Actieve vakantie Macedonië

Wandel- en rondreizen door Macedonie

Een trip naar Macedonië is reizen naar de ziel van de Balkan. In de bergen voorbij de hoofdstad Skopje wacht je tijdens jouw rondreis door Macedonië een ongekende gastvrijheid. In de dorpjes in rond Strumica en Berovo lijkt de tijd stil te staan, is een wandelaar nog een bijzonderheid en zijn de tradities van de boeren en herders nog springlevend. Geniet tijdens je wandelvakantie in Macedonië van de heerlijke wijnen en smaakvolle, eerlijke gerechten.

Een reis door het land van Alexander de Grote is niet compleet zonder een bezoek aan één van de talloze orthodoxe kerkjes en kloosters, waar de cultuurliefhebber vaak op de mooiste kerkschatten en iconen stuit. Tijdens het wandelen kun je je hart ophalen aan de boorden van het Prespameer, in de bergen van Prilep en Galicica en hoog boven het mysterieuze Meer van Ohrid, dat tot de oudste ter wereld behoort. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Macedonie

ohrid.jpg
SNP reis
Noord-Macedonië wandelvakantie

wandelvakantie vanuit hotels

12 dagen v.a. € 1.204
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
de_steile_oever_meer_van_Ohrid_-_shutterstock-ollirg.jpg
SNP reis
Noord-Macedonië Ohrid

wandelvakantie langs hotel en pensions

8 dagen v.a. € 654
Prijs per persoon bij min. 2 personen
SNP reis
Noord-Macedonië Rondreis

rondreis per (huur)auto langs guesthouses en wijndomein

8 dagen v.a. € 474
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wandelen in Macedonië

Een wandelvakantie in Macedonië is een geweldige ervaring. Het land, tegenwoordig officieel Noord-Macedonië, wordt gezien als de ziel van de Balkan, door de talloze orthodoxe kerken en kloosters vol bijzondere iconen. Alleen in het charmante Ohrid staan er al 365 kerken, één voor elke dag van het jaar.

Het Meer van Ohrid en haar omgeving hebben een grote aantrekkingskracht op wandelaars en natuurliefhebbers en niet onterecht want het is een van de oudste en diepste meren van Europa. Een wandelreis door Macedonië is een ontdekkingstocht door het land van Alexander de Grote, met wandelingen door de imposante bergwerelden van de Balkan en ontmoetingen met de gastvrije bevolking in kleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Bekijk alle wandelvakanties in Macedonië

Wandelen in Macedonië in een groep of individueel

De wandelvakanties die SNP organiseert in Macedonië maak je alleen of in een groep. Ontdek bijvoorbeeld op eigen houtje de omgeving rond Ohrid. Met behulp van de informatie van SNP maak je prachtige wandelingen rond het beroemde meer die veelal prima zijn vol te houden wanneer je een goede basisconditie hebt. Tijdens deze individuele wandelreizen kun je bovendien extra dagen inplannen om je eigen plan te trekken.

Kies je voor een groepsreis, dan ga je ook buiten de geijkte paden in de bergen van Belasica en Malesevski in het oosten van het land. Een unieke ervaring is het contact met de vriendelijke locals. Deze groepsreis onder begeleiding van een Engelssprekende gids bevat een mooie mix van cultuur, tradities en natuurschoon.

Bekijk alle reizen in Macedonie

Macedonië met SNP

 • Individuele reizen en groepswandelvakanties in Macedonië
 • Begeleiding door Nederlands-Macedonische agent en goede Engelstalige Macedonische gidsen
 • Groepswandelreis inclusief het onontdekte oosten van Macedonië
 • Speciaal door SNP ontwikkelde individuele wandelreis bij het meer van Ohrid
 • Bijzondere accommodaties; meestal in comfortabele hotels, dorpshuizen of in een klooster
 • Mooie kennismaking met cultureel erfgoed en ongerepte natuur

Wist je dat

 • Macedonië heet sinds februari 2019 officieel Noord-Macedonië
 • Alexander de Grote kwam uit Macedonië
 • Het Meer van Ohrid heeft een bijzonder ecosysteem van 5 miljoen jaar oud met meer dan 200 endemische planten- en diersoorten
 • Ohrid heeft 365 kerken, één voor elke dag van het jaar
 • De beste reistijd om Macedonië te bezoeken zijn de maanden mei, juni en september. Dan zijn de temperaturen het meest aangenaam
 • De munteenheid in Macedonië is de Macedonische denar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.