Marokko - Dadesvallei, 8 dagen De vallei van de duizend kasbahs

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels

Korte, ontspannende wandelvakantie door de prachtige Dadès-vallei, die als een groen lint door de ruige en woestijnachtige uitlopers van de Hoge Atlas slingert. Ontspannen wandelen door de ‘Vallei van de duizend kasbahs’. Laat je betoveren door het contrastrijke landschap, de spectaculaire rotsformaties, de levendige Berberdorpjes en de eeuwenoude kasbahs. Verblijf in drie gastvrije hotels, waaronder een hotel gebouwd in de traditionele kasbah-stijl.

Uniek aan deze reis

 • Ontspannen wandelingen door mooiste vallei van Marokko
 • Palmenoases en diepe kloven
 • Uniek op de Nederlandse wandelmarkt
Zwaarte
Comfort

Marokko top 5 natuurgebieden

Bij Marokko denk je aan drukke medina's en levendige marktpleinen, maar vergeet ook de natuur niet! Na de hectiek van de stad kom je tot rust in de groene oasen, of in de uitgestrekte cederbossen van de Midden-Atlas. Lees verder...

Dag tot dag

Marokko - Dadesvallei

De dag na aankomst in Marrakech rijden we over de Hoge Atlas en door de groene Vallei van de Dadès, over de 'Route van de duizend kasbahs' naar Boumalne. Hier verkennen we de lagere vallei, die aan weerszijden is omgeven door kurkdroge heuvels die verraden dat de woestijn niet ver meer is. De dorpen zijn tegen elkaar aan gebouwd en het aantal forten lijkt ontelbaar. Elke dag dringen we wat verder de Hoge Atlas in.

Via nauwe kloven en grillig gevormde rotspartijen die de ‘Apenvingers’ of de ‘Hersenen van de Atlas’ worden genoemd, bereiken we de diepe canyon van de Dadès. Als we daar doorheen gedrongen zijn, bereiken we bergdorpen waar maar zelden toeristen komen en zijn we omringd door indrukwekkende bergmassieven. Op de meest onverwachte plekken vind je toch nog huizen en mensen. Herders voeren hun kuddes naar de zomerweiden hoog in de Atlas. Groepjes vrouwen sjouwen met een bundel brandhout of zakken graan. Het leven is hier hard. De mensen zijn wat gereserveerd, maar vriendelijk en vooral nieuwsgierig naar wat een groepje buitenlanders hier te voet komt doen.

De Vallei van de Dadès is van een ongekende pracht. Deze reis biedt je een uitgelezen gelegenheid om het echte Marokko op een intense en tegelijk ontspannen en comfortabele manier te leren kennen.

Dag 1

We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Marrakech, waar we in de loop van de avond aankomen en overnachten in de oude medina. 's Avonds, op het levendige plein Djemaa el Fna, dat één groot openluchttheater is, waan je je meteen in een heel andere wereld.

Overnachting in

Marrakech

Dag 2

Met een gecharterde bus rijden we over de spectaculaire bergpas Tizi-n-Tichka, met 2260 meter de hoogste pas van de Hoge Atlas, naar Ouarzazate, de 'poort' tot de Sahara. Vervolgens gaat het in 1,5 uur langs de Dadès-rivier naar het stadje Boumalne. Hier nemen we onze intrek in het hotel, dat op de rand van het plateau ligt en een prachtig uitzicht op de vallei biedt. ’s Middags maken we een korte wandeling langs de rivier, langs kleine dorpjes met lemen nederzettingen en enkele indrukwekkende kasbahs. Dit is de Vallei van de duizend kasbahs. Bovenlangs de rand van het plateau lopen we naar het hotel terug. Totale reisduur ongeveer 5,5 uur.

Wandelduur 2 uur, 100 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Boumalne - Kasbah Tizzarouine

Dag 3

We worden ’s ochtends naar het dorpje Aït Youl gebracht, waar de Dadès-vallei zich vernauwt. Van hieraf wandelen we door een van de dichter bevolkte stukken van de vallei naar Boumalne terug. We wandelen door fraaie Berberdorpjes met lemen huisjes, levendige theehuisjes en nieuwsgierige bewoners. Af en toe zoeken we het hogerop, ontstijgen we de vallei en wandelen we over de droge heuvels die de groene vallei omzomen. Dan zoeken we de oevers van de rivier weer op en wandelen langs kleine akkertjes, door boomgaarden en langs irrigatiekanalen. Overal zijn mensen in de weer. ’s Middags kunnen we op het terras van het hotel genieten van een glaasje muntthee of een duik nemen in het zwembad.

Wandelduur 4 uur, 250 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Boumalne - Kasbah Tizzarouine

Dag 4

We verlaten ons hotel in Boumalne en worden naar Aït Arbi gebracht, vlakbij de vreemdste rotsformaties van de Dadès-vallei: bizarre, afgeronde zandsteenvormen die wel de ‘Hersenen van de Atlas’ of ‘Apenvingers’ worden genoemd. Via de kasbah van Aït Arbi dringen we via een smal pad de wirwar van rotsen binnen. Geleidelijk stijgend tussen de vreemdste formaties, klimmen we naar een klein plateau, alvorens via een droge beekbedding naar het hoofddal af te buigen. Dan vervolgen we onze weg door de oase van groen, waar vrouwen de was doen in de rivier, kinderen een koele duik nemen en waar talrijke vogels te zien zijn. Aan het einde van de wandeling vernauwt de vallei zich en rijzen de hellingen aan weerszijden van de kloof honderden meters hoog op. Het laatste stukje lopen we over de weg tot we ons hotel bereiken dat in het nauwste deel van de kloof ligt. Hier beginnen de echte Gorges du Dadès.

Wandelduur 6 uur, 250 m stijgen en 50 m dalen.

Overnachting in

Gorges du Dadès

Dag 5

Vandaag verkennen we de ruige bergen die de diepe kloof van de Dadès omgeven. We beginnen de dag met een lange, geleidelijke klim over een plateau, via geitenpaadjes naar de grotten die door de nomaden als zomerwoning worden gebruikt. Een ruig en spectaculair landschap! Ongetwijfeld zullen we voor een kopje thee worden uitgenodigd. Dan zoeken we onze weg langs een stenige helling en dalen af naar de bodem van een kloof, waarvan de stenige bedding is begroeid met bloeiende oleanders. Via een zijkloof dalen we, soms klauterend, af over de droge bedding naar de hoofdvallei van de Dadès en steken we de rivier al wadend over. Het laatste stuk wandelen we over de weg door de Dadès-vallei terug naar Aïd Oudinar.

Wandelduur 4-5 uur, 450 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gorges du Dadès

Dag 6

Sinds enkele jaren is het weggetje dat door de kloof van de Dadès-vallei omhoog slingert, verhard en zijn de kleine Berberdorpen aan de bovenloop van de rivier ontsloten. Toch komen in deze afgelegen dorpjes nauwelijks buitenlanders. Een prachtige autorit brengt ons bij een van de laatste permanent bewoonde dorpen van de vallei: Aït Toukshine. De vallei is hier smal en diep en alleen direct aan de oevers van de beek zijn er nog wat terrasvormige akkertjes, die een mooi contrast vormen met de imposante toppen, die tot boven de drieduizend meter reiken. De wandeling voert ons door het spectaculaire landschap; dan weer hoog boven de vallei, dan weer langs de kleine dorpen en akkers. Een prachtige afsluitende tocht, die eindigt bij het dorp Imdiazen, waar het busje wacht om ons door het nauwste deel van de kloof terug te brengen naar het hotel.

Wandelduur 4 uur, 150 m stijgen en 250 m dalen.

Overnachting in

Gorges du Dadès

Dag 7

We verlaten het ruige bergland en rijden door de zich snel verwijdende vallei van de Dadès terug naar Ouarzazate. Hier kunnen we een kijkje nemen in de fraaie kasbah van Taourirt, alvorens we over de Hoge Atlas verder naar Marrakech rijden. Totale reisduur ongeveer 6 uur.

Overnachting in

Marrakech

Dag 8

Late terugvlucht vanaf Marrakech rechtstreeks naar Nederland, waar je na middernacht aankomt.  Dit betekent dat je vandaag nog de hele dag de tijd hebt om deze prachtige Koningsstad te verkennen.

NB Programma

De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste en laatste nacht slapen we in Marrakech in een gastvrije riad in midden in de oude medina. Het knusse hotel  bestaat uit twee herenhuizen, inclusief twee binnenplaatsen. Elk herenhuis heeft zijn eigen verleden. De huizen zijn bovenin met elkaar verbonden via een met planten versierd terras. Elke kamer heeft zijn eigen inrichting. De kamers liggen rondom de koele patio. Het hotel is sfeervol ingericht, de ontvangst gastvrij. Het hotel ligt in een rustig steegje in de oude medina, op enkele minuten lopen van het beroemde plein Djemaa el Fna.Klasse **, 2 nachten.
In Boumalne verblijven we in een prima en comfortabel hotel op de rand van een rotsplateau, uitkijkend over de Dadès-vallei. Kasba Tizzarouine is gebouwd in de traditionele kasbastijl. De kamers zijn goed en comfortabel, voorzien van airco. Het hotel beschikt over een panoramisch restaurant en een tuin met groot zwembad. Klasse ***, 2 nachten.
In de kloof van de Dadès zijn we vervolgens te gast in een klein en eenvoudig hotel: Auberge Aït Oudinar. Hier worden we bijzonder gastvrij ontvangen. De kamers zijn eenvoudig, maar voorzien van eigen badkamer. De meeste kamers hebben een balkon. Het hotel beschikt over een kleine tuin met terras. De rivier stroomt voor de deur. Klasse **, 3 nachten.

Over de maaltijden

Het verblijf in Boumalne en in de Gorges du Dadès is op basis van halfpension. We ontbijten en dineren dan in het restaurant van de hotels. Met name in Boumalne zijn de maaltijden uitstekend, in de Gorges du Dadès zijn ze eenvoudiger. Tijdens de wandelingen op dag 3, 4, 5 en 6 krijgen we vanuit het hotel een lunchpakket mee. De laatste avond in Marrakech is het diner niet inbegrepen en laten we u vrij in uw keuze; er zijn vele restaurants in deze stad en ook het hotel heeft een goed restaurant.
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zult u ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

Inbegrepen

 • alle overige lokale transfers
 • verblijf in hotels op tweepersoonskamers met douche en toilet
 • alle ontbijten, diners op dag 2 t/m 6, lunchpakket op dag 3, 4, 5 en 6
 • bagagevervoer
 • SNP-reisleider;
 • Marokkaanse gids tijdens de wandelingen
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitende transfers (optioneel)
 • evt. inentingen;
 • verzekeringen
 • fooien
 • entreegelden
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze reis zijn niet zwaar: de hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters per dag, tot maximaal 500 m stijgen en dalen op dag 5. De wandelduur loopt uiteen van 3,5 tot 6 uur per dag. Kleine paadjes langs akkertjes, irrigatiekanaaltjes en langs de rivierbedding worden afgewisseld met wandelingen over stenige paden over de rotsachtige dalflanken. Soms volgt u een breed karrenspoor, dan weer een smal veepad. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn onmisbaar. In het voorjaar kunnen sommige beken nog zoveel water voeren, dat af en toe de schoenen uit moeten om een stukje door het water te waden. Mn in het voorjaar, als de sneeuw in de bergen smelt is dat het geval (mn op dag 4 en 6) In de winter en najaar kan dat het geval zijn, na periodes van regenval. Waadschoentjes of gymschoenen die nat mogen worden zijn dus altijd nodig.
Rekening houdend met de lengte van de wandelingen, wandelduur, hoogteverschillen en vereiste wandelervaring en conditie, hebben wij deze reis geclassificeerd met zwaarteniveau 1-2.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Marrakech of in het hotel in Marrakech.
De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. 

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Marrakech v.v.

Vluchtschema 
HV 5753 Amsterdam - Marrakech vertrek om 16.55 aankomst 19.45 uur
HV 5754 Marrakech - Amsterdam vertrek om 20.30 aankomst 01.15 uur *

*aankomst de volgende dag

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

De reis is vindt plaats in de periode begin april tot half juni en van begin september tot half november, wanneer de temperaturen goed zijn om te wandelen. In november kan het koud zijn en dan is er ook kans op een regenachtige dag. Houd hier bij de keuze van je kleding rekening mee.

Omdat je naar een Moslimland reis dien je rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; je wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar kijk hier

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Marokko ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens onze reis door Marokko heb je maar weinig extra kosten. De meeste maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen. Drankjes komen voor eigen rekening. In totaal kun je rekenen op minimaal € 100 voor de lunches, één diner, drankjes en persoonlijke uitgaven.
In Marokko is het gebruikelijk om iemand die een dienst verricht, te bedanken met een fooi. Omdat de lonen laag zijn, leveren de fooien een belangrijke bijdrage aan het inkomen. Op deze manier zijn er twee inkomstenbronnen ontstaan. Dit heeft geleid tot een verwachtingspatroon en standaardisatie van het fooigeld. Houd voor deze reis rekening met in totaal ca € 30 aan fooigeld.

Alle transfers ter plekke geschieden per gecharterde minibus. Op dag 2 en dag 7 is er een langere rit over de Hoge Atles en door de Vallée du Dadès gepland.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

We raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan je reis te beginnen. Als goede training kun je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken. Het is belangrijk dat je wandelschoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.
Bekijk ook de landeninformatie op onze website.

Voor de wandeltochten heb je een dagrugzakje nodig, waarin een fototoestel, evt. verrekijker, extra kleding (afhankelijk van het weer), EHBO-spullen en veldflessen passen. Stem je kledingkeuze af op het reizen in een islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van een korte broek en een hemd nog als choquerend ervaren worden. T-shirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn vanwege de vaak stenige paden onmisbaar. In het voorjaar bestaat de kans dat sommige beken nog water bevatten, neem daarom sandalen of gymschoenen mee waarmee u door het water kunt waden.

  algemeen:
 • niet meer dan 20 kg bagage
 • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn); houd rekening met de in Marokko geldende kledingvoorschriften
 • desinfecterende zeep
 • eventueel zwemkleding en handdoek
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • verder eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken (bijv. ‘second skin’) voor de wandelingen
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • lippencrème
 • dagrugzakje (min. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • waadschoenen of gymschoenen (voor beekdoorwadingen)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

De SNP-reisleider wordt tijdens de wandelingen vergezeld door lokale gidsen.

Ga je binnenkort op reis naar Marokko bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/marokko. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/marokko/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

avondlicht-in-de-lemen-dorpjes-van-de-dadesvallei.jpg

Marokko - Dadesvallei

De vallei van de duizend kasbahs

Wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.