Provence

Frankrijk - Provence, 8 dagen Te voet door het ‘Land van het Licht’

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Lichte wandelvakantie vanuit landhuishotel

In de Provence, waar de Rhône haar einddoel de Middellandse Zee nadert, ligt de kleine, maar spectaculaire kalkrug Les Alpilles. Hier maak je rustige wandelingen door het ‘land van het licht’, ooit de onuitputtelijke inspiratiebron voor Van Gogh. De reis wordt begeleid door twee reisleiders en alle wandelingen zijn eventueel uit te breiden. We wandelen langs prachtige Provençaalse dorpjes als Les Baux en St. Remy. Ook bezoeken we de stad Arles en gaan we een dagje naar de vogelrijke moerassen van de Camargue. In het dorpje Maussane wacht een gastvrije ontvangst in een sfeervol en comfortabel landhuishotel met uitzicht op de kartelige Alpilles. Geniet van de smaakvolle Provençaalse keuken!

Uniek aan deze reis

 • Begeleid door 2 SNP reisleiders
 • Door het klassieke Provençaalse landschap
 • Grillige rotspartijen van de Alpilles
 • Keuze uit lichte en iets inspannender wandelingen
 • Ook bezoek aan de Camargue
 • Verblijf in sfeervol en gastvrij hotel
Zwaarte
Comfort

Op reis met twee reisleiders

Op een deel van onze groepswandelreizen staan er niet één maar twee reisleiders voor je klaar. Op die manier kun je elke dag ter plaatse kiezen of je meegaat met de lichte wandeling of toch iets meer hooi op de vork wilt nemen. Lees verder...

Dag tot dag

Frankrijk - Provence

Voorbij de pausenstad Avignon splitst de Rhône zich in meerdere takken en verwijdt de vallei zich tot een brede, vruchtbare vlakte. In die vlakte ligt de kleine maar grillige en spectaculaire kalkrug van Les Alpilles. De door de hete Provençaalse zon en de mistral geteisterde heuvelrug is amper 400 meter hoog maar lijkt veel hoger. Op een klif ligt de ruïne van het kasteel van les Baux en aan de voet van de Alpilles strekken zich wijn- en olijfgaarden, velden met klaprozen en zonnebloemvelden uit tot aan de einder. Het overweldigende licht trekt al eeuwen kunstenaars aan. De beroemdste is natuurlijk onze eigen Vincent van Gogh, die zijn schildersezel in de omgeving van Arles en St.Remy neerzette en er op los schilderde tot hij er bijkans bij neerviel. Dit is het landschap waar je tijdens deze Frankrijk vakantie doorheen wandelt. Je maakt rustige, korte wandelingen door mooie valleitjes, langs afgelegen kapelletjes en over panoramische heuvelruggen. Omdat er twee reisleiders meegaan heb je steeds de keuze uit een kortere of langere variant.

Vanuit een gastvrij en prima hotel –met zwembad!- in het gezellige plaatsje Maussane verken je deze oogverblindende streek. Je wandelt langs een oud romeins aquaduct en bezoekt de opgravingen, de triomfboog van Glanum en het voormalige klooster van St.Paul-de-Mausolé waar Van Gogh een tijd ter observatie heeft gelegen. Maar ook gaan we een dagje naar de prachtige stad Arles, met zijn Arena en levendige pleintjes. En dan wachten ook nog de wilde paarden en flamingo’s van de Camargue, of de mogelijkheden om een stukje de moerassen in te wandelen of een vogelreservaat en het dorp Stes Maries-de-la-Mer, hoofdstad van de 'gitanes', te bezoeken. Een heerlijke, ontspannende wandelvakantie die je het mooiste van de Provence biedt.

Dag 1

Aankomst in Maussane-les-Alpilles, een typisch Provence stadje met terrasjes, platanen en gierzwaluwen. gelegen aan de zuidkant van de zonovergoten bergrug Les Alpilles.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 2

Na het ontbijt maken we een rustige inloopwandeling vanuit het dorp, langs de vruchtbare landerijen rond Maussane en over een met laag struikgewas bedekte, rotsachtige heuvelrug. Op de heuvelrug vinden we restanten van oude uitkijktorens. Via het dorp Paradou lopen we weer terug naar Maussane. De rest van de middag kun je relaxen in de tuin of aan het zwembad van het hotel. Of geniet op het pleintje van Maussane onder de platanen van een pastis of een muscat de Beaumes de Venise.
Wandeling: 9,5 km, 80 m stijgen en dalen, 3 uur lopen. Lange variant: 12 km, 115 m stijgen en dalen, 4 uur lopen. 

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 3

Vandaag zoeken we een landschap op dat sterk contrasteert met het ruige, droge kalksteenlandschap van de Alpilles: de Camargue. Hier wachten de moerassen, rietkragen, vennen en rijstvelden van de delta van de Rhône. Een paradijs voor vogels en (half wilde) paarden. Bij Arles steken we de Rhône over en rijden door een vlak, haast Nederlands aandoend landschap richting Middellandse Zee. Het informatiecentrum en het museum van Pont de Rousty geven een goed beeld van het leven van de mens in de Camargue door de eeuwen heen. We maken hier een korte rondwandeling door het moerasgebied (5 km).

Dan rijden we naar Stes. Maries-de-la-Mer, aan het eindeloze strand van Beaudoc. Het stadje met haar witte huizen en bijzondere kerk is een beroemd bedevaartsoord voor zigeuners. Hier kan je relaxen aan het strand of een wandeling maken over de Digue à Mer, een dijk die tussen de duinen en het grote meer van Impérial ligt, populair bij vogelaars of gewoonweg neerstrijken op een terrasje voor een lunch.

Bij Pont de Gau nemen we een kijkje in het Parc Ornithologique waar je de vogels van de Camargue van dichtbij in een natuurlijke omgeving kan bekijken. Hier kan je kiezen uit een korte en een langere rondwandeling langs de vogelrijke vennen (2,5 km of 4 km). Aan het eind van de middag rijden we in ca. 1 uur terug naar Maussane.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 4

De Alpilles reiken nergens veel hoger dan 400 m maar op sommige plekken waan je je door de steilte van de rotspieken en de ruigheid van het geërodeerde kalklandschap toch ergens hoog in de Kalkalpen. Zo ook in de omgeving van Eygalières waar we vandaag een wandeling maken. We beginnen onze wandeling in de heuvels ten zuidwesten van het dorp. Na een nauwe doorgang tussen de kliffen van Le Petit en le Gros Calan dalen we af naar het Eygalières, een vriendelijke dorp met een hoog gelegen kapelruïne en mooi uitzichtpunt. De dag wordt afgesloten met met een bezoekje aan het nabijgelegen fotogenieke kapelletje van St Sixte.
Lengte: 7,5 km, 120 m stijgen en 170 m dalen, 2,5 uur lopen. Lange variant: 10 km, 200 m stijgen en 250 m dalen, 3,5 uur lopen.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 5

Vandaag bezoeken we de mooie stad Arles, aan de oever van de Rhône. Interessant zijn vooral de herinneringen aan het Romeinse verleden van de stad: met name de indrukwekkende arena is de moeite waard, evenals het amfitheater en de Romeinse graven van Les Alyscamps. En dan zijn er natuurlijk de herinneringen aan Vincent van Gogh die een aantal jaren in een (verdwenen) pension aan het Place Lamartine woonde. Het café, waar hij zijn beroemde “Caféterras bij Nacht” schilderde, is er nog wel. In het sfeervolle centrum vind je tal van restaurants waar je uitstekend kan lunchen.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 6

Een kort ritje brengt ons in de velden ten oosten van het op een winderige rots gelegen dorpje Les Baux-de-Provence. Hier herinnert de indrukwekkende kasteelruïne nog aan de tijd dat de Heren van Les Baux vanuit hun hooggelegen burcht heersten over de 79 dorpen in de vallei van de Rhône. In de Middeleeuwen was Les Baux een heuse stad met 3000 inwoners, nu wonen er nog amper 400. We maken een wandeling door het omliggende heuvelland van de Alpilles. Het grillige, door weer en wind verweerde kalklandschap doet ruig en vervaarlijk aan en de mens heeft nog een handje meegeholpen door in de heuvels rond Les Baux te graven naar bauxiet.

Na het bezoek aan een fraaie licht/muziekshow in een oude kalksteengroeve lopen we door naar Les Baux en kun je naar de hooggelegen kasteelruïnes voor een geweldig panorama. Vanaf het stadje wordt je teruggebracht naar het hotel in Maussane-les-Alpilles. Ook kun je er voor kiezen om terug te lopen naar het hotel over rustige grind- en asfaltwegen. 

Wandeling: 10 km, 250 m stijgen en 175 m dalen, 3,5 uur lopen. Inclusief verlenging naar Maussane: 14,5 km, 250 m stijgen en 325 m dalen, 4,5 uur lopen.  

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 7

Aan de noordzijde van de keten van de Alpilles ligt het levendige stadje St. Rémy-de-Provence, geboortestad van Nostradamus, apotheker en vooral bekend als ziener. Dat de Romeinen deze vruchtbare plek, waar aan de voet van de Alpilles water aan de oppervlakte komt, ook wisten te waarderen blijkt uit de mooie Romeinse triomfboog en een mooi grafmonument, beide nog geheel intact. Vlakbij liggen de indrukwekkende opgravingen van de stad Glanum, waar we ook een bezoek aan brengen. Dan beginnen we onze wandeling die eerst langs vruchtbare akkers en tuinen en langs het voormalige klooster van St.Paul-de-Mausole voert. Hier werd Van Gogh psychiatrisch behandeld nadat het Provençaalse licht hem bijkans tot waanzin had gedreven. Langs de route zijn een aantal tableaus neergezet op de plekken waar Vincents schildersezel heeft gestaan. Dan klimmen we door een prachtige valleitje tussen de rotsen naar de hoofdkam van de Alpilles. Wie wil kan nog even door klimmen tot op het 390 m hoge Plateau de Caume. Hier genieten we van het indrukwekkende panorama over de heuvels en pieken van de Alpilles en de vlakte van St Remy in het noorden en de eindeloze vlakte van de Crau en de Camargue in het zuiden. Na een rustige afdaling kan je het op en top Provençaalse centrum van St. Remy bezoeken, alvorens we met de bus naar Maussane terugrijden..
Wandeling: 8 km, 200 m stijgen en 250 m dalen, 3 uur lopen. Inclusief Plateau de Caume: 12 km, 300 m stijgen en 350 m dalen, 4,5 uur lopen.

Overnachting in

Maussane-les-Alpilles - Val Baussenc

Dag 8

Na een laatste ontbijt keren we huiswaarts.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers-)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft deze week in Hotel Val Baussenc. Dit driesterrenhotel is gesitueerd in een verbouwde Provençaalse boerderij, een ‘mas’, die buiten het plaatsje Maussane-les-Alpilles ligt. Het hotel ligt in een stille omgeving in een grote tuin. De Provençaalse sfeer, die terugkomt in de bouwstijl van de mas en in de fraai ingerichte kamers, harmonieert uitstekend met het comfort dat het hotel biedt. De kamers kijken uit over de landerijen en hebben allemaal een minibar en een ruime badkamer. In je kamer en in de openbare ruimtes heb je de beschikking over gratis wifi. In het restaurant, dat aan de rand van het zwembad  (geopend van begin mei tot eind september, afhankelijk van het weer) ligt, worden je uitgelezen gerechten uit de regionale keuken voorgeschoteld. Het hotel is deelnemer aan de kwaliteitsketen The Originals.

Over de maaltijden

Het ontbijt en diner worden tijdens deze reis verzorgd door het restaurant van het hotel. In het restaurant proef je van de uitstekende Provençaalse keuken. 
Je kunt zelf in het dorp inkopen doen voor de picknick lunch. Er zijn leuke winkeltjes met lokale lekkernijen. Op de dagen dat we naar de Camargue en Arles gaan, kun je bij een restaurant neerstrijken voor een lekkere lokale lunch.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten en diners
 • Transfers conform programma
 • Entrees Archeologisch park Glanum, Musée de la Camargue Pont de Rousty, Parc ornithologique du Pont de Gau en Carrières des Lumières
 • Begeleiding door 2 SNP reisleiders
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis plus aansluitende transfer (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Eventuele overige entrees
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De wandelingen tijdens deze wandelvakantie zijn niet al te zwaar en omdat je de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kan je iedere dag bepalen of je wel of niet mee wandelt. We nemen alle tijd voor de wandelingen en er is volop gelegenheid om pauzes te nemen en van de natuur en de uitzichten te genieten.
Korte rustige wandelingen worden gecombineerd met bezoeken aan dorpen, stadjes, kerken of kloosters. We lopen afwisselend over zandwegen en stenige wandelpaden. Soms zijn kortere stukken over stille asfaltweggetjes niet te vermijden. Bij elke dag is beschreven hoeveel er gewandeld wordt.
Omdat er twee reisleiders meegaan is het elke dag mogelijk te kiezen voor een kortere wandeling of een variant die meer inspanning kost. Kortom: een ontspannende, lichte wandelvakantie, die je naar eigen believen uitdagender kan maken.
Op de meeste dagen word je met een gecharterde midibus naar het begin van de wandeling gebracht en na afloop weer naar het hotel.

Extra's

Aanvullende opties

Reis je zelf met de trein naar je bestemming? Boek deze groepstransfer station-accommodatie v.v. (vanaf € 10,- per persoon)

Boek je zelf je treinreis dan kan je gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag. Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op de groepstransfer. (Check de informatie bij heen- en terugreis van deze reis hoe laat en van waar de groepstransfer vertrekt of check het treinschema van de SNP groepstreinreis). Zonder reservering gaan we er vanuit dat jezelf naar de eerste accommodatie reist.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Maussane-les-Alpilles is ca. 1150 km. Je kan de auto gedurende de week bij het hotel parkeren.

Carpooling
Ruim vóór aanvang van deze groepsreis wordt er door SNP een Whatsapp groep aangemaakt, zodat je eventueel groepsgenoten kunt vinden die met je mee willen rijden.

Treininformatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje Avignon-TGV

De beste verbinding is momenteel

Heenreis
Vertrek Utrecht 10.00 - Aankomst Avignon TGV 18.11
Overstap in Rotterdam en Brussel (je vermijdt hiermee het overstappen per metro in Parijs)

Terugreis
Vertrek Avignon TGV 12.50 - Aankomst Utrecht 20.58
Overstap in Rotterdam en Brussel (je vermijdt hiermee het overstappen in Parijs)

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
In de richting van de Alpen en Valence/Avignon zijn er echter ook verbindingen (met name in de zomer) die vanuit Brussel om Parijs heen gaan, zodat je niet met de metro de stad hoeft te doorkruisen. Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren als de SNP groepsreis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label Voldoende Deelnemers.
Klik hier Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Hoe kom ik van station Avignon bij het hotel? 

Van station Avignon TGV kan je op de eerste dag meerijden naar Mausanne. De charterbus vertrekt om ca. 18.30 uur (30 min rijden). Neem op station Avignon TGV Sortie Nord en ga linksaf naar het busstation.
Op de laatste dag word je 's ochtends bij station Avignon TGV afgezet. Kies een trein die na 10.00 uur vertrekt.

Wil je van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je bij boeking aan te geven.

De Provence heeft een mediterraan klimaat. ‘s Zomers is het hier warm, maar in voor- en naseizoen is de temperatuur aangenaam (meestal ruim boven de 20 ºC). Bijna alle neerslag valt in de periode van oktober tot april. Het gevolg hiervan is dat de natuur in het voorjaar op zijn uitbundigst is. In de hele Provence kan de mistral waaien: de koude noordenwind die regelmatig met hoge snelheden vanuit het noorden door het Rhônedal komt aanwaaien. De temperatuur is dan aanmerkelijk lager dan op normale voor- of najaarsdagen. Een positieve kant is dan echter dat de atmosfeer flink wordt schoongeblazen en het zicht zeer helder wordt.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Provence ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Je wandelt dagelijks met een licht dagrugzakje, waarin plaats moet zijn voor regenkleding, een extra kledingstuk, een of twee veldflessen en wat versnaperingen.

Denk verder aan

 • Max 20 kg bagage
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van paspoort, reis- en ziektekostenverzekering
 • Pinpas
 • Evt. zwemkleding

Voor de wandelingen

 • Goed ingelopen wandelschoenen, met een stevige zool met flink profiel.
 • Warme en luchtige wandelkleding
 • Regenkleding
 • Lichte lange wandelbroek
 • Zonnebrandolie en zonnebril
 • Dagrugzakje (min 25 liter)
 • Drinkflessen met in totaal minimaal 1,5 liter inhoud
 • Voor de lunch: zakmes en evt. een lepeltje
 • Eventueel: verrekijker, fototoestel, etc.
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

Deze reis wordt begeleid door twee ervaren SNP-reisleiders. Zo kunnen we de groep gemakkelijk opsplitsen en kan je dagelijks kiezen uit een lichte of een iets uitdagender wandeling. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

9944054_2.jpg

Frankrijk - Provence

Te voet door het ‘Land van het Licht’

Lichte wandelvakantie vanuit landhuishotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.