Clervaux in Luxemburg

Vakantie luxemburg Langs het bekende langeafstandspad

Actief op reis in Luxemburg

Te midden van Europa presenteert Luxemburg een adembenemend natuurlandschap. Heuvels rollen door dichte bossen, terwijl de Ardennen met schilderachtige rivieren en charmante valleien indruk maken. Het Mullerthal, oftewel "Klein Zwitserland", biedt wandelroutes langs imposante rotsen. Ontdek middeleeuwse kastelen als getuigen van het verleden en beschermde natuurgebieden met zeldzame flora en fauna tijdens de Mullerthal trail. Luxemburg verandert met de seizoenen: herfst brengt warme kleuren, winter brengt serene sneeuw. Een reis door de natuur hier is een kalme ontdekking, waar elke wandeling nieuwe verrassingen biedt. Luxemburgs natuur is puur, tijdloos en gewoonweg betoverend.

De Escapardenne is een grensoverschreidend wandelproject, bestaande uit twee meerdaagse routes: de Lee Trail en de Eislek Trail, samen goed voor 160 km wandelgenot. Dit eerste arrangement betreft de Lee Trail, een zuiver Luxemburgs avontuur. Met auto of trein bereik je je startpunt in Ettelbrück, een prettige stad aan de Sauer (Luxemburgs voor Sûre). Deze volg je, soms lieflijk meanderend, dan weer diep ingesneden in het omringende leisteenplateau. Over de scherpe kammen wandel je langs uitzichtpunten en middeleeuwse kastelen, als haviksnesten op de rotsen. Dan weer daal je af om te overnachten op een prachtige plek als in Bourscheid-Plage, of een terrasje te pikken in een van de vele dorpjes. De Lee Trail dankt haar naam aan de 'ley' of leisteen en bezit het keurmerk Leading Quality Trail-Best of Europe, jouw garantie voor een prachtige route, een uitstekend pad en veel afwisseling.


Toon alle reizen in Luxemburg

Clervaux in Luxemburg
SNP reis
Luxemburg Escapardenne Lee Trail

wandelvakantie langs hotels

5 dagen v.a. € 594
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Mullertal
SNP reis
Luxemburg Mullerthal Trail

wandelvakantie langs hotels

4 of 6 dagen v.a. € 479
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Luxemburg met SNP

  • Gratis Openbaar Vervoer in Luxemburg.
  • Langs de Leading Quality Trail-Best of Europe.
  • Vele middeleeuwse burchten en kastelen.
  • Mooie stadje Clervaux.
  • Te combineren met Müllertal Trail.

Wist je dat

  • Het treinnetwerk van Luxemburg is bekend als een van de beste ter wereld. Het is efficiënt en biedt gratis reizen met de trein, tram en bus.
  • Luxemburg staat bekend om zijn pittoreske wandelpaden, waaronder de Mullerthal Trail. Deze cirkelvormige routes nemen wandelaars mee door rotsachtige landschappen en groene bossen.
  • Luxemburg staat bekend om zijn liefde voor bier, en het heeft het hoogste bierverbruik per hoofd van de bevolking ter wereld.
  • Het dorp Schengen, gelegen aan de oever van de Moezel in Luxemburg, was de locatie waar het Schengenakkoord werd ondertekend. Dit akkoord leidde tot het vrije verkeer van personen tussen de meeste Europese landen, zonder grenscontroles.
  • Luxemburg heeft een overvloed aan kastelen, waaronder het indrukwekkende Kasteel van Vianden.
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.