Zwitserland - Kesch Trek, 7 dagen Huttentrektocht van Davos naar St. Moritz

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Bergwandelvakantie langs berghutten en hotels

Steenbokken, alpenmarmotten, schilderachtige Walliser nederzettingen en zeer mooie Zwitserse bergpanorama’s. Dat zijn de ingredienten van deze nieuwe huttentrektocht in Graubünden. Je wandelt van Davos naar St. Moritz en overnacht in bijzonder gelegen berghutten, zoals de Kesch Hut (2625 m). Je wandelt door het Sertigdal en klimt over de Albulapas, maar overnacht ook in het historische bergdorp Bergün. Gedeeltelijk met bagagevervoer!

Uniek aan deze reis

 • Het klassieke Zwitserland
 • Hoogalpien avontuur
 • Prachtig gelegen berghutten
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

OpPad | Huttentocht Graubunden

Trek de wandelschoenen aan en ga mee naar zonnig Graubünden, het dunstbevolkte kanton van Zwitserland, waar veel inwoners nog Reto-Romaans spreken. Lees verder op Op Pad...

Dag tot dag

Zwitserland - Kesch Trek

Het mooiste berglandschap van de Alpen ligt ontegenzeggelijk in het Zwitserse Graubünden. Grillig vergletsjerde bergmassieven, groene valleien, duizelingwekkende watervallen en spiegelende bergmeren vormen de basisingrediënten voor deze nieuwe trektocht langs sfeervolle berghutten en berghotels. Je ontwijkt de toeristische drukte en wandelt van Davos naar St. Moritz waarbij je deels over de Kesch Trek loopt.

Dag 1

Aankomst in Davos, de hoogstgelegen stad van Europa. Je overnacht aan de voet van de Jakobshorn.

Overnachting in

Davos/Clavadel

Dag 2

Na het ontbijt begin je gelijk aan een stevige klim naar de Jakobshorn, de huisberg van Davos. De beloning is een prachtig zicht op de drieduizenders in de omgeving. Via de Jatzhorn en de Tällifurgga kom je in het Sertigtal een van de mooiste bergdalen van Graubünden. Wandelduur 5 uur, afstand 14,5 km, 730 m stijgen en 840 m dalen.

Overnachting in

het Sertigtal

Dag 3

De trektocht gaat verder en je wandelt langs de Chüealpbach door het Sertigtal naar de gelijknamige pas. Via enkele mooie bergmeertjes en het Val Tschüvel bereik je de Kesch Hut, aan de voet van de Piz Kesch. Wandelduur 6,5 uur, afstand 14 km, 1070 m stijgen en 310 m dalen.

Overnachting in

Kesch Hütte

Dag 4

Doel van de derde etappe is Bergün, een dorp met veel traditionele huizen uit de tijd dat Graubünders fortuin maakten in het buitenland. Bijzonder is ook de versiering van de gevels met sgraffito, een uit Italië overgenomen krastechniek die werd toegepast in nog nat pleisterwerk. Om in Bergün te komen, hoef je vanaf de Kesch-hut alleen maar de lange vallei naar beneden te volgen. Vandaag is ook een goede kans dat je steenbokken ziet. Er leven er immers 5000 in Graubünden! Wandelduur 6,5 uur, afstand 19 km, 360 m stijgen en 1600 m dalen.

Overnachting in

Bergün

Dag 5

De dag begint met een comfortabele transfer naar de Albula pas. Vanaf de pas klim je nar de loop je naar de door het mooie Val bever naar de Fuorcla Crap Alv, een 2466 meter hoge pas die je het Beverindal brengt. Via dit mooie dal kom je aan het einde van de middag aan in de Jenatsch Hut. Wandelduur 8,5 uur, afstand 20,5 km, 1380 m stijgen en 520 m dalen.

Overnachting in

Jenatsch Hütte

Dag 6

De laatste etappe van de Kesch Trek begint met een klim naar de Fuorcla Suvretta. Boven aangekomen ben je omringt door indrukwekkende toppen zoals de Piz Picuogl, Piz Julier en de Piz Albana. Over de Suvretta hoogte wandel je verder en een lange afdaling brengt je naar St. Moritz. Wandelduur 5 uur, afstand 13 km, 470 m stijgen en 1140 m dalen.

Overnachting in

St.Moritz

Dag 7

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht driemaal in eenvoudige, soms wat luxere en mooi gelegen berghutten. Het verblijf is op tweepersoonskamer (Davos), op meerpersoonskamers (Kesch Hütte) en op slaapzaal (Jenatsch Hütte). In de berghutten zijn douche en wc op de gang. In de berghutten heb je een huttenslaapzak/lakenzak nodig. Er zijn wel dekens en kussens aanwezig. Drie nachten verblijf je in gezellige driesterren hotels, op privé-kamers met eigen douche en wc.

Over de maaltijden

Het ontbijt is bij alle accommodaties inbegrepen en het avondeten is alleen bij de drie hutovernachtingen inbegrepen. De lunch kun je zelf inkopen of bestellen bij de accommodaties.

Duurzaamheid

De Kesch Hütte heeft het EU Ecolabel. De hut gebruikt voornamelijk zonne-energie voor de verwarming, verlichtting, warm water en zelf wordt eer deels op gekookt. De hut is super geïsoleerd en er worden alleen biologische afbreekbare reinigingsmiddelen gebruikt.

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen met ontbijt
 • 3 diners
 • Bagagevervoer (niet op dag 3/4 en 5/6
 • Transfer van Davos Dorf - Alp Clavadel (dag 1)
 • Transfer van Bergün naar de Albulapas
 • SNP-reisdocumentatie, routebeschrijvingen en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • toeristenbelasting
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting

Over de activiteiten

Je loopt over goed gemarkeerde en begaanbare bergpaden, die uiteraard wel stenig of steil kunnen zijn en soms minder geschikt voor mensen met hoogtevrees. Je loopt dagelijks tussen de 5 en 6 uur. De bagage kan niet vervoerd worden naar de Kesch en de Jenatsch hut. Voor beide overnachtingen neem je zelf wat extra bagage mee. De hoofdbagage wordt dan naar de volgende overnachtingsplaats gebracht.
Standaard krijg je eenvoudig kaartmateriaal bij de routebeschrijvingen. Via onze webshop kun je eenvoudig de benodigde Zwitserse topografische kaarten bestellen. 

Extra dagen

Je kunt bij deze reis aan het begin in Davos en aan het einde in St. Moritz een extra dag boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Edelweiss

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Davos is ca. 900 km. De auto kun je gratis parkeren bij de lift van de Jakobshorn. Aan het eind neem je een taxi vanaf het hotel naar het station van St. Moritz en keer je in ca. 1.5 uur met de Rhätische Bahn terug naar Davos.

Ben je per trein naar Davos gereisd, dan kun je aan het einde van de reis van St. Moritz terugreizen naar Nederland.

Treinreis

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –Davos Platz  08:08 - 18:57 3
Davos Platz – Amsterdam CS   11:02 - 21:28   2

Je kunt deze reis dagelijks starten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Berner Oberland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Bagagevervoer is niet op alle dagen mogelijk. 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

15-6-2020

 • Coronamaatregel: voor de overnachtingen in de hutten moet je een eigen slaapzak en kussensloop (minimaal 60x80 cm groot) meenemen.
 • Op de meerpersoons slaapzalen zijn minder slaapplaatsen gerealiseerd. Je slaapt dus verder uit elkaar met in acht neming van de 1,5 meter. In sommige hutten zijn op de slaapzalen wandjes geplaatst tussen de verschillende slaapplaatsen.
 • Wandelaars moeten verplicht een mondkapje en desinfectie gel op zak hebben. Het mondkapje hoef je niet op tijdens de wandeling. Maar het mondkapje en de desinfectie gel behoren wel tot je nooduitrusting. Zo kan je hulp bieden (of ontvangen) wanneer dat nodig is.

Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch is het ook hier raadzaam om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Een ziektekosten- en een reisverzekering zijn essentieel, vooral vanwege de hoge medische kosten die ski-ongelukken met zich kunnen meebrengen. De eerstehulpafdeling van de ziekenhuizen is 24 uur per dag geopend en in steden is altijd een apotheek open. Alle apotheken horen op hun deur of raam te vermelden welke apotheken wanneer geopend zijn. Nooddiensten, waaronder de helikopter-reddingsdienst zijn zeer efficiënt. U kunt ook een speciaal telefoonnummer bellen voor informatie over lawines. Als u op grote hoogte gaat skiën of wandelen, kijk dan uit voor uitdroging of verbranding door de zon.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Zwitserland - Kesch Trek

Huttentrektocht van Davos naar St. Moritz

Bergwandelvakantie langs berghutten en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten