mount_fuji.jpg

Actieve vakantie Japan

Op vakantie in het land van tegenstrijdigheden: uniek Japan

Een vakantie in Japan is een reis naar het land van hoogbouw, hightech en neonlicht. Waar identiek geklede zakenmannen in supersnelle ‘bullet-trains’ naar hun werk reizen. Maar het Land van de Rijzende Zon is ook het land van Zen, Shinto en Wa, dat ingetogenheid, eenvoud en harmonie in zich draagt.

Ervaar de unieke Japanse cultuur tijdens een rondreis door Japan. Bezoek een ingetogen theeceremonie, dat net zo Japans is als de oorverdovende herrie die uit de ‘pachinko’ gokpaleizen klinkt. Maak per trein, per bus, te voet en ongetwijfeld in verwondering kennis met de vele tegengestelde aspecten die Japan reizen uniek maken. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Japan

SNP reis
Japan De Japanse Alpen & Mount Fuji

wandel- en cultuurvakantie vanuit hotels, berglodges en ryokan

15 dagen v.a. € 3.499
Wandelen Japan
SNP reis
Japan Honshu

wandel- en cultuurvakantie vanuit hotels en ryokans, inclusief Railpass

14 dagen v.a. € 3.786
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Landschappen Japan
SNP reis
Japan Honshu & Hokkaido

Wandelvakantie langs hotels, lodges en ryokans, inclusief Railpass en huurauto

15 dagen v.a. € 4.343
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Landschappen Japan
SNP reis
Japan Hokkaido

Wandelvakantie langs hotels, lodges en ryokans, inclusief huurauto

7 dagen v.a. € 1.996
mount_fuji.jpg
SNP reis
Japan Wandel- en Cultuurrondreis

wandelreis en cultuurvakantie vanuit stadshotels, klooster, minshuku's en ryokans

21 dagen v.a. € 4.499
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
Wandelen Japan
SNP reis
Japan Kumano Kodo Wandelreis

wandelreis vanuit stadshotels, klooster, minshuku’s en ryokan’s

19 dagen v.a. € 4.004
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

Wandelvakantie Japan

Een adembenemende natuur en fascinerende culturele gebruiken, maar ook bruisende steden vol wolkenkrabbers en neon licht: een wandelvakantie in Japan is een bijzondere reis vol tegenstrijdigheden. In weinig landen zijn de moderne tijd en eeuwenoude tradities zo met elkaar verweven als in Japan. Van de metropool Tokio, waar iedereen altijd haast heeft, naar de stilte rond Mount Fuji of één van de andere schitterende nationale parken in het land.

De ultieme manier om de Japanse cultuur te ervaren, is tijdens een ingetogen theeceremonie omdat hier het gevoel van harmonie en eenvoud duidelijk naar voren komt. Een belangrijk deel van de Japanse geschiedenis zie je terug in Hiroshima, de stad die in de Tweede Wereldoorlog werd weggevaagd door een atoombom. Met de reizen van SNP leer je Japan in al zijn facetten kennen.

Bekijk alle wandelvakanties in Japan

Wandelen in Japan: alleen of in een groep

Het aanbod wandelvakanties in Japan van SNP heeft voor elk wat wils. De afwisselende landschappen zorgen voor een geweldig decor vol wandelmogelijkheden. Van wetlands en uitgedoofde vulkanen in het Nikko nationaal park tot adembenemende vergezichten in de Japanse Alpen en de unieke flora en fauna op het eiland Hokkaido.

Tijdens een individuele reis bepaal je zelf het tempo en stippel je fraaie wandelroutes uit met de informatie van SNP. Kies je voor een wandelreis in Japan met een groep, dan neemt een ervaren gids je mee naar prachtige plekken. Kies bijvoorbeeld voor de indrukwekkende Kumano Kodo pelgrimstocht op het schiereiland Kii waarmee je in de voetsporen treedt van de Japanners die deze route al meer dan duizend jaar wandelen.

Japan met SNP

 • Veel unieke dagwandelingen
 • Mooie mix van traditioneel en modern Japan
 • Individuele wandelvakanties of in groepsverband
 • Reizen voor beginnende wandelaars en bergbeklimmers
 • Verblijf in bijzondere accommodaties zoals een klooster of traditionele Ryokan
 • SNP informatiepakket bij individuele reizen
 • Transfers inbegrepen bij groepsreizen

Wist je dat?

 • Japanners noemen hun land zelf Nippon
 • Japan bestaat naast de grote hoofdeilanden uit zo'n 6.800 kleine eilandjes
 • Elkaar begroeten met een kleine buiging wordt in Japan als beleefd gezien
 • De beste reistijd voor Noord-Japan zijn de maanden mei, juni, augustus, september en oktober. Ga je naar Midden- of Zuid-Japan? Reis dan af in de maanden april, mei, september of oktober
 • In Japan wordt links gereden
 • Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Japan 7 uur later. Tijdens onze wintertijd is dit 8 uur

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Inge Prudon

Afrika en Azië

Reizen: wie droomt er niet van? Niets is leuker dan thuis op de bank je verdiepen in nieuwe bestemmingen. Graag help ik je met je zoektocht naar jouw perfecte vakantie. Zelf heb ik via SNP een bescheiden stukje van onze aarde mogen bewonderen. Verliefd ben ik geworden op Vietnam met haar frisgroene kleur, verlegen bevolking en heerlijke eten. Wat is het bijzonder om langs tempels en rijstvelden te fietsen in een tropisch klimaat!

Zuid-Afrika imponeerde met uitgestrekte landschappen, wilde dieren en sfeervolle accommodaties. Met een verrekijker vanuit je huurauto ademloos kijken naar een luipaard in het zand: in zuidelijk Afrika maak je herinneringen om nooit te vergeten. India betoverde me: de geuren en kleuren dansen in elke stad vrolijk om je heen. Je waant je terug in de tijd met een bezoek aan een oud paleis en kunt tijdens een wandeling prachtige vogels fotograferen in de Indische natuurparken. Wil je iets soortgelijks ervaren? Graag hoor ik jouw vakantiewensen, zodat ik een passend reisvoorstel voor je kan uitwerken.

Mail naar afdeling Verre Reizen