Actieve vakantie Namibië

Indivduele rondreizen Namibië

Namibië: ruig, onherbergzaam, onverschrokken schoonheid, hoge zandduinen, wilde dieren en een stilte die haast tastbaar is. Reizen door Namibië is genieten van landschappelijke schoonheid, van de innemendheid van Herero, Himba en San bushmen.. Het door Angola en Zuid-Afrika ingeklemde land aan de Atlantische Oceaan, voor korte tijd als trofee door de Duitse machthebbers ingelijfd, bestaat grotendeels uit twee fameuze woestijnen: Kalahari en Namib.

Met recht dat Namibië sinds haar recente onafhankelijkheid in 1990 haar naam heeft ontleend aan deze laatste woestijn, de Namib. Prachtig in zijn kleuren, vormen en hoogte van de zandduinen tot over de 300 meter. Met drie totaal verschillende selfdrive rondreizen verken je de mooiste uithoeken van dit (semi) aride land. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Namibie

Bouwsteen
Namibië Tok Tokkie Trail

Verzorgde wandeltocht met bagagevervoer

3 dagen v.a. € 520
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
NA_Namibie_fotos_Tourvest_springbokken_WEB.jpg
SNP reis
Namibië Compleet

actieve rondreis inclusief huurauto langs lodges en guesthouses

19 dagen v.a. € 2.090
Prijs per persoon bij min. 2 personen
NA_Joubert_pas_naar_Opuwo_PW_WEB.jpg
SNP reis
Namibië Rondreis

Actieve rondreis per 4x4 kampeerauto met daktent en langs guesthouses

16 dagen v.a. € 1.835
Prijs per persoon bij min. 2 personen
NA_Deathvlei_03_JB_WEB.jpg
SNP reis
Namibië Rondreis Namib & Zambezi-regio

Actieve rondreis per 4x4 kampeerauto met daktent en langs guesthouses

17 dagen v.a. € 1.920
Prijs per persoon bij min. 2 personen
rtr7688att75.jpg
Bouwsteen
Namibië Centraal Namibië * Erongo Mountains

verblijf in een tented-lodge

3 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Bouwsteen
Namibië Centraal Namibië * Erongo Mountain range

verblijf in een lodge

4 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Namibië individuele rondreis

Een individuele rondreis in Namibië van SNP is een prachtige manier om dit bijzondere Afrikaanse land te ontdekken. Je maakt kennis met de vriendelijke Herero, Himba en San bushmen en ervaart de stilte en onherbergzaamheid van de twee woestijnen: de Namib en Kalahari. In de Namib-woestijn ligt de Sossusvalei, beroemd vanwege de honderden meters hoge rode zandduinen die afsteken tegen de witte kleigrond. Zeker bij zonsondergang of -opgang levert dit schitterende plaatjes op. Wild spotten doe je in Nationaal Park Etosha; een enorme zoutpan die wordt omgeven door een droog bushveld, waar onder andere zebra's, leeuwen, antilopen en olifanten samen komen. Een individuele rondreis door Namibië is niet compleet zonder een wandeling langs Fish River Canyon, de 160 meter lange kloof die veel weg heeft van een mysterieus maanlandschap.

Comfortabel reizen in Namibië

Tijdens een individuele rondreis in Namibië trek je rond met een 4x4 kampeerauto met daktent. Een aantal dagen slaap je in een guesthouse. Dit is 'back to basic' reizen zodat je Namibië op een authentieke manier kunt ontdekken. Geef je de voorkeur aan meer comfort of reis je met het hele gezin? Er zijn ook individuele rondreizen in Namibië waarbij je reist in een comfortabele jeep en slaapt in hotels en lodges, vaak inclusief restaurant. Verder biedt SNP de gelegenheid om de reis in Namibië uit te breiden met unieke excursies, zoals zeekajakken in Walvis Bay of een woestijntour in Dorob National Park. Ervaren wandelaars breiden hun reis uit met een meerdaagse wandeltocht door de Namib Rand Nature Reserve.

Namibië met SNP

 • Geschikt voor beginners en ervaren reizigers, ook voor gezinnen
 • Kamperen met safariauto en tentdak: ontdek Namibië op zijn puurst
 • Goed advies over juiste huurauto, accommodaties en de te rijden afstanden
 • Veel keus aan huurauto’s tegen scherpe prijzen
 • Uitgebreid reispakket met routeboek en tips voor excursies
Toon Avontuur op Maat in Namibie

Wist je dat...?

 • Namibië na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld is?
 • De Namib de oudste levende woestijn op aarde is?
 • Natuurbehoud verankerd is in de Namibische grondwet?
 • Fish River Canyon één van de grootste kloven ter wereld is?
 • De beste reistijd voor Namibië de maanden maart, april, oktober en november zijn? De temperaturen zijn dan aangenaam en je hebt de meeste kans om wild te spotten
 • In Namibië wordt links gereden?
 • Het tijdens de Nederlandse wintertijd het in Namibië 1 uur later is? Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.
karien.jpg

Karien Durville

Afrika en Azië

Wat een voldoening geeft het als je na veel geploeter de top of het einde van de trekking bereikt! Op reis zoek ik altijd een uitdaging op om dit gevoel te krijgen. Zoals het ‘s nachts beklimmen van de Mount Kinabalu, om bij zonsopkomst te zien in welk futuristisch landschap je hebt gelopen. Of met de Inka trail, trap op trap af langs eeuwenoude ruïnes, op een dun matje slapen. Om de ultieme beloning via de zonnepoort te bereiken: de Machu Picchu. De trekking door de Colca Canyon was eveneens elke zweetdruppel waard. Erg bijzonder dat je met eigen ogen kunt zien hoe de bevolking leeft in de alleen ter voet bereikbare Canyon. Deze voldoening bereik ik ook als ik je reisplan naar wens kan samenstellen. Zodat jij ook dit gevoel kan krijgen!

Mail naar afdeling Verre Reizen

Wijmke Frens

Afrika en Noord-Amerika

Tijdens diverse reizen ontdekte ik het nog pure, ongerepte Afrika. Botswana is mijn favoriet. Ik stuur avonturiers graag met een bootje dwars door de Okavangodelta van de ene wildernislodge naar de andere. Of laat ze met een klein vliegtuigje over de uitgestrekte savanne glijden, uitkijkend over kuddes olifanten en buffels onder zich; dat is zó geweldig! Ik bezocht veel lodges en ontdekte dat ze erg verschillen in kwaliteit en beleid. Een goed advies is daarom belangrijk, zeker als je met je kinderen op safari wilt.

Mail naar afdeling Verre Reizen