Wandelen Japan

Japan - Wandel- en Cultuurrondreis, 20 dagen Te voet, per fiets, en trein door het land van de Rijzende Zon

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelreis en cultuurvakantie vanuit stadshotels, klooster, minshuku's en ryokans

Japan, het land van hoogbouw, hightech en neonlicht. Waar identiek geklede “salarymen” in supersnelle “bullet-trains” naar hun werk reizen en de Nikkei-index tot nationale geluksgraadmeter is verklaard. Maar het Land van de Rijzende Zon is ook het land van Zen, Shinto en ‘Wa’, een begrip dat ingetogenheid, eenvoud en harmonie in zich draagt. Dat vinden we tijdens deze wandelreis Japan in het minimalisme van een tempeltuin, in de inrichting van een traditioneel huis en in de ingrediënten van een “bento” lunchbox. De ingetogen theeceremonie is net zo Japans als de oorverdovende herrie die uit de “pachinko” gokpaleizen klinkt. Gedurende deze wandel- en cultuurreis Japan maken we per trein, per bus, te voet en ongetwijfeld in verwondering kennis met de vele tegengestelde aspecten die Japan uniek maken.

Uniek aan deze reis

  • Duurzaam: veelal reizen per openbaar vervoer
  • Kleine groep: max 14 deelnemers
  • Mooie mix traditioneel en modern Japan
  • Oogstrelende Japanse maaltijden
  • Traditioneel overnachten oa in ryokan klooster en minshuku
  • Wandelen over pelgrimspaden
Zwaarte
Comfort

Blog - De vele gezichten van Japan

Tempels en speelpaleizen. Prachtpieken en warmwaterbronnen. Op reis door Japan trekt het land werkelijk alles uit de kast. Lees verder op onze blog...

Dag tot dag

Japan - Wandel- en Cultuurrondreis

Na de drukte van Tokyo zijn de tempels van Nikko een oase van rust en dat slechts op een paar uur treinen vanuit de metropool. In plaats van hoogbouw torenen hier de ceders boven ons uit. Het landschap van het Nikko Nationale park bestaat uit uitgedoofde vulkanen en wetlands waar mooi gewandeld kan worden. De Japanse “onsen” badcultuur staat hier hoog in het vaandel. Via Mount Fuji reizen we naar de voet van de Japanse Alpen. De tijden van Shogun en Samurai worden gekoesterd in de dorpen Tsumago en Magome, fraai gerestaureerde dorpen die langs de oude postroute van Kyoto naar Edo liggen.

Dankzij de tweeduizend boeddhistische tempels en shintoistische schrijnen is Kyoto een bombardement tijdens de Tweede wereldoorlog bespaard gebleven. Deze stad van poëten, filosofen, geisha’s en toeristen verkennen we te voet en per fiets. Via Nara, eerste hoofdstad en bakermat van het boeddhisme in Japan, reizen we naar Mount Koya waar we twee nachten te gast zijn in een tempelhotel. Het Koya San heiligdom is bezaaid met boeddhistische Shingon tempels. De bergachtige omgeving nodigt uit om mooie wandelingen te maken.

De verschrikkingen van de oorlog en de atoombom worden in het Peace Memorial Museum in Hiroshima herdacht. Een bezoek hieraan is tijdens deze wandel- en cultuurreis een indringende ervaring die ook bewondering oproept voor de levenskracht die duidelijk in de stad voelbaar is. Per ferry reizen we naar Matsuyama op het eiland Shikoku. 

Dag 0

De vlucht is niet inbegrepen bij de reis. Boek je de door SNP aangeboden vlucht dan vlieg je vandaag met KLM naar Tokyo, aankomst de volgende dag.

Overnachting in

nachtvlucht

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven Narita heeft iedereen de tijd om geld te wisselen. Hierna reizen we per trein in ongeveer 1 uur naar Tokio, de eerste kennismaking met de Japanse spoorwegen. Na een korte rit per metro zijn we in de wijk Asakusa waar ons hotel ligt. Langs de Sumida rivier zien we moderne architectuur en in de straatjes met eethuizen, bars en winkels klopt nog het oude hart van Tokio. In de middag wandelen we via de markt vol souvenirs, prullaria en “gadgets” naar Senso-ji , een tempel waarin het gouden beeld van Kannon, de boeddhistische godin van het mededogen, gehuisvest zou worden. Volgens de verhalen is het beeld ooit uit de Sumida rivier opgevist, maar of het echt bestaat wordt geheim gehouden.

NB Maak je géén gebruik van de door SNP aangeboden vlucht, maar wil je wel tegelijk met de groep van het vliegveld naar je hotel in het centrum van Tokyo reizen, reserveer deze transfer dan bij boeking. Dit is enkel mogelijk als je klaar staat op het vliegveld bij aankomst van de groepsvlucht. Zonder reservering gaan we er vanuit dat jezelf naar de eerste accommodatie reist.

Overnachting in

Tokyo

Dag 2

Vandaag maak je facultatief een excursie door Tokyo met de reisleider. Eerst kopen we een dagpas voor de metro (niet inbegrepen). De metro van Tokyo is berucht in het spitsuur maar toch is het de snelste manier om de metropool te doorkruisen. Strak in het pak geklede “salarymen”, buitenissig geklede jongeren en kinderen in schooluniform zijn verdiept in hun manga strips, spelen met hun mobieltjes of vallen staand in slaap. We bezoeken de Meiji-jingu schrijn en wandelen over de “hippe” Shibuya en de peperdure Omote-Sando boulevard. Wie wil kan zich later op de dag in het bruisende Tokyo storten. In Ginza liggen de grote warenhuizen. Alles op het gebied van elektronica en manga is te vinden in Akihabara, ook Electric City genoemd. Shinjuku is de wijk vol uitgaansgelegenheden, schreeuwende neonreclames en gokpaleizen. 

Overnachting in

Tokyo

Dag 3

Vanaf het Ueno station nemen we de Shinkansen naar  Utsonomiya en vanadaar een boemeltreintje naar Nikko. Twee uur later stappen we een andere wereld binnen. Verscholen in de heuvels van Nikko ligt een uitgebreid complex van schrijnen, tempels en pagodes die allen op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco staan. Tussen de torenhoge ceders ligt het 17de eeuwse mausoleum van Tokugawa Ieyasu, eerste despoot van het shogunaat dat Japan 250 jaar lang in zijn greep hield. Na de lunch bezoeken we de mooiste heiligdommen. In de buurt van ons eenvoudige minshuku (guesthouse) kun je voor het eerst kennismaken met de “onsen”, het traditionele Japanse bad.

Overnachting in

Nikko

Dag 4

Het beboste, vulkanische berggebied rondom Nikko is tot nationaal park uitgeroepen. Populair bij Japanners vanwege de vele spahotels en de heilzame warmwaterbronnen. De shuttlebus van het park brengt ons in 1 uur naar de start van de wandeling langs de Yukawa rivier. We volgen een vlonderpad door wetlands, langs watervallen en rondom het Yunuko meer (wandeling 9 km, 2,5 uur wandelen en 250 meter stijgen). De wandeling eindigt in Yumoto Onsen, een kuuroord bekend om zijn zwavelrijke, heilzame water.

Overnachting in

Nikko

Dag 5

Vanaf Nikko reizen we weer per trein terug naar Tokyo. Vanaf hier reizen we verder met de bus naar de plaats Fujisan. Als het helder is zien we al snel hét symbool van Japan uit het landschap oprijzen: Mount Fuji, misschien wel de meest perfect gevormde vulkaan ter wereld. We overnachten in een stadshotel in Fujisan, nabij Lake Kawaguchiko, één van de vijf kratermeren die het gebied rijk is.

Overnachting in

Fujisan, nabij Mount Fuji

Dag 6

Na een korte transfer per bus bereiken we het startpunt van de wandeling (wandeling 8 km, 3 uur wandelen, 400 meter stijgen, 500 meter dalen). In de ochtend geeft Mount Fuji zich het makkelijkst bloot en misschien zien we in de verte ook de toppen van de zuidelijke Alpen opdoemen. We klimmen flink door het bos via Mount Kouyoudai naar Mount Ashiwada. Onderweg hebben we zicht op Lake Saiko en Lake Kawaguchiko en met een beetje geluk op de majestueuze Fuji. Na de picknicklunch op de top dalen we via een bospad af naar Ippongi waar we de bus terug nemen. In de middag bezoeken we het kleine Kubota Art Museum waar een prachtige collectie kimono’s van de kunstenaar Itchiku Kubota wordt geëxposeerd.

Overnachting in

Fujisan, nabij Mount Fuji

Dag 7

Via Otsuki reizen we per trein via Shiojiri door het mooie vruchtbare Kiso dal via Shiojiri en Narai naar uiteindelijk Kiso Fukushima. Je bagage wordt doorgestuurd van Fujisan naar Kyoto waar je op dag 10 aankomt. Je neemt bagage voor 2 nachten dus in een dagrugzakje mee op je rug tijdens de wandeling op dag 8 en 9.

Overnachting in

Kiso Fukushima

Dag 8

De dorpen Tsumago en Magome liggen aan de oude Nagasendo postroute die van Kyoto naar Edo (nu Tokyo) loopt. In 1976 besloot de overheid om de dorpen de status van architectonisch monument te geven. Moderne materialen werden uitgebannen en de huizen en winkeltjes werden in oude staat opnieuw opgebouwd. De Nagasendo “highway” is rond 1600 gebouwd en was alleen begaanbaar per paard en te voet. Op de 544 kilometer lange route lagen 69 poststadjes waarvan Tsumago nummer 42 was. We reizen eerst een stukje met de trein van Kiso Fukushima naar Nagiso, Te voet volgen we de route van Nagiso naar Magome (wandeling 12 km, 4 uur wandelen, 450 meter stijgen en 250 meter dalen), waarbij we de bagage in ons dagrugzakje meedragen. We verblijven hier in een traditionele minshuku waar vanavond een traditioneel Japans diner wordt geserveerd. Een hele eenvoudige accommodatie omdat hotels hier op deze pelgrimsroute ontbreken.

Overnachting in

Magome

Dag 9

Vanaf Magome reizen we met de bus en trein naar Nagoya. Hier stappen we over op de supersnelle Shinkansen express waarmee we in een klein uur aankomen in Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. Bijna duizend jaar langs was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan. Tot de dag van vandaag is het de stad die het meest te bieden heeft op cultureel gebied: ontelbare tempels en schrijnen, minimalistische Zen tuinen en musea die zowel gewijd zijn aan de moderne Japanse manga (strip)kunst als aan klassieke kunst. In de middag is er voldoende tijd om te wandelen langs het Filosofenpad of rond te dwalen door de wirwar van kleine straatjes met winkels vol wagashi, verleidelijke zoetigheden die bij de theeceremonie worden geserveerd. Pontocho en Gion zijn de uitgaanswijken met bars, restaurants en theehuizen. Met een beetje geluk krijg je misschien een glimp te zien van een geisha op weg naar haar afspraak.

Overnachting in

Kyoto

Dag 10

De tweeduizend tempels en schrijnen die Kyoto telt liggen verspreid over de stad en de heuvels eromheen. Per fiets verkennen we het landelijke noorden en westen van Kyoto. Na een bezoek aan Kinkaku-ji , een paviljoen waarvan het bladgouden dak in het water weerspiegelt, fietsen we verder naar de Ryoanji tempel die vooral vanwege de ingetogen Zen tuin de moeite waard is. De fietstocht eindigt in het district Arashiyama van waaruit we per trein terugreizen naar het centrum van Kyoto.

Overnachting in

Kyoto

Dag 11

Er wordt wel gezegd dat een jaar in Kyoto nog te kort is om alle bezienswaardigheden te zien. Zoveel tijd hebben we niet, dus moet er een keuze worden gemaakt. Echte aanraders zijn het Nijo kasteel van de shogun Tokugawa Ieyasu in het hart van Kyoto. Het kasteel uit 1603 is omringd door tuinen en herbergt een mooie collectie fusuma: handgeschilderde schuifpanelen. De Inari schrijn ten zuiden van de stad, maakt op iedereen een onwisbare indruk. De heuvels achter het Shinto heiligdom zijn bebouwd met duizenden torii’s (toegangspoorten) waardoor het lijkt alsof we door eindeloze, bovengrondse tunnels wandelen.

