outdoor in de Guara

Spanje - Sierra de Guara, 8 dagen Outdooravontuur in de Spaanse Pyreneeën

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Outdoor / multi actief

Canyoning voor gezinnen vanuit ingerichte tenten

Avontuurlijke bestemming met op gezinnen toegesneden outdooractiviteiten. De regio is vooral fameus vanwege het canyoning. Een aantal activiteiten is inclusief. Daarnaast kun je ter plekke extra tochten boeken of zelf wat ondernemen. Ga zwemmen in de rivier of dobberen in zoutbaden. De kids zonder ouders mee op bivak, de ouders een heerlijk avondje voor zichzelf.... Op de camping hebben we ons eigen gezellige kampement in je ruime ingerichte tunneltent met kookuitrusting; actief en luxe kamperen in één.
SNP geocaching-locatie!

Uniek aan deze reis

 • Bivak voor de kinderen
 • Canyoningparadijs bij uitstek
 • Compleet ingerichte tenten
 • Eigen tentenkamp
 • Kies je outdooractiviteiten
Zwaarte
Comfort

Sierra de Guara - ongerept natuurpark

Wil of ga je binnenkort naar de Sierra de Guara? Ontdek dit ongerepte natuurpark en lees wat je er allemaal kunt verwachten.


SNP Family Special 8 jaar en ouder

Dag tot dag

Spanje - Sierra de Guara

Ruige rotspartijen, diepe canyons, olijfgaarden, relaxte Spaanse dorpjes en een zonnig klimaat: dat is de Sierra de Guara. Samen met een professionele buitensportorganisatie organiseert SNP Family Specials vanaf een kleine natuurcamping een afwisselende outdoorweek met diverse activiteiten; de nadruk ligt op het canyoning, waar de regio enorm veel voor te bieden heeft. Een drietal outdooractiviteiten en GPS-gebruik zijn inclusief; overige activiteiten kun je ter plekke boeken of je kunt informatie krijgen om er zelf een dagje op uit te gaan: dus veel flexibiliteit in het programma. In de omgeving kun je met behulp van ter plekke beschikbaar kaartmateriaal en routebeschrijvingen leuke en avontuurlijke wandelingen maken. Verder ontdek je ook meer relaxte en culturele charmes van de streek. In het Family Specials-reispakket staan diverse suggesties en bij de begeleiding ter plekke kun je ook terecht voor suggesties of individuele wandelroutes.

De Sierra de Guara ligt aan de zuidzijde van de Spaanse Pyreneeën en is verspreid over de gewesten Somotano en Sobarbre in de autonome staat Aragón. Het Somotano-gebied staat bekend om haar bodega's, grote wijncoöperaties, olijfolie en amandelen. Sobarbre, het ruige landschap, wordt geroemd door Spaanse avonturiers. De Sierra de Guara is een mix van beide werelden. De diepe kloven en hoge wanden zijn uitstekend geschikt voor verschillende bergsporten, vooral canyoning. Op de plateaus liggen olijfgaarden. Natuurbescherming en recreatie zijn prima in evenwicht in dit natuurpark. Er leven zelfs vier soorten gieren en dat is uniek in Europa! Door de geografische ligging heeft de Sierra de Guara een eigen micro-klimaat. Doordat het gebied omsloten wordt door verschillende bergruggen, worden regenwolken uit het noorden, oosten en westen tegengehouden. Het aantal zonuren is dan ook zeer hoog.

Onze kleine natuurcamping ligt aan de voet van de bekendste canyon, de Rio Vero. In de warme zomer werpen veel bomen hun schaduw op deze kleine natuurcamping. Vlakbij de camping is er de bron Fuente Lecina. Hier kan in de zomer verkoeling worden gevonden. Ook zorgen we voor diverse spelmogelijkheden op de camping.

Je slaapt in comfortabele zespersoonstunneltenten met maximaal vier personen; voor een vijfde en/of zesde persoon is er een apart trekkerstentje. Dus je hebt alle ruimte. Voor de ouders een echt bed, voor de kinderen self-inflatable matrasjes, en een complete kookuitrusting. Op de camping is ook een restaurant voor als je eens uit eten wil.

Dag 1

Aankomst op camping Lecina. Er wordt een introductie voor het weekprogramma gegeven, waarbij een eenvoudige welkomstmaaltijd wordt geserveerd. Zo hoef je de eerste dag niet al meteen te koken na mogelijk een lange heenreis, en maak je in een ontspannen sfeer meteen kennis met andere gezinnen op de camping.

Overnachting in

Lecina - Camping Lecina

Dag 2-7a Canyoning en outdooractiviteiten

Hieronder staat het weekprogramma met outdooractiviteiten. Dit is onder voorbehoud en kan worden aangepast aan lokale en weersafhankelijke omstandigheden. Bij de activiteiten die standaard inclusief de reis zijn, staat dit aangegeven.

 • Zondag: Canyon Basender (inclusief). Een afdaling door de grillig gevormde kloof vlakbij de camping. De canyon is droog en is daardoor geschikt voor kinderen vanaf zes jaar (op loopafstand van de camping).
 • Maandag: Canyon Rio Vero (optioneel). Een 6 km lange, natte canyon met sprongen, blokken-chaossen, glijbaantjes en nog veel meer. Een echte uitdaging voor waterratten en een prachtige route door de natuur. De hoogteverschillen zijn gering, waardoor ook mensen met hoogtevrees mee kunnen. Minimale leeftijd tien jaar (op loopafstand van de camping). Voor de allerkleinsten is er een piratencanyon op loopafstand van de camping.
 • Dinsdag: Sportklimmen (inclusief) en klettersteigen (optioneel). Op een uurtje rijden van de camping ligt de Mascún-vallei. Deze unieke vallei vormt het decor voor een van de grootste sportklimgebieden van Spanje. Uiteraard gaan wij deze dag ook een poging wagen om de top te halen. Iedereen kan mee met klimmen. Naast de klimwand stroomt een riviertje waar heerlijk kan worden gezwommen na gedane arbeid. Klettersteigen is een halve-dagactiviteit die aansluit bij het sportklimmen. Waar de klimmers via het wandelpad teruglopen naar de parkeerplaats, gaan de klettersteigers via een spectaculaire klim met ladders en staalkabels omhoog. Minimale leeftijd voor klettersteigen is tien jaar. Deze activiteit is los ter plaatse bij te boeken.
 • Woensdag: Wandeling Barranco de Basender de Rio Vero (inclusief), abseilen (optioneel). In de ochtend staat er een rondwandeling van 2,5 tot 3 uur op het programma. Vanuit de camping lopen we via landerijen en een ruim duizend jaar oude boom naar het dorp Lecina. Hier bekijken we verschillende schoorstenen met kruidenpotjes die worden gebruikt om boze geesten buiten de deur te houden. We vervolgen onze weg langs een natuurlijke waterbron en passeren eeuwenoude grottekeningen. Boven bij de grottekeningen hebben we een fantastisch uitzicht over de Rio Vero-vallei. Hier pauzeren we voor de lunch. Vervolgens dalen we af over de flanken van de Barranco de Basender, de Rio Vero-vallei in. Bij de vervallen graanmolen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de honderd meter abseil (niet inclusief), of om terug te lopen naar de camping. Vanaf hier wandelen we naar boven om vervolgens bij de honderd meter hoge rotswand in twee delen te abseilen, een afdaling van honderd meter. Grensverleggend zal het zeker zijn! Tijdens deze helikopter-abseil hang je vrij van de wand en heb je een spectaculair uitzicht over de Rio Vero-vallei met op de achtergrond de Spaanse Pyreneeën.
 • Donderdag: namiddag Canyon Portiacha (inclusief). In de ochtend kunnen de kinderen bijkomen van de bivak en kunnen de ouders lekker uitslapen. In de namiddag staat de Portiacha op het programma. Een droge canyon vlakbij de camping met verschillende abseils, waarvan twee spannende helikopter-afdalingen van 35 meter door prachtige terracotta getinte kommen. Inclusief in het SNP-programma (op loopafstand). Eventueel is er vandaag een extra activiteit te doen, bijvoorbeeld een GPS-wandeltocht, of een wandel-ontdekkingstocht in de omgeving van ons basiskamp.
 • Vrijdag: optionele canyon. Deze dag staat er nog een afsluitende canyon op het programma. Welke canyon het gaat worden is afhankelijk van de wensen van de deelnemers!

Overnachting in

Lecina - Camping Lecina

Dag 2-7b Overige activiteiten

Uiteraard staat het je altijd vrij om er ook eens op jezelf op uit te trekken of een dagje op de camping te blijven. Er is genoeg tijd buiten de outdooractiviteiten om.

 • Wellicht wil je eens een fraaie hike (wandeling) in de omgeving maken. Bij de begeleiding is hier ruim voldoende informatie voor te krijgen.
 • Het gebied is zeer interessant om verder te verkennen. Maak eens een culturele rondtour door de Sierra de Guara. Breng een bezoek aan een oude kerk, badder in de zoutbaden van Naval, en bekijk de leuke dorpjes.
 • Voor de kinderen wordt er een bivak (zonder ouders!) inclusief korte hike georganiseerd. De bivak is een overnachting in het veld. Samen met de begeleiders een nacht lang onder sterren, spannende verhalen vertellen en spannende spelletjes doen. Als afsluiting voor het slapen gaan een glaasje cola of limonade en een lekkere snack.
  Als de kinderen op bivak zijn, hebben de ouders voor één keer een avondje voor zichzelf!
 • Door de week heen worden er ook nog enkele actieve avondspellen gedaan. Levend stratego, Omgekeerd verstoppertje, Tien tellen in de rimboe zijn enkele voorbeelden.

Overnachting in

Lecina - Camping Lecina

Dag 8

Vandaag eindigt het avontuur en ga je door naar de volgende bestemming of terug huiswaarts.

NB Programma

Wil je als ouder zelf niet altijd actief meedoen aan een van de extra lokaal te boeken activiteiten, dan kun je ook alleen de kinderen mee laten gaan. Soms is het mogelijk bij je kind te kijken zonder zelf mee te doen en te betalen. Bij de canyontochten is dit echter niet mogelijk. Ook de bivakovernachting is iets wat echt alleen voor de kinderen bedoeld is.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Op de camping vind je een restaurantje en een receptie. Op een van de prachtige veldjes organiseert de lokale agent een 'kids zone' met o.m. hangmatten, een klim-parcour, slack-line, kidstent en worden water battles georganiseerd. Onze tenten staan op ruime plaatsen. Enkele bomen en volwassen aanplant zorgen voor schaduw, de tentplaatsen zijn op gras. Het sanitair is eenvoudig, schoon en efficiënt ingericht. Het wordt frequent schoongemaakt en meerdere malen per dag gecontroleerd. Je vindt er: warme douches (zonder muntjes); wastafels; afwashoek met warm en koud stromend water; zittoiletten. Alle voorzieningen gratis. Er is nachtverlichting op het hele terrein.

De ingerichte tenten zijn ruime 6-persoons tunneltenten met een volledige stahoogte, waar maximaal 4 personen slapen: je hebt dus de ruimte. De afmetingen zijn: 4.50 m x 7.60 m. De slaapcabines zijn 2.20 m diep met voor de ouders een extra ruime cabine: van de drie beschikbare cabines maken wij er twee. Voor een 5e en/of 6e persoon voorzien we in een bijzettentje. Stoelen en keukenuitrusting zijn berekend op 6 personen. De tenten zijn enkeldaks en van 100% katoen, waardoor er altijd een prettig klimaat heerst in de tent. De tent is ingericht met een tweepersoons bed, twee eenpersoons luchtmatrassen, tafel met stoelen en een complete keukenuitrusting. Er is eletriciteit in de tent.
Het stopcontact is alleen geschikt voor het opladen van batterijen, telefoons e.d. Apparaten als waterkokers, koelboxen e.d. kunnen hierop niet worden aangesloten i.v.m. de beperkte stroomtoevoer. Slaapzakken, kussen en handdoeken dien je zelf mee te nemen.

Over de maaltijden

Het eten bij deze reis is niet inbegrepen, behalve een eenvoudige welkomstmaaltijd op de dag van aankomst. Er is een keukenuitrusting en een koelkastje in je eigen tent om zelf maaltijden te bereiden, met veilige 2 pits-brander, potten, pannen etc.
In de zomermaanden worden op de camping maaltijden bereid (niet inbegrepen), je kunt bij aankomst aangeven of je voor de gehele reis een  maaltijdenpakket wilt boeken (kosten ca €110,- pp).
Inkopen kunnen meestal gecombineerd worden met de autoritten die nodig zijn voor het programma; voor vers brood wordt op de camping gezorgd. In de zomermaanden is er ook een boodschappenservice: het is op de meeste dagen mogelijk een boodschappenlijstje bij de begeleiders in te leveren; dan zorgen zij voor de boodschappen!
NB: voor het ontbijt op dag 2 is het aan te raden alvast wat spullen uit Nederland mee te nemen.

Info kindvriendelijkheid

In de schoolvakanties wordt de camping vooral bevolkt door gezinnen met kinderen in de lagere schoolleeftijd / eerste klassen middelbare school. De camping is rustig gelegen en kinderen kunnen er dan ook heerlijk rondbanjeren zonder omvergereden te worden door auto’s.
Voor kinderen die nog niet oud genoeg zijn om mee te gaan met de outdooractiviteiten is er een kinderopvang. Je kunt hiervan echter alleen gebruik maken als je als ouders zelf mee gaat met deze activiteiten.

Begeleiding
Bijna alle instructeurs en begeleiders zijn Nederlandstalig; een enkele keer kan er ook een Engelstalige instructeur zijn. Ze hebben allen jarenlange ervaring in de bovengenoemde sporten. Elke begeleider c.q. instructeur is in het bezit van relevante diploma’s en opleidingen en een Wilderness First Aid diploma.

Inbegrepen

 • Verblijf in 6-persoons tunneltent (voor 4 personen) met complete inrichting
 • Bijzettentje voor de 5e of 6e persoon
 • Alle campinggelden
 • bivakovernachting voor de kids
 • welkomstmaaltijd dag 1
 • broodservice op de camping
 • Canyontocht Basender, klimmen Rodellar/ Mascunvallei, canyontocht Portiacha
 • Nederlandse begeleiding op locatie
 • Family Specials reispakket
 • informatie over wandelroutes ter plekke

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige outdooractiviteiten (prijsindicatie: gemiddeld tussen ca. € 25,- en € 50,-p.p. afh. van activiteit en duur
 • Transfers ter plekke
 • Maaltijden (ter plekke is maaltijdpakket voor de gehele week te boeken, kosten ca €110,- pp)
 • Eindschoonmaak (€15,- of zelf schoonmaken)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis en bagageverzekering (let op: met bergsportdekking)

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Deze reis is het leukste voor kinderen vanaf ca. 8 jaar en ouder; ook doen er altijd de nodige tieners mee. Omdat je op diverse dagen vrij bent je eigen programma in te delen, kunnen ook jongere kinderen meegenomen worden. Er is echter geen kinderopvang! De activiteiten die inclusief het programma zijn worden in principe met ouders en kinderen gedaan (maar u hoeft niet persé mee). Ter plaatse zijn diverse (canyoning-)activiteiten bij te boeken; dit kan per persoon en ook voor bv. alleen de kinderen. Ter plaatse wordt duidelijke uitleg over de moeilijkheid en leeftijdsgrenzen van de diverse activiteiten gegeven.
In de omgeving is een scala aan activiteiten. Deze activiteiten kun je los ter plekke boeken. Alle activiteiten worden ter plaatse aangepast aan de gemiddelde leeftijd van de kinderen in een groep. Ter plekke zijn ook routebeschrijvingen en kaartmateriaal van verschillende wandelroutes beschikbaar.

Wat is canyoning?
De locale organisatie is gespecialiseerd in canyoning, in die activiteit is dan ook het grootste aanbod. Canyoning is het afdalen in diepe kloven die door eeuwenoude rivieren zijn uitgesleten tot ware pareltjes van moeder natuur. Elke canyoningtocht is anders. Sommige canyons zijn droog, door andere stroomt een heldere bergbeek. Onderweg moet je je voortbewegen door te springen, klauteren, abseilen, zwemmen of lopen. Het zijn elke keer weer spannende en sportieve ontdekkingstochten door de diepste geheimen van onze aarde.

Over de groepssamenstelling

Je vindt op deze reis sportieve gezinnen die houden van het buitenleven en graag actief bezig zijn. Je staat samen op de camping, maar op deze camping kunnen ook andere gezinnen staan. De camping is niet uniek voor ons programma gereserveerd.

In principe doe je de activiteiten met onze eigen SNP-groep. In verband met verantwoorde begeleiding worden kleinere subgroepjes gemaakt, gebaseerd op niveau. Dit wordt ter plekke met iedereen afgesproken. Afhankelijk van de samenstelling en leeftijd van het totale gezelschap kan het in bepaalde gevallen ook zijn dat bij een activiteit andere gezinnen meedoen.

Speciale verzekering

Kies je voor een reisverzekering via SNP bij de Europeesche dan zijn alle activiteiten verzekerd. Voor meer informatie: klik hier.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Om deze bestemming te bereiken en om een leuk programma te beleven is een auto eigenlijk onmisbaar. De afstand tussen Utrecht en camping Lecina is 1400 km.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Barcelona of Gerona.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Het is mogelijk om van Barcelona per bus naar Barbastro te reizen. Bussen die u op tijd op de camping brengen vertrekken om 13.00 of 16.00 uur (tijden onder voorbehoud). Het laatste stuk (ca. 45 min.) naar de camping in Lecina dient u per taxi te reizen. Informatie bustijden: http://www.movelia.es/en/index.html. Om deze bus te halen dient u vluchten te kiezen die op tijd vertrekken; de trein van het vliegveld naar het busstation in Barcelona doet er ca. 20 minuten over. Rekent u dus incl. bagage ophalen op ca. 2 uur om vanaf de landing van uw vlucht bij het busstation te kunnen komen.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan alleen per week boeken. De vaste wisseldag is op zaterdag en jullie kunnen dit arrangement beginnen van 30 juni tot en met 25 augustus (laatste startdag).

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Siera de Guara ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Kussens + slopen, bedlinnen en/of slaapzak
 • Handdoeken
 • Theedoek
 • Toiletspullen
 • Zomerse kleding
 • Warme kleding voor in de avond
 • Badkleding
 • Wandelschoenen
 • Schoenen die nat mogen worden, géén surfschoentjes of open schoenen zoals sandalen.
 • Voor de kinderen sportschoenen voor tijdens de kidsclub.
 • Zaklamp (met batterijen), voor als de stroom uitvalt
 • Enige EHBO benodigdheden (de begeleiding heeft een grotere EHBO-kist)

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

17-6-21: vanwege de Coronamaatregelen wordt in 2021 het eenvoudige welkomsdiner niet meer geregeld op de dag van aankomst. Hiervoor ontvang je een kleine korting van €10,- pp. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je bij aankomst op de camping voor 2 dagen eten bij je hebt.  Er zijn in de buurt van de camping geen winkels, en pas in de namiddag van dag 3, op weg na de Klettersteig terug naar de camping, kom je langs een winkel om inkopen te doen.

Op de locatie is er Nederlandse begeleiding aanwezig. Deze verzorgt het welkomstpraatje. Daarnaast is deze ook de gehele week beschikbaar voor informatie over de omgeving, activiteiten e.d. Tijdens de activiteiten zal er vrijwel altijd een Nederlandstalige instructeur aanwezig zijn. Regelmatig werken er ook Duits of Spaanstalige instructeurs op de locatie. Echter, zijn ze allen de Engelse taal machtig.
Elke begeleider c.q. instructeur is in het bezit van relevante diploma’s en opleidingen en een Wilderness First Aid diploma.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ontdek_de_mooiste_canyons!.jpg

Spanje - Sierra de Guara

Outdooravontuur in de Spaanse Pyreneeën

Canyoning voor gezinnen vanuit ingerichte tenten

Zwaarte
Comfort
Outdoor / multi actief
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten