Marokko - Dadès-vallei, 8 dagen De Vallei van de duizend kasba's

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels

Korte, ontspannen wandelweek onder begeleiding van lokale gidsen door de prachtige Dadès-vallei, die als een groen lint door de ruige en woestijnachtige uitlopers van de Hoge Atlas slingert. Verken tijdens rustige wandelingen deze ‘Vallei van de duizend kasba’s’. Laat je betoveren door het contrastrijke landschap, de spectaculaire rotsformaties, de levendige Berberdorpjes en de eeuwenoude kasba’s. Verblijf in twee goede hotels en een comfortabele en sfeervolle chambre d'hôte. Keuze uit 'selfguided' of onder begeleiding van een lokale gids.

Uniek aan deze reis

 • Keuze uit 'selfguided' of onder begeleiding van lokale gids
 • Ontspannen wandelingen door mooiste vallei van Marokko
 • Palmenoases en diepe kloven
 • Uniek op de Nederlandse wandelmarkt
 • Verblijf in unieke chambre d'hôte in de Gorges du Dadès
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Marokko top 5 natuurgebieden

Bij Marokko denk je aan drukke medina's en levendige marktpleinen, maar vergeet ook de natuur niet! Na de hectiek van de stad kom je tot rust in de groene oasen, of in de uitgestrekte cederbossen van de Midden-Atlas. Lees verder...

Dag tot dag

Marokko - Dadesvallei

De eerste dagen van deze unieke wandelweek wandel je door de lagere Dadès-vallei, die aan weerszijden omgeven is door kurkdroge heuvels. Deze verraden dat de woestijn niet ver meer is. De dorpen zijn tegen elkaar aan gebouwd en het aantal forten lijkt ontelbaar. Elke dag dring je wat verder de Hoge Atlas in. Via nauwe kloven en grillig gevormde rotspartijen, die de ‘Apenvingers’ of de ‘Hersenen van de Atlas’ worden genoemd, bereik je de diepe canyon van de Dadès.

Als je daar doorheen gedrongen bent, bereik je bergdorpen waar maar zelden toeristen komen en ben je omringd door indrukwekkende bergmassieven. Op de meest onverwachte plekken vind je toch nog huizen en mensen. Herders voeren hun kuddes naar de zomerweiden hoog in de Atlas. Groepjes vrouwen sjouwen met een bundel brandhout of zakken graan. Het leven is hier hard. De mensen zijn wat gereserveerd, maar vriendelijk en vooral nieuwsgierig naar wat buitenlanders hier te voet komen doen. De Vallei van de Dadès is van een ongekende pracht. Deze reis biedt je een uitgelezen gelegenheid om het echte Marokko op een intense en tegelijk ontspannen en comfortabele manier te leren kennen.

Je doet de wandelingen op eigen gelegenheid, met behulp van een SNP-routebeschrijving, door ons gemaakt kaartmateriaal en eventueel met onze GPS-tracks. Maar, je kunt ook kiezen voor begeleiding door een Franstalige lokale wandelgids (tegen betaling van een toeslag).

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Ouarzazate (in de meeste gevallen laat op de avond, rond middernacht). Je wordt door een vertegenwoordiger van onze reisagent opgewacht op het vliegveld en per taxi  naar het hotel in Skoura gebracht (40 minuten rijden).

Overnachting in

Skoura

Dag 2

Na het ontbijt rijd je in ongeveer anderhalf uur langs de Dadès-rivier naar het stadje Boumalne. Hier neem je je intrek in het hotel, dat op de rand van het plateau ligt en een prachtig uitzicht op de vallei biedt. ’s Middags maak je een korte wandeling langs de rivier, langs kleine dorpjes met lemen nederzettingen en enkele indrukwekkende kasba’s. Dit is de 'Vallei van de duizend kasba’s'. Bovenlangs de rand van het plateau loop je naar het hotel terug. Wandeling 5 km, 1,5 uur, 85 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Boumalne - Kasbah Tizzarouine

Dag 3

Je wordt ’s ochtends naar het dorpje Aït Youl gebracht, waar de Dadès-vallei zich vernauwt. Van hieraf wandel je door een van de dichter bevolkte stukken van de vallei naar Boumalne terug. Je wandelt door fraaie Berberdorpjes met lemen huisjes, levendige theehuisjes en nieuwsgierige bewoners. Af en toe zoek je het hogerop, ontstijg je de vallei en wandel je over de droge heuvels die de groene vallei omzomen. Dan zoek je de oevers van de rivier weer op en wandelt langs kleine akkertjes, door boomgaarden en langs irrigatiekanalen. Overal zijn mensen in de weer.

’s Middags kun je op het terras van het hotel genieten van een glaasje muntthee of een duik nemen in het zwembad. Wandeling 13 km, 4 uur, 150 m stijgen en 180 m dalen.

Overnachting in

Boumalne - Kasbah Tizzarouine

Dag 4

Je neemt afscheid van het hotel in Boumalne en wordt opnieuw naar Aït Youl gebracht. Daar begin je aan een van de langere en meest afwisselende wandelingen van de reis. Eerst trek je door de nauwe kloof van Sidi Boubar, waar je zeker in het voorjaar af en toe de schoenen uit moet doen om een stukje door de bedding te waden. In de nauwe kloof dringt maar weinig zonlicht door en is het aangenaam koel.

Dan opent de kloof zich plotseling en even verderop wandel je onderlangs de vreemdste rotsformaties van de Dadès-vallei: bizarre, afgeronde zandsteenvormen die wel de ‘Hersenen van de Atlas’ of ‘Apenvingers’ worden genoemd. Je vervolgt je weg door de oase van groen, waar vrouwen de was doen in de rivier, kinderen een koele duik nemen en waar talrijke vogels te zien zijn. Aan het einde van de wandeling vernauwt de vallei zich en rijzen de hellingen aan weerszijden van de kloof honderden meters hoog op. Het laatste stukje loop je over de weg tot je de chambre d'hôte bereikt, die in het nauwste deel van de kloof ligt. Hier beginnen de echte Gorges du Dadès. Wandeling 13,5 km, 5 uur, 190 m stijgen en 160 m dalen.

Overnachting in

Gorges du Dadès

Dag 5

Vandaag verken je de ruige bergen die de diepe kloof van de Dadès omgeven. Via een zijkloof dring je het onherbergzame bergland binnen. De stenige bedding is begroeid met bloeiende oleanders. Achter in de kloof gebruiken nomaden de grotten als zomerwoning en schuren voor hun vee. Ongetwijfeld zul je voor een kopje thee worden uitgenodigd. Dan begin je aan een fikse klim, over de kale uitlopers van de Hoge Atlas. Een ruig en spectaculair landschap! Via schapenpaadjes klim je de bergrug over om aan het einde van de dag steil af te dalen naar het hoofddal. Wandeling 12,5 km, 4,5 uur, 470 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gorges du Dadès

Dag 6

Sinds enkele jaren is het weggetje dat door de kloof van de Dadès-vallei omhoog slingert, verhard en zijn de kleine Berberdorpen aan de bovenloop van de rivier ontsloten. Toch komen in deze afgelegen dorpjes nauwelijks buitenlanders. Een prachtige autorit brengt je bij een van de laatste permanent bewoonde dorpen van de vallei: Aït Toukshine. De vallei is hier smal en diep en alleen direct aan de oevers van de beek zijn er nog wat terrasvormige akkertjes, die een mooi contrast vormen met de imposante toppen, die tot boven de drieduizend meter reiken. De wandeling voert door het spectaculaire landschap, dan weer hoog boven de vallei, dan weer langs de kleine dorpen en akkers. Een prachtige afsluitende tocht, die eindigt bij het dorp Imdiazen, waar de auto wacht om je door het nauwste deel van de kloof terug te brengen naar het hotel. Wandeling 11 km, 5 uur, 170 m stijgen en 210 m dalen.

Overnachting in

Gorges du Dadès

Dag 7

Je verlaat het ruige bergland en wordt door de zich snel verwijdende vallei van de Dadès terug naar Ouarzazate gebracht. Onderweg kun je een stop maken bij een van de fraaie kasba’s van de vallei, zoals die van Skoura. Ook de grote Kasbah Taourirt in de 'hoofdstad 'van de Marokkaanse Sahara is een bezoekje waard. En natuurlijk kun je de dag besluiten met een duik in het zwembad van de fraaie riad die in een rustige omgeving net buiten de stad ligt, niet ven van het vogelrijke stuwmeer El Mansour Eddahbi.

Overnachting in

Ouarzazate - Riad Dar Daïf

Dag 8

Transfer naar vliegveld Ouarzazate, einde arrangement.

Je kunt je reis ook uitbreiden met een luxe verblijf in een sfeervolle riad buiten Ouarzazate. In Skoura kun je een uniek vierdaags verblijf bij een Berberfamilie bijboeken. Je kunt je reis ook uitbreiden met een stadsbezoek aan Marrakech. Hier kun je kiezen uit een verblijf in een eenvoudiger riad of een De Luxe-variant in een stijlvolle riad. Beide liggen in het oude centrum, op loopafstand van het beroemde plein Djmaa el Fna.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste nacht verblijf je in Skoura in een fraai kasbahotel. In Boumalne verblijf je 2 nachten in een prima en comfortabel hotel op de rand van een rotsplateau, uitkijkend over de Dadès-vallei. Enkele kilometers vóór de kloof van de Dades ben je 3 nachten te gast in een sympathieke en smaakvolle chambre d'hôte. De laatste nacht verblijf je in sfeervolle riad net buiten de stad Ouarzazate, met een ommuurde tuin met zwembad. 

Over de maaltijden

Het verblijf in is op basis van halfpension. Je ontbijt en dineert elke avond in het restaurant van de hotels. De maaltijden zijn uitstekend, m.n. in de chambre d'hote in de Gorges du Dades en in Ouarzazate. Tijdens de vier wandelingen op dag 3, 4, 5 en 6 krijg je vanuit het hotel een lunchpakket mee of wordt er een picknick verzorgd. Als je de eerste avond te laat voor het diner in het hotel in Skoura arriveert, dan krijg je op dag 2 ter compensatie een lunchpakket van het hotel mee.
De keuken in Marokko is in het algemeen smakelijk, niet al te vet en zelden scherp. Het geheim zijn natuurlijk de kruiden, die de markthandelaren tot bonte piramiden opstapelen. Aardappelen, wortelen en tomaten worden verwerkt tot smakelijke soepen en eenpansgerechten. Het Marokkaanse gerecht bij uitstek is de tajine. De naam wordt zowel voor de typische kookpot met het spitse deksel als voor het hierin bereide gerecht gebruikt. Al naar gelang het seizoen varieert de samenstelling. Er zijn tajines met groente en vlees, met pikante of met zoete varianten. Natuurlijk zal je ook van couscous genieten, het gestoomde tarwegries met vlees en veel groenten. Wie van een beetje heet eten houdt, kan zich van de als bijgerecht geserveerde rode pepersaus bedienen. En daarbij wordt natuurlijk de nationale drank gedronken: groene thee, sterk gezoet en op smaak gebracht met verse muntbladeren.

Info kindvriendelijkheid

De unieke en fraaie hotels tijdens deze reis zijn ook geschikt voor gezinnen met tieners (12+). Veelal zijn de hotels gebouwd in traditionele stijl en ze beschikken bijna allemaal over een zwembad met mooie (binnen)tuin. Daarnaast maken de comfortabele kamers met de nodige voorzieningen het plaatje compleet.

Inbegrepen

 • alle lokale transfers conform programma
 • verblijf in hotels op tweepersoonskamers met douche en toilet
 • alle ontbijten, diners op dag 1 t/m 7, lunchpakket op dag 3, 4, 5 en 6
 • bagagevervoer
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lokale (Franstalige) wandelgids (optioneel bij te boeken)
 • evt. inentingen
 • verzekeringen
 • fooien
 • entreegelden
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze reis zijn niet zwaar: de hoogteverschillen blijven beperkt tot enkele honderden meters per dag, met uitzondering van dag 5, dan is het meer. Kleine paadjes langs akkertjes, irrigatiekanaaltjes en langs de rivierbedding worden afgewisseld met wandelingen over stenige paden over de rotsachtige dalflanken. Soms volg je een breed karrenspoor, dan weer een smal veepad. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn onmisbaar. In het voorjaar kunnen sommige beken nog zoveel water voeren, dat af en toe de schoenen uit moeten om een stukje door het water te waden.

U gaat op pad met een SNP reispakket met een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving, GPS-tracks en zelf gemaakte kaarten. U kunt ook een Franstalige lokale wandelgids bijboeken op deze reis. Zie onder 'Extra's'. 

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor gezinnen met tieners (12+) vanwege het ontspannen en afwisselende wandelprogramma. Daarnaast zijn de wandelingen niet zwaar en aantrekkelijk voor kinderen omdat ze door dorpjes, soms door beekbeddingen voeren en dat je een enkele keer een stukje kunt klauteren.

Extra dagen

Op deze reis zijn in alle accommodaties extra nachten bij te boeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Diwan (Casablanca)

Hotel Diwan is een prima, modern stadshotel in het centrum van Casablanca, op loopafstand van de haven. De kamer zijn comfortabel, modern ingericht en voorzien van alle comfort, zoals airco, flatscreen tv, adsl -aansluiting, telefoon, minibaar, minikluis en goede badkamer. Klasse ****

Hotel Sherazade (Marrakech)

Het knusse hotel Sherazade in Marrakech bestaat uit twee herenhuizen, inclusief twee binnenplaatsen. Elk herenhuis heeft zijn eigen verleden. De huizen zijn bovenin met elkaar verbonden via een met planten versierd terras. Elke kamer heeft zijn eigen inrichting. De kamers liggen rondom de koele patio. Het hotel is sfeervol ingericht, de ontvangst gastvrij. Het hotel ligt in een rustig steegje in de oude medina, op enkele minuten lopen van het beroemde plein Djemaa el Fna.

Hotel Le Riad (Ouarzazate)

Hotel Le Riad (voorheen Riad Salam) is een groot en comfortabel hotel in het centrum van Ouarzazate. De kamers zijn goed, comfortabel en voorzien van airco, tv, minibar en telefoon. Het hotel beschikt over een grote, rustige en schaduwrijke binnentuin, met een groot zwembad, terras en bar. Het hotel beschikt eveneens over een restaurant.

Transfers

Transfer van Marrakech naar Ouarzazate (vanaf € 214,- per boeking)

U kunt een optionele transfer per auto met chauffeur van Marrakech naar Ouarzazate bijboeken.

Voorwaarden: prijs is per transfer, max. 3 personen per auto

Transfer van Ouarzazate naar Marrakech (vanaf € 214,- per boeking)

U kunt een optionele transfer per auto met chauffeur van Ouarzazate naar Marrakech bijboeken.

Voorwaarden: prijs is per transfer, max. 3 personen per auto

Aanvullende opties

Optionele Fransstalige wandelgids

Je kunt er tijdens deze reis ook voor kiezen om je tijdens de reis van dag 2 t/m dag 6 door een lokale Fransstalige wandelgids te laten begeleiden.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heen- en terugvlucht op Ouarzazate.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

De reis is te boeken van 1 april tot half juni en van begin september tot half november. In november kan het koud zijn en dan is er ook kans op een regenachtige dag. Houd hier bij de keuze van je kleding rekening mee.

Omdat je naar een Moslimland reis dien je rekening te houden met de Ramadanperiode. Het openbare leven overdag is dan aangepast; je wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken. Voor up-to-date informatie over de Ramadanperiode en de datum van het Suikerfeest voor dit jaar kijk hier

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Marokko ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Alle transfers ter plekke geschieden per gecharterde auto.

Voor de wandeltochten moet je een dagrugzakje meenemen, waarin een fototoestel, evt. verrekijker, extra kleding (afhankelijk van het weer), EHBO-spullen en veldflessen passen. Stem kledingkeuze af op het reizen in een islamitisch land. In de steden is men inmiddels wel wat gewend, maar op het platteland kan het dragen van een korte broek en een hemd nog als choquerend ervaren worden. T-shirts met mouwen en lange of driekwartbroeken vormen voor Marokko de perfecte vakantiekleding. Goed ingelopen en hoogsluitende (berg)wandelschoenen zijn vanwege de vaak stenige paden onmisbaar. In het voorjaar bestaat de kans dat sommige beken nog water bevatten, neem daarom sandalen of gymschoenen mee waarmee je door het water kunt waden.

algemeen:

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • warme én luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn); houd rekening met de in Marokko geldende kledingvoorschriften
 • desinfecterende zeep
 • zaklamp
 • eventueel zwemkleding en handdoek
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • verder eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, sporttape of middelen om blaren af te plakken (bijv. ‘second skin’)

voor de wandelingen:

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij je je wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • lippencrème met UV filter
 • dagrugzakje (min. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • tijdens de reizen in het voorjaar: waadschoenen of gymschoenen (voor beekdoorwadingen)

18-9-23: De aardbeving 8 september heeft in Marokko veel leed en schade veroorzaakt. Na controle van de reis door onze lokale partner kunnen we meedelen dat gevolgen van de aardbeving geen consequenties voor deze reis hebben. De reis kan worden uitgevoerd.

Ga je binnenkort op reis naar Marokko bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/marokko. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/marokko/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Marokko van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.
 
N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Marokko (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Marokko

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen (zie 'medisch paspoort'). Licht de (plaatselijke) reisleiding in over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Drink alleen gekookt of vakkundig gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees erg voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed. 

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draagt u lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen! Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek of wikkel een sjaal om uw hoofd, net als de bedoeïenen.
 • Voor medische hulp kunt u het best terecht in een particuliere kliniek of ziekenhuis.

Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Gesteld kan worden dat Marokko een veilig land is om door heen te reizen. Door het zeer strenge rechtssysteem en sterke sociale controle in Marokko zijn kleine geweldsdelicten veel minder te verwachten dan in een grote stad in Nederland! U zult zich veilig voelen. Toch dient u in de grote steden goed op uw spullen te letten. Zakkenrollers zijn er ook in Marokko.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xx

Marokko - Dadès-vallei

De Vallei van de duizend kasba's

Wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.