Overnachting in

Kyoto

Dag 12

Per trein reizen we naar Nara, de stad die in het jaar 710 de eerste permanente hoofdstad van Japan was. Deze status verloor de stad al weer 75 jaar later. Ondanks de korte bloeiperiode is de invloed van Nara op de rest van het land groot geweest. In Nara werd het boeddhisme tot nationale religie verklaard. De Todai-ji in het park van Nara is het grootste houten gebouw ter wereld, ook al is de huidige constructie uit 1692 kleiner dan het origineel uit 752. Het gebouw huisvest Daibutsu Boeddha, met 15 meter hoogte het grootste bronzen beeld van Japan. Vanaf Nara reizen we met onze eigen bus naar Koya San. In deze omgeving liggen meer dan 100 kloosters, en in enkele kun je ook overnachten het gastenverblijf. Wij slapen ook twee nachten in één van deze elegante kloosters, waar we gastvrij worden ontvangen door de monniken en 's avonds een Boeddhistische vegetarische maaltijd krijgen voorgeschoteld.

Overnachting in

Koya San

Dag 13

Het heiligdom Mount Koya is gewijd aan het Shingon boeddhisme die door de priester Kobo Daishi in 816 via China naar Japan is gebracht. Koya San ligt op een dicht bebost tafelbergplateau omringd door acht bergpieken. Het Shingon boeddhisme heeft meer dan 10 miljoen volgelingen wier wens het is om zo dicht mogelijk bij het mausoleum van Kobo Daishi begraven te worden. In de tempel met het graf branden duizenden lantaarns. Tot 1872 was het heiligdom niet toegankelijk voor vrouwen maar nu mag iedereen de tempels bezoeken. In de ochtend wandelen we een gedeelte van de oude pelgrimsroute (wandeling 9 km, 3 uur wandelen, 400 meter stijgen en dalen). In de middag kun je op eigen gelegenheid de meest interessante plaatsen van Koya San bezoeken. 

Overnachting in

Koya San

Dag 14

Voordat we afscheid van ons klooster nemen kunnen we om zes uur ’s morgens de gebedsdienst bijwonen. Na het ontbijt reizen we met onze eigen bus naar Wakayama om vanaf daar weer de snelle treinen te nemen via Osaka naar Hiroshima. Ondanks de verwoestingen van de atoombom is Hiroshima een stad met een prettige, positieve atmosfeer. In de middag bezoeken we het Peace Memorial Museum waar op integere wijze de verschrikkingen van de oorlog en de atoombom worden herdacht. Een indringende ervaring die niemand onberoerd zal laten. In Hiroshima verblijven we 2 nachten.

Overnachting in

Hiroshima

Dag 15

Op korte afstand van Hiroshima ligt het eiland Miyajima, beroemd om de Torii (Shintoistische toegangspoort die bij vloed in zee ligt. Als het eb is kun je er zelf te voet naar toe lopen. Na een bezoek aan de Itsukushima schrijn nemen we de kabelbaan omhoog (niet inbegrepen) naar de top van Mount Misen (530 m). Bij helder weer kijken we vanaf de top over de Japanse binnenzee en de bergen van Shikoku. Te voet dalen we in ca. 1,5 uur weer af.

Overnachting in

Hiroshima

Dag 16

In de ochtend verlaten we het eiland Honshu en steken per ferry de Japanse Binnenzee over. Tegen lunchtijd arriveren we in de kasteelstad Matsuyama op het eiland Shikoku. Het kasteel is het symbool van de stad en ligt in een parkachtige omgeving op een heuvel midden in het centrum. Aan de rand van de stad ligt Dogo-onsen, de oudste hotspring van Japan dat in vroegere tijden door de keizerlijke familie werd gebruikt. Japanners komen speciaal hiernaartoe om te badderen, thee te drinken en in een katoenen yukata en op geta’s door de winkelstraatjes te struinen.

Overnachting in

Matsuyama

Dag 17

Shikoku is het eiland van de 88-tempel pelgrimage in de voetstappen van de boeddhistische monnik Kukai. In navolging van Kukai dragen de pelgrims witte kleding, een rijsthoed en een lange houten wandelstaf. Haastige pelgrims leggen de route van twaalfhonderd kilometer in vol ornaat per auto of touringcar af maar de echte ‘o-henro’ doet het te voet. Vandaag reizen we met het openbaar vervoer naar het binnenland om een prachtige bergetappe van 12 kilometer te lopen (700 meter stijgen en 585 meter dalen). Er is een licht alternatief mogelijk voor degenen die niet meewillen. Aan het eind van de middag reizen we van tempel 44 per bus terug naar Matsuyama.

