Nederland - Veluwe - Zuid, 4 dagen Langs de Nederrijn en Nationaal Park De Hoge Veluwe

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Arnhem is het ideale uitgangspunt voor een rondje over de Veluwe. De stad was altijd al bijzonder vanwege het schitterende Sonsbeekpark. Nu is ook het centrum, zwaar gehavend in de oorlog, helemaal opgeknapt en klaar om iedereen te ontvangen. Het Nationaal Park Hoge Veluwe herbergt naast uitgestrekte natuur ook Jachtslot Hubertus en Museum Kröller-Müller. De volgende etappe gaat over uitgestrekte heidevelden met grote grazers, schaapskuddes en een stop op het terras in buurtschap de Mossel. De laatste wandeling leid je van Wageningen, de stad van de Vrijheid, terug naar Arnhem. Je flaneert tussen stuwwal en uiterwaarden van de Nederrijn, met hoogtepunten als Kasteel Doorwerth en het Duno plateau. Nooit geweten dat het eigen land zo mooi kan zijn...

Uniek aan deze reis

 • Parken van Arnhem
 • Nationaal Park Hoge Veluwe
 • Uiterwaarden van de Rijn
 • Verblijf in Hotel de Wereld
 • Kasteel Doorwerth
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Nederland - Veluwe - Zuid

In het kort ziet het programma er als volgt uit:

 • Dag 1 Aankomst in Arnhem, stadswandeling
 • Dag 2 Wandeling en fietstocht naar Otterlo
 • Dag 3 Wandeling naar Wageningen
 • Dag 4 Wandeling naar Arnhem. Einde van het arrangement.
Voor meer details klik je op de betreffende dag

Dag 1

Aankomst in Arnhem. Als je op tijd arriveert kan je de leuke stadswandeling maken die we hebben uitgezet, door het Modekwartier en het opgeknapte centrum.

Overnachting in

Arnhem

Dag 2

Door Park Zypendaal en de Gulden Bodem loop je Arnhem uit en bereikt via Landgoed Warnsborn de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier pak je een witte fiets, zodat je niet de kortste route naar Otterlo hoeft te nemen, maar het park beter kunt verkennen. De smalle asfaltfietspaadjes leiden over uitgestrekte heidevelden en bossen naar jachtslot St. Hubertus, het Kunstmuseum Kröller-Müller en het bezoekerscentrum met het Museonder. Dit laatste museum gaat over het bodemleven in het park. Wandeling: 11 km, 130 m stijgen en dalen, 3 uur. Fietsen: 20,5 km, 1,5 uur.

Overnachting in

Otterlo

Dag 3

Door het uitgestrekte heide- en bosgebied van Planken-Wambuis wandel je naar het buurtschap de Mossel. Hier, midden op de Veluwe, is het heerlijk toeven bij een verfrissing op het terras. 
De everzwijnen laten zich overdag niet zien, maar je komt ongetwijfeld wat grote grazers tegen op de route naar de Ginkelse hei. Een volgende stop is mogelijk bij de Panorama hoeve, alvorens je de laatste etappe naar Wageningen aanvangt. Via de Wageningse Eng loop je de gemoedelijke plaats, met grote universiteit, in. Wandeling: 20,5 km, 70 m stijgen en 80 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Wageningen

Dag 4

Vandaag een lange, maar zeer afwisselende wandeling. Eerst gaat het bovenlangs de uiterwaarden van de Rijn door het Arboretum, dan door het Renkumse beekdal naar het gelijknamige plaatsje. Verder langs de Rijn en over de Noordberg naar het fraaie Kasteel Doorwerth. Mooie plek voor een pauze op het terras. Uitgerust begin je aan de klim naar het Duno-plateau, met een on-Nederlands uitzicht over de Rijn en de uiterwaarden. Door het park Mariëndaal bereik je Arnhem. Wandeling 25 km, 220 m stijgen en 210 m dalen, 7 uur. 

Je kan op verschillende plekken de bus naar Arnhem nemen om de route in te korten. Maar eigenlijk is het zonde om stukken over te slaan. Je kunt ook de wandeling in tweeën splitsen en na ongeveer 15 km de bus terug nemen naar Wageningen voor een extra overnachting (die je natuurlijk vooraf boekt). De volgende dag ga je vanuit Wageningen met de bus terug naar waar je gisteren geëindigd bent en loop je de rest van de wandeling naar Arnhem.

