Nederland, België - Zuid-Limburg, 4 dagen Over de grens gevoerd

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Wandelen door het glooiende mergelland van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. U begint deze wandelvakantie op het plateau van Margraten, loopt hier langs akkers met een weids uitzicht, daalt af via holle wegen en wandelt door prachtige hellingbossen naar Slenaken en het Belgische Teuven. Hier verkent u de verrassende Vlaams Voerstreek en de mooie vallei van de Geul met zijn witte vakwerkhoeves en bloemenpracht.

Uniek aan deze reis