zonnebloemen in de Anti Atlas

Marokko - Anti-Atlas, 8 dagen Wandelparadijs in zuidelijk Marokko

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotel

Heerlijke dagwandelingen vanuit een fraai gelegen hotel boven het stadje Tafraoute. Verken samen met een lokale gids en SNP-reisleider het rode granietlandschap van de Anti-Atlas. We wandelen door de amandel-oases en dorpjes van de Ameln-vallei, door de diepe kloof van Aït Mansour met zijn palmen-oases. Ideale wandelbestemming voor het vroege voorjaar en najaar.

Uniek aan deze reis

 • Perfecte voor- en najaarsbestemming
 • Spectaculaire rotsformaties van de Anti-Atlas
 • Ultiem wandelgebied in Zuid-Marokko
 • Wandelen door vruchtbare Ameln-vallei
Zwaarte
Comfort

Marokko top 5 natuurgebieden

Bij Marokko denk je aan drukke medina's en levendige marktpleinen, maar vergeet ook de natuur niet! Na de hectiek van de stad kom je tot rust in de groene oasen, of in de uitgestrekte cederbossen van de Midden-Atlas. Lees verder...

Dag tot dag

Marokko - Anti-Atlas

De Anti-Atlas, de zuidelijkste van de bergketens van Marokko, is zonder meer het minst bekende berggebied van het land. Onterecht, want het achterland van de mondaine badplaats Agadir is van een ongekende schoonheid en is een uitgelezen wandelbestemming.

Tijdens deze korte wandelweek ontdek je de schoonheid van de Anti-Atlas vanuit een hotel boven het stadje Tafraoute, met een prachtig uitzicht over de omgeving. Tafraoute, het centrum van de amandelteelt, is een sfeervolle oase te midden van spectaculaire rode granietformaties. Het stadje ademt een relaxte sfeer, die alleen door de wekelijkse soek wordt verstoord.

Samen met een lokale gids en een SNP-reisleider verkennen we de bizarre rotsformaties, die volgens de trotse en vriendelijke leden van de Cleuh-stam, de lokale bevolking, de meest bizarre vormen hebben aangenomen. We wandelen door prachtige dorpjes met lemen huizen, die verscholen liggen tussen de amandelgaarden, olijfgaarden en waterrijke tuinen van de Ameln-vallei. We gaan op zoek naar de blauw geschilderde granietblokken van Agard Oudad en wandelen door de palmen-oase die onder in de vogelrijke kloof van Ait Mansour ligt. De laatste dag bezoeken we de prachtige ommuurde stad Taroudant in de vruchtbare Sous-vallei.

Dag 1

Vlucht via Casablanca naar Agadir en transfer naar het hotel in het centrum van de stad, waar we 's avonds laat aankomen.

Overnachting in

Agadir

Dag 2

Na het ontbijt worden we via een mooie route naar Tafraoute gebracht, in het hart van de Anti-Atlas. De rit duurt ongeveer drie uur. Tafraoute is het centrum van de amandelcultuur en een oase van rust te midden van de rode granietrotsen.

's Middags maken we kennis met onze lokale wandelgids en worden we naar de westkant van de Ameln-vallei gebracht, voor een korte wandeling van ongeveer drie uur (10 km) van het dorp Anamer ('Blauwe Bron'), onder olijf- en argaanbomen, naar het dorp Ameln. Onderweg passeren we het dorpje Asguen waar we het eeuwenoude irrigatiesysteem kunnen bekijken dat de vallei van water voorziet. Na de wandeling is het nog tien minuten rijden naar het hotel. We verblijven in een goed hotel op een heuvel boven het stadje. Het uitzicht over Tafraoute en de omliggende rotsmassieven is bijzonder fraai.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel les Amandiers

Dag 3

We maken kennis met het prachtige granietlandschap rond Tafraoute. Samen met de gids maken we vanaf het hotel een rondwandeling langs fraaie dorpjes met lemen huizen. Onderweg gaan we op zoek naar eeuwenoude rotsgravures en bizar gevormde granietblokken. Op het plateau boven Tafraoute is in 1984 een aantal rotsblokken door een Belgische kunstenaar blauw geschilderd: een bizar tafereel. Onderlangs de markante rots ‘de Hoed van Napoleon’ wandelen we naar Tafraoute terug. Lengte 15 km, wandelduur 5 uur, 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel les Amandiers

Dag 4

Vanuit Tafraoute wandelen we over een grillig granietplateau naar de vruchtbare vallei van Ameln, een groene oase van akkers, amandelboomgaarden, olijfgaarden en tuinen die zich uitstrekt aan de voet van de imposante rotsmuur van Jbel Lkest. Onderaan deze bergrug liggen de traditionele bergdorpjes van de Cleuh-stam als een snoer aaneengeregen. We wandelen vervolgens door de schaduwrijke boomgaarden, langs irrigatiekanaaltjes en door de mooie dorpjes. In Oumasnat is een bezoek aan het ‘maison traditionelle’ zonder meer aan te raden. We leren er het traditionele leven van de Berberbevolking kennen. Uiteraard worden we hier met een glaasje muntthee welkom geheten. Na het bezoek worden we per bus terug naar het hotel in Tafraoute gebracht. Lengte 12,5 km, wandelduur 4 uur, 150 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel les Amandiers

Dag 5

In ongeveer 45 minuten worden we naar het begin van de kloof van Aït Mansour gebracht. We maken een wandeling door deze acht kilometer lange kloof, met zijn wanden die tot vierhonderd meter boven de met palmen-oases bedekte bodemkloof op rijzen. Onder in de kloof liggen enkele dorpjes te sluimeren in de zon. Geleidelijk dalend zoekt de gids een pad over de flank van de kloof, net boven de dorpjes en de palmbomen.

Als de kloof bij Souq el Had-Issi wijder wordt, is het tijd om terug te keren. Terug volgen we de weg die over de bodem van de kloof loopt. De waterrijke palmen-oase is rijk aan vogels en vormt een groot contrast met de omringende naakte rotswanden. Na de wandeling worden we in ongeveer een uur naar Tafraoute teruggebracht. Lengte 15 km, 5 uur, 200 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel les Amandiers

Dag 6

Vandaag maken we een rondwandeling door het ruige granietlandschap van de Aday-vallei. We klimmen naar een klein pasje en dalen dan af tussen indrukwekkende granietblokken naar een stille plek, genaamd Tagdot, waar we heerlijk kunnen picknicken tussen enorme roze rotsblokken. Regelmatig tref je hier nomaden met hun geitenkuddes. De geiten zijn meesters in de klimkunst en lijken geen moeite te hebben de granietblokken te beklimmen. Aan het einde van de wandeling hebben we een prachtig uitzicht op Tafraoute, voordat we afdalen naar het dorp. Duur 6,5 uur, lengte 17 km, 150 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel les Amandiers

Dag 7

Door het lege berglandschap rondom het oude mijnstadje Igherm rijden we naar de vruchtbare vlakte van de Sous. Na Igherm verschijnen langzaam de eerste argaan-bomen, die de noten produceren waar de befaamde olie- en zeepproducten van worden gemaakt waar de streek om bekend staat. Vroeg in de middag bereiken we de levendige, ommuurde marktstad Taroudant. Hier heb je de gelegenheid rustig rond te kijken en de sfeer in de soek op te snuiven, of een stuk langs de gave stadsmuren te wandelen. We verblijven in ene hotel net buiten het stadje.Totaal rijden we 3 uur.

Overnachting in

Taroudant

Dag 8

Vroeg in de ochtend rijden we in één uur naar het vliegveld van Agadir, van waar we via Casablanca naar Nederland terug vliegen.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste nacht verblijven we in de badplaats Agadir in het moderne en comfortabele Odyssee Park Hotel. Dit luxe hotel ligt op enkele minuten lopen van het strand van Agadir. Het hotel beschikt over een imposante en smaakvol ingerichte lobby, een grote, schaduwrijke tuin met een mooi zwembad en een terras met bar. De kamers zijn comfortabel en voorzien van airco, tv, minibar, een mooie badkamer en een klein balkon. Klasse ***, 1 nacht.
Het klassieke hotel les Amandiers ligt op een heuvel boven het stadje Tafraoute, een prachtige locatie met een mooi uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Dit is de ‘grande dame’ van de stad, het oudste hotel van Tafraoute. De kamers zijn vrij sober ingericht, maar hebben alle tv, airco en een badkamer. Er is een heerlijk terras en een groot (onverwarmd) zwembad. Het hotel beschikt voorts over een kleine bar en een groot restaurant. Klasse **, 5 nachten.
Op de laatste dag verblijven we in Dar Zitoune, een comfortabel en smaakvol hotel, dat net buiten de stad Taroudant ligt. Dar Zitoune is in kasbah-stijl gebouwd hotel met een mooie en stijlvol gedecoreerde entree. U verblijft in een kleine, sfeervolle en comfortabele bungalow, voorzien van airco, een mooie badkamer en smaakvol meubilair. De bungalows zijn in een ruime tuin vol fruitbomen gesitueerd. In de tuin bevindt zich ook een bar met terras en een zwembad met apart kinderbad. Het hotel beschikt voorts over een sfeervol restaurant en dito bar. Klasse ***, 1 nacht.

Over de maaltijden

Het verblijf in Agadir en in Taroudant  is op basis van logies en ontbijt (2 nachten). Het hotel in Agadir beschikt over een prima restaurant, en in de omgeving van het hotel zijn tal van restaurants in diverse prijsklassen. 's Ochtends wacht u een uitgebreid ontbijtbuffet. Ook het hotel in Taoroudant heeft een goed restaurant. Het verblijf in Tafraoute is op basis van halfpension. We dineren  in het restaurant van het hotel. Lunchinkopen kun je dagelijks ter plekke in een van de vele winkeltjes doen; ook kun je in de accommodatie een lunchpakket bestellen.
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zult u ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

Inbegrepen

 • alle overige transfers conform programma
 • verblijf in hotels op tweepersoonskamers met douche en toilet
 • alle ontbijten
 • diners in Tafraoute (5x)
 • SNP reisleider
 • bezoek traditional house
 • Engelssprekende Marokkaanse gids tijdens de wandelingen op dag 2 t/m 6
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitende transfers (optioneel)
 • evt. inentingen
 • verzekeringen
 • fooien
 • entreegelden
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze reis zijn niet zwaar: de hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters per dag. De wandelduur loopt uiteen van 3,5 tot 6,5 uur per dag. Kleine paadjes langs akkertjes, irrigatiekanaaltjes en langs de rivierbedding worden afgewisseld met wandelingen over stenige paden over de rotsachtige dalflanken of zandige paadjes tussen de granietrotsen. Soms volgt u een breed karrenspoor, dan weer een smal veepad. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn onmisbaar.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Agadir, of in het hotel in Agadir.
De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. 

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Royal Air Maroc via Casablanca naar Agadir v.v.

Vluchtschema :
AT 851 Amsterdam-Casablanca vertrek om 17.15 aankomst 20.45 uur
AT 429 Casablanca-Agadir vertrek om 21.50 aankomst 23.15 uur
AT 430 Agadir-Casablanca vertrek om 09.55 aankomst 10.55 uur
AT 850 Casablanca-Amsterdam vertrek om 12.40 aankomst 16.10 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

 

Marokko is een groot land, met dientengevolge grote klimatologische verschillen. De Anti-Atlas kent een woestijnklimaat, met weinig neerslag, zachte korte en natte winters, en hete droge zomers. Herfst en voorjaar zijn de meest geschikte periodes voor een reis naar de Anti Atlas. Het voorjaar begint er al in februari, maar dan kunnen de nachten nog koud zijn. Dan is er ook kans op een bui of regenachtige dag, al zijn ook dan de dagen met neerslag schaars. Dit geldt ook voor de maand december. Voor december en februari geldt daarom dat warme kleding en regenkleding noodzakelijk zijn. April en oktober kennen aangenaam en droog weer. De dagtemperatuur kan dan al tot tegen de 30 graden oplopen.

Omdat je naar een Moslimland reis dien je rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; je wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar kijk hier.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Marokko ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens onze reis door Marokko heb je maar weinig extra kosten. De meeste maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen. Drankjes komen voor eigen rekening. In totaal kun je rekenen op minimaal € 130,- voor de lunches, twee diners, drankjes en persoonlijke uitgaven.
In Marokko is het gebruikelijk om iemand die een dienst verricht, te bedanken met een fooi. Omdat de lonen laag zijn, leveren de fooien een belangrijke bijdrage aan het inkomen. Op deze manier zijn er twee inkomstenbronnen ontstaan. Dit heeft geleid tot een verwachtingspatroon en standaardisatie van het fooigeld. Houd voor deze reis rekening met in totaal € 20,- tot € 30,- aan fooigeld.

Alle transfers ter plekke geschieden per gecharterde minibus. Op dag 2 en dag 7 is er een langere rit gepland.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

We raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan je reis te beginnen. Als goede training kun je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken. Het is belangrijk dat je wandelschoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.
Bekijk ook de landeninformatie op onze website.

Voor de wandeltochten heb je een dagrugzakje nodig, waarin een fototoestel, evt. verrekijker, extra kleding (afhankelijk van het weer), EHBO-spullen en veldflessen passen. Stem je kledingkeuze af op het reizen in een islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van een korte broek en een hemd nog als choquerend ervaren worden. T-shirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn vanwege de vaak stenige paden onmisbaar. In het voorjaar bestaat de kans dat sommige beken nog water bevatten, neem daarom sandalen of gymschoenen mee waarmee je door het water kunt waden. Met name voor de wintermaanden zijn warme kleding en regenkleding van belang.

algemeen:

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn); houd rekening met de in Marokko geldende kledingvoorschriften
 • desinfecterende zeep 
 • zaklamp
 • eventueel zwemkleding en handdoek
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • verder eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken (bijv. ‘second skin’)

voor de wandelingen:

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • lippencrème met UV filter
 • dagrugzakje (min. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • lunchtrommel
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

De SNP-reisleider wordt tijdens de wandelingen vergezeld door lokale gidsen.

Ga je binnenkort op reis naar Marokko bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/marokko. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/marokko/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

tafraoute.jpg

Marokko - Anti-Atlas

Wandelparadijs in zuidelijk Marokko

Wandelvakantie vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.