Spanje - La Palma, 8 dagen La Isla Bonita

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en appartementen

La Palma is het mooiste van de Canarische Eilanden, ook wel 'La Isla Bonita' genoemd, met unieke nevelwouden in het noorden. Maar ook het maanlandschap van de 'Cumbre Vieja' en de immense, twee kilometer diepe krater van de wereldberoemde Caldera de Taburiente. De wandelvakantie eindigt met een laatste blik op de rusteloze aarde en de eindeloze blauwe oceaan.

Uniek aan deze reis

 • Echt wandeleiland
 • Een blik in de Caldera de Taburiente
 • Wandelen langs de vulkaanketen van Cumbre Vieja
 • Zwart maanlandschap en nevelwouden
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - La Palma

Volgens velen behoort La Palma tot de mooiste eilanden ter wereld. De veelzijdigheid van dit Canarische eiland is in ieder geval zeer indrukwekkend. Het noorden is pas enkele jaren goed toegankelijk. hier wandelt u over de oude 'Camino Real', door een verstild agrarisch landschap en door diepe baranco’s, met als einddoel de Drakenbloedbomen van La Tosca. Talloze, met bloemen omzoomde paden doorkruisen dit noordelijke deel. In de nevelwouden van Los Tilos ga je door vele tunneltjes op zoek naar de bronnen van de riviertjes Marcos en Cordero. Na het maanlandschap van de Cumbre Vieja kom je uiteindelijk uit bij de immense krater van de wereldberoemde Caldera de Taburiente, een Nationaal Park. Met een laatste blik op de rusteloze aarde in het zuiden en het uitzicht op de blauwe oceaan eindigt deze afwisselende reis over La Isla Bonita.

Dag 1

Aankomst in Santa Cruz de La Palma. Vanaf hier word je naar je appartement in of nabij Santa Cruz gebracht.

Overnachting in

Santa Cruz/Brena Baja

Dag 2

‘s Morgens wandelt je, na een transfer per taxi, door een van de meest verborgen uithoeken van La Palma, over de oude 'Camino Real' van Franceses naar de Drakenbloedbomen van het gehucht La Tosca. Vanaf hier is het niet ver meer naar de volgende accommodatie. Wandeling: 12 km, 710 m stijgen en 520 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Barlovento

Dag 3

Deze dag voert door het UNESCO-natuurreservaat met de nevelwouden van Los Tilos. Per taxi word je naar het startpunt van de wandeling gebracht, het Los Tilos Visitor Center. Van hier af kun je eerst door een mooi en ongerept laurierbos dat een diepe kloof bedekt, naar het uitzichtpunt El Espigon Atravesado klimmen. Van hier kijk je uit over een van de beboste kloven van het Los Tilos natuurreservaat. Via hetzelfde pad keer je terug naar het bezoekerscentrum. Na een volgende pittige klim bereik je de vallei van de Herradura-beek en vervolgens de Laguna de Barlovento, een groot waterbassin dat de krater van een oude vulkaan vult. Vervolgens wandel je via terrassen en akkers geleidelijk dalend naar het dorp Barlovento. Lengte wandeling 9 km, 470 m stijgen en 350 m dalen, duur 3,5 uur (inclusief de klim naar El Espigon Atravesado: 15 km, 720 m stijgen en 600 m dalen, wandelduur 6 uur).

Overnachting in

Barlovento

Dag 4

Na een transfer maak je vanaf de voet van de Pico de la Nieve (2039 m) een wandeling langs de rand van de diepe Caldera de Taburiente. Vervolgens begin je aan de lange afdaling, over het koningspad door de bossen van de Cumbre, naar de kapel van Virgen de la Pino. De taxi brengt je verder naar Los Llanos. Wandeling: 15 km, 420 m stijgen en 1420 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Los Llanos de Aridane

Dag 5

Na een transfer wandel je vandaag in het Nationale Park Caldera de Taburiente. Vanaf Los Brecitos daal je af naar de bedding van de Rio Taburiente en wandelt via de Roque Idafe, een rots die voor de Guanchen een zeer bijzondere betekenis had, naar de rode waterval. Via de bedding van de Angustias verlaat je de caldera en wordt met een taxi terug naar het hotel gebracht. Wandeling: 16,5 km, 90 m stijgen en 930 m dalen, 6 uur.

