Vakantie Finland land van duizend meren

Op vakantie naar onovertroffen Finland

Finland, met hoofdstad Helsinki, is een uniek vakantieland. De vele meren vormen een enorm web van waterkanaaltjes dat door het hele land loopt. Finland telt ook vele uitgestrekte bossen met daarin het mooiste wildleven. Tijdens een vakantie in Finland heb je dan ook grote kans om beren en wolven te spotten. En tijdens je Lapland reis kun je er vanuit gaan dat je elanden en rendieren tegen het lijf loopt. Het landschap in dit land is adembenemend. Niet alleen in Lapland, in het noorden van Finland, maar ook in de grensgebieden met Rusland. In deze eindeloze taigawildernis heeft SNP een aantal verrassende reizen. Zoals een fotografiereis Finland, waar je leert hoe je de zonsopkomst, reflecterend in het spiegelgladde wateroppervlak met een glooiend landschap op de achtergrond, kunt vangen in sprookjesachtige beelden.

Winterreizen naar Finland
Een Finland reis of Lapland vakantie is natuurlijk ook bij uitstek geschikt tijdens de winter. In de soms strenge winterkou wandel je tijdens je wandelvakantie op sneeuwschoenen door de taiga van Fins Lapland of ga op wintersport in Finland en langlauf over de Via Karelia langs de oostgrens van Europa. Probeer de vermoeidheid na zo’n trektocht te bedwingen, want ’s nacht speelt zich een bijzonder natuurfenomeen af: het noorderlicht.


Toon alle reizen in Finland

DSC_6506.jpg
SNP reis
Finland Kuusamo

sneeuwwandelen vanuit Oivangin Lodge

8 dagen v.a. € 1.700
Prijs per persoon incl. heen- en terugreis
noorderlicht.jpg
SNP reis
Finland Hossa

sneeuwwandeltrektocht langs hutten

7 dagen v.a. € 930
Prijs per persoon bij min. 2 personen
eindeloos_witte_taiga.jpg
SNP reis
Finland Karelia

langlauftrektocht langs boerderijen en hutten

7 dagen v.a. € 1.010
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
strneb_8082_JariPeltomaki.jpg
SNP reis
Finland Finse taiga & Botnische Golf

themareis vanuit hotels

7 dagen v.a. € 2.960
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

Finland met SNP

  • De groepsreizen worden begeleid door (lokale) specialisten
  • 's Winters rechtstreekse vluchten naar Kuusamo
  • Wintervakantie in het Oulanka Nationale Park: sneeuwwandelen, langlaufen én op pad met rendieren en husky's
  • In de zomer heerlijk fotograferen en vogelen in een enthousiaste kleine groep

Wist je dat

  • De vele meren in Finland zijn ontstaan na de ijstijd, toen kuilen en bekkens met het smeltwater werden gevuld. Het aantal meren varieert van 56.000 tot meer dan 187.000, dit is afhankelijk van de definitie van "meer".
  • De Finnen zelf noemen hun land “Suomi”. De naam Suomi is afgeleid van de meervoudsvorm van het Finse woord “suon”, wat veenland betekent.
  • Een Fins dekbedovertrek heeft bovenin twee gaten in de hoeken waar men eenvoudig de handen doorheen kan steken om de hoezen te verwisselen.
  • Als Finse kinderen geboren worden, krijgen ze niet direct hun naam. Deze krijgen ze pas bij de doop, 2 tot 3 maanden later. Tot die tijd hanteert men een soort "werknaam".
  • In de winter is de maximumsnelheid op de wegen lager dan in de zomer. Op de snelwegen 100 in plaats van 120, op de andere wegen deels 80 in plaats van 100.
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 418 klanten