Zwitserland - Kesch Trek, 7 dagen Huttentrektocht van Davos naar St. Moritz

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Bergwandelvakantie langs berghutten en hotels

Steenbokken, alpenmarmotten, schilderachtige Walliser nederzettingen en zeer mooie Zwitserse bergpanorama’s. Dat zijn de ingredienten van deze fraaie huttentrektocht in Graubünden. Je wandelt van Davos naar St. Moritz en overnacht in bijzonder gelegen berghutten, zoals de Kesch Hut (2625 m). Je wandelt door het Sertigdal en klimt over de Albulapas, maar overnacht ook in het historische bergdorp Bergün. Gedeeltelijk met bagagevervoer.

Uniek aan deze reis

 • Hoogalpien avontuur
 • Het klassieke Graubünden
 • Prachtig gelegen berghutten
 • Spectaculaire treinrit met Albulabahn
 • Het fraaie dorp Bergün
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

OpPad | Huttentocht Graubunden

Trek de wandelschoenen aan en ga mee naar zonnig Graubünden, het dunstbevolkte kanton van Zwitserland, waar veel inwoners nog Reto-Romaans spreken. Lees verder op Op Pad...

Dag tot dag

Zwitserland - Kesch Trek

Het mooiste berglandschap van de Alpen ligt ontegenzeggelijk in het Zwitserse Graubünden. Grillig vergletsjerde bergmassieven, groene valleien, duizelingwekkende watervallen en spiegelende bergmeren vormen de basisingrediënten voor deze nieuwe trektocht langs sfeervolle berghutten en berghotels. Je ontwijkt de toeristische drukte en wandelt van Davos naar St. Moritz waarbij je deels over de Kesch Trek loopt.

Dag 1

Aankomst in Davos, de hoogstgelegen stad van Europa. Je overnacht aan de voet van de Jakobshorn.

Overnachting in

Davos/Clavadel

Dag 2

Na het ontbijt begin je gelijk aan een stevige klim naar de Jakobshorn, de huisberg van Davos. De beloning is een prachtig zicht op de drieduizenders in de omgeving. Via de Jatzhorn en de Tällifurgga kom je in het Sertigtal een van de mooiste bergdalen van Graubünden. Wandelduur 5 uur, afstand 14,5 km, 730 m stijgen en 840 m dalen.

Overnachting in

het Sertigtal

Dag 3

De trektocht gaat verder en je wandelt langs de Chüealpbach door het Sertigtal naar de gelijknamige pas. Via enkele mooie bergmeertjes en het Val Tschüvel bereik je de Kesch Hut, aan de voet van de Piz Kesch. Wandelduur 6,5 uur, afstand 14 km, 1070 m stijgen en 310 m dalen.

Overnachting in

Kesch Hütte

Dag 4

Doel van de derde etappe is Bergün, een dorp met veel traditionele huizen uit de tijd dat Graubünders fortuin maakten in het buitenland. Bijzonder is ook de versiering van de gevels met sgraffito, een uit Italië overgenomen krastechniek die werd toegepast in nog nat pleisterwerk. Om in Bergün te komen, hoef je vanaf de Kesch-hut alleen maar de lange vallei naar beneden te volgen. Vandaag is ook een goede kans dat je steenbokken ziet. Er leven er immers 5000 in Graubünden! Wandelduur 6,5 uur, afstand 19 km, 360 m stijgen en 1600 m dalen.

Overnachting in

Bergün

Dag 5

In Bergün stap je op de trein, het beroemde traject Albula-Bernina van de Rhätische Bahn, dat het zelfs tot Unesco-Wereldcultuurerfgoed heeft gebracht. Door spiraalvormige tunnels en over enorme bruggen klim je omhoog naar Preda. Deze stille nederzetting is met 1789m het hoogstgelegen stationnetje aan de Albulabahn. Je kan hier de pittige wandeling naar de Jenatsch Hütte beginnen. Je klimt eerst naar de Fuorcla Crap Alv, een 2466 meter hoge pas met schitterend uitzicht. Hier begint de afdaling in het brede Bever dal. Via dit mooie dal kom je aan het einde van de middag aan in de Jenatsch Hütte. Wandelduur 8,5 uur, afstand 20,5 km, 1400 m stijgen en 550 m dalen
Wil je een minder zware wandeling doen of is het slecht weer, dan blijf je in de trein zitten en rijdt door de tunnel naar Spinas. Op deze rustige plek zonder autoverkeer is genoeg tijd voor een kop koffie, alvorens je ontspannen door het Bever dal naar de Jenatsch Hütte wandelt. Wandelduur 5 uur, afstand 13 km, 1000 m stijgen en 150 m dalen

Overnachting in

Jenatsch Hütte

Dag 6

De laatste etappe van de Kesch Trek begint met een klim naar de Fuorcla Suvretta van bijna 3000m hoog. Boven aangekomen ben je omringt door indrukwekkende toppen zoals de Piz Picuogl, Piz Julier en de Piz Albana. Langs het Suvretta meer wandel je verder en een lange afdaling brengt je naar St. Moritz. Wandelduur 5 uur, afstand 13 km, 470 m stijgen en 1140 m dalen.
Er is een slecht weer variant beschreven via de Julier Pas en dan met de bus naar Sankt Moritz.

Overnachting in

St.Moritz

Dag 7

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht driemaal in eenvoudige, soms wat luxere en mooi gelegen berghutten. Het verblijf is op tweepersoonskamer (Naturfreundehaus Davos), op meerpersoonskamers (Kesch Hütte) en op slaapzaal (Jenatsch Hütte). Hier zijn douche en wc op de gang en heb je je eigen lakenzak + kussensloop en handdoek nodig. Er zijn wel dekens en kussens aanwezig.
Drie nachten verblijf je in goede hotels/pensions, op privé-kamers met eigen douche en wc.
NB. In het Sertigdal kan het zijn dat er geen gewone hotelkamers meer beschikbaar zijn. We kunnen dan vaak wel een kamer in het sousterrain aanbieden. Dit is een ruime kamer met stapelbedden, maar dus zonder uitzicht. De badkamer is op de gang en deel je met andere kamers. Voor deze kamer krijg je korting.

Over de maaltijden

Het ontbijt is bij alle accommodaties inbegrepen en het avondeten is alleen bij de drie hutovernachtingen inbegrepen. De lunch kun je zelf inkopen of bestellen bij de accommodaties.

Duurzaamheid

De Kesch Hütte heeft het EU Ecolabel. De hut gebruikt voornamelijk zonne-energie voor de verwarming, verlichting, warm water en er wordt zelf deels op gekookt. De hut is super geïsoleerd en er worden alleen biologische afbreekbare reinigingsmiddelen gebruikt.

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen met ontbijt
 • 3 diners
 • Bagagevervoer zoals elders beschreven (1 koffer/tas van max. 15 kg per persoon)
 • Transfer van Davos Dorf - Alp Clavadel (dag 1)
 • Digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • treinrit op dag 5
 • eventuele overige bussen, treinen of kabelbanen
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting

Over de activiteiten

Je loopt over goed gemarkeerde en begaanbare bergpaden, die uiteraard wel stenig of steil kunnen zijn en soms minder geschikt voor mensen met hoogtevrees.

De bagage wordt vervoerd, maar kan niet naar de Kesch en de Jenatsch hut gebracht worden. Voor beide overnachtingen neem je zelf wat extra bagage mee. Neem hiervoor een dagrugzak van minstens 40 liter mee. De hoofdbagage wordt naar de volgende overnachtingsplaats in dorp of stad gebracht. Per persoon kan je 1 koffer/tas van max. 15 kg laten vervoeren.
NB.Wil je geen gebruik maken van het bagagevervoer dan dien je dit bij boeking aan te geven. We kunnen hiervoor geen korting geven.

Standaard krijg je eenvoudig kaartmateriaal bij de routebeschrijvingen. Handig is het downloaden van de Swiss Topo app.

Extra dagen

Je kunt bij deze reis aan het begin in Davos en aan het einde in St. Moritz een extra dag boeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Davos-Platz is ca. 900 km. De auto kun je parkeren bij de lift van de Jakobshorn (ca. CHF 50 per week), naast treinstation Davos-Platz. Aan het eind van de wandeltocht neem je op het station van St. Moritz de trein en keer je in ca. 1.5 uur met de Rhätische Bahn terug naar Davos-Platz.
Klik hier voor bus- en treintijden in Zwitserland. 

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een heenreis naar Davos-Platz en een terugreis vanuit St. Moritz.

Bij Davos-Platz wordt je opgehaald en naar de eerste overnachtingsplek gebracht.
Vanaf het eindpunt van de wandeltocht St. Moritz neem je de trein terug naar huis.
Klik hier voor bus- en treintijden in Zwitserland.

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. Geef in het opmerkingenveld aan het einde van het boekingsformulier aan dat je een treinvoorstel wilt ontvangen en wij sturen je vrijblijvend een schema en prijs. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Kinderen t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis, zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

Klik hier hier (Veelgestelde vragen->Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Treintickets kun je ook zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kunt deze reis dagelijks starten van begin juli tot eind september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Berner Oberland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch is het ook hier raadzaam om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Een ziektekosten- en een reisverzekering zijn essentieel, vooral vanwege de hoge medische kosten die ski-ongelukken met zich kunnen meebrengen. De eerstehulpafdeling van de ziekenhuizen is 24 uur per dag geopend en in steden is altijd een apotheek open. Alle apotheken horen op hun deur of raam te vermelden welke apotheken wanneer geopend zijn. Nooddiensten, waaronder de helikopter-reddingsdienst zijn zeer efficiënt. U kunt ook een speciaal telefoonnummer bellen voor informatie over lawines. Als u op grote hoogte gaat skiën of wandelen, kijk dan uit voor uitdroging of verbranding door de zon.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Zwitserland - Kesch Trek

Huttentrektocht van Davos naar St. Moritz

Bergwandelvakantie langs berghutten en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1027 klanten