Overnachting in

Matsuyama

Dag 18

Vroeg in de ochtend reizen we per trein in 45 minuten naar Imabari. Daar stappen we op de fiets om een gedeelte van de Shimanami Kaido te volgen. De Kaido is een ‘zee weg’ die via een serie spectaculaire bruggen Shikoku met het eiland Honshu verbindt. Het fietspad volgt de bruggen van de Kaido en buigt af naar de kleine eilanden in de Japanse Binnenzee. In de middag leveren we de fietsen op een van de eilanden in en reizen per bus terug naar Imabari.

Overnachting in

Imabari

Dag 19

Na het ontbijt nemen we afscheid van Shikoku en reizen per trein in ongeveer 4 uur via Okayama naar Osaka, de 3e grootste stad van Japan en eens de hoofdstad. Al naar gelang de tijd ons rest, verkennen we 's middags de stad die toeristisch gezien bekend staat om zijn mini ijzeren 'Eiffeltoren', de Boeddhistische Shitennoji-tempel (een van de oudste en actief gebruikte tempels) en de moderne 173 meter hoge Umeda Sky Building, waarvan de bovenste etages bezocht kunnen worden.

Overnachting in

Osaka

Dag 20

Heb je de terugvlucht via SNP geboekt dan vlieg je vandaag van Osaka naar Amsterdam, aankomst dezelfde dag.
We reizen per trein naar de luchthaven en nemen afscheid van Japan.

NB Programma

  • In Japan komen bijna elk jaar in het najaar tyfoons voor. Dit is een tropische orkaan met vernietigende kracht. Japan ligt ook op een geologisch breukvlak waardoor aardbevingen kunnen voorkomen. Aangezien dit voor Japan een dagelijkse realiteit is, weet men goed hoe ermee om te gaan, zijn de gebouwen er op gebouwd en wordt schade over het algemeen snel hersteld. SNP en haar lokale partners anticiperen altijd hoe we zo veilig mogelijk onze reizen kunnen uitvoeren voor onze deelnemers en reisleiders. Mocht er kort voor je reis of zelfs tijdens de reis een natuurramp gebeuren, dan zoeken we uit wat de impact is op de reis. Het kan zijn dat we het programma moeten aanpassen als bijvoorbeeld één of twee bestemmingen niet goed bereisbaar zijn. De reisleiders die meegaan met de Japan-reizen zijn ervaren reisleiders én reizigers.

 

 

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in de steden in gunstig gelegen stadhotels met een eigen douche/WC. De kamers in deze westerse “business hotels” zijn niet al te ruim tot erg klein, maar voorzien van alle gemakken zoals TV, internetaansluiting, een waterkoker en basis toiletartikelen. Wasmachines en drogers zijn meestal aanwezig. De incheck tijden in deze hotels zijn vanaf 15.00 uur en de uitcheck tijd is voor 10.00 uur ‘s morgens.

Een aantal keren overnachten we in ryokans (herbergen) of in minshuku’s (familiepensions) in traditioneel Japanse stijl. De tweepersoonskamers zijn hier spaarzaam ingericht. ’s Avonds spreiden we de futon (matras) uit op de vloer die bedekt is met tatamimatten. In de ochtend wordt de futon weer in de kast opgeborgen. Het ontbreken van douche/WC op de kamers van de minshuku’s wordt goed gemaakt door de onsen, het gemeenschappelijke bad, meestal gescheiden per sexe. Het is gebruikelijk om voor het diner een uitgebreid bad te nemen en gekleed in de verstrekte yukata (katoenen kimono) en haori (kort overjasje) aan het uitstekende diner te verschijnen.

Op alle dagen is een eenpersoonskamer beschikbaar (indien voor een toeslag geboekt), behalve in Magome (dag 8) bij de groep met vertrekdatum 27 maart. Voor de overige groepen is de eenpersoonskamer ook in Magome beschikbaar. De accommodatie hier is heel eenvoudig; hotels ontbreken hier op deze pelgrimsroute.

Over de maaltijden

Je overnacht in de grote steden in hotels waar een eenvoudig ontbijtbuffet wordt geserveerd bestaande uit misosoep, salade, rijstballen en soms brood. In minshuku en ryokans wordt het Japanse ontbijt vaak aangevuld met vis en tofu . De lunches en diners vinden plaats in eethuisjes of restaurants naar keuze. De Japanse keuken is rijk en gezond. Er wordt grote zorg besteed aan de presentatie van de gerechten die vooral in de ryokans oogstrelend zijn. Een traditioneel Japans diner bestaat uit rijst, (rauwe) vis, (ingemaakte)groenten en misosoep met zeewier. Er zijn geen verschillende gangen, alles wordt tegelijkertijd geserveerd. In de steden is er voor elk budget keus volop. Sushi, sashimi, tepanyaki, noodles en tempura. De variëteit en kwaliteit van de Japanse keuken is zo groot, dat een ieder vrij is om 's avonds te eten waar je maar wilt.

Info kindvriendelijkheid

Deze reis is geschikt voor deelnemers met een minimale leeftijd van 18 jaar.

Inbegrepen

  • alle transfers per trein, openbare bus en privé bus (dag 12 & 14) volgens programma
  • alle overnachtingen (19x)
  • 19x ontbijt
  • 6x diner (dag 3, 4, 7, 8, 12 en 13)
  • bagagevervoer dag 7 (Fuji-Kyoto)
  • fietshuur Kyoto (dag 10) en Imabari (dag 18)
  • ferry Hiroshima – Matsuyama
  • SNP-reisleider
  • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis (optioneel bij te boeken)
  • transport per metro of tram in de steden
  • overige maaltijden (ca. € 300)
  • overige entrees (ca. € 125)
  • kosten voor optionele excursies

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze rondreis stelt geen bijzondere eisen aan je conditie, wel is wandelervaring noodzakelijk. De wandelingen variëren tussen de 2 en 4 uur, over algemeen goed begaanbare bospaden waarbij zo nu en dan flink geklommen en gedaald moet worden. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om een wandeldag op een andere manier in te vullen.


Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze groepstransfer luchthaven - accommodatie v.v. (vanaf € 10,- per persoon)

Maak je géén gebruik van de door SNP aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfer op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking. Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. Zonder reservering gaan we er vanuit dat jezelf naar de eerste accommodatie reist.

 

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

De retourvlucht is niet inbegrepen. Boek je de door SNP aangeboden vlucht (met KLM) dan profiteer je van een gunstig tarief en de zekerheid van een pakketreis: mocht de reis niet doorgaan dan heb je ook geen kosten aan de vlucht. Dat kan anders zijn als je de vlucht los van het arrangement zelf boekt.
De reisleider ontmoet de groep die de SNP-vlucht hebben genomen op het vliegveld van Tokyo waar vandaan ze samen per trein naar het hotel reizen.
Heb je zelf een vlucht geboekt die op een ander tijdstip aankomt dan de door SNP aangeboden vlucht, dan wacht je op het vliegveld tot aankomst van de SNP-groepsvlucht, of reis je zelf naar het hotel in Tokyo.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM:

 

Vluchtschema 2025:

KL861 Amsterdam Tokyo vertrek 14.25 aankomst 11.45* uur

KL868 Osaka Amsterdam vertrek 12.00 aankomst 19.15 uur

*) aankomst de volgende dag

 

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

Het beste seizoen om naar Japan te gaan is tussen april en november. De reismaanden juli en augustus worden vermeden vanwege de kans op enorme hitte en luchtvochtigheid. Bij zowel de voorjaars - als najaarsreis (november) kan het 's avonds en 's ochtends vroeg koud zijn in Nikko en Koyasan.

Kersenbloesem

De kersenbloesem (Sakura) is er van maart tot en met april, in mei is het voorbij. De maand mei is daarentegen een mooie groene maand en minder koud. Het kersenbloesem-front trekt in Japan van zuid naar noord. Afhankelijk van de temperatuur, neerslag en wind is de Sakura soms vroeg, soms laat. Tijdens de eerste reis in april hebben de deelnemers in alle voorgaande jaren de kersenbloesem altijd gezien en wel op de volgende plekken:

  • Tokyo: het laatste staartje. Met mooi weer picknicken we in het Shinjuku Park met 13 verschillende soorten bomen waarvan er altijd wel een paar in bloei staan
  • Nikko: het ene jaar begint de bloei soms net, het andere jaar is de bloei juist op het hoogtepunt.
  • Mount Fuji 
  • Matsumoto, rondom het kasteel
  • Magome en Tsumago, tijdens de wandeling op de postroute
  • Koyasan

Na Koyasan gaat de reis in zuidelijke richting en is de bloei voorbij, op sommige laatbloeiers na. Ook al is er een kans om de kersenbloesem in maart te zien, het nadeel van deze reismaand is dat het in Nikko wel erg koud is met zelfs kans op sneeuw. 

Herfst

De Japanse herfst start van eind september tot en met december, doch is uiteraard afhankelijk van de breedtegraad van dit langgerekte land en de hoogte en de daarmee samenhangende temperatuur.

Met de vroege oktoberreis heb je de meeste kans om de 'Japanse Indian Summer' mee te maken in het noorden (Tokio, Nikko, Matsumoto en Mnt. Fuji). Met de late oktober reis is de kleurenpracht in Nikko meestal al voorbij, in alle overige gebieden waar we komen met deze reis is de kans groot dat je de herfstkleuren in al zijn pracht en praal kunt waarnemen. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Japan ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

In Japan kun je alleen pinnen bij postkantoren en '7 Eleven' (kleine supermarkten), doch daarmee kun je prima uit de voeten. Ter plekke heb je geld nodig voor entreegelden, lunches en diners voor zover deze niet inclusief zijn. Reken op ongeveer € 30 per dag voor lunch en diner samen. In totaal ben je ter plekke voor deze reis zelden meer dan € 700 per persoon kwijt. Je kunt bijna overal met creditcard betalen. 

We maken veel gebruik van het openbaar vervoer. De meeste transfers vinden plaats met de trein. Het spoornetwerk in Japan behoort tot de beste van de wereld. Treinen zijn snel, rijden precies op schema en zijn ook nog eens betaalbaar. De reisleider zorgt voor de tickets en het verzorgen van gereserveerde zitplaatsen waar mogelijk of nodig. Toch zal het reizen met OV ook af en toe zijn momenten van stress en wachten kennen. We reizen met de supersnelle Shinkansen “kogeltrein” maar ook af en toe met boemeltreintjes. De (trein)reizen nemen soms een deel van de dag in beslag, waardoor er nog tijd is voor een wandeling of excursie. Een andere keer ben je langer onderweg ivm de overstappen en het gebruik van meerdere treinen op één dag. In steden maken we soms excursies met behulp van de metro, tram of bus.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede basisconditie aan de reis te beginnen. Zorg dat je wandelschoenen goed ingelopen zijn aangezien er facultatief een aantal dagwandelingen gemaakt kunnen worden. Op deze manier zul je meer van de reis kunnen genieten!

  • EHBO eenvoudige middelen
  • Bagage in rugzak of koffer op wieltjes 
  • Dagrugzakje (25 liter)
  • Wandelschoenen (met enkelbescherming)
  • Fleece jack
  • Luchtige kleding
  • Warme kleding in voor- en najaar
  • Handschoenen, muts en sjaal in voor- en najaar
  • Eventueel wandelstokken
  • Regenkleding
  • Zonnehoed of pet
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Anti-insektenmiddel
  • Zaklamp
  • Toiletartikelen
  • Hervulbare drinkfles
  • Lippencreme met UV-filter
  • platte stekkers (type A)

Omdat je op deze reis veel gebruik maakt van het openbaar vervoer, moet je nogal eens met je bagage sjouwen. We raden je dan ook aan om te reizen met een kleine koffer op wieltjes, een rugzak of anderszins een makkelijk te verplaatsen tas. Een te grote koffer is ook onhandig vanwege de beperkte ruimte in de trein en op de hotelkamer. Tijdens deze reis wordt je hoofdbagage eenmaal doorgestuurd naar de volgende grotere plaats. Dat betekent dat je voor de dag 8 alleen met een kleinere tas of gewoon je dagrugzak reist. Dit betekent ook dat je op dag 9 met de benodigdheden voor 2 nachten in je dagrugzakje de wandeling maakt.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Japan bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/japan. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Japan van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en over vliegtickets voor uw terug- of doorreis.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Japan (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren over de risico's op oa. Mazelen en Japanse encefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië, Siberië en Japan. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Japan is een zeer veilig land voor toeristen om zelfstandig of in een groep rond te reizen. Alles is extreem nauwgezet georganiseerd en Japanners zijn een zeer gedisciplineerd volk.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

mount_fuji.jpg

Japan - Wandel- en Cultuurrondreis

Te voet, per fiets, en trein door het land van de Rijzende Zon

Wandelreis en cultuurvakantie vanuit stadshotels, klooster, minshuku's en ryokans

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).