Hond mee op reis

Wandelvakantie met hond Neem je trouwe viervoeter mee op reis

Wandelvakantie met je hond

Ben je op zoek naar een wandelbestemming waar je je hond mee naartoe mag nemen? SNP biedt tal van wandelvakanties met de hond: hondvriendelijke reizen met bijpassende accommodaties. Op al deze bestemmingen is je trouwe viervoeter een gewaardeerde gast. In dit artikel lees je over:

Lees ook meer over huttentocht met hond.

Bekijk alle wandelvakanties met hond

 

Bekijk alle wintervakanties met hond

Voordat je op reis gaat

Het liefst wil je je fijnste wandelmaatje ook meenemen op je vakantie. Dat snappen we! Bij een aantal SNP wandelreizen mag je hond mee op reis mits je dat vooraf bij je reservering hebt aangegeven.

Kijk voordat je vertrekt op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren wat de voorwaarden voor het reizen met een hond in een bepaald land zijn. Soms is bijvoorbeeld een bepaalde inenting of een muilkorf in het openbaar vervoer of in de bergliften verplicht. Houd er ook rekening mee dat je hond tijdens wandelingen aangelijnd blijft in verband met de aanwezigheid van vee en/of wild. Zorg ervoor dat je je ruim van tevoren hebt ingelezen, zodat je alvast passende maatregelen kunt nemen. Je voorkomt zo dat je ter plekke voor onaangename verrassingen komt te staan! En ook je viervoeter moet werken aan zijn conditie voordat hij met jou de bergen in kan, dus samen trainen is een must. 

Een hondvriendelijke accommodatie vinden

Als hondeneigenaar weet je hoe leuk het is om samen met je viervoeter door bossen en landerijen te struinen. Je maatje ziet, ruikt en hoort de meest verrassende dingen die je zelf niet waarneemt. Een viervoeter voegt iets wezenlijks toe aan je natuurbeleving. Je hond mee op wandelvakantie? Leuk! Het is echter vaak een hele kluif om een hondvriendelijke accommodatie te vinden.

SNP komt hondminnende wandelaars sinds tijden tegemoet met een uitgelezen aanbod van ruim 40 hondvriendelijke reisbestemmingen door heel Europa. Blijf je graag lekker dichtbij huis? Snuffel dan eens door wandelvakanties met hond in Duitsland en Frankrijk. Wil je verder weg en heb je een reislustige hond? Overweeg dan een wandelarrangement met hond in OostenrijkItaliëZwitserland of Groot-Brittannië. Vermeld bij elke boeking wel expliciet dat je met hond reist; de accommodaties verwelkomen je viervoeter als een prins! Bij sommige reizen/accommodaties zit een meerprijs voor het meenemen van een hond. Kijk bij de reis onder het kopje "Voorwaarden hond mee" voor alle voorwaarden. 

Korte reisverslagen van reizigers met hun honden

Een topreis voor hond en baas

Sommige hondeneigenaren willen niet op vakantie zonder hun trouwe maatje:

'Wat een prachtige reis om samen met je hond te maken! Je loopt over goed begaanbare, rustige paden door afwissend glooiende groene heuvels en heuvelachtig bos. Je verblijft in gastvrije, hondvriendelijke hotels. Het eten is overal goed. Een topreis voor hond en baas!'

Flexibel wandelprogramma
Twijfel je aan de wandelconditie van je hond? Dan is de flexibiliteit van een standplaatsreis een uitkomst. Ervaren SNP-reiziger-met-hond Rien Vlietstra koos als uitvalsbasis het luxueuze Hotel Madrisa in de Oostenrijkse Silvretta:

'Ik neem mijn nu 14 jaar oude Kooiker alleen mee op vakantie als deze plezier beleeft aan de wandeltochten. De vele kabelbanen in het wilde berglandschap van de Silvretta maakten het mogelijk om de lengte van bergwandelingen per dag af te stemmen op de conditie van onze hond en onszelf. Heerlijk was het om na een bergtocht terug te komen in het luxueuze hotel, waar we onze hond afdroogden in een speciale droogruimte. We genoten met volle teugen van de voortreffelijke keuken. Een fijne combinatie van vrijheid, inspanning en luxe.'

Engelse Grandeur
Samen met je hond in een sfeer van stijl en luxe? Winette Bleijswijk is nog vol van het romantische verblijf samen met haar vriend en haar viervoeter in het klassiek Engelse tophotel Powder Mills, gelegen in een lieflijk cultuurlandschap, The Garden of England. Haar stoere hond van 45 kg beleefde een reisprimeur. Het hotel overtrof haar verwachtingen in veelvoud:

'Het verblijf was een doorlopend feest. Klassiek Engelse grandeur omgeven door een paradijselijk wandelgebied met meertjes, weilanden en bossen. Het personeel was geweldig, extreem hondvriendelijk ook. Een ouderwetse butler was het toonbeeld van hoffelijkheid. Hij bood aan om een hondvriendelijke dinerruimte te arrangeren speciaal voor ons. En op onze slaapkamerdeur hing een bordje "let op de hond met schoonmaken". Zo attent! Ik ben een kritisch mens, maar deze reis geef ik een dikke 10!'

Laat je inspireren door enkele wandelvakanties met hond

Bergwandelen met je hond vanuit 'hondenhotel' - Oostenrijk, Dachstein
Je verblijft een week in een van de bijzonderste hotels in het SNP-programma, gelegen in een prachtige (wandel)omgeving. Het 'hondenhotel' is speciaal ingericht op honden en hun baasjes, en is van alle gemakken voorzien. Er is een agility-park, een ruimte in het restaurant speciaal voor gasten met honden, en uiteraard zijn de kamers ingesteld op een verblijf samen met je hond. Dagelijks word je verwend met een voortreffelijk ontbijtbuffet en een viergangen diner. Er is een sauna en kruidenbad. Er is veel keuze, van heel korte tot middelzware wandelingen, meteen vanuit het hotel of na een korte verplaatsing. Het hotel biedt ook gezamenlijke wandelingen aan.

Bekijk dit wandelarrangement met hond


Lichte wandelvakantie met hond door de ‘The Garden of England’ - Engeland

Vanuit het klassieke Powder Mills Hotel verken je de ‘Tuin van Engeland’, een lieflijk cultuurlandschap, met onder andere een wandeling bovenlangs de spierwitte kliffen bij de Seven Sisters en iets verder in het binnenland langs de burcht van Bodiam. Een korte reis dicht bij huis en goed te combineren met een bezoek aan Londen. Door gebruik van de auto heb je veel vrijheid om zelf een programma samen te stellen. Het Powder Mills Hotel wordt gezien als één van de beste ‘countryside hotels’ van Engeland.


Bekijk dit wandelarrangement met hond


Bergwandelvakantie met hond langs albergo’s - Valle Maira - Italië

Verstopt in de zuidelijke Italiaanse Alpen, tegen de Franse grens, ligt het Valle Maira. Vanwege de geïsoleerde ligging ontwikkelde zich hier een eigen dialect en architectuur, maar enige economische ontwikkeling bleef achterwege. Daarom vertrokken in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw veel inwoners naar de Po-vlakte om werk te zoeken. Verstilde dorpjes, kapelletjes en kerken met schitterende schilderingen bleven achter. Inmiddels wordt Valle Maira langzaam ontdekt als wandelparadijs. Je vindt er geen drukke wegen, skipistes en massatoerisme, wel een ongerept berglandschap, veel zon, bijzonder gastvrije onderkomens en vooral heerlijk Italiaans eten.

Bekijk dit wandelarrangement met hond