Mont Blanc

Over SNP ACTieve en avontuurlijke reizen

Over SNP Natuurreizen

Duurzaamheid. Het is een woord waar veel bedrijven, ook in de reissector, tegenwoordig de mond vol van hebben. Er worden speciale sustainabilitymanagers aangesteld, menig assortiment wordt uitgebreid met een paar verantwoorde producten en in reclamecampagnes struikel je over termen als duurzaam, puur, eerlijk of groen. Kan. Maar bij SNP doen we het anders. Zorg voor de wereld om ons heen – nu en in de toekomst – is bij ons geen bulletpoint tijdens een brandingvergadering. Het is de precieze reden waarom we ooit onze reisorganisatie zijn begonnen. En nu, bijna 40 jaar, later zit het nog altijd in de vezels van alles wat we doen. Niet om zo nodig het groenste jongetje van de klas te willen zijn. Gewoon omdat het nu eenmaal is wie we zijn.

Door en voor natuurliefhebbers
Een reisorganisatie door natuurliefhebbers voor natuurliefhebbers, dat is wie we zijn. Onze reisleiders en -experts bedenken, ondergaan en begeleiden al onze reizen zelf. We weten als geen ander hoe fijn het is om buiten in de natuur te zijn. Omdat de natuur je raakt, rust geeft en verfrist, maar je tegelijkertijd kan prikkelen, uitdagen en doen verwonderen. Je ondervindt het aan den lijve op een van onze talloze huttentochten in de Alpen of Dolomieten. Maar ook tijdens een fietsvakantie over de Ostseeradweg, een wandeltocht langs Hanzesteden, een vogelreis naar Extremadura of een afwisselende outdoorweek met het hele gezin. Soms zijn we avontuurlijk. Vaak actief. Maar altijd kleinschalig, enthousiast en respectvol.

Reizen zit in onze natuur
Natuurlijk weten we ook hoe fijn de wind door je haren waait in de Zuid-Afrikaanse Drakensbergen en hoe het ruikt in de jungle van Costa Rica. Maar voor een onvergetelijke reis hoef je heus niet in het vliegtuig te stappen, dat wisten we al lang voordat de coronapandemie het leven op pauze zette. Wel zijn we er sindsdien meer dan ooit van overtuigd dat we de wereld met onze reizen een stukje mooier kunnen maken. Niet alleen door jouw horizon te verbreden. Maar ook omdat we een rotsvast vertrouwen hebben in onze kracht om positief bij te kunnen dragen aan het klimaat, de natuur en de cultuur op onze bestemmingen. Dat is wat een echte reiziger volgens ons hoort te doen. Dat is wie SNP is.

Giving Back to Nature
In 2024 is het veertig jaar geleden dat SNP Natuurreizen werd opgericht. Natuur heeft vanaf het begin af aan altijd centraal gestaan. In dit jubileumjaar richten we de Stichting Giving Back to Nature op. De Stichting gaat lokale projecten financieel ondersteunen die bezig zijn met het behoud en ontwikkeling van biodiversiteit. Lees meer over dit initiatief op: Giving Back to Nature

We hopen je snel te mogen verwelkomen op een van onze reizen!

Team SNP Natuurreizen.

 

Hoe is SNP ontstaan?

Onze reisorganisatie werd ooit - in 1984 - opgericht als Stichting Natuurstudie Projecten. Sindsdien reizen steeds meer mensen met ons naar de mooiste plekken van de wereld. We groeiden en zijn nu de grootste specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen over de hele wereld.

