Italië - Te voet over de Alpen, etappe 4, 9 dagen Alpi Bellunesi & Veneto

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs berghutten en hotels

Zu Fuss über die Alpen. Der Traumpfad von München nach Venedig. Ludwig Grasslers klassieker beschrijft een aaneengesloten wandelroute dwars over de Alpen. SNP zet het transalpiene kroonjuweel in de etalage. In vier etappes van München naar Venetië. Een adembenemende oversteek. En meer dan dat. “Das ist Ausdruck eines Lebensgefühls”. Ruim vierhonderd kilometer bergpad met in totaal ruim achttien kilometer stijging en daling in vier weken tijd, met uitschieters tot drieduizend meter hoogte.

Uniek aan deze reis

 • Laatste van 4 etappes over de Alpen
 • Weinig bezochte Alpi Bellunesi
 • Afdalen naar de wijngaarden van de Veneto
 • Met bagagevervoer
Zwaarte
Comfort

Artikel | Top 10 kuitenbijters

Jammerende kuiten, zweet op de rug en het hart snel kloppend. Deze reis is één van de 10 pittige groepswandelreizen waarbij je soms best een beetje moet doorbijten. Maar het uitzicht is altijd weer de perfecte beloning. Lees verder...

Dag tot dag

Italië - Te voet over de Alpen, etappe 4

Een langeafstandswandeling nur für konditionsstarke Wanderer? Welnee! Natuurlijk, een ononderbroken transalpiene overschrijding is wel degelijk realiseerbaar, een onvergetelijke ervaring bovendien. SNP heeft het traject verdeeld in vier weeketappes, die ieder afzonderlijk een berggebied doorkruisen. De indeling is modulair; elke etappe staat op zichzelf en is naar believen te combineren. Overwegend goed gemarkeerde wandelpaden voeren door het berglandschap. Plaatselijke kabelbanen nemen de wandelaar soms op sleeptouw om de beenspieren te ontlasten. Misschien belangrijker, SNP vervoert waar mogelijk de bagage. Minder zwoegen, meer ongecompliceerd genieten.
In vier etappes over de Alpen van München naar Venetië. Twee werelden, verbonden door een grillig, transalpien wandelpad. Van noord naar zuidoost. Van land naar zee. Van geordendheid naar zwierigheid. Aanzienlijke culturele en klimatologische verschillen tussen Duitsland en Oostenrijk enerzijds en het aangrenzende Italië anderzijds wijzen op een geografische barrière. Een blik op de kaart verheldert; niet minder dan vijf bergmassieven scheiden de hoofdstad van de deelstaat Beieren: van de stad in het water aan de Adriatische zee. Karwendel, Tuxer Alpen, Zillertaler Alpen, Dolomieten en Alpi Bellunesi vormen een natuurlijke buffer. De transalpiene wandelaar is getuige van vele landschappelijke, culturele en klimatologische transformaties. Een wereld van contrasten.

Etappe 4: Alpi Bellunesi & Veneto
Vanaf de Passo Giau wandelen we via de roemruchte Alta Via Numero Uno zuidwaarts. Na de Col del Baldi (1922) kunnen we genieten van een traverse van de indrukwekkende Civetta-Noordwestwand, de “wand der wanden”. De Dolomiten-Höhenweg voert door Geröll en blokkenvelden en onderlangs steile wanden om de eenzame Moiazza groep. De onbekende Belluneser Dolomieten geven met hun weelderige begroeiing voor het eerst een mediterraan gevoel. Natuur maakt plaats voor cultuur in de dalplaats Belluno. Maar niet voor lang: de volgende dagwandeling overbrugt 1450 hoogtemeters, een laatste stuiptrekking van de bergen. Dan de finale afdaling naar de vlakte van Veneto.

Dag 1

Aankomst in Bolzano, hoofdstad van Südtirol. Hier brengen we onze eerste nacht door in een hotel. We treffen er deelnemers die etappe 3 én 4 lopen. 

Overnachting in

Bolzano

Dag 2

Nadat we lunchinkopen hebben gedaan worden we in dik 2 uur naar de Passo Giau gebracht. Deze onder wielrenners befaamde pas is het startpunt van onze wandeling door de prachtige, wilde Val Cernera. Koeien doen zich te goed aan het sappige gras onder toezicht van de ruige pieken van de Monte Cernera en Monte Formin. We zetten koers richting de befaamde Monte Pelmo, in de vorige eeuw nog deels bedekt met een gletsjer. De gletsjer is gesmolten maar de berg domineert nog fier de horizon. Vóór de Monte Pelmo buigen we af naar de Passo Staulanza, waar we de nacht gaan doorbrengen.
Wandeling: 13 km, 370 m stijgen, 830 m dalen, 5 uur. 

Overnachting in

Staulanza

Dag 3

We stoppen wat extra bagage voor vannacht in onze dagrugzak, want de hut van vanavond is niet bereikbaar voor bagagevervoer. Via de Col de Baldi - waar de kabelbaan vanuit Alleghe in het dal arriveert - wandelen we over een goed pad naar de berghut van Coldai. Na een eventuele pauze gaan we op weg naar het mooie bergmeer Lago Coldai. Onderlangs de imposante westwand van de Civetta wandelen we tenslotte naar de op 2262 meter hoogte gelegen Rifugio Tissi. ’s Avonds loont een uitstapje naar de vlakbij gelegen top van de Col Rean de moeite: een prachtig panorama over de avondlijke hemel in het westen, het dal van Alleghe in de diepte en daarboven een zee van bergtoppen en pieken.
Wandeling: 11 km, 900 m stijgen en 400 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Rifugio Tissi

Dag 4

We ronden het massief van de 3320 meter hoge Civetta af en wandelen langs kleine bloemenveldjes en huizenhoge rotsblokken door het hoge Val Civetta en over het pasje Sella di Pelsa naar de Rifugio Vazzoler, vanwaar we uitkijken over het Valle Corpassa. Bij de hut ligt een klein Alpentuintje. Van hier betreden we de weinig bezochte bergen van het Moiazza-massief. Hier heerst vooral de rust. We wandelen door fraaie naaldbossen van onder meer lariks en spar. We wandelen net boven de bosgrens naar de vervallen hutjes van het Casera di Camp. De meeste zomerboerderijen verkeren hier in vervallen staat en vee is er nog maar weinig. Lariksbossen en grote blokkenvelden wisselen elkaar af als we onderlangs de wand van de Masenade geleidelijk afdalen naar de asfaltweg van de Passo Duran (1601m). Hier overnachten we in een van de berghutten.
Wandeling: 18 km, 720 m stijgen en 1250 m dalen, 7 uur.

Overnachting in

een berghut op de Passo Duran

Dag 5

Vandaag betreden we de weinig bekende en weinig bezochte, maar prachtige Alpi Bellunesi. We stoppen weer wat extra bagage voor vannacht in onze dagrugzak en trekken door een ruig berggebied, door naaldbossen, over blokkenvelden en grashellingen. Het pad is smal en op sommige stukken in slechte staat, wat het wandelen vermoeiend maakt. Net boven de rand van het bos ronden we het massief van de Tamer, via het weidegebied Malga Moschesin. Dan klimmen we over de pas Forcella Moschesin, waar we in de groene diepte van het Valle Pramper kijken. We klimmen via het graszadel Pra della Vedova langzaam het bergmassief van de Talvena in. Dit is de noordelijke uitloper van het Parco Naturale Alpi Bellunesi, waar de rijke flora van de zuidelijke Alpen wordt beschermd. De lange afdaling naar de lager gelegen hut Pian de Fontana is inspannend en voert over een steil pad, deels door hoog gras. De kans dat we hier gemzen zien of edelweiss langs het pad vinden is groot.
Wandeling: 16km, 7,5 uur, 1000 m stijgen en dalen

Overnachting in

Rifugio Pian de Fontana

Dag 6

We zeggen de vriendelijke beheerders van de Pian de Fontanahut op 1632 m al vroeg vaarwel en lopen een stukje in de richting van de ongenaakbare Chiara tot aan het pasje Forc. de Vareta op 1704. Vandaar begint de lange afdaling naar het hoofddal van Agordo. Halverwege passeren we rifugio Bianchet, waar we een korte koffiestop kunnen houden. Daarna vervolgen we de afdaling door het mooie dal van de Boral de la Forchetta naar de hoofdweg bij het gehuchtje Pinei, waar een taxibus wacht om ons naar Belluno te brengen. Belluno is een gezellig stadje met een mooie dom en het Palazzo dei Rettori. Hier spoelen we de inspanningen van de afgelopen dagen af in een goed hotel in de stad.
Wandeling: 13 km, 350 m stijgen, 1200 m dalen

Overnachting in

Belluno

Dag 7

Nog één laatste kam moeten we over, voordat we de laagte van Veneto bereikt hebben. Deze vanaf het noorden bezien geleidelijk oplopende bergkam, die de Nevegal heet, reikt nog 1761 meter naar de hemel. Ook vandaag nemen we de spullen voor de overnachting mee in de dagrugzak. We klimmen vandaag de hele dag, eerst over kleine weggetjes met weinig verkeer en langs vriendelijke dorpen, zoals Caleipo. Verderop langs zomerboerderijen, door beukenbossen en over grashellingen. Langs de route zien we  veel bijzondere bosplanten zoals zijdeplantgentiaan, schaduwkruiskruid, monnikskap, paardenstaart, moesdistel, ooievaarsbek, vederdistel, elfenklokje en sterrenscherm. Vanaf het skistation Nevegal wordt de klim steiler en uiteindelijk bereiken we bij de 1763 meter hoge Col Visentin de kam. Bij helder weer is het uitzicht formidabel: voor ons ligt de vlakte van Veneto en schittert het water van de lagune van Venetië. Achter ons liggen de bergen van de Alpi Bellunesi en daarachter de Dolomieten. Op de col ligt, tussen de antennes, ook de eenvoudige hut waar we vannacht slapen. Een bizarre plek, maar met een onvergetelijk panorama! Als het donker is schitteren ontelbare lichtjes in de vallei van Belluno en in de vlakte van Veneto onder ons.
Wandeling, 17 km, 1450 m stijgen, 6 uur.

Overnachting in

Rifugio nr 5 Alpini

Dag 8

Er wacht ons nog één lange afdaling tot de lieflijke wijnheuvels van de Veneto bereikt zijn. We lopen vandaag nog een tijdje over de bergkam Nevegal, die de Veneto scheidt van de vallei van Belluno. Onderweg hebben we steeds prachtig uitzicht op de laagtes onder ons. Vanaf Col della Femene beginnen we aan de afdaling naar Revine, via een steile en stenige holle weg waarlangs duizenden cyclamen bloeien. We wandelen door een prachtig bos. Revine heeft een bijzondere kruisweg vanaf het dorp met 13 kapelletjes tot aan de mooie kerk. In het dorp kunnen we in het plaatselijke café even bijkomen en de benen laten rusten. We zijn beneden en de architectuur heeft een onmiskenbaar mediterrane uitstraling. We hebben de Alpen nu echt achter ons gelaten. En stukje verderop ligt Tarzo, waar we overnachten. De doorsteek van de Alpen zit er op...  
Wandeling 14 km, 200 m stijgen en 1650 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Tarzo

Dag 9

Na het ontbijt worden we om 9.00 uur naar het 12 km verderop gelegen treinstation van Conegliano gebracht. Hier nemen we afscheid van elkaar. 

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met jou, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We overnachten in berghutten en hotels. In de berghutten slaap je op meerpersoonsslaapkamers of slaapzalen (Matratzenlager) met gedeelde badkamer op de gang. In Belluno en Tarzo overnachten we in een eenvoudig hotel op tweepersoonskamers, meestal voorzien van eigen badkamer. We starten de reis met een overnachting in een hotel in Bolzano op twee- of driepersoonskamers met eigen badkamer.

Over de maaltijden

Tijdens de reis zijn alle maaltijden inbegrepen, vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 9. Ontbijt en diner worden meestal in de hut of het hotel verzorgd. In Bolzano en Belluno gaan we in een restaurant eten. In de hutten is het eten vaak vrij eenvoudig, maar altijd ruim voldoende en voedzaam. In de meeste berghutten worden de lunchpakketten verzorgd en op sommige dagen doen we de inkopen voor de lunch in een dorpje. Omdat de lunchpakketten in de hutten soms eenvoudig zijn, adviseren wij zelf aanvullende snacks mee te nemen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • 7 lunches
 • bagagevervoer waar mogelijk
 • alle transfers volgens programma
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele entrees

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Hoewel tijdens alle etappes lichtere en zwaardere wandelingen elkaar afwisselen, zijn alle etappes pittig te noemen. Tijdens deze vierde etappe, die eindigt met een wandeling door de heuvels van Veneto, varieert de lengte van de wandelingen van 11 tot 18 km. We stijgen dagelijks tussen de 200 en 1450 meter en dalen 400 tot 1650 meter per dag. We lopen veelal op goede, maar vaak stenige paden. Soms zijn stukjes over kleine asfaltwegen onvermijdelijk. Het terrein wordt moeilijker naarmate we hoger het gebergte in gaan. Boven 2500 meter zijn nog maar weinig paden en moeten we geregeld een moeilijke passage overbruggen over een terrein met losse stenen, een steil traject of een sneeuwveld. Met name in de Alpi Bellunesi zijn de paden stenig en komen stukken voor die voor mensen met hoogtevrees niet geschikt zijn. Soms is het pad zeer steil en smal langs zeer steile hellingen. Bij regen kunnen sommige trajecten zeer glad worden. We raden voor deze wandelingen dan ook ten zeerste wandelstokken aan. 

Er zijn dagen dat we hoog boven de bewoonde wereld blijven. De bagage kan niet naar Rifugio Tissi, Pian de Fontana en Rifugio nr 5 Alpini worden gebracht. Op de dagen dat we naar deze hutten lopen, nemen we dan ook wat extra bagage voor 1 nacht mee in onze dagrugzak. De hoofdbagage wordt doorgebracht naar het volgende overnachtingsadres.


Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je reist op eigen gelegenheid naar Italië. Je ontmoet je reisgenoten in het hotel in Bolzano/Bozen of wellicht al op het treinstation. Na afloop reis je vanuit Conegliano weer naar huis.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Bolzano is ongeveer 1000 km. Vanaf Brussel rijd je in ongeveer 950 km naar Bolzano. Tijdens de eerste nacht kun je de auto gratis parkeren in de garage van het hotel of - met een parkeerkaart van het hotel - in de straat er tegenover. Voor de rest van de reis parkeer je (betaald) in één van de parkeergarages in Bolzano. Informeer bij aankomst bij het hotel naar de mogelijkheden.
Aan het eind van de reis pak je de trein van Conegliano naar Bolzano om je auto op te halen. Je bent ongeveer 4 uur onderweg.
Voor de dienstregeling van de trein van Bolzano naar Brixen kijk je op de website van Trenitalia

Carpooling
Ruim vóór aanvang van deze groepsreis wordt er door SNP een Whatsapp groep aangemaakt, zodat je eventueel groepsgenoten kunt vinden die met je mee willen rijden.

Treininformatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Ons starthotel in Bolzano ligt schuin tegenover het treinstation. Aan het eind van de reis worden we naar het treinstation van Conegliano gebracht. Je bent rond 9.30 uur op het station van Conegliano. Vanaf Conegliano zou je bijvoorbeeld de trein kunnen nemen naar Venetië. Conegliano is ook een halte op de lijn van de Nightjet van Venetië naar München  Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Arnhem CS – Bolzano  07:37 - 19:27 2
Venezia Mestre – Arnhem CS 13:47 - 09:13 2

 

In de Alpen heerst een hooggebergteklimaat. Tussen de dag en de nacht bestaan grote temperatuurverschillen. ‘s Morgens is het er koel en in de middag loopt de temperatuur op tot boven de 20 ºC. Een ander kenmerk van het weer in het hooggebergte is het wisselvallige karakter. Dagen met stralende zonneschijn kunnen worden afgewisseld met regen en onweersbuien. Ook gedurende de dag kan het weer snel veranderen. Het ene moment loop je in de zon en even later barst een hagelbui los. In de dalen kan de temperatuur in de zomer gemakkelijk boven de 25 ºC uit stijgen. Voor iedere honderd meter dat we hoger komen, gaat er ongeveer een graad van af. De nachten zijn over het algemeen koel (5º tot 15 ºC). De nachten die we boven de 2500 meter doorbrengen kan het nog wat kouder zijn. Globaal gezien wordt het weer bestendiger, droger en warmer, naarmate men verder naar het zuiden komt. Tijdens de eerste etappes is de kans op onbestendig weer en neerslag dus groter dan tijdens de laatste etappe. Tijdens de laatste etappe zijn de temperaturen ook wat hoger. In het heuvelland van Veneto en in de vallei van Belluno kan de temperatuur in de zomer tot boven de 30 ºC uitkomen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Noord-Italië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Onze ervaring is dat men over het algemeen aan € 15,- per dag voldoende heeft. Loop je één etappe, dan kun je net zo goed voor de gehele reis geld meenemen vanuit Nederland. Het opnemen van geld is tijdens deze reis alleen in Belluno mogelijk.

Wij raden aan om uitgerust en met een goede conditie aan de trektocht door de Alpen te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om, in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kun je je conditie bijspijkeren en je voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Tijdens de reis wordt onze bagage tussen de meeste overnachtingplaatsen vervoerd. Gedurende de wandelingen loop je met een (dag)rugzak met daarin de lunch, een warm kledingstuk en een grote drinkfles van minimaal 1,5 liter, goede regenkleding (geen poncho, maar regenjas en regenbroek). Voor de overnachtingen in Rifugio Tissi en nr 5 Alpini - waar geen vervoermiddel kan komen - draag je zelf in je dagrugzak wat spullen mee voor de overnachting en wat extra kleding. Neem daarom een rugzak mee van ca. 40 liter. In de hutten zijn dekens aanwezig en wordt gekookt, dus blijft het gewicht van je rugzak beperkt tot 8 à 10 kg.

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme (fleecevest) en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • waterdichte kleding: regenjas en regenbroek
 • zonnebrandolie, lippencreme, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen en muts
 • (dag)rugzak van 40 liter
 • regenhoes voor je (dag)rugzak
 • grote drinkfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel zwemkleding
 • licht schoeisel (bijv. slippers) voor in de berghutten
 • kussensloop, lakenzak (in alle hutten zijn dekens aanwezig)
 • zaklamp
 • handdoeken
 • euro's en pinpas
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Daarnaast heeft de reisleider voor deze reis onze aanvullende scholing in de Zwitserse Alpen gevolgd. Hij of zij is speciaal getraind op het gebied van oriëntatie, terrein- en materialenkennis en EHBO/BLS in het midden- en hooggebergte.

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

alpi_bellunesi.jpg

Italië - Te voet over de Alpen, etappe 4

Alpi Bellunesi & Veneto

Wandelvakantie langs berghutten en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.