Over SNP ACTieve en avontuurlijke reizen

Hoe is SNP ontstaan?

SNP werd in 1984 opgericht als Stichting Natuurstudie Projecten. Inmiddels is SNP in Nederland (als onderdeel van de ANWB) de grootste specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen over de hele wereld. Liefde voor de natuur, authenticiteit, rust, kleinschaligheid en deskundigheid staan aan de basis van onze organisatie en van elke reis die we aanbieden.

Waarom op reis met SNP?
  • SNP heeft een ruim aanbod met originele bestemmingen en is constant op zoek naar nieuwe reizen, ver weg van de massa. Ons aanbod kenmerkt zich door authenticiteit, rust, aandacht voor natuur en cultuur en respect voor de lokale bevolking.
  • Wij menen dat je op reis het meest geniet in kleine reisgezelschappen van gelijkgestemden. Onze groepsreizen vinden daarom plaats in kleine enthousiaste groepen met deskundige reisbegeleiding.
  • De accommodaties van SNP zijn overwegend kleinschalig, zowel bij de individuele reizen als bij de groepsreizen. Je overnacht in lokale hotels, pensionnetjes en guesthouses in plaats van in grote onpersoonlijke resorts.
  • SNP is een duurzame organisatie met een duurzaam reisprogramma. Vanuit onze 'groene' achtergrond is aandacht voor de kwetsbaarheid van onze aarde vanzelfsprekend. Met ‘GreenSeat’ kunnen onze reizigers de uitstoot van vliegtuigen compenseren.
  • Voor avonturiers die graag zelf hun verre reis samenstellen is maatwerk mogelijk. Bij deze reizen creëer je je eigen avontuur uit diverse reisonderdelen van SNP. Op verzoek boeken wij de accommodaties en je heen- en terugreis.
  • Voor elke individuele reis stellen we een uitgebreid Nederlandstalig reispakket samen. Hierin vind je informatie over de lokale natuur, cultuur en geschiedenis en tips voor restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving. Ook bevatten onze pakketten wandelingen en fietstochten, inclusief kaartmateriaal.
  • Ongeveer 60 bevlogen en deskundige medewerkers werken aan jouw reisplezier. Je kunt bij ons terecht met al je vragen en we geven je graag goed reisadvies. Na terugkomst van je reis ontvang je een enquête over je ervaringen zodat wij onze kwaliteit kunnen continueren.

Het unieke reisaanbod van SNP

De reizen van SNP kenmerken zich door hun avontuurlijke inslag en aandacht voor de natuur. SNP is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen binnen en buiten Europa. Daarnaast heeft SNP tal van themareizen. Wij bieden je groepsreizen in een klein gezelschap en met deskundige reisleiding, maar je kunt bij ons ook een individuele reis boeken, alleen of met je eigen reisgezelschap.

Wandelvakanties
Wandelvakanties van SNP: het meest gevarieerde aanbod "waar het asfalt ophoudt…". Van lichte hotelwandelreizen tot trektochten door de wildernis, in groepsverband en individueel. Bekijk al onze wandelvakanties.

Fietsvakanties
In het aanbod van SNP tref je een groot aantal fietsvakanties aan, op uiteenlopende bestemmingen binnen en buiten Europa. Pittige fietstochten over de Alpen, maar ook lichte en comfortabele fietsvakanties. Bekijk al onze fietsvakanties.

Rondreizen
Ons aanbod rondreizen biedt je de gelegenheid om op je gemak, in je eigen tempo en vanuit prachtige accommodaties alle facetten van een streek te leren kennen. Bekijk al onze rondreizen.

Gezinsvakanties
Onder de noemer Family Specials valt een groot aanbod originele gezinsvakanties, variërend van ezeltochten tot avontuurlijke multi-activity kampeerreizen en van ingerichte tenten op een camping met speel- en zwemfaciliteiten tot tropische reisavonturen. Bekijk ons aanbod vakantie met kinderen.

Themareizen
Tijdens onze themareizen kun je je verdiepen in vogels, bloemen en vlinders, fotografie en kunst en cultuur. Allemaal onder deskundige reisbegeleiding. Benieuwd naar al onze thema's?

Winterreizen
Op onze winterreizen verken je de witte natuur al langlaufend, op sneeuwschoenen of op ski's. Niet in overbevolkte wintersportgebieden, maar juist op de onontdekte plekken. Bekijk al onze winterreizen.

Maatwerk
Voor avonturiers die graag zelf hun verre reis samenstellen is maatwerk mogelijk. Bij deze reizen creëer je je eigen avontuur uit diverse reisonderdelen van SNP. Bekijk alle mogelijkheden voor maatwerk.

 

Wandelen

Ontdek onze thema's

Toon onze thema's

Ontdek onze bestemmingen

Toon onze bestemmingen