In Arnhem eindigt het arrangement. Je kan je bagage ophalen in het hotel in Arnhem en gelijk naar huis reizen.

Optionele uitbreiding
Als je een extra nacht in Arnhem bijboekt kun je de lange wandeling van vandaag rustig uitlopen en de volgende ochtend Arnhem rustig bekijken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede hotels op kamers met privé badkamer. In Arnhem ligt het moderne hotel Modez in het gezellige Modekwartier. De tweepersoonskamers hebben 1 tweepersoonsbed, die niet gescheiden kunnen worden. In Otterlo ben je te gast in een oude, geheel opgeknapte herberg. In Wageningen reserveren we een kamer in het beroemde Hotel de Wereld, waar in 1945 de capitulatie is getekend.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt iedere ochtend verzorgd. Voor de lunch koop je zelf wat in, of eet je onderweg iets op een terras.
In de hotels waar je overnacht kun je 's avonds heerlijk eten, maar er zijn er ook andere eethuisjes en restaurants in de omgeving.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • 3x ontbijt
 • bagagevervoer op dag 2,3 en 4 (max 1 stuks bagage p.p.)
 • digitale reisinformatie
 • toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • entree Nationaal Park Hoge Veluwe (ca. €11 p.p.)
 • overige entrees voor bv. musea
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je wandelt over graspaden, bospaden en (on)verharde wegen. De wandelingen zijn rond de 20 km per dag met geringe hoogteverschillen. 

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Wil je na de laatste wandeling niet meteen naar huis reizen, dan kun je nog een nacht in Arnhem (of Otterlo) bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Modez

Een spraakmakend hotel waarbij gezelligheid, mode en design samenkomen. Dat is Hotel Modez. Gelegen in het hart van het Modekwartier in Arnhem en op een steenworp afstand van het bruisende centrum, met bijzondere winkels en gezellige horeca. De door modeontwerpers en vormgevers individueel ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een Auping Essential-bed, thee- en koffiefaciliteiten, een flatscreen-tv, wifi en een badkamer met een regendouche. Elke kamer is een belevenis op zich! De tweepersoonskamers hebben 1 tweepersoonsbed, die niet gescheiden kunnen worden.
In de inspirerende ontbijtruimte kun je genieten van een vers bereid, continentaal ontbijtbuffet. In hetzelfde gebouw als Hotel Modez vind je Grandcafé Caspar, waar je van een heerlijke kop koffie of van het seizoensgebonden menu voor lunch of diner kunt genieten.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je met de eigen auto naar Arnhem rijdt, kun je de auto in de buurt van het hotel op een openbare parkeerplaats parkeren. Je kunt eventueel met de auto voorrijden, bagage droppen en auto wegbrengen naar de gratis P+R Gelredome. 3 minuten met de bus en 20 minuten lopen ben je weer terug bij het hotel.

Trein informatie

Je reist eenvoudig per trein naar Arnhem, dan heb je ook geen parkeerproblemen. Het hotel ligt op loopafstand van het station (ca. 1 km van Arnhem-Centraal en 250m van Arnhem-Velperpoort)
De laatste wandeling eindigt in Arnhem, waar je je bagage bij het hotel ophaalt en naar huis gaat.
Uiteraard kan je een extra nacht in Arnhem bijboeken.

Je kunt dit arrangement starten van begin februari tot eind december, maar niet van 24 t/m 26 december.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Veluwe ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

In de accommodaties zijn huisdieren welkom, tegen een betaling ter plekke van 15 - 25 euro per hond per nacht. U mag uw hond meenemen naar het Nationaal Park Hoge Veluwe. Uw viervoeter moet echter wel altijd aangelijnd zijn en u mag hem niet mee naar binnen nemen in het Museonder, het Kröller-Müller Museum, of Jachthuis Sint Hubertus.
Bij de fietstocht in het Nationaal Park is het lastig fietsen met een mee rennende en aangelijnde hond omdat de fietspaden smal zijn en soms druk. Wilt u de fiets dan niet gebruiken en de route met de hond te voet afleggen dan moet u zelf de route bepalen.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Nederland - Veluwe - Zuid

Langs de Nederrijn en Nationaal Park De Hoge Veluwe

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.