Huttentocht Karwendel Oostenrijk

Duitsland, Oostenrijk - Te voet over de Alpen, etappe 1, 8 dagen Huttentocht door Natuurpark Karwendel

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs berghutten en hotels

Etappe 1: van de Beierse Vooralpen dwars door de ruige Karwendel naar het Inntal in Tirol. 

Zu Fuss über die Alpen. Der Traumpfad von München nach Venedig. Ludwig Grasslers klassieker beschrijft een aaneengesloten wandelroute dwars over de Alpen. SNP zet het transalpiene kroonjuweel in de etalage. In vier etappes over de Alpen. Een adembenemende oversteek. En meer dan dat. “Das ist Ausdruck eines Lebensgefühls”. Ruim vierhonderd kilometer bergpad met in totaal ruim achttien kilometer stijging en daling in vier weken tijd, met uitschieters tot drieduizend meter hoogte.

Uniek aan deze reis

 • De kalkmassieven van de Vooralpen
 • Bagagevervoer
 • Dwars door de ruige Karwendel
 • In 4 etappes te voet de Alpen over
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland, Oostenrijk - Te voet over de Alpen, etappe 1

Te voet van Duitsland doorsteken naar Italië? Dat kan best. Over een grillig, transalpien wandelpad. In vier etappes loopt dit bergpad van ruim vierhonderd kilometer over de Alpen van Lengries naar Venetië. Van land naar zee, van orde naar zwierigheid. Je gaat dwars over de vijf bergmassieven die Duitsland en Italië scheiden. Door deze natuurlijke grens zijn deze land zo verschillend ontwikkeld. Dit is een stevige tocht, maar laat dat je niet ontmoedigen. Wij hebben het overzichtelijk opgedeeld in vier etappes van een week. Waar mogelijk wordt bovendien je bagage vervoerd. Dat betekent: minder sjouwen, meer genieten.

 
Etappe 1: 1 Bayern & Karwendel

We beginnen bescheiden met een eerste wandeling onderlangs de Grat van Brauneck naar de Benediktenwand. Daarna openbaart zich de wildheid van het nauwelijks ontsloten Karwendelmassief. Die Köningsetappe doet zijn naam eer aan: 1450 meter stijgen en dalen door hoogalpien terrein langs grillige massieven als de Birkkarspitze. Tot slot een stevige afdaling naar Hall in Tirol.

Dag 1

Aankomst in Lenggries, aan de voet van de Alpen. Lenggries is prima per trein bereikbaar: lekker milieubewust. Maar ook met de auto is een goede optie.

Overnachting in

Lenggries

Dag 2

We gaan gelijk de ruige natuur van de Karwendel ervaren! Na ons ontbijt nemen we de lift naar de Brauneck (1.500 m) en wandelen onderlangs de spectaculaire Benediktenwand. Dit is rotsachtig hoogalpien terrein. Vanuit hier dalen we af naar Jachenau. Na een korte transfer komen we aan in het idyllisch in een vallei gelegen Hinterriss. Wandelduur 6 uur, 15 kilometer, 500 meter stijgen en 1.000 meter dalen.

Overnachting in

Hinterriss

Dag 3

Vandaag maken we een dagwandeling in de noordelijke Karwendel. Vanuit het hotel wandelen we het Rohntal in en een pittige klim brengt ons bij de Torscharte, op 1.815 meter. Hier zijn we omgeven door de indrukwekkende Karwendelreuzen. Via het Tortal wandelen we terug naar Hinterriss. Wandelduur: 6 uur, lengte 15 kilometer, 900 meter stijgen en dalen.

Overnachting in

Hinterriss

Dag 4

Intussen zijn we wel ingelopen en hebben we de spieren los. En dat is mooi, want vandaag wordt het een fikse klim over de noordelijke toppen van het Risstal. Vanuit het pension stijgen we door de bossen naar de boven de boomgrens gelegen Fleischbank (2.025 meter). Op hoogte lopen we verder het dal in, waarbij je steeds uitzicht hebt op de Karwendel. Via de Grasbergalm dalen we af. Wandelduur: 6 uur, lengte 16 kilometer, 1.100 meter stijgen en dalen.

Overnachting in

Hinterriss

Dag 5

We doen extra bagage in onze rugzak en beginnen aan de driedaagse doorsteek van het Karwendelmassief. Een onbewoonde bergwereld met grillige kalkwanden dat ons van het Inntal scheidt. Na een korte bustransfer beginnen we aan de klim naar de wand van de spectaculaire Laliderer Spitze. Via bloemenrijke weiden wordt het pad steiler en klimmen we boven de dennen van het Filzwald uit naar een 1.803 meter hoge pas. De indrukwekkende kalkwand van de Bikkarspitze steekt nog een kilometer boven ons uit. Over de pas ligt de berghut Karwendelhaus. Wandelduur 7 uur, lengte 18 kilometer, 1.000 meter stijgen en 300 meter dalen.

Overnachting in

het Karwendelhaus

Dag 6

Dit is dé dag van de reis: een inspannende maar prachtige tocht door het hoogste deel van de Karwendel. We klimmen steil tussen twee bergwanden door tegen de enorme puinhelling op, die ’s ochtends nog in schaduwen gehuld ligt. Na de pas op 2.636 meter beginnen we aan een lange afdaling, eerst steil en deels over puin. Je hebt houvast aan staalkabels op de lastigste stukjes. Uiteindelijk bereiken we de beboste bodem van het Hinterautal. Vlak hierbij ontspringt de Isar. Dan moeten we nog eens flink klimmen, langs de Lafatscherbache en langs enkel oude zilvermijnen onderlangs de noordwand van de Grossen Lafatscher naar onze slaapplaats, berghut Halleranger Hütte (1.768 meter). Wandelduur 9 uur, lengte 16 kilometer, 1.450 meter stijgen en dalen.
Bij slecht weer is deze tocht niet mogelijk. Dan gaan we per taxibusje naar Scharnitz en wandelen door het Hinterautal over een onverharde weg omhoog naar de berghut.

Overnachting in

de Halleranger Hütte

Dag 7

We sluiten onze doorsteek van de Karwendel af met nog een knaller. Via verweerde rotspartijen van kalksteen klimmen we naar het Lafatscher Joch, op 2.085 meter. Hier ontvouwt zich een panorama over het Inntal met de besneeuwde bergen van de Zillertaler Alpen, de tweede etappe van deze Alpenoversteek. We dalen af door schaduwrijke bossen en langs weilanden. In het steile Hallertal werd in de middeleeuwen zout gewonnen, het witte goud waar de stad Hall haar rijkdom aan dankte. Van ver zien we al de Münzerturm van de Hasseggburcht, maar het is dan toch nog een aardig stuk lopen. Voldaan nemen we in ons hotel een douche en we sluiten af met een diner. Wandelduur 6 uur, lengte 14 kilometer, 350 meter stijgen en 1.550 dalen. 

Overnachting in

Hall in Tirol

Dag 8

Vanaf Hall in Tirol reis je terug naar Nederland of trek je verder door de Alpen. Wie ook de tweede etappe doet, kan een dagje ontspannen in het Middeleeuwse Hall.

NB Programma

Let op: Alle wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. Of bovenstaand programma precies zo kan worden uitgevoerd ligt aan de plaatselijke (weers)omstandigheden. Wij overleggen een mogelijke programmawijzigingen met jou, de reiziger, maar de uiteindelijke keuze ligt bij de reisleider. Soms moeten we een programma en de uitgebreide reisbeschrijving tijdens een seizoen aanpassen, omdat de omstandigheden ons daartoe dwingen. Ingrijpende veranderingen geven we altijd aan de reizigers door.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je slaapt in berghutten of hotels. In de berghutten zijn meerpersoonsslaapkamers of slaapzalen (lager), waar dekens en kussens zijn. Een laken(zak) is daarom genoeg. Je overnacht op sommige dagen in een hotel of pension op een twee- tot vierpersoonskamer, meestal met eigen badkamer. Het comfort van deze hotels gaat van eenvoudig tot comfortabel.

Over de maaltijden

Tijdens de reis zijn alle maaltijden inbegrepen, behalve tijdens de heen- en terugreis. Ontbijt en diner zijn meestal in de hut of het hotel. Soms eten we in een restaurant. In de hutten is het eten eenvoudig, maar altijd voldoende en voedzaam. In de meeste berghutten worden lunchpakketten klaargemaakt en soms doen we inkopen voor de lunch in een dorpje. In hooggelegen berghutten kunnen we geen lunchpakketten bestellen, zodat we, naast de extra bagage voor de overnachting, ook een extra lunchpakket in onze rugzak moeten meedragen. Het is geen slecht idee wat extra snacks mee te nemen voor de variatie.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • bagagevervoer waar mogelijk
 • transfers volgens programma
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis per trein (optioneel)
 • verzekeringen
 • eigen uitgaven
 • overige maaltijden
 • vervoer van en naar opstapplaats
 • vervoer voor eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

Alle etappes van de Transalpiene wandeltocht zijn pittig. Lichte en zware wandelingen wisselen elkaar af, met lengtes van 14 tot 24 kilometer. Je stijgt dagelijks tussen de 400 en 1.400 meter en daalt  tussen de 500 en 1.500 meter. We lopen veelal op goede, maar vaak stenige paden, soms is asfalt even onvermijdelijk. Het terrein wordt moeilijker naarmate je hoger het gebergte in gaat. Boven de 2.500 meter zijn nog maar weinig paden; dan gaan we over losse stenen, soms erg steil of over een sneeuwveld. Mensen met hoogtevrees zullen dit moeilijk vinden. Er zijn dagen dat je hoog boven de bewoonde wereld blijft, waar je zelf je noodzakelijke bagage en extra lunch moet meedragen. Dit betekent: zo’n 8 à 10 kilo bagage in je rugzak meedraagt. Met name dag 6 is zwaar en kan onder goede omstandigheden alleen gelopen worden door wandelaars die naast een uitstekende conditie ook een uitstekende looptechniek hebben en vrij zijn van hoogtevrees.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Indien je op eigen gelegenheid reist, ontmoet je het reisgezelschap in de accommodatie in Lengries. De reis start in Lengries en eindigt in Hall im Tirol.

Over de route en parkeergelegenheden

Lenggreis is ca. 850 à 900 km rijden, afhankelijk van de gekozen route. Indien je met de auto komt, kun je deze parkeren bij het hotel of bij de parking bij het station (onbewaakt, gratis). Na afloop van de reis neem je de trein terug vanaf Hall im Tirol naar Lenggries; ons hotel is vlakbij het station.

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Lenggries 08:08 - 18:11 2
Hall in Tirol – Amsterdam CS 10:15 - 20:44 3

Geef je gewenste opstapplaats bij boeking door. Je krijgt een mobiel ticket en een schema vanaf jouw woonplaats of dichtstbijzijnde station, reist individueel en ontmoet de andere deelnemers en de reisleider op het treinstation van aankomst of eerste accommodatie. Zie tevens de informatie bij de tekst 'Waar ontmoet ik de groep'. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze app beschikbaar zijn.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

In de Alpen heerst een hooggebergteklimaat. Tussen de dag en de nacht bestaan grote temperatuurverschillen. ‘s Morgens is het er koel en in de middag loopt de temperatuur op tot boven de 20 ºC. Een ander kenmerk van het weer in het hooggebergte is het wisselvallige karakter. Dagen met stralende zonneschijn kunnen worden afgewisseld met regen en onweersbuien. Ook gedurende de dag kan het weer snel veranderen. Het ene moment loopt u in de zon en even later barst een hagelbui los. In de dalen kan de temperatuur in de zomer gemakkelijk boven de 25 ºC uit stijgen. Voor iedere honderd meter dat u hoger komt, gaat er ongeveer een graad van af. De nachten zijn over het algemeen koel (5º tot 15 ºC). De nachten dat u boven 2500 meter slaapt kan het nog wat kouder zijn. Globaal gezien wordt het weer bestendiger, droger en warmer, naarmate men verder naar het zuiden komt. Tijdens de eerste etappes is de kans op onbestendig weer en neerslag dus groter dan tijdens de laatste etappe. Tijdens de laatste etappe zijn de temperaturen ook wat hoger.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Onze ervaring is dat men over het algemeen aan € 15,- per dag voldoende heeft. Het opnemen van geld is tijdens deze reis niet mogelijk. Het is dan ook verstandig om, wanneer u zich beperkt tot één etappe, voor de gehele reis geld mee te nemen vanuit Nederland.

Tijdens deze Transalpiene doorsteek is het aantal transfers zo minimaal mogelijk gehouden. Een enkele keer maken we gebruik van een kabelbaan om al te grote hoogteverschillen te vermijden.

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de trektocht door de Alpen te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om, in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Tijdens de reis wordt onze bagage tussen de meeste overnachtingplaatsen vervoerd. Gedurende de wandelingen loopt u met een (dag)rugzak met daarin de lunch, een warm kledingstuk, een grote veldfles van minimaal 1,5 liter, goede regenkleding (geen poncho, maar regenjas en regenbroek) en eventueel een fototoestel of lichtgewicht verrekijker. De nachten dat u in berghutten slaapt waar geen vervoermiddel kan komen, draagt u zelf in uw rugzak wat spullen mee voor de overnachting en wat extra kleding. Daarom dient u een rugzak mee te nemen van ca. 40 liter. In de hutten zijn dekens aanwezig en wordt gekookt, dus blijft het gewicht van uw rugzak beperkt tot 8 à 10 kg.

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding, bij voorkeur regenbroek, gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • (dag)rugzak van 40 liter
 • regenhoes voor uw (dag)rugzak
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel zwemkleding
 • licht schoeisel (bijv. slippers) voor in de berghutten
 • kussensloop, lakenzak (dekens aanwezig)
 • zaklamp
 • handdoeken
 • euro's en pinpas
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals rekverband, pijnstillers en breed sporttape (onontbeerlijk om blaren af te plakken)

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Deze reis speelt zich op dag 1 en 2 af in Duitsland en dus dien je je op de hoogte te stellen van de regels daar, een overzicht vind je bijvoorbeeld op de website van het Duitslandinstituut. De overige dagen zijn we in Oostenrijk. Vandaar willen we je wijzen op de volgende specifieke detailregels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de website van het Oostenrijks verkeersbureau. Volg svp ook de links naar de detailinformatie!
https://www.austria.info/nl/praktische-info/coronavirus-informatie.

Extra informatie over testen ter plaatse

 • Bij incheck in hotels, berghutten en horeca is een geldig testbewijs verplicht of bewijs van vaccinatie/ genezen. Tests ter plekke zijn gratis en er zijn ruime testmogelijkheden, o.a. bij apotheken.
 • Gasten moeten worden geregistreerd als zij langer dan 15 minuten blijven - binnen en buiten. Een negatief testresultaat moet aan het personeel worden voorgelegd. Regel svp je testresultaat vooraf aan het verblijf of bezoek; zo belast je het drukke personeel minder. De volgende tests zijn toegestaan: * Negatieve PCR test (geldigheidsduur: 3 dagen) * Negatieve antigeentest onder toezicht bij teststation, apotheek, enz. (geldigheidsduur: 2 dagen) * Antigeentests voor zelftesten (digitaal), geregistreerd in een app (geldigheid: 1 dag) * Zelftests ter plaatse zullen ook toegang verlenen. Deze test is echter alleen geldig voor het ene bezoek of de overnachting in kwestie.

Extra informatie voor overnachtingen in berghutten:

Detailinformatie is te vinden op de Website van de Oostenrijkse Alpenvereniging

 • Denk aan de testverplichting of een vaccinatiebewijs (zie boven)
 • Zonder reservering geen overnachting mogelijk (dat regelen wij dus voor je)
 • Op de meerpersoons slaapzalen zijn minder slaapplaatsen gerealiseerd. Je slaapt dus verder uit elkaar met in acht neming van de 1,5 meter. In sommige hutten zijn op de slaapzalen wandjes geplaatst tussen de verschillende slaapplaatsen.
 • Bezoek hutten alleen in goede gezondheid en met een geldige toegangstest of een bewijs van vrijstelling van de test!
 • Overnachten alleen mogelijk met eigen slaapzak en kussensloop (min. 60x80 cm). Er zijn géén dekens beschikbaar. We raden een lichte dons- of zomerslaapzak aan; geen huttenslaapzak of lakenzak dus!
 • Neem je eigen handdoek mee.
 • Neem zelftests mee voor meerdaagse tochten! (alleen nodig indien niet "Gevaccineerd" of "Genezen")
 • FFP2-maskerplicht voor gasten, behalve aan tafel
 • Personen van één gastengroep met overnachting kunnen samen aan één tafel worden ondergebracht zonder minimumafstand (max. 4 volwassenen en 6 minderjarigen)
 • 22.00 ‘Sperrstunde’: geen toegang meer en ‘huttenrust’.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Daarnaast heeft de reisleider voor deze reis onze aanvullende scholing in de Zwitserse Alpen gevolgd. Hij of zij is speciaal getraind op het gebied van oriëntatie, terrein- en materialenkennis en EHBO/BLS in het midden- en hooggebergte.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

afdaling-van-1200-meter-naar-hall.jpg

Duitsland, Oostenrijk - Te voet over de Alpen, etappe 1

Huttentocht door Natuurpark Karwendel

Wandelvakantie langs berghutten en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten