Actieve vakantie Finland

Op vakantie naar onovertroffen Finland

Finland, met hoofdstad Helsinki, is een uniek vakantieland. De vele meren vormen een enorm web van waterkanaaltjes dat door het hele land loopt. Finland telt ook vele uitgestrekte bossen met daarin het mooiste wildleven. Tijdens een actieve vakantie in Finland heb je dan ook grote kans om beren en wolven te spotten. Het landschap in dit land is adembenemend. In deze eindeloze taigawildernis heeft SNP een aantal verrassende reizen, waaronder een vogelreis en een aantal sneeuwvakanties. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Finland

bevroren_meren.jpg
SNP reis
Finland Hossa

sneeuwwandeltrektocht langs cabins

7 dagen v.a. € 1.091
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Sneeuwwandelen langs witte sculpturen
SNP reis
Finland Kuusamo

sneeuwwandelen vanuit Oivangin Lodge

8 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

Wintervakantie Finland

Een wintervakantie in Finland is een magische ervaring. De stilte en rust van het serene sneeuwlandschap is een prachtig decor om te wandelen en langlaufen. Ga op ontdekkingstocht door verlaten taigabossen waar de bomen omhuld zijn met sneeuw en ijs en daardoor net sculpturen lijken. Laat je sporen na op de diep bevroren meren terwijl de Finse wildernis aan je voorbij trekt.

Tijdens een winterreis door Finland overnacht je in boerderijen of rustieke blokhutten en warm je na een hele dag in de kou 's avonds op in de sauna. Voor het maken van langlauf- en sneeuwwandeltochten is het belangrijk dat je een goede conditie hebt omdat je elke dag gemiddeld zo'n 5 uur onderweg bent. Optioneel kun je tijdens deze winterreizen een rendierfarm bezoeken of een huskytocht maken. En met wat geluk zie je het indrukwekkende noorderlicht!

Bekijk alle wintervakanties in Finland

Oerbossen aan de Russische grens

Een fraai wandel- en langlaufgebied bevindt zich tussen Kuusamo en Hossa langs de noordoostelijke grens met Rusland. In de uitgestrekte naaldwouden van de taiga kom je niemand tegen, terwijl je steeds dichter bij de Russische grens komt. Het grensgebied wordt nog steeds streng bewaakt, iets dat door grote borden extra wordt benadrukt.

Dat dit gebied duizenden jaren voor Christus al werd bewoond, zie je terug in de rotstekeningen van Värikallio van rendieren, beren en menselijke figuren. Tijdens deze groepswinterreizen van SNP word je veelal begeleid door lokale Finse gidsen die je door middel van prachtige verhalen kennis laten maken met Finse tradities en specialiteiten, zoals de befaamde makkara worstjes.

Bekijk alle reizen in Finland

Finland met SNP

 • Groepsreizen onder begeleiding van lokale specialisten
 • In de winter rechtstreekse vluchten naar Kuusamo
 • Op pad met husky's en rendieren
 • Kans om het noorderlicht te zien
 • Verblijf in sfeervolle accommodaties
 • Sneeuwwandelen en langlaufen

Wist je dat?

 • De Finnen zelf noemen hun land “Suomi”, hetgeen is afgeleid van de meervoudsvorm van het Finse woord “suon”, ofwel "veenland"
 • Finland is 8,5 maal zo groot als Nederland met slechts iets meer dan 5 miljoen inwoners
 • In Finland leven nog beren, lynxen, wolven, elanden en veelvraten in het wild. Deze dieren worden als de Finse 'Big Five' gezien
 • Finland telt zo'n 188.000 meren en ook nog eens bijna 190.000 eilanden
 • De beste reistijd voor Finland in de winter zijn de maanden februari en maart
 • In Finland is het 1 uur later dan in Nederland
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.