Daarom ga je op reis met SNP!
  • Je kiest bij ons uit een groot aanbod van actieve reizen op originele bestemmingen. Respect voor de natuur en de lokale bevolking vinden we, net als jij, heel belangrijk. We zijn dan ook altijd op zoek naar unieke en inspirerende reisbestemmingen, ver weg van de massa.
  • Je verblijft in kleinschalige accommodaties en overnacht in lokale hotels, pensionnetjes en guesthouses. Onze regio-experts bezoeken alle accommodaties die ze speciaal voor jou selecteren altijd eerst zelf. Zo weten ze zeker dat je verblijf onvergetelijk zal zijn.
  • Je kiest voor een duurzame reisorganisatie met een duurzaam reisprogramma. Vanuit onze 'groene' achtergrond is aandacht voor de kwetsbaarheid van onze aarde vanzelfsprekend.
  • Als je individueel op reis gaat, ontvang je een uitgebreide Nederlandstalige reisinformatie. Hierin vind je informatie over de lokale natuur, cultuur en geschiedenis en tips voor restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving. Bovendien krijg je een een uitgebreide routebeschrijving voor je fiets- of wandelreis, of je volgt de route via de SNP Reis App.
  • Op reis geniet je het meest in kleine groepjes van gelijkgestemden. Zo zien de groepen van onze groepsreizen er dus ook uit! Natuurlijk krijg je deskundige reisbegeleiding.
  • Je kiest voor een betrouwbare en kwalitatieve reisorganisatie die zijn sporen heeft verdiend in het verzorgen en aanbieden van unieke natuurreizen. Bij SNP werken ongeveer 60 bevlogen en deskundige medewerkers aan jouw reisplezier. Je kunt bij ons terecht met al je vragen en we geven je graag goed reisadvies. Na terugkomst van je reis ontvang je een enquête over je ervaringen, zodat wij de kwaliteit van onze reizen altijd op het hoogste niveau kunnen houden.

Zo ziet het unieke reisaanbod van SNP eruit

Wandel of fiets je graag? Of wil je juist zoveel mogelijk verschillende activiteiten doen, al dan niet met het hele gezin? Dan vind je in ons reisaanbod absoluut wat je zoekt. Of je nu met je eigen reisgezelschap op reis wilt of kiest voor een groepsreis. Binnen of buiten Europa.

Wandelvakanties
"Waar het asfalt ophoudt…" Daar begint jouw wandelvakantie! Van lichte hotelwandelreizen tot trektochten door de wildernis. In groepsverband en individueel.

Bekijk al onze wandelvakanties

Fietsvakanties
Verken de wereld per fiets! Pittige fietstochten over de Alpen, maar ook lichte en comfortabele fietsvakanties. Zowel binnen als buiten Europa.

Bekijk al onze fietsvakanties

Rondreizen
Op je gemak vanuit prachtige accommodaties - ver weg van de toeristische massa - alle facetten van een streek te leren kennen? Dan ga je op rondreis met SNP! Met je eigen auto, een huurauto of met de trein. Aan jou de keuze.

Bekijk al onze rondreizen

Gezinsvakanties
Ook voor de kids is reizen een avontuur! Onder de noemer Family Specials valt een groot aanbod originele gezinsvakanties. Van ezeltochten tot multi-activity-kampeerreizen en van ingerichte tenten op een camping tot tropische reisavonturen. Altijd met veel oog voor de kleine (of iets grotere) avonturiers. Dus tijdens de reis zijn er zeker speeltuinen en zwemwatertjes voor de allerkleinsten en avonturen en chillmomenten voor de tieners!

Bekijk al onze reizen met kinderen

Winterreizen
Op onze winterreizen verken je de witte natuur al langlaufend, op sneeuwschoenen of op ski's. Niet in overbevolkte wintersportgebieden, maar juist op de onontdekte plekken.

Bekijk al onze wintervakanties

Meer weten over SNP Natuurreizen?
Natuurlijk kunnen we uren praten over alle mooie plekken op de wereld die je kunt ontdekken. En als vanzelfsprekend helpen we je graag om jouw volgende reis vorm te geven. Neem even contact met ons op. Voor een antwoord op je vraag of een reisadvies op maat.

 

Maak kennis met onze reisleiders

Ben je benieuwd wie onze reizen begeleiden? Kijk dan snel op deze pagina.