Kies een continent
  Kies eerst een continent
  Je zoekt op:
  Wandelen×
  Franse Pyreneeën×
  Frankrijk×
  Alles wissen ×
  3

  Wandelvakanties in Franse Pyreneeën, Frankrijk

  Wandelvakantie Franse Pyreneeën

  Beleef een wandelvakantie in de Pyreneeën. Zowel pittige trektochten over de bergkammen van de Pyreneeën als meer toegankelijke wandelreizen met het gezin.

  Tijdens een wandelvakantie in de Franse Pyreneeën wachten pittige trektochten tussen de drieduizenders.

  Waar ruige toppen met eeuwige sneeuw worden afgewisseld met bloemrijke hoogvlaktes, felblauwe meren en valleien waar rivieren doorheen snijden.

  Meer over onze wandelreizen in de Pyreneeën

   

  Frankrijk, Spanje - Côte Vermeille, 7 dagen
  7,9
  Wandelen
  Privéreis
  Frankrijk, Spanje - Côte Vermeille Wandelen langs de Catalaanse Vermiljoen Kust

  wandelvakantie langs hotels

  Zwaarte
  Comfort
  7 dagen
  vanaf € 809
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Frankrijk - Ariege, 5 dagen
  ariege.jpg 8,9
  Wandelen
  Privéreis
  Frankrijk - Ariege Au bout du monde...

  wandelvakantie vanuit gastvrij berghotel

  Zwaarte
  Comfort
  5 dagen
  vanaf € 354
  Prijs per persoon bij min. 2 personen
  Frankrijk - Pyreneeën, 5 dagen
  8,6
  Wandelen
  Privéreis
  Frankrijk - Pyreneeën Tour du Pic du Midi d’Ossau

  minitrek langs berghutten en dorpshotel

  Zwaarte
  Comfort
  5 dagen
  vanaf € 529
  Prijs per persoon bij min. 2 personen

  Wandelvakantie Franse Pyreneeën: wandelen naar het einde van Frankrijk

  In dit bijna onherbergzame gebied liggen de ruïnes van oude wachttorens en kastelen, van militaire vestingen die Frankrijk moesten beschermen tegen buurland Spanje. Een gevarieerd landschap dat ervaren klimmers aantrekt maar ook geschikt is voor lichtere wandelingen. Wandelen in de Franse Pyreneeën kan individueel of in groepsverband en met wat meer comfort of juist helemaal back to basic in een berghut.

  Onderlangs de Pyreneeën

  In het zuiden van Frankrijk wandel je over oude smokkelpaden onderlangs de machtige Pyreneeën. Het bergachtige achterland transformeert zienderogen wanneer je dichter bij de Middellandse Zee komt. Hier geniet je van de mediterrane sfeer in charmante kustplaatsen, zoals het indrukwekkende vestingstadje Collioure. Al wandelend gaat de Côte Vermeille over in de ongerepte Catalaanse kust wanneer je de grens oversteekt naar Spanje. Deze wandelreizen hebben een fijne combinatie van bergen en zee.

  Trektochten op de Frans-Spaanse grens

  Op de Frans-Spaanse grens maak je een schitterende trektocht wanneer je als echte berggeit de hoofdkam van de Pyreneeën bedwingt van oost naar west, met als eindpunt de Baskische kust. Dit wandelavontuur in de Trans-Pyreneeën is opgedeeld in vijf etappes en dus ook vijf verschillende reizen die je onder meer meevoeren door Andorra en de nationale parken in de Spaanse Pyreneeën. Deze wandelreizen, die met elkaar zijn te combineren, vragen om een uitstekende conditie. Je wandelt tot wel negen uur per dag met aanzienlijke hoogteverschillen. Hoe hoger je komt, hoe uitdagender de trajecten. De beloning wacht hoog boven de bewoonde wereld wanneer je in alle stilte geniet van adembenemende vergezichten.

  Op de ezel naar boven

  De voetheuvels van de oostelijke Pyreneeën vormen een mooi gebied voor een actieve wandelvakantie met de kinderen. Stille bossen gaan hier over in bontgekleurde bloemenweides, met zicht op de besneeuwde toppen bij Andorra. Als echte nomade wandel je hier met een ezel over onverharde paden en maak je stops bij heldere bergmeren voor een frisse duik. Dit deel van de Franse Pyreneeën herbergt ook eeuwenoude ruïnes van Katharische kastelen waar je samen met de kinderen de fantasie de vrije loop laat. De accommodaties zijn kindvriendelijk maar een overnachting in een echte berghut maakt het avontuur compleet.

  Bekijk ook al onze andere wandelvakanties in Frankrijk

  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.