Top 10 De mooiste rondreizen met auto in Europa

Wil je graag een mooie rondreis in Europa maken in je eigen auto of een huurauto? SNP Natuurreizen zet de tien mooiste autovakanties in Europa voor je op een rij. In Italië, Griekenland, Frankrijk en nog veel meer landen! 

01 | Italië- Umbrië, 10 dagen

Autovakantie door landstreek Umbrië, langs hotels en agriturismi
10-daagse autorondreis door Umbrië, vermaard vanwege haar 'heiligen' die uit deze streek kwamen: Franciscus, Benedictus en Sancta Rita uit Cascia. Op deze rondreis vormen zij de rode draad. Bezoek het pelgrimsoord Assisi en wandel in Franciscus voetsporen over de heilige Monte Subasio.

Bekijk deze actieve rondreis door Italië

02 | Griekenland - Peloponnesos 'totaal', 15 dagen

Verborgen schoonheid in klassieke omgeving, rondreis met (huur)auto en dagwandelingen langs hotels
Actieve autorondreis die een feest is voor alle zintuigen! Er zijn weinig landstreken met zoveel historische rijkdom en zo’n grote afwisseling aan landschappen als de Peloponnesos. De besneeuwde toppen van de Taygetos liggen vlakbij het rustieke strand van Kardamilli. De diepe Lousioskloof leidt je naar idyllische dorpjes en kloosters.

Foto door: Anton Harfst

Bekijk deze actieve rondreis door Griekenland

03 | Spanje - Andalusië, 10 dagen

De culturele erfenis van de Moren, rondreis met (huur)auto langs stadshotels en villa’s
Bezoek Granada, Córdoba en Sevilla en leer alles over het Moorse, christelijke en Joodse erfgoed uit de hoogtijdagen van Andalusië tijdens deze autorondreis in Spanje. Tussendoor is het genieten in twee comfortabele, landelijke accommodaties, met zwembad en tuin, van waaruit je wandelingen maakt in verrassende natuurgebieden. 

Bekijk deze actieve rondreis door Spanje

04 | Groot-Brittannië: Exmoor, Cornwall & Dartmoor, 9 dagen

Moors & cliffs van Zuidwest-Engeland
De zuidwestelijke punt van Engeland is kent een grote variatie aan landschappen en een rijk cultureel erfgoed. De ruige heidevelden en heuvels van Dartmoor en Exmoor zijn al eeuwen gehuld in mysteries en vormen een sterk contrast met het lieflijke cultuurlandschap van Cornwall, Devon en Somerset, dat deze Nationale Parken omgeeft. Een prachtige optie als je opzoek bent naar een rondreis in Europa met een auto. 

Bekijk deze actieve rondreis door Groot-Brittannië

05 | Duitsland - Beieren, 10 dagen

In het spoor van sprookjeskoning Ludwig, autovakantie langs hotels
Treed in de voetsporen van sprookjeskoning Ludwig en ontdek zijn kastelen in de uitlopers van de Alpen. Bezoek zijn paleis, een kopie van Versailles, op een eiland in de spiegelende Chiemsee. Volg tijdens de autorondreis de Glasstrasse langs Beiers glas en dwaal door stoere burchten en imposante kloosters.

Bekijk deze actieve rondreis door Duitsland

06 | Italië - Veneto, 9 dagen

Actieve rondreis per auto langs agriturismi en hotel
Het achterland van Venetië vormt het decor voor deze 9-daagse rondreis. Je brengt een bezoek aan steden als Verona, Padua en het drijvende Venetië. Je zoekt de rust op tijdens deze reis in de groene Grappaheuvels. Andrea Palladio verrast je met de prachtige architectuur van de villa’s. Na een dagje verkenning proef je de heerlijke Valpolicella wijnen.  Bekijk deze actieve rondreis door Italië

07 | Engeland - Yorkshire & Lake District, 9 dagen

Coast to coast, autovakantie langs hotels
Doorkruis Noord-Engeland met deze autovakantie, van oost naar west. Van de eindeloze heidevelden in de North York Moors tot de ruige pieken van het Lake District. Laat je verrassen door abdijen en kastelen bovenop de rode kliffen aan de oostkust. Slenter door de klassieke badplaats Scarborough en het Victoriaanse Harrogate. 
Bekijk deze actieve rondreis door Groot-Brittannië

08 | IJsland - rondreis Zuid-IJsland

Op zoek naar vulkanen, watervallen en ijsmeren
Tijdens deze afwisselende autorondreis in het zuiden van IJsland maak je kennis met de vele verschillende landschappen aan de rand van de hoogvlakte en de enorme ijskappen. Natuurlijk bezoek je de ‘must seen’ Geysir, Gullfoss, Skogarfoss en de zwarte stranden van Reynisfjara, maar gelukkig zijn er ook nog plaatsen waar het minder druk is.

Foto door: Leon Huijs

Bekijk deze actieve rondreis door IJsland

09 | Frankrijk - Dordogne, 7 dagen

Actieve rondreis per auto vanuit drie bijzondere onderkomens 
Een unieke verwenweek in de Périgord. Tijdens deze 7-daagse rondreis met de auto geniet je al wandelend en fietsend van de natuur, bewonder je kastelen langs de Dordogne en smul je van heerlijke gerechten. Je verblijft in drie sfeervolle onderkomens. Deze reis is ook gemakkelijk te verlengen tot bijvoorbeeld een 10-daagse vakantie.

Bekijk deze actieve rondreis door Frankrijk

10 | Portugal - Alentejo & Algarve, 8 dagen

Langs pousadas door Portugals zonnige zuiden, autovakantie langs pousadas
Bezoek op deze autovakantie de vestingstadjes en rijke cultuurschatten van de Alentejo en reis door het wijdse, agrarische binnenland. Maak prachtige wandelingen langs de afwisselende en ongerepte westkust van het ‘parque natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina’.
Bekijk deze actieve rondreis door Portugal

11 | Spanje - Gran Canaria, 8 dagen

Maak korte wandelingen in de voetsporen van de Spaanse bezetters over goed bewegwijzerde door dennenbossen en lieflijke terraslandschappen met amandel- en cactustuinen. Bewonder de rotswoningen van de Guanches, de vroege bewoners van het eiland. Verblijf in sfeervolle, landelijk gelegen hotels tussen de bananenplantages. Bekijk deze rondreis door Gran Canaria