NB: Bij slecht weer kan het voorkomen dat de rangers van het Parque Nacional de toegangsweg tot de caldera afsluiten. In dat geval wordt je door de lokale agent een alternatieve wandeling aangeboden. 

Overnachting in

Los Llanos de Aridane

Dag 6

De taxi brengt je ‘s morgens naar de voet van de Pico Birigoyo. Hier begint een stoffige wandeling over de vele vulkanen van de Cumbre Vieja. Als de passaatwolken het toelaten zijn de uitzichten weergaloos en wordt je een kijkje gegund in de vulkanische keuken van La Palma. De wandeling eindigt in Fuencaliente. Wandeling: 18 km, 610 m stijgen en 1360 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Fuencaliente

Dag 7

Vanuit het dorpje Fuencaliente wandel je naar de vulkaan San Antonio. Vanaf de top zie je de jongste telg uit de vulkanische familie van La Palma liggen: de in 1971 ‘geboren’ Teneguia. Via een van de lavastromen wandel je naar de vuurtorens van Faro. Hier wacht de taxi om je naar Santa Cruz de la Palma te brengen. Wandeling: 9 km, 60 m stijgen en 760 m dalen, 3 uur.

Overnachting in

Santa Cruz/Brena Baja

Dag 8

Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in goede pensions, hotels en appartementen, altijd met douche en wc op de kamer. In Santa Cruz verblijft u in een eenvoudig pension. In Barlovento verblijft u in een mooi en comfortabel hotel met een tuin en een zwembad. In Los llanos de Aridane verblijft u in een standaard dorpshotel. In Fuencaliente is het onderkomen eenvoudig, maar er is daar weinig keus.

Over de maaltijden

Vier maal wordt het ontbijt voor u verzorgd (op dag 2 t/m 4) in de accommodatie waar u verblijft. Op de overige dagen kunt u uw ontbijt in het appartement klaarmaken of ontbijten in een nabijgelegen barretje. De onderkomens zijn gelegen in of nabij sfeervolle dorpen en in de omgeving vindt u voldoende gelegenheid om te ontbijten en dineren. Een lunchpakket kunt u in dorpswinkeltjes samenstellen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • 4 ontbijten (dag 2 t/m 4)
 • taxitransfers op dag 2,3,4,5,6 en 7
 • taxitransfers van en naar het vliegveld
 • bagagevervoer op dag 2,4,6 en 7
 • SNP-reisdocumentatie
 • kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Stevige wandelingen door heuvelachtig en bergachtig terrein. U loopt afwisselend over goede paden overvulkanisch gruis, kleine weggetjes en stenige paden. De zwaarte van de wandelingen zit voornamelijk in de vaak lange afdalingen waarbij u fikse hoogteverschillen overbrugt (zie dagprogramma). Vanwege deze lange afdalingen adviseren wij om (telescopische) wandelstokken te gebruiken. Aangezien u vaak per taxi naar het beginpunt van de wandeling gebracht wordt is het aantal meters dat u stijgt minder groot als het aantal meters dat u daalt. Vanwege de lange en fikse afdalingen zijn wandelstokken sterk aanbevolen.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Het aardige dorp Los Llanos de Aridane heeft relatief veel zonneschijn en ligt ca. 5 km van een van de weinige strandjes van la Palma. U kunt hier ook goed wandelen. Het schitterende hotel, met zwembad, La Palma Romantica bij Barlovento en het sfeervolle stadje Santa Cruz lenen zich ook goed voor een langer verblijf.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Santa Cruz de la Palma.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld van La Palma (SPC) wordt u per taxi naar uw eerste accommodatie gebracht. Aan het eindpunt van uw arrangement wordt u per taxi naar het vliegveld gebracht (ca. 30 minuten rijden).

U kunt dit arrangement het gehele jaar starten. Over het algemeen kennen de Canarische Eilanden het hele jaar door goed wandelweer: niet te warm, niet te koud. In de winter is de kans op een korte periode met koud of regenachtig weer iets groter.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar La Palma ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Vanwege de lange afdalingen zijn uitschuifbare wandelstokken sterk aan te dragen. De paden die overvulkanisch gruis voeren zijn vaak stoffig. Lensdragers wordt daarom aanbevolen een (reserve) bril mee te nemen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

xx

Spanje - La Palma

La Isla Bonita

Wandelvakantie langs hotels en appartementen

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten