Vakantie Estland Verrassende parel aan de Baltische Zee

Op reis in Estland: dé verrassing van Noord-Europa

Gedurende je Estland vakantie valt je één ding al snel op: de kleinste van de drie Baltische staten is rijk aan water. Estland, een parel aan de Baltische Zee, bezit tal van meren, veengebieden en uitgestrekte, moeilijk doordringbare moerassen. Het uitgestrekte, grillige kustgebied met z’n honderden eilanden is nog ongerept en erg belangrijk voor broed- en trekvogels. SNP organiseert een vogelreis midden in de periode van de spectaculaire voorjaarstrek. Het vlakke Estland herbergt bezienswaardige steden als universiteitsstad Tartu en hoofdstad Tallinn en mag zeker niet worden overgeslagen tijdens een rondreis door Estland.

Overdaad aan cultuur en historie
Geniet tijdens Estland rondreizen van de culturele schatten, achtergelaten door verschillende bezetters: Russisch-orthodoxe kerken en kloosters en de landhuizen van Duitse grondbezitters. Het historische centrum van Tallinn ziet er in de sneeuw uit als een prentenkaart van Anton Pieck. Tijdens een vakantie in Estland in de zomer is het goed toeven aan het zandstrand van Parnu, aan de Golf van Riga. Maar ontdek ook de Estse gewoontes. Zo hebben de inwoners van Estland een lange traditie van volksmuziek en houden ze van zingen, vooral in grote koren. Toen de Sovjet-Unie op z’n einde liep, werd Estland na een ‘Zingende Revolutie’ opnieuw onafhankelijk.


Toon alle reizen in Estland

Cesis_-_Gauja_NP_(13).jpg
SNP reis
Estland Rondreis

Actieve rondreis per auto langs hotels

12 dagen v.a. € 894
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Estland met SNP

  • Unieke groepsvogelreis
  • Nieuwe autorondreis door Estland en buurland Letland
  • Overnacht in voormalige wodkastokerij
  • Bezoek verrassend Tallinn en onbekende Nationale Parken

Wist je dat

  • Estland loopt op digitaal gebied voorop: internetbeldienst Skype is weliswaar ontwikkeld door een Zweed en een Deen, maar gebouwd door Esten
  • Estland is qua oppervlakte groter dan Nederland, maar telt slechts 1,3 miljoen inwoners
  • Van 1996 tot en met 2002 eindigde Estland zes keer in de top 10 bij het Eurovisie songfestival
  • De KGB had in de Sovjettijd haar hoofdkwartier in Tallinn; het gebouw is tegenwoordig in gebruik door het Ministerie van Binnenlandse Zaken 
  • Estland telt meer dan 1.500 eilanden
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.