Spanje - Ordesa, 8 dagen Grand Canyon van de Pyreneeën

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotel, herberg en berghut

Uitdagende dagwandelingen door de ‘Grand Canyon’ van de Spaanse Pyreneeën. De prachtige natuur van deze ruige bergwereld en de gelaagde kloven van Ordesa en de Añisclo zijn strikt beschermd in de vorm van een Nationaal Park. Een ongekende bloemenpracht, peilloze kloven, spectaculaire rotsformaties en een scala aan vogelsoorten wachten hier de avontuurlijke wandelaar. Verblijf in een goed hotel in Torla en een pension in het hooggelegen bergdorp Nerín. Halverwege de reis trekken we voor één nacht naar de hooggelegen berghut van Góriz.

Uniek aan deze reis

 • De mooiste kloof van de Pyreneeën
 • Minitrektocht naar berghut Góriz
 • Ongerepte Añisclo-kloof
 • Ook wandelingen in de onbekendere delen van het park
 • Rijke vogelwereld
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Ordesa

In het kort ziet je programma voor de acht dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Pau en aansluitende bustransfer naar Torla, overnachting in Torla
 • Dag 2: wandeling van Torla naar S. Nicolas de Bujaruelo. Transfer terug naar Torla, overnachting in Torla
 • Dag 3: Transfer naar La Pradera de Ordesa en wandeling door Valle de Ordesa naar Torla, overnachting in Torla
 • Dag 4: Transfer naar La Pradera de Ordesa en wandeling door de Ordesa-kloof naar Refugio Góriz, overnachting in Refugio Góriz
 • Dag 5: wandeling over Collado de Góriz en boven Añisclo-kloof naar Nerín, overnachting Nerín
 • Dag 6: wandeling naar Mondoto v.v., overnachting Nerín
 • Dag 7: rondwandeling vanuit Nerín door Añisclo-kloof, overnachting Nerín 
 • Dag 8: per bus naar Pau en vertrek naar Nederland

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Treinreis naar Pau, aan de voet van de Franse Pyreneeën. Na aankomst worden we vanaf het station van Pau in ongeveer drie uur dwars door de Pyreneeën naar het hooggelegen dorp Torla, aan de rand van het Parque Nacional de Ordesa. Na aankomst wacht er nog een laat diner in het hotel.

Overnachting in

Torla

Dag 2

We maken vandaag een tocht door de Valle de Bujaruelo naar San Nicolás de Bujaruelo. Vanaf het hotel in Torla (1033 meter) dalen we af naar het riviertje de Ara dat we de hele dag volgen, eerst over een breed karrenspoor, vervolgens over een smal bergpad hoog boven de rivier. Al snel wordt duidelijk dat Bujaruelo een van de mooiste valleien van Ordesa is. Als we zijn aangekomen in San Nicolás (1340 meter), bestaat er de mogelijkheid de tocht te verlengen met een wandeling door de Valle de Otal, een ongerept zijdal van Bujaruelo. Aan het einde van de dag worden we van San Nicolás teruggebracht naar Torla.

De tocht is 10 km, 500 m stijgen en 200 m dalen, 5 uur wandelen (exclusief de klim door de Valle de Otal). 
N.B. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het taxibusje is het mogelijk dat we 's ochtends naar San Nicolás worden gebracht. In dat geval maken we de wandeling andersom en lopen we terug naar het hotel in Torla.

Overnachting in

Torla

Dag 3

Vandaag maken we een lange tocht door de Valle de Ordesa, het belangrijkste dal binnen het nationale park en een schoolvoorbeeld van een oud gletsjerdal, met de typische U-vorm. De dag begint met een busrit naar Pradera de Ordesa. Eerst wandelen we langs de Río Arazas, langs enkele mooie watervallen. Vervolgens beklimmen we door een dicht en oud beukenbos de helling van de vallei tot de Circo de Cotatuero. Vanaf hier zijn de Ordesa-canyon en de machtige rotspartijen aan beide zijden van de kloof prachtig te overzien. Het pad gaat onder de rotsen en kliffen langs, blijft een tijdje op hoogte, en daalt vervolgens af naar de Río Arazas (het is vanaf dit punt mogelijk om met de bus terug te keren naar Torla).Het laatste stuk van de wandeling naar Torla is gemakkelijk, langs de Río Ara.

De lengte van de wandeling is 19 km, 8 uur lopen, 700 m stijgen, 1000 m dalen.

Overnachting in

Torla

Dag 4

's Morgens vroeg brengt de bus ons weer naar Pradera de Ordesa, het startpunt van een tweedaagse trek door het hart van het Nationale Park. We beginnen met een lange, steile klim over het Senda de los Cazadores (jagerspad) naar een schitterend uitzichtpunt over de Ordesa-vallei. We vervolgen het jagerspad hoog boven de Río Arazas, langs de steile rotsen van de Sierra de las Cutas en zien voor het eerst de hoogste berg van Ordesa: de Monte Perdido (3355 meter). De kans is groot om in deze omgeving de lammergier te zien zweven, een machtige roofvogel, die in Ordesa nog met enkele paren vertegenwoordigd is. Ons pad komt uit bij de Circo de Soaso aan het einde van de vallei. We klimmen de Circo de Soaso uit over een pad dat hier en daar met kabels is gezekerd, maar je kunt ook over een normaal, goed begaanbaar pad naar boven. Eenmaal boven lopen we in ruim een uur naar de Refugio de Góriz (2200 meter), aan de voet van de Monte Perdido.

De lengte van de wandeling is 17 km, 7 uur lopen, 1100 m stijgen en 240 m dalen. 
N.B. Vanaf Pradera de Ordesa bestaat er de mogelijkheid de Ordesa-vallei langs de Río Arazas tot de Circo de Soaso te volgen. Ook deze wandeling is erg mooi en je vermijdt zo de steile klim over het Senda de los Cazadores.

Let op: Let op: de refugio Goriz (wordt in 2022 gerenoveerd, we deze zomer in tenten worden ondergebracht, die bij de hut zijn opgezet. Je slaapt dan op een stretcherbed, maar je hebt wel een slaapzak nodig. We eten dan wel in de hut en we kunnen ook gewoon van het sanitair gebruik maken. 

Overnachting in

Refugio Góriz

Dag 5

Vandaag maken we de langste, en spectaculairste tocht van deze reis. Vanaf de berghut lopen we in een uur naar de pas Collado de Góriz (2343 meter), vanwaar we afdalen over een van de meest ongerepte en minst belopen trajecten van Ordesa, naar de Fuente Blanca (1650 meter), een waterval aan het begin van de Cañón de Añisclo. Het pad daalt hierna gestaag af door de smalle en diepe canyon, waarvan de rotswanden op sommige plaatsen meer dan achthonderd meter hoog zijn. Na een aantal uren klimmen we de kloof uit in de richting van Nerín. Vanaf de rand van Añisclo is het nog ruim anderhalf uur wandelen naar het kleine bergdorp Nerin, dat op 1281 meter hoogte ligt. We slapen hier in een klein dorpshotel.

De lengte van de wandeling is 19 km, 9 uur lopen, 450 m stijgen en 1350 m dalen.

Overnachting in

Nerín

Dag 6

Vandaag beklimmen we de Mondoto, een kalksteenberg die uitkijkt over de kloof van Añisclo en de hoogste toppen van het centrale deel van Ordesa: een weids panorama dus. Vanuit Nerín (1281 meter) lopen we gestaag omhoog over de onverharde weg die in de richting van Góriz loopt. Na een half uur verlaten we deze weg, en vervolgen onze tocht over een bergpad naar de top van de Mondoto (1962 meter). Van veraf gezien is het een saaie afgeronde bergtop, maar van dichtbij een grillig en spectaculair balkon met een duizelingwekkend uitzicht op de Añisclo-kloof en adembenemende vergezichten over een indrukwekkend coulissenlandschap van opeenvolgende berggordels. We nemen dezelfde weg terug.

