Vietnam het land van de rijzende draak

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Ontdek exotisch en gastvrij Vietnam

Een vakantie in Vietnam betekent een ontmoeting met mensen met draagjukken, ontelbare fietsers en scooters, gevlochten rijsthoeden, bonte markten en kleurrijke bergvolkeren. Vietnam in de 21e eeuw is het Azië van weleer. Het 'land van de rijzende draak' bezit tropische bossen, rijstterrassen, grillige steile kalkbergen, uitgestrekte stranden en verscholen dorpen. In de omgeving van Sapa in het heuvelachtige noorden loop je tijdens je wandelvakantie Vietnam tussen rijsterrassen en langs authentieke dorpjes met bergvolkeren. In Bac Ha is de zondagsmarkt een grote belevenis. Vaar tussen de bizarre karstbergen in de idyllische Halong Bay.

Rondreis Vietnam
Proef tijdens je Vietnam rondreis de Franse sfeer in Hanoi en de ontspannenheid van Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. In de keizerstad Hué en het pittoreske Hoi An maak je kennis met de rijke historie van het land. Ook tropisch stranden waar je fantastisch kunt snorkelen, zoals Whale Island, Mui Ne of Phu Quoc, horen bij een Vietnam vakantie. In de ‘Hemelse tuin’ van Vietnam, de Mekong Delta, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Mensen leven hier naast en op het water en bezoek bijvoorbeeld tijdens je fietsvakantie in Vietnam zeker één van de drijvende markten in het zuiden. Reizen naar Vietnam, het ‘land van de rijzende draak’, is een vakantie naar het échte Azië. Ook voor gezinnen met kinderen!


Toon alle reizen in Vietnam

Wat wil je doen in Vietnam

Rondreizen

2 reizen

Wandelen

2 reizen

Fietsen

Met het gezin

Vietnam met SNP

  • Maak een bootcruise in Halong Bay en in Hué
  • Slaap in een eco-lodge langs de Mekong of in Mai Chau
  • Veel keuze in trektochten en dagwandelingen
  • Uitstekende lokale gidsen op groepsreizen én individuele reizen
  • Stel je eigen reis samen met onze bouwstenen

Toon Avontuur op Maat in Vietnam

Aanbevolen reizen in Vietnam

shutterstock_omgeving_Sapa_Lao_Cai.jpg 9,0
Rondreizen
Privéreis

Vietnam - Noord- en Zuid Vietnam Compleet

Bergdorpen, koningssteden en rijstterrassen

natuur- en cultuurrondreis met verblijf in hotels, homestays en op boot

Zwaarte
Comfort
17 dagen
vanaf € 1.695
Prijs per persoon bij min. 2 personen
rijst_planten_met_je_voeten_in_het_water.jpg 8,2
Rondreizen
Privéreis

Vietnam - Met de kids

Een intensieve kennismaking met het echte Azië

gezinsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
18 dagen
vanaf € 2.090
Prijs per persoon bij min. 2 personen
rijstvelden_in_een_schitterende_vallei_nabij_phieng_lan.jpg 9,0
Wandelen
Groepsreis

Vietnam - Noord-Vietnam, Hue en Hoi An

Wandel, fiets en vaar door het Land van de Rijzende Draak

natuur- en cultuurrondreis langs ecolodges, homestays en hotels

Zwaarte
Comfort
20 dagen
vanaf € 1.950
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

Wist je dat

  • De Vietnam-oorlog wordt door de Vietnamezen the American War genoemd
  • De hoogste berg van Vietnam is de Fansipan van 3143 meter
  • In Vietnam komen 54 verschillende etnische minderheden voor
  • De Vietnamese draak staat symbool voor yang, oftewel het leven en het universum
  • Ongeveer 40 % van alle Vietnamezen hebben de familienaam Nguyen

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
karien.jpg

Karien Durville

Afrika en Azië

Wat een voldoening geeft het als je na veel geploeter de top of het einde van de trekking bereikt! Op reis zoek ik altijd een uitdaging op om dit gevoel te krijgen. Zoals het ‘s nachts beklimmen van de Mount Kinabalu, om bij zonsopkomst te zien in welk futuristisch landschap je hebt gelopen. Of met de Inka trail, trap op trap af langs eeuwenoude ruïnes, op een dun matje slapen. Om de ultieme beloning via de zonnepoort te bereiken: de Machu Picchu. De trekking door de Colca Canyon was eveneens elke zweetdruppel waard. Erg bijzonder dat je met eigen ogen kunt zien hoe de bevolking leeft in de alleen ter voet bereikbare Canyon. Deze voldoening bereik ik ook als ik je reisplan naar wens kan samenstellen. Zodat jij ook dit gevoel kan krijgen!

Mail naar afdeling Verre Reizen
Inge Ubachs

Inge Ubachs

Midden-Amerika, Noord-Amerika, Afrika, Vietnam

Het reisvirus heeft mij al op veel plekken op de wereld gebracht. Iedere bestemming heeft zijn eigen charme. Het prachtige natuurschoon van Costa Rica heeft een enorme aantrekkingskracht. In geen enkel land waar ik tot nu toe ben geweest heb ik zoveel verschillende bijzondere diersoorten gezien. Met eigen huurauto rondrijden, geeft je de ultieme vrijheid om alle mooie plekken te ontdekken. Ook voor gezinnen is Costa Rica een fantastische bestemming. Vietnam heeft mij geraakt vanwege de vriendelijke lokale bevolking en de bijzondere mix tussen natuur en historie. Canada vind ik geweldig vanwege het magnifieke natuurschoon. Ik adviseer je graag over onze bestemmingen en maak met plezier een mooi reisvoorstel.

Mail naar afdeling Verre Reizen