Dachstein

Top 5 huttentochten Mooiste huttentochten Europa

Geniet van de puurheid van de bergen

Steile rotswanden, groene dalen, pittoreske dorpjes en de vele plant- en diersoorten. In de puurheid van de bergen kun je je helemaal verliezen. Zeker als je ervoor kiest om ze tijdens een huttentocht te ontdekken. Stap voor stap dichter bij een nieuw avontuur. En om iedere bocht misschien wel het mooiste uitzicht dat je ooit hebt gezien. Wil je meer weten over huttentochten met SNP? Hier hebben we alvast onze top 5 mooiste huttentochten in Europa voor je op een rij gezet:

1. Te voet over de Alpen - de klassieke tocht in vier etappes

Een adembenemende oversteek van ruim 400 kilometer. Dit kroonjuweel, dat in München start en in Venetië eindigt, bestaat uit vier etappes die je met SNP onderneemt tijdens een groepsreis. Je kunt ze afzonderlijk volgen, maar je kunt de verschillende reizen ook achter elkaar plakken en je kunt ook één van de mooiste huttentochten in Europa in één keer doen.

 Wacht voor deze mooie reizen niet te lang met boeken, vrij vlot worden deze volgeboekt.

2. Trektocht over de sensationele Alta Via del Granito

In het onbekende oosten van Trentino wandel je over de Alta Via del Granito, een korte mooie huttentocht in Europa door een spectaculair landschap. In de Eerste Wereldoorlog werd het landschap strategisch ingezet om de landsgrenzen te bewaken, nu zijn de bergen het decor voor deze schitterende huttentocht. Het is flink stijgen en dalen tijdens deze tocht, maar de waanzinnige uitzichten op onder andere de 2847 m hoge Cima d'Asta en de vele heldere bergmeertjes maken veel goed. 's Avonds kun je je kuiten wat rust gunnen in de sfeervolle berghutten die prachtig gelegen zijn tussen de 1500 en ruim 2500m hoogte.

Bekijk deze reis

3. Zwitserse panorama's tijdens de Kesch Trek

Ga het hoog alpiene avontuur aan tijdens deze tocht in Graubünden! Een van de mooiste huttentochten van Europa. Terwijl je de toeristische drukte ontwijkt, wandel je langs grillig vergletsjerde bergmassieven, duizelingwekkende watervallen, spiegelende bergmeren en groene valleien. Je overnacht in sfeervolle berghutten, waar de kans groot is dat je met een vriendelijke "Allegra!" (welkom) in het Reto-Romaans wordt begroet. Je loopt over een deel van de Kesch Trek, en verblijft een nacht in de Kesch Hütte, die het EU Ecolabel heeft.

Foto: Arno Klucken

Bekijk deze reis

4. Ervaar de Noorse bergwereld

Het Gjendemeer speelt de hoofdrol tijdens deze wandelreis door de imposante berglandschappen van de Noorse Jotunheimen. Terwijl jij bergtoppen, sneeuwvelden, woeste watervallen en bergpassen trotseert, wordt jouw bagage per boot tussen de verschillende fjellstues vervoerd. Zo geniet jij zonder zware rugzak van de schitterende uitzichten tijdens deze 5 of 9-daagse reis. Het hoogtepunt van de reis is de spectaculaire klim over de steile bergkam Besseggen. Deze wandeldag kan worden gezien als de meest bijzondere route in de Jotunheimen! Dit maakt deze reis een van de mooiste huttentochten van Europa.
Bekijk deze reis

5. Volg etappe 1 van de GR5

De GR5 is de roemruchte, meer dan 2000 km lange wandelroute van Hoek-van-Holland naar Nice. Het spectaculairste stuk van de legendarische GR5 loopt van het Meer van Genève door de ruige Franse Alpen naar Nice. Etappe 1 (van de 4) start in Evian-les-Bains en eindigt bij de Mont-Blanc. De uitdagende wandelingen en schitterende uitzichten maken deze doorsteek van noord naar zuid door de Franse Alpen echt uniek. Je overnacht om en om in een sfeervol berghotelletje en een fraai gelegen berghut, met overal een lekker maal om bij te komen van de inspanning.

Bekijk deze reis

Benieuwd naar al onze huttentochten?

Bij SNP Natuurreizen worden onze huttentochten vaak gecombineerd met overnachtingen in comfortabele hotels of pensions. Start de wandelreis vanuit een sfeervol dorpje en wandel via smalle bergpaden naar hooggelegen bergpieken. Wil je meer weten? Bekijk de huttentochten met SNP? 

Bekijk alle huttentochten