De lengte van de tocht is 10 km, 4 uur lopen, 700 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Nerín

Dag 7

Minder neerslag en hogere temperaturen zijn er de oorzaak van dat er rond Nerín een meer mediterrane begroeiing te vinden is, met lage maquis en uitgestrekte dennenbossen. Uitzondering vormt de schaduwrijke Añisclo-kloof. Diep uitgesleten in het massief en gevoed door talrijke stroompjes, is het hier het hele jaar fris en groen. We maken een rondwandeling over het plateau van de Selba Metils en de Sierra de las Fueras en komen door enkele karakteristieke bergdorpen, zoals Buerba en Vió. Vanaf dat laatste dorp dalen we steil af naar de spectaculaire Puente de San Urbez, een brug aan het begin van de Añisclo-kloof. We volgen de kloof een stukje tot de afslag naar Nerín en klimmen terug naar het dorp.

De lengte van de wandeling is 20 km, 8 uur lopen, 700 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Nerín

Dag 8

Na het ontbijt worden we in ongeveer drie uur naar de Franse zijde van de Pyreneeën gebracht. Vanaf Pau kun je de trein terug naar Nederland nemen.

 

NB Programma

Let op: Alle vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gesteld.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Torla verblijf je drie nachten in een gastvrij hotel in het centrum van het dorp. De tweepersoonskamers hebben eigen badkamer en zijn comfortabel ingericht. Hier kun je ook een éénpersoonskamer boeken. Dan ben je één nacht te gast in de hooggelegen berghut Goriz, hoog boven de kloof van Ordesa. Hier slaap je op meerpersoonskamers. De hut is onlangs gerestaureerd en gemoderniseerd. Er zijn hier dekens aanwezig, geen lakens. De laatste nachten verblijf je in het kleine bergdorpje Nerin in een eenvoudig maar gezellig dorpshotel, op twee- en éénpersoonskamers met eigen badkamer. 

 

Over de maaltijden

De maaltijden zijn in inbegrepen op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt is in Spanje vrij eenvoudig. De diners worden verzorgd in de accommodaties.  In de berghut is het avondeten eenvoudig, maar voedzaam. In de berghut wordt voor een lunchpakket gezorgd, evenals in het de accommodatie in Nerin (op dag 6 en 7).  In Torla zijn voldoende winkels om zelf inkopen te doen voor de picknick. 

 

Inbegrepen

 • Verblijf in hotels op een- of tweepersoonskamers (6 nachten)
 • Verblijf in berghut (op slaapzaal) (1 nacht)
 • Maaltijden op basis van halfpension (vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8)
 • Lunchpakket op dag 5, 6 en 7
 • transfer van Pau naar Torla en van Nerin naar Pau
 • Alle overige transfers conform programma
 • Bagagevervoer van Torla naar Nérin
 • Diensten 1 SNP reisleider

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis per trein (optioneel)
 • lunches op dag 1, 2, 3, 4 en 8
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je maakt pittige bergwandelingen, waarvoor je een goede conditie met hebben. Doorgaans wandel je over goed begaanbare bergpaden. Maar ook zitten er stenige paden in de reis, en stukjes struinen. Wel moet rekening worden gehouden met passages, die hier en daar steil, smal en hoogtevrees gevoelig zijn. De tochten duren 4 tot 9 uur en kennen vrij grote dagelijkse hoogteverschillen: 450 tot 1100 m stijgen en dalen, eenmaal daal je 1350m. Twee dagen maak je een trektocht door de bergen, van Torla naar Nerin, waarbij je dan in een eenvoudige, maar prachtig gelegen berghut overnacht. In een kleine rugzak draag u deze dan wat kleding, een lakenzak en toiletartikelen voor de overnachting mee.

 

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden treinrit? Boek deze transfer treinstation - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis (of kun je bij deze reis geen treinreis boeken), maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepstreinschema en je naar en van hetzelfde treinstation reist als de door SNP geboekte treinrit.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet de groep op het treinstation van Pau of in de eerste accommodatie in Torla (graag doorgeven bij boeking waar je je bij de groep voegt).

