Day_1_Sarajevo-by-nightGV.jpg

Vakantie Bosnië-Herzegovina onontdekte oase van rust in de Westelijke Balkan

Op reis in groen wandelparadijs Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina is een nieuwe SNP wandelbestemming in 2017. Een nog niet door toeristen platgetreden land waar het schitterend hiken is. En hoe! De bergen van Bosnië-Herzegovina maken deel uit van de beroemde Via Dinarica die op dit moment overal bejubeld wordt. SNP koos uit dit langeafstandspad door de Centrale Balkan de mooiste trajecten en ontwikkelde meerdere etappes, waarin Bosnië-Herzegovina met haar ruige pieken, charmante bossen en karakteristieke karstlandschappen een verdiende plaats heeft toegedeeld gekregen.

Bosnië-Herzegovina heeft een nog ongerept berggebied, iets dat we in Europa nog zelden zien. Het is de plek waar je de unieke flora en fauna (met name veel voor de regio unieke vogels!) van de kalksteenmassieven van de Dinarische Alpen kan bewonderen, de gastvrije bevolking van de Balkan leert kennen en kunt genieten van een heerlijke cuisine. Bezoek de prachtige stad Mostar met haar op de UNESCO werelderfgoedlijst genoteerde brug en wandel door de verstilde natuur van Bjelasnica via het Hoogland van Lukomir naar fascinerend Sarajevo. Omdat SNP in haar groepswandelreis werkt met kleine pensionnetjes, dorpshotelletjes en primitieve berghutten krijg je een goed idee hoe het leven in dit land met haar veelbewogen recente geschiedenis eraan toe gaat en maak je kennis met de tradities en het culturele erfgoed uit het hart van de Balkan. Authentieker en duurzamer kan bijna niet.

 

Toon alle reizen in Bosnië en Herzegovina

Day_6_Hajducka_Vrata_Cvrsnica_GV.jpg
SNP reis
Kroatië Via Dinarica etappe 2

wandelvakantie langs berghutten, hotels en pensions

8 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon incl. heen- en terugreis
Day_3_MaglicGV.jpg
SNP reis
Bosnië en Herzegovina Via Dinarica etappe 3

wandelvakantie langs berghut, blokhutjes, hotels en pension

8 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon incl. heen- en terugreis

Bosnië-Herzegovina met SNP

 • In twee etappes van elk 8 dagen door de mooiste bergen van de Balkan: van Kroatië naar Bosnië-Herzegovina en van Bosnië-Herzegovina naar Montenegro
 • Wandelen door de laatste ongerepte berggebieden van Europa; bovenlangs de Adriatische kust
 • Ontmoet de gastvrije bevolking van de Balkan en geniet van de lokale keuken
 • Authentieke ‘groene’ accommodaties: hotels, pensions en berghutten
 • Groepsreizen onder begeleiding van gekwalificeerde lokale berggidsen en een deskundige SNP reisleider

Wist je dat

 • Bosnië-Herzegovina ontstond bij het uiteenvallen van het voormalige Joegoslavië in 1992. De grens tussen beide gebieden, Bosnië en Herzegovina, is nog altijd vaag.
 • Bosnië-Herzegovina wordt bijna geheel door land omgeven, behalve bij de kustplaats Neum, waar het land ongeveer 21 kilometer aan zee grenst. Dit is een in het leven geroepen kustlijn, omdat de Verenigde Naties bepaalden dat ook Bosnië-Herzegovina recht heeft op een directe doorgang naar zee.
 • De bergen van Oost-Bosnië vormden het decor voor de Olympische Winterspelen van 1984.
 • Bosnië-Herzegovina kent een rijke muziektraditie. De meest iconische muzieksoort is de Sevdah, waarin de door gitaar en accordeon begeleide teksten vaak gaan over historische gebeurtenissen en personages. De Sevdah kent haar oorsprong in de 19e eeuw en is vergelijkbaar met onze ballade.
 • De lokale keuken van Bosnië-Herzegovina staat bol van gevulde groente met gehakt en rijst, gerookt vlees en zoetigheid, waaronder baklava. Authentieke gerechten zijn onder meer burek: filodeeg gevuld met gekruid vlees, cevapi: worstjes van gekruid gehakt, en Bosanski lonac: een stoofpotje.
 • Hoofdstad Sarajevo laat een samensmelting zien van diverse culturen en wordt daarom ook wel het 'Europese Jeruzalem' genoemd.
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten