Marokko - Tafraoute en de Anti-Atlas, 8 dagen De rode rotsen van de Anti-Atlas

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotel

Heerlijke dagwandelingen vanuit een fraai hotel aan de rand van de Ameln-vallei, door het rode granietlandschap van de Anti-Atlas. Verken samen met een lokale gids de amandeloases en dorpjes van de Ameln-vallei en de grillige granietformaties rondom Tafraoute. Verken de diepe kloof van Aït Mansour met zijn palmenoases. Ideaal voor het vroege voorjaar en najaar en perfect te combineren met een strandverlenging in Agadir.

Lees hier het artikel over de Anti-Atlas en Ameln-vallei, verschenen in het AD en geschreven door Hans Avontuur.

Uniek aan deze reis

 • Lokale gediplomeerde wandelgids
 • Spectaculaire rotsformaties van de Anti-Atlas
 • Ultiem wandelgebied in Zuid-Marokko
 • Verblijf in comfortabel hotel met zwembad aan de rand van de Ameln-vallei
 • Wandelen door vruchtbare Ameln-vallei
Zwaarte
Comfort

Marokko top 5 natuurgebieden

Bij Marokko denk je aan drukke medina's en levendige marktpleinen, maar vergeet ook de natuur niet! Na de hectiek van de stad kom je tot rust in de groene oasen, of in de uitgestrekte cederbossen van de Midden-Atlas. Lees verder...

Dag tot dag

Marokko - Tafraoute en de Anti-Atlas

De Anti Atlas, de zuidelijkste van de bergketens van Marokko, is zonder meer het minst bekende berggebied van het land. Onterecht, want het achterland van de mondaine badplaats Agadir is van een ongekende schoonheid en vormt een uitgelezen wandelbestemming. Tijdens deze korte wandelweek ontdek je de schoonheid van de Anti-Atlas vanuit een klassiek en sfeervol hotel – met heerlijk zwembad! - dat aan de rand van de amandeloases van de Amelnvalllei ligt, niet ver van de stad Tafraoute. Tafraoute, het centrum van de amandelteelt, is een sfeervolle oase te midden van spectaculaire rode granietformaties. De stad ademt een relaxte sfeer, die alleen door de wekelijkse soek wordt verstoord.

Samen met een lokale gids verken je de bizarre rotsformaties, die volgens de trotse en vriendelijke leden van de Chleuh-stam, de lokale bevolking, de meest bizarre vormen hebben aangenomen. Je wandelt door prachtige dorpjes met lemen huizen die verscholen liggen tussen de amandelgaarden, olijfgaarden en waterrijke tuinen van de Ameln-vallei. Je gaat op zoek naar de blauw geschilderde granietblokken van Agard Oudad en wandelt door de palmenoase die onder in de vogelrijke kloof van Aït Mansour ligt. De reis begint en eindigt in de mondaine badplaats Agadir, die prima per goedkope chartervlucht te bereiken is. Je kunt deze wandelweek dan ook perfect uitbreiden met een strandverblijf in Agadir.

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Agadir en transfer naar het hotel in het centrum van de stad. ’s Avonds heb je de gelegenheid om zelf in een van de vele restaurants in het centrum of aan het strand te dineren, of in het restaurant van het hotel.

Overnachting in

Agadir - Odyssee Park Hotel

Dag 2

Na het ontbijt word je via een mooie route naar Tafraoute gebracht, in het hart van de Anti-Atlas; de rit duurt ongeveer drie uur. Tafraoute is het centrum van de amandelcultuur en een oase van rust te midden van de rode granietrotsen. Je verblijft in een goed hotel, aan de rand van de oases van de Ameln-vallei, op enkele kilometers van de stad. Vanuit het hotel kijk je uit over de rode pieken van de Jbel Lekst.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 3

Je maakt kennis met het prachtige granietlandschap rond Tafraoute. Samen met je gids maak je vanuit het hotel een rondwandeling langs fraaie dorpjes met lemen huizen, zoals Ighir en Aday. Eerst wandel je over een kale granietrug naar de stad Tafraoute. Daarna ga je op zoek naar eeuwenoude rotsgravures en bizar gevormde granietblokken. Op het plateau boven Tafraoute is in 1984 een aantal rotsblokken door een Belgische kunstenaar blauw geschilderd: een bizar tafereel. Onderlangs de markante rots ‘de Hoed van Napoleon’ wandel je naar Tafraoute terug. Van daar is het nog ongeveer twintig minuten wandelen tot het hotel aan de rand van de Ameln-vallei. Lengte 20 km, wandelduur 6 uur, 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 4

Je maakt een wandeling door de vruchtbare vallei van Ameln, een groene oase van akkers, amandelboomgaarden, olijfgaarden en tuinen die zich aan de voet van de imposante rotsmuur van Jbel Lekst uitstrekt. Onderaan deze bergrug liggen de traditionele bergdorpjes van de Chleuh-stam als een snoer aaneengeregen. Je wandelt door de schaduwrijke boomgaarden, langs irrigatiekanaaltjes en door de mooie dorpjes. In Oumasnat is een bezoek aan het ‘maison traditionelle’, waar je het traditionele leven van de Berberbevolking leert kennen, zonder meer aan te raden. Uiteraard word je hier met een glaasje muntthee welkom geheten. Na het bezoek is het nog een korte wandeling terug naar het hotel aan de rand van de Ameln-vallei. Lengte 15 km, wandelduur 4 uur, 100 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 5

In ongeveer 45 minuten word je naar het begin van de kloof van Aït Mansour gebracht. Je maakt een wandeling door deze tien kilometer lange kloof, met zijn wanden die tot vierhonderd meter oprijzen boven de met palmenoases bedekte bodemkloof. Onder in de kloof liggen enkele dorpjes te sluimeren in de zon. Geleidelijk dalend zoekt de gids een pad, over de flank van de kloof, net boven de dorpjes en de palmbomen. Als de kloof bij Souq el Had-Issi wijder wordt, is het tijd om terug te keren. Terug volg je de zandweg die over de bodem van de kloof loopt. De waterrijke palmenoase is rijk aan vogels en vormt een groot contrast met de omringende naakte rotswanden. Na de wandeling word je in ongeveer een uur naar Tafraoute teruggebracht. Lengte 15 km, 5 uur, 200 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 6

Vandaag maak je een rondwandeling door het ruige granietlandschap van de Aday-vallei. We klimmen naar een klein pasje en dalen dan af tussen indrukwekkende granietblokken naar een stille plek, genaamd Tagdot, waar je heerlijk kunt picknicken tussen enorme roze rotsblokken. Geregeld tref je hier nomaden met hun geitenkuddes. De geiten zijn meesters in de klimkunst en lijken geen moeite te hebben de granietblokken te beklimmen. Aan het einde van de wandeling heb je een prachtig uitzicht op Tafraoute, voordat we afdalen naar het dorp. Duur 6,5 uur, lengte 17 km, 150 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Tafraoute - Hotel Chez Amaliya

Dag 7

Over de mooie Col de Kerdous verlaat je de bergen van de Anti-Atlas. Na de col verandert het landschap abrupt en bereik je de vruchtbare vlakte van de Sous. In Tiznit, bekend om haar zilversmeden, de markante moskee en mooie stadsmuren, houd je even halt voor een korte lunchstop. Daarna is het nog twee uur rijden naar Agadir. Totaal rijd je vier uur.

Overnachting in

Agadir - Odyssee Park Hotel

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement met een transfer naar het vliegveld van Agadir.

Je kunt de reis ook uitbreiden met een verblijf in de ommuurde kustplaats Essaouira. Hier kun je kiezen voor een variant in een standaard strandhotel of een luxe variant in een riad in de oude medina.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Atlantische Kust * Essaouira

Essaouira is een heerlijke stad aan de Atlantische kust, door de Portugezen gesticht en gezegend met een prachtig breed strand en een aangenaam klimaat. De sfeer is er eerder Europeaans dan Marokkaans. Verken deze prachtig bewaard gebleven havenplaats met haar witte huizen, beige stadswallen en fraaie poorten. Ondanks het brede, witte strand kent de stad geen echte badplaatscultuur, al is met name het surftoerisme wel sterk in opkomst. Het van oudsher een toevluchtsoord voor schrijvers, musici en kunstenaars.  U verblijft in een vriendelijk hotel, vlakbij het strand.

Atlantische Kust * Essaouira de luxe * Riad Minouna

Essaouira is een heerlijke stad aan de Atlantische kust, door de Portugezen gesticht en gezegend met een prachtig breed strand en een aangenaam klimaat. De sfeer is er eerder Europeaans dan Marokkaans. Verken deze prachtig bewaard gebleven havenplaats met haar witte huizen, beige stadswallen en fraaie poorten. Ondanks het brede, witte strand kent de stad geen echte badplaatscultuur, al is met name het surftoerisme wel sterk in opkomst. Het van oudsher een toevluchtsoord voor schrijvers, musici en kunstenaars. U verblijft in een vriendelijk hotel, vlakbij het strand. U verblijft in een schitterend hotel in de oude medina.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste en de laatste nacht verblijf je in de badplaats Agadir in een modern en comfortabel hotel dat op enkele minuten lopen van het strand van Agadir ligt. Dan ben je 5 nachten te gast in een  modern en in kasbah stijl gebouwd hotel in de groene vallei van de Ameln, aan de voet van de Jbel Lkest, op 5 km van Tafraoute. Het smaakvol ingerichte hotel is eigendom van een vriendelijke Nederlandse.

Over de maaltijden

Het verblijf in Agadir is op basis van logies en ontbijt. Het hotel beschikt over een prima restaurant, en in de omgeving van het hotel zijn tal van restaurants in diverse prijsklasses. 's Ochtends wacht je een uitgebreid ontbijtbuffet. Het verblijf in Tafraoute is op basis van halfpension. Je dineert in het restaurant van het hotel.
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zal je ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

Info kindvriendelijkheid

De twee smaakvol ingerichte hotels zijn zeker aan te raden voor gezinnen met tieners (12+). Beide hotels beschikken over comfortabele kamers met de nodige voorzieningen – zoals airco en tv – en daarnaast is het mogelijk voor kinderen om een duik te nemen in het zwembad of om een luchtje te scheppen in de riante tuin met terras/bar.

Inbegrepen

 • verblijf in hotels op tweepersoonskamers met douche en toilet
 • alle ontbijten
 • diners in Tafraoute (5x)
 • transfers conform programma
 • transfer van vliegveld Agadir naar hotel en retour.
 • Engelssprekende Marokkaanse gids tijdens de wandelingen op dag 3 t/m 6
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • evt. inentingen
 • verzekeringen
 • fooien
 • entree Maison traditionelle (dag 4)
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze reis zijn niet zwaar: de hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters per dag. De wandelduur loopt uiteen van 3,5 tot 6,5 uur per dag. Kleine paadjes langs akkertjes, door boomgaarden en langs irrigatiekanaaltjes worden afgewisseld met wandelingen over stenige paden over de rotsachtige dalflanken of zandige paadjes tussen de granietrotsen. Soms volg je een breed karrenspoor, dan weer een smal veepad. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn onmisbaar.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor gezinnen met tieners (12+). De wandelingen zijn namelijk niet zwaar, maar juist avontuurlijk. Daarnaast loopt het programma erg uiteen en biedt het voor jong en oud veel afwisseling.

Extra dagen

In alle accomodaties zijn extra nachten mogelijk.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Agadir. Omdat Transavia niet meer op Agadir vliegt, is de enige mogelijkheid een vlucht met Royal Air Maroc, met overstap in Casablanca.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

Het arrangement is te boeken van 1 januari t/m 31 mei en van 1 oktober t/m 31 december. In de periode november t/m februari kan het fris zijn en dan is er ook kans op een regenachtige dag. Houd hier bij de keuze van uw kleding rekening mee. In september en mei kan de temperatuur overdag tot ruim boven de 30 °C oplopen.

Omdat u naar een Moslimland reis dient u rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; u wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar kijk hier

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Marokko ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Alle transfers conform programma zijn bij de reissom inbegrepen: op dag 1 en 8 brengt een taxi u van vliegveld naar hotel en terug. Op dag 2 en 7 is er een transfer per gecharterede auto van Agadir naar Tafraoute. Voor de transfers naar en van de wandelingen worden lokale taxi's ingezet.

Wat neemt u mee naar Marokko?

 • gemakkelijke schoenen / sandalen
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • kleding voor warm, heet, koel, koud en evt. nat weer  afhankelijk van de maand waarin u gaat reizen. Houd rekening met de in Marokko geldende kledingvoorschriften
 • Trui, vest of fleece en regenjack. Lang niet alle hotels hebben airconditioning. En meestal ook geen centrale verwarming. Dus in het najaar, winter en vroege voorjaar is warme kleding voor 's avonds onontbeerlijk. Houdt ook altijd rekening met een
 • regenachtige dag of een regenbui.
 • zwemkleding en badhanddoek (enkele hotels hebben een zwembad)
 • zaklantaarn (reserve batterijen)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • GELDIG paspoort / kopie van het paspoort/ moneybelt
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • zonnebrandolie, hoed, zonnebril en lippencrème (met UV filter)
 • toiletartikelen
 • desinfecterende zeep
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken (bijv. ‘second skin’). Zie ook Algemene Informatie onder Hygiëne en gezondheid 
 • eventueel een mobiele telefoon. Deze werkt tegenwoordig op de meeste plaatsen. Ook erg handig op de heen- of terugreis in geval van vertraging.
 • reisgids
 • woordenboekje Frans – Nederlands / Nederlands – Frans

NB: Wij raden u aan op de heenreis in uw handbagage de meest noodzakelijke toiletartikelen, ondergoed, tandenborstel, evt. medicijnen etc. te doen, voor het geval uw bagage er bij aankomst (nog) niet mocht zijn.

Voor de wandeltochten moet u een dagrugzakje meenemen, waarin een fototoestel, evt. verrekijker, extra kleding (afhankelijk van het weer), EHBO-spullen en veldflessen passen. Stem uw kledingkeuze af op het reizen in een islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van een korte broek en een hemd nog als choquerend ervaren worden. T-shirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn vanwege de vaak stenige paden onmisbaar. In het voorjaar bestaat de kans dat sommige beken nog water bevatten, neem daarom sandalen of gymschoenen mee waarmee u door het water kunt waden.

Algemeen:

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering

18-9-23: De aardbeving 8 september heeft in Marokko veel leed en schade veroorzaakt. Na controle van de reis door onze lokale partner kunnen we meedelen dat gevolgen van de aardbeving geen consequenties voor deze reis hebben. In de omgeving van Taroudant en Agadir en in beide steden is er op een aantal plekken schade aan gebouwen.  De reis kan worden uitgevoerd.

De wandelingen op dag 3 t/m 6 worden begeleid door een lokale officiele wandelgids. Hij spreekt Engels. Hij is de enige gekwalificeerde gids in de regio, wat betekent dat als het geval zich voordoet dat u tegelijk met andere SNP klanten in de regio bent, u samen met deze klanten de wandelingen doet.

Ga je binnenkort op reis naar Marokko bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/marokko. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/marokko/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xxxx

Marokko - Tafraoute en de Anti-Atlas

De rode rotsen van de Anti-Atlas

Wandelvakantie vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)