De transfer van het treinstation van Pau naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie terug naar het treinstation) is niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het hieronder vermelde treinschema. 

Trein informatie

Aansluitend op de trein is er een bus(je) gecharterd dat je naar het hotel brengt (en aan het eind van de reis ook weer terug).

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam  CS – Pau 09:15 - 18:25 1
Pau– Amsterdam CS 11:32 - 20:44 1

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Zowel tijdens de heen- als de terugreis is er in Parijs een overstap per metro tussen station Paris-Nord en Paris-Montparnasse en vice versa (duur ca 30 minuten)

klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en vol

Het overgrote deel van Ordesa bestaat uit beschutte dalen tussen hoge bergkammen. De koele wind van de Atlantische oceaan en de warme wind uit het binnenland van Spanje kunnen de dalen daarom moeilijk bereiken. In de zomer lopen de temperaturen in de dalen op tot 20 °C à 30 °C. Hoger in de bergen is het gemiddeld zo'n 10 graden koeler. Tot in begin juli kan er
boven de 2000 meter nog sneeuw worden aangetroffen. Rond Nerin, in het zuidelijke deel van Ordesa, is de invloed van het Spaanse binnenland al wel enigszins te merken. De zomer is de droge tijd in Ordesa, maar een bui of een regendag behoren ook dan tot de mogelijkheden. In de bergen komt op grote hoogte soms mist voor.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Ordesa ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

Aangezien de meeste kosten bij de reissom zijn inbegrepen, hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen persoonlijke uitgaven en de lunches in Torla zijn niet bij de reissom inbegrepen. Reken voor de hele reis op ca. €120,- aan persoonlijke uitgaven. In Torla zijn pinautomaten, maar op de meeste plekken kun je ook met pinpas of credit card betalen.

Vanaf het treinstation van Pau worden we in ca 2,5 uur dwars door de Pyreneeën naar Torla gebracht en aan het eind van de reis vanaf Nérin in ca 3 uur weer terug naar het treinstation van Pau. Tijdens de reis is er tweemaal een korte transfer met shuttlebusjes van het Nationale Park Ordesa en éenmaal per taxibusje naar het beginpunt van de wandeling. De tweede helft van de week is er geen enkele transfer meer en doen we alles te voet.

Wil je op dag 1 na aankomst op het treinstation van Pau gebruik maken van de transfer met onze bus naar de accommodatie, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het onder heen- en terugreis genoemde treinschema.

Wij raden je aan om uitgerust en meet een goede conditie aan de reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de reis begint. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kun je je conditie bijspijkeren en je voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

 

De dagrugzak die je voor deze reis nodig hebt, moet voldoende ruimte hebben voor regenkleding, warme kleding, lunchpakketje en een of twee waterflessen. Tevens moet er ook voldoende ruimte in zijn voor de bagage voor de overnachting in de berghut: wat toiletartikelen, handdoek, lakenzak en wat extra kleding.  We raden een rugzak van minimaal 35 liter aan.

 • bergwandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • slaapzak, lakenzak, handdoek en kussensloop voor de nacht in de berghut
 • eventueel slippers of hutsloffen voor in de berghut
 • eventueel gamaschen
 • eventueel handschoenen
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • aanbevolen: uitschuifbare wandelstokken
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: zwemkleding en badhanddoek
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals pijnstillers, rekverband, breed sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)
 • eventueel oordopjes 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

1-3-22: de refugio Goriz (dag 4) wordt in 2022 gerenoveerd, we deze zomer in tenten worden ondergebracht, die bij de hut zijn opgezet. Je slaapt dan op een stretcherbed, maar je hebt wel een slaapzak nodig. We eten dan wel in de hut en we kunnen ook gewoon van het sanitair gebruik maken. 

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

boven_de_canyon_van_de_ordesa.jpg

Spanje - Ordesa

Grand Canyon van de Pyreneeën

Wandelvakantie langs hotel, herberg en berghut

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten