Vakantie Kirgizië Wandelen of fietsen door het land van de Zijderoute

Wandelen langs zilveren rivieren

‘Ik ga op vakantie naar Kirgizië (Kyrgizië)’ zul je niet vaak horen. Toch is het Kirgizische landschap van spectaculaire bergpieken, zilveren rivieren, en groene alpenweiden een bestemming die elke fantasie te boven gaat. SNP zet dan ook wandelen in Kirgizië nadrukkelijk op de kaart. Reizen in Kirgizië beginnen in Bishkek, de groene hoofdstad van Kirgizië, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Actieve vakantie Kirgizië
Op een rondreis door Kirgizië domineren de meer dan 7000 meter hoge, besneeuwde toppen van het Tian Shan gebergte overal het landschap. Ooit liep hier de zijderoute die 'Oost' met 'West' verbond. Tussen de bergen liggen spectaculaire meren zoals Song Kull. Tijdens de Kirgizië wandelvakantie, een groepsreis en kampeertrektocht, volgen we de nomadische Kirgiezen met hun vee en slapen we in yurta's: nomadententen. We volgen de sporen van wolven en traverseren twee bijna 4000 meter hoge passen. De fietsreis in Kirgizië, eveneens een groepsreis en kampeertrektocht, volgt een 1150 km lange fietsroute vanaf Bishkek over vele passen naar uiteindelijk het Issyk Kul meer.


Toon alle reizen in Kirgizië

in_het_dal_van_de_zilveren_rivier_op_dag_17.jpg
SNP reis
Kirgizië Wandelreis

wandelvakantie met tenten, groepsreis

22 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon incl. heen- en terugreis
SNP reis
Kirgizië Tian Shan

wandel- en cultuurvakantie vanuit hotel, guesthouses, tenten en yurt

16 dagen Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Kirgizië met SNP

  • Unieke dagwandelingen en trekkings
  • Overnacht in een traditionele yurt
  • Bezoek het Yssik Kul meer
  • Vervoer per eigen truck

Wist je dat

  • ‘Manas’ is met 500,000 regels ’s werelds langste gedicht
  • ‘kumyz’ (paardenmelk) is de nationale drank
  • Kirgizië bestaat voor meer dan 70% uit berggebied
  • De hoogste berg van Kirgizië is de Peak Pobedy (7.439 m)
  • Bishkek is één van de groenste hoofdsteden in de wereld

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Cindy Roelofs

Midden en Zuid-Amerika, Antarctica, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Reizen is voor mij alle zintuigen op scherp stellen. Weg uit het dagelijkse ritme waardoor ik mijn hoofd helemaal kan leegmaken. Ecuador was mijn eerste reis buiten Europa die ik bezocht heb, overzichtelijke en relatief klein land waarbij de combinatie van regenwoud, Andes en kust eenvoudig te maken is. Sowieso is de diversiteit van het kleurrijke Latijns Amerikaanse groot; een trekking (in de Andes), bezoeken van koloniale steden, op zoek naar wild in het regenwoud, genieten aan de kust regio's. Voor het heerlijke eten en de lieve, vaak giechelende, bevolking en cultuur wil ik graag naar Azië. Als het gaat om de gigantische uitgestrektheid van Australië waar je helemaal los kunt gaan met een roadtrip of het heerlijke Nieuw Zeeland met haar bizar afwisselende landschap. Er is nog zo veel te ontdekken! Laat mij weten wat jouw wensen zijn en dan gaan we samen aan de slag om de beleving waar jij naar op zoek bent, in een reisplan uit te werken!

Mail naar afdeling Verre Reizen