Top 5 huttentochten Mooiste huttentochten Europa

Geniet van de puurheid van de bergen

Steile rotswanden, groene dalen, pittoreske dorpjes en de vele plant- en diersoorten. In de puurheid van de bergen kun je je helemaal verliezen. Zeker als je ervoor kiest om ze te voet te ontdekken. Stap voor stap dichter bij een nieuw avontuur. En om iedere bocht misschien wel het mooiste uitzicht dat je ooit hebt gezien.

2. Wandelen door het sprookjesachtige Oostenrijkse Stubaital

Actieve bergwandelvakantie in een dal vol sportieve mogelijkheden met een unieke en stevige 4-daagse huttentocht nabij de Stubaier gletsjer, de Wilde Wasser Weg volgend. De overige dagen verken je vanuit een heerlijk hotel het Stubaital en de rustige zijdalen. Via kabelbanen kun je ook op grotere hoogten wandelingen maken. Maar ook uitdagende mountainbiketrails, een zomerrodelbaan, een klimcursus of zelfs paragliden. Voor een culturele onderbreking is Innsbruck niet ver weg.

Bekijk deze reis

3. Onvergetelijke trektocht door de Italiaanse Dolomieten

De groene grasplateaus en de witte dolomieten wanden vormen het decor van een bijzondere huttentrektocht. De vele planten en dieren in het Fanes-Sennes Natuurpark maken van je tocht een ware belevenis. 9-daagse groepswandelvakantie in de Dolomieten met bagagevervoer langs comfortabele en prachtig gelegen berghutten.

Bekijk deze reis

4. Met de rugzak door IJsland

Tijdens deze rugzaktrektocht ontdek je de schatten van de Laugavegur. Je loopt van de Landmannalaugar naar het groene Thorsmörk. Onderweg kom je langs pruttelende zwavelpoeltjes en sissende stoombronnen. Na een dag wandelen kun je uitrusten in een mooi gelegen berghut.

Bekijk deze reis

5. Avontuurlijke trektocht door de wildernis van Canada

Wells Gray Park is nog rauw en ongerept. Dit deel van Provincial Park in British Columbia herbergt prachtige natuurschatten: van bossen in de dalen tot steile rotsformaties. Een deskundige gids brengt je tijdens deze avontuurlijke tocht naar de mooiste plekken.

Bekijk deze reis

Benieuwd naar al onze huttentochten?

Bij SNP Natuurreizen worden onze huttentochten vaak gecombineerd met overnachtingen in comfortabele hotels of pensions. Start de wandelreis vanuit een sfeervol dorpje en wandel via smalle bergpaden naar hooggelegen bergpieken.

Bekijk alle huttentochten