsland – Rheinsteig

De 320 kilometer lange Rheinsteig is een Duitse wandelklassieker. Tijdens deze afwisselende reis wandel je een deel van de beroemde langeafstandsroute. Vanaf de steile wanden van het Rijndal heb je steeds uitzicht op de drukbevaren rivier in de diepte. Je bezoekt vakwerkstadjes, burchten en ruïnes.

 

6 dagen, vanaf € 441,-

Bekijk deze reis

2. Frankrijk – Cevennen

Als je ergens prachtig kan wandelen, dan is het in de Cevennen. Het nationaal park heeft een verbluffend mooi landschap, een uitgebreid wandelpadennet en wordt door relatief weinig toeristen bezocht. Je wandelt onder andere over de uitlopers van de Mont Lozère en over de bergkam van de Mont Bougès. Je overnacht in een sfeervolle boerenhoeve, waar je ’s avonds aanschuift voor een smakelijke maaltijd.

 

5 dagen, vanaf € 392,-

Bekijk deze reis

3. Duitsland - Teutoburgerwoud

Dwars door het Teutoburgerwoud loopt een van Duitslands oudste lange-afstandspaden, de Hermannsweg. Overdag maak je stevige wandelingen langs grillige rotsformaties, door beukenbossen, met onderweg mooie vergezichten en gezellige vakwerkstadjes. Deze reis is ook leuk voor actieve gezinnen!

 

3 dagen, vanaf € 241,-

Bekijk deze reis

4. Oostenrijk – Stubaital

Heb je zin in iets meer pit? Dan is deze stoere trektocht door de Stubaier Alpen iets voor jou. Je wandelt, klimt en klautert in vier dagen van berghut naar berghut. Langs imposante rotsmassieven, steile puinhellingen, moreneruggen, ijzige bergmeertjes en grimmige gletsjers. Wedden dat jij hier een boost van krijgt?

 

4 dagen, vanaf € 358,-

Bekijk deze reis

5. Frankrijk – Ardèche

We vertellen je vast niets nieuws wanneer we je zeggen dat het in de Franse Ardèche goed toeven. Tijdens deze wandelreis leer je het gebied echter op een andere manier kennen. Ver van andere vakantievierders geniet jij van het vulkanisch landschap met stille dalen, kastanje bossen, vergezichten als op een ansichtkaart en oneindig veel wandelroutes. 

 

5 dagen, vanaf € 276,-

Bekijk deze reis

6. Nederland - Twente

Lekker weg in eigen land. In Oost-Twente volg je deels het meanderende Dinkelpad. Je wandel langs Saksische boerderijen, prachtige landgoederen, kabbelende watertjes en komt even helemaal tot rust. Je overnacht in een klassieke Twentse boerenhoeve en sluit deze korte trektocht af in het gezellige kunstenaarsstadje Ootmarsum.

 

4 dagen, vanaf € 310,-

Bekijk deze reis

7. Duitsland – Zuid-Eifel

De lieflijke Zuid-Eifel op het drielandenpunt van Duitsland, Luxemburg en België, is het decor van deze fijne wandelreis. Je maakt mooie hikes door de bosrijke valleien, langs akkers, riviertjes, boerengehuchten en stille stadjes.

Tip: in het voorjaar vind je er velden vol sleutelbloemen en orchideeën.

 

5 dagen, vanaf € 342,-

Bekijk deze reis

8. Frankrijk – Chartreuse

Het spectaculaire landschap van de Franse Vooralpen is een perfecte bestemming voor een korte wandelvakantie. Je vindt er scherpe kalkpieken, almweiden en beukenbossen, bloemenweiden en schaapskuddes, maar ook het befaamde Klooster van Chartreuse en de watervallen van Watervallen van Cirque de Saint-Même.

 

5 dagen, vanaf € 353,-

Bekijk deze reis

9. België - Pajottenland

Op de fiets verken je deze gezellige Vlaamse streek van bekende bieren als Geuze en Kriek Lambik, even ten zuidoosten van Brussel. Je fietst door een vriendelijk landschap van bossen en velden, kastelen, boerenhoeven en kerken. Ooit vond schilder Pieter Brueghel hier zijn inspiratie en na 4 dagen op de pedalen snap jij precies waarom!

 

4 dagen, vanaf € 241,-

Bekijk deze reis

 

Foto: Eric van de Perre

10. België - de Hoge Venen

De mooiste wandelpaden van België vind je in de Hoge Venen. Tenminste, als je het Productmanager Floor vraagt. Tijdens deze korte wandelreis verken je de prachtige valleien aan de rand van het park, met watervallen en middeleeuwse burchten. En natuurlijk ontbreekt Signal de Botrange niet, het hoogste punt van België. Extra genieten is het als je je wandeldag afsluit met een Ardenner speciaalbiertje.

 

5 dagen, vanaf € 455,-

Bekijk deze reis