Reizen voor de beginnende wandelaar INSTAPPERS

Ben je sinds het coronatijdperk ook aan het wandelen geslagen? De natuur heeft zoveel moois te bieden. Al wandelend kom je op de meest prachtige plekken. Bij SNP Natuurreizen verrassen we je graag met schitterende wandelroutes. We hebben een top 10 reizen samengesteld om kennis te maken met onze reizen. Dit zijn als het ware ‘instappers’: reizen voor de beginnende wandelaar die klaar is om met ons op pad te gaan. De instapreizen zijn korte arrangementen dicht bij huis over vlak of glooiend terrein met soms een korte klim. Ben je er klaar voor?

1. Nederland - Veluwe Zuid

Wandel een rondje over de Veluwe met de historische stad Arnhem als begin- en eindpunt. De wandelingen zijn ongeveer 20 km per dag met geringe hoogteverschillen. Tijdens deze 4-daagse reis wandel je door uitgestrekte heidevelden en bossen met als hoogtepunten Kasteel Doorwerth en het Duno plateau.

Bekijk deze reis hier

2. Nederland - Twente

Geniet van rust en ruimte in het oosten van Twente. Deze 4-daagse reis is ideaal om mee te beginnen. Alle beschreven wandelingen zijn in te korten. Kies je voor de lange of korte variant? De keuze is aan jou! De wandelingen nemen je mee door het groene boerenland over gras- en bospaden, zandwegen en rustige asfaltweggetjes.


Bekijk deze reis hier

3. België - Vlaams Heuvelland

Maak kennis met de Frans-Vlaamse grensstreek waar drie jaar lang de Eerste Wereldoorlog heeft gewoed. Je maakt lichte wandelingen en beklimt de beboste heuvels als de Kemmelberg en de Moint-Noir. Je verblijft 3 nachten in een klein, comfortabel hotel met een prachtig uitzicht op de omgeving. De lengte van de wandelingen kun je zelf bepalen. Vanwege goede bewegwijzering kun je de wandelingen gemakkelijk verlengen of inkorten.

Bekijk deze reis hier

4. Nederland, België - Zuid-Limburg

Ga op avontuur in het uiterste zuiden van ons land tijdens deze 4-daagse reis. In het prachtige Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek geniet je van kronkelende beken, vele bronnen, graslanden, bossen en boomgaarden. De hoogteverschillen zijn klein en de wandelingen zijn tussen de 15 en 20 km per dag.


Bekijk deze reis hier

5. Duitsland - Eifel

Een 4-daagse wandelreis door het hart van de Eifel. Je wandelt door akkerland, bossen, weides en hoogveengebieden met bijzondere vegetatie zonder al te veel hoogteverschillen. De wandeltochten zijn 20 km per dag. Naast de prachtige natuur ontdek je de rijke historie van het gebied met ruïnes en vestingstadjes zoals het hooggelegen Kronenbrug.


Bekijk deze reis hier

6. Nederland - Gelderland

Verken de omgeving van Nijmegen met een grote diversiteit aan landschappen. Van stuwwal tot strandjes langs de Waal en de waterrijke Ooijpolder. En niet te vergeten wandel je door de straten van de oudste stad van Nederland. Gedurende deze 3-daagse reis loop je afstanden van 15 tot 21 km per dag met meerdere korte stukjes stijgen en dalen.


Bekijk deze reis hier

7. Nederland - IJsselvallei

Verken de omgeving van de Hanzesteden Deventer en Zutphen. Je wandelt door prachtige uiterwaarden van de IJssel (tip voor vogelaars in het voorjaar en de winter!). De afstanden zijn tussen de 14 en 19 km per dag over graspaden, dijken en bospaden. Er zijn nauwelijks hoogteverschillen tijdens deze 4-daagse wandelreis.

Bekijk deze reis hier

8. Duitsland - Teutoburgerwoud

Steek je bij Enschede de Nederlandse oostgrens over, dan kom je al snel terecht in het Teutoburgerwoud. Tijdens deze 3-daagse wandelreis volg je een deel van de bekende Hermannsweg, een bekend lange-afstandswandelpad over een beboste heuvelrug met scherpe zandsteenkliffen. Je wandelt in een heuvelachtig gebied met kleine hoogteverschillen. De lengte van de wandelingen variëren tussen 9,5 tot 21 km per dag. 


Bekijk deze reis hier

9. Duitsland - Rheinsteig

Een klassieker onder de Duitse lange-afstandswandelroutes is de Rheinsteig. In totaal een wandeltocht van maar liefst 320 kilometer lang. Met deze 6-daagse reis wandel je het mooiste deel van de befaamde Rheinsteig. De tocht kent wel pittige hoogteverschillen, daarom hebben we gekozen voor korte etappes van ongeveer 15 km. Daarnaast kun je op veel plekken afdalen naar de rivier om per trein de wandeling in te korten.

Bekijk deze reis hier

10. Frankrijk - Bretagne

Wil je iets verder van huis? Denk dan ook eens aan de roze granietkust van Bretagne. Je wandelt over heerlijke kustpaden langs fraaie rotsformaties. Bij deze reis kun je kiezen voor 6 dagen of 8 dagen. De wandelingen volgen voor het grootste deel de GR34 over het bijzonder fraaie kustpad Sentier des Douaniers. De wandelingen zijn soms lang (15 - 21km), maar kennen weinig grote hoogteverschillen. Tip: neem je zwemspullen mee voor verfrissing!

Bekijk deze reis hier