Minitrek langs berghutten en dorpshotel
Uniek aan deze reis
- Sympathieke berghutten
- Heldere bergmeren
- Schitterend berglandschap
- Einde van de wereld
- GPS-tracks aanwezig
Je overnacht tweemaal in een eenvoudig dorpshotel op een kamer met eigen badkamer en tweemaal in een berghut op een meerpersoonskamer.
In de berghutten vind je eenvoudig sanitair (geen douche), stroom van zonnepanelen en vooral veel rust. Je neemt een eigen lakenzak, kussensloop en handdoek mee.
Ontbijt en avondeten worden prima verzorgd en op de wandeldagen krijg je een lunchpakket mee.
Je maakt wandelingen over goede, soms stenige bergpaden. Het aantal kilometers per dag valt mee, maar er zijn flink wat hoogtemeters te overwinnen.
Wel zul je zelf de spullen die je nodig hebt, moeten dragen, want de bagage kan niet worden vervoerd. Denk aan wat kleding, toilettas, lakenzak, kussensloop en handdoek.
Onderweg is er af en toe gelegenheid om in een meertje te plonsen.
Omdat de routes slecht tot niet gemarkeerd zijn en er nauwelijks bordjes staan, raden we sterk aan om tijdens de wandelingen de SNP route app te gebruiken (of een ander GPS apparaat). Zo niet dan loop je regelmatig verkeerd.
Leuke kennismaking met de bergen voor sportieve kinderen van ca. 8 jaar of ouder. Aan de hand van afstanden en hoogteverschillen, die bij elke dag vermeld staan, kan je bekijken of dit iets voor je gezin is. Onderweg is er genoeg water (bergmeren en frisse beken) om in te zwemmen en spelen.
Je kan eventueel in Refuge d'Ayous een extra nacht bijboeken. Deze sfeervolle hut ligt in een erg mooie omgeving met veel meertjes en je vermaakt je hier prima.
De afstand Utrecht - Col de Pourtalet is 1325 km. Je kan bij het hotel parkeren.
Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Pau.
In Pau kan je een auto huren om de 70 km (ca. 1,5 uur) naar Col de Pourtalet te rijden.
NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.
Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.interrail.eu
Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is
Huurauto nodig?
Wij bieden via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.
klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.
Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.
Je kan dit arrangement starten van half juni tot begin oktober.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.
Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.
Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!
Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft.
De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.