reizen naar Maleisie

Actieve vakantie Maleisië

Regenwouden en wildlife

Maleisië is een land met kampongs en moderne metropolen, van machtige regenwouden tot zonovergoten koraalriffen. Een land dat met één been in een oeroud verleden en het andere in een ambitieuze toekomst staat. Met de drie grootste bevolkingsgroepen van Azië, de Chinezen, Indiërs en Maleiers, is het land een smeltpot van culturen. Een reis in Maleisië laat je dus niet alleen kennismaken met Maleisië zelf, maar ook met de culturen uit omringende landen. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Maleisie

212_Mulu_NP_Melinau_River.jpg
SNP reis
Maleisië Into the heart of Borneo

natuurrondreis met chauffeur, met verblijf in hotels en wildernislodges

17 dagen v.a. € 2.859
Prijs per persoon bij min. 2 personen
070_Ubdiah_Moskee_Kuala_Kangsar.jpg
SNP reis
Maleisië Rondreis West-Maleisië per huurauto

Self-drive langs boutique-hotels en resorts, inclusief huurauto

16 dagen v.a. € 1.708
Prijs per persoon bij min. 2 personen
264_Batu_Caves_Kuala_Lumpur.jpg
SNP reis
Maleisië Rondreis West-Maleisië per OV

Avontuurlijke rondreis per openbaar vervoer, langs hotels en resorts

14 dagen v.a. € 1.239
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Fietsen in Maleisie

Fietsen in Maleisië is een fraaie manier om de gevarieerde landschappen en culturele hoogtepunten te ontdekken. Van levendige steden als Kuala Lumpur, Kuching en Melakka vol monumentale gebouwen tot traditionele kampongs waar je kennis maakt met de vriendelijke Maleiers. De natuur in Maleisië is overweldigend en een schitterend decor voor een fietsvakantie. Je fietst langs groene theevelden en bezoekt enkele van de oudste tropische regenwouden ter wereld, waar nog tijgers, olifanten en orang oetans in het wild leven. Uitblazen doe je op een wit zandstrand aan de kust. Naast een frisse duik in het heldere zeewater kun je hier ook geweldig snorkelen en duiken.

Maleisie met kinderen

Maleisië is ook een fijne bestemming voor een gezinsvakantie. De combinatie van natuur, cultuur en ontspanning zorgt voor een avontuurlijke reis aan de andere kant van de wereld. Daarbij verblijf je in comfortabele tot luxe accommodaties en is er veel ruimte om de dagen zelf in te delen. Met behulp van de zogeheten bouwstenen creëer je de ideale gezinsvakantie in Maleisië.

Zo breid je een standaardreis uit met mooie uitstapjes, zoals naar Kuala Lumpur of de Maleisische jungle. Je kunt de vakantie ook verlengen met een paar dagen op een bountystrand. Fietsen met kinderen in Maleisië kan prima want de wegen zijn goed begaanbaar en relatief rustig. Wel wordt er links gereden. Het Maleisische binnenland is heuvelachtiger dus daar zijn de fietstochten iets uitdagender maar makkelijk te doen wanneer je een goede basisconditie hebt.

Wat wil je doen in Maleisië

Fietsen

0 reizen

Natuur Rondreizen

3 reizen

Met het gezin

Maleisië met SNP Natuurreizen

 • Fietsreizen en gezinsvakanties uit te breiden met bouwstenen
 • Ontdek de mooiste natuurbestemmingen van Maleisië
 • Unieke fietsroutes, ook voor gezinnen
 • Kleinschalige sfeervolle accommodaties
 • Deskundige reisleiders en lokale natuurgidsen
 • Goede mix van cultuur en natuurschoon

Wist je dat

 • De grootste grot van de wereld ligt in het Maleisische Mulu National Park
 • In Maleisië komt de grootste bloem van de wereld voor, de raflesia
 • Het regenwoud van Taman Negara is met 130 miljoen jaar het oudste in de wereld
 • Maleisië wordt bewoond door 55% Malay, 25% Chinezen en 10% Indiërs
 • Dankzij een tropisch klimaat liggen de temperaturen in Maleisië het hele jaar boven de 25 graden. In de maanden juni, juli en augustus is er de minste kans op neerslag
 • In Maleisië wordt links gereden
 • Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Maleisië 6 uur later. Tijdens onze wintertijd is dit 7 uur

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van lokale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Cindy Roelofs

Midden en Zuid-Amerika, Antarctica, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Reizen is voor mij alle zintuigen op scherp stellen. Weg uit het dagelijkse ritme waardoor ik mijn hoofd helemaal kan leegmaken. Ecuador was mijn eerste reis buiten Europa die ik bezocht heb, overzichtelijke en relatief klein land waarbij de combinatie van regenwoud, Andes en kust eenvoudig te maken is. Sowieso is de diversiteit van het kleurrijke Latijns Amerikaanse groot; een trekking (in de Andes), bezoeken van koloniale steden, op zoek naar wild in het regenwoud, genieten aan de kust regio's. Voor het heerlijke eten en de lieve, vaak giechelende, bevolking en cultuur wil ik graag naar Azië. Als het gaat om de gigantische uitgestrektheid van Australië waar je helemaal los kunt gaan met een roadtrip of het heerlijke Nieuw Zeeland met haar bizar afwisselende landschap. Er is nog zo veel te ontdekken! Laat mij weten wat jouw wensen zijn en dan gaan we samen aan de slag om de beleving waar jij naar op zoek bent, in een reisplan uit te werken!

Mail naar afdeling Verre Reizen