Frankrijk - Pyreneeën, 5 dagen Tour du Pic du Midi d’Ossau

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Minitrek langs berghutten en berghotel

De Tour du Pic du Midi d'Ossau staat alom bekend als een van de mooiste korte huttentochten in de Franse Pyreneeën. De imposante 2884m hoge Pic du Midi d'Ossau torent hoog boven het omringende berglandschap, bespikkeld met grote en kleine bergmeren, uit. Heerlijk wandelen op de Frans-Spaanse grens in een woest berggebied waar nog bruine beren rondzwerven.

Uniek aan deze reis

 • Mooi hotel aan begin en eind van de tocht
 • Sympathieke berghutten
 • Heldere bergmeren
 • Schitterend berglandschap
 • Einde van de wereld
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Tour du Pic du Midi d'Ossau

Beknopt programma van deze trip:

 • Dag 1 aankomst op Col de Pourtalet
 • Dag 2 wandeling naar Refuge de Pombie
 • Dag 3 wandeling naar Refuge d'Ayous
 • Dag 4 wandeling naar Col de Pourtalet
 • Dag 5 vertrek

Voor meer info, kijk je bij het dag- tot dag programma.

Dag 1

Aankomst op de bijna 1800m hoge Col de Pourtalet, de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje. De Pyreneeën liggen aan je voeten.
Als je vroeg bent kun je een wandeltocht maken, deels door Frankrijk, deels door Spanje. Heerlijke avondmaaltijd met zicht over de bergen.

Overnachting in

Col de Pourtalet

Dag 2

Je begint met een klein ommetje door Spanje om dan in Frankrijk een mooie afdaling langs de rivier te maken. Helaas komt hieraan een eind en begint er een lange klim naar de berghut, eerst nog door het bos, daarna door een kaal berglandschap, Refuge de Pombie ligt schitterend aan een meer en recht onder de Pic du Midi d'Ossau.
Wandelduur: 12 km, 900m stijgen, 700m dalen, 5 uur lopen.

Overnachting in

Refuge de Pombie

Dag 3

Vanuit de berghut klim je door een woest en ledig landschap naar de Col de Suzon (2131m). Hier geniet je van de stille bergwereld alvorens af te dalen naar het grote Lac de Bious: tijd voor een duik !
Geheel verfrist begin je de klim richting de volgende berghut, een mooie tocht, met op het eind weer een paar heldere bergmeren.
Wandeling: 13 km, 800m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Refuge d'Ayous

Dag 4

Tijd om terug te keren naar het beginpunt van de minitrektocht. Gelukkig is de laatste wandeling zeker niet de minste. Als snel loop je langs het eerste bergmeer, Lac Bersau, en daalt af tot een meter of 1600, voor je weer gaat klimmen, recht in de richting van de Pic du Midi. Over een mooi hoogplateau, waar ongetwijfeld een schaapskudde of een stel halfwilde paarden rondloopt, bereik je het comfortabele hotel.
Wandeling: 14 km, 800m stijgen, 1000m dalen, 6,5 uur lopen.

Overnachting in

Col de Pourtalet

Dag 5

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht tweemaal in een recent gerenoveerd 3*** hotel op een kamer met eigen badkamer en tweemaal in een berghut op een meerpersoonskamer.
In de berghutten vind je eenvoudig sanitair (geen douche), stroom van zonnepanelen en vooral veel rust. Je neemt een eigen lakenzak, kussensloop en handdoek mee.

Over de maaltijden

Ontbijt en avondeten worden prima verzorgd en in de berghutten krijg je een lunchpakket mee voor de wandeling.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • lunchpakket op dag 3 en 4
 • Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je maakt wandelingen over goede, soms stenige bergpaden. Het aantal kilometers per dag valt mee, maar er zijn flink wat hoogtemeters te overwinnen. Onderweg is er af en toe gelegenheid om in een meertje te plonsen.

Geschikt voor kinderen

Leuke kennismaking met de bergen voor sportieve kinderen van ca. 8 jaar of ouder. Aan de hand van afstanden en hoogteverschillen, die bij elke dag vermeld staan, kan je bekijken of dit iets voor je gezin is. Onderweg is er genoeg water (bergmeren en frisse beken) om in te zwemmen en spelen.

Extra dagen

Je kan eventueel in Refuge d'Ayous een extra nacht bijboeken. Deze sfeervolle hut ligt in een erg mooie omgeving met veel meertjes en je vermaakt je hier prima.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Ariege is 1325 km. Je kan bij het hotel parkeren.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Pau laten regelen.

Er is een beperkte busverbinding van Pau naar Col de Pourtalet, midden op de dag (in de zomer op doordeweekse dagen).
Dit betekent wel dat je op de heen- en terugweg een overnachting in Pau dient in te plannen.
Check eerst goed of de bussen op de door jou gekozen reisdagen wel rijden.
Klik hier voor bustijden (zoek op Ligne 806 en 806bis).

Je kan ook in Pau een auto huren om de 70 km (ca. 1,5 uur) naar Col de Pourtalet te rijden. 

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

 klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig. 

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan dit arrangement starten van eind juli tot begin oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Frankrijk - Pyreneeën

Tour du Pic du Midi d’Ossau

Minitrek langs berghutten en berghotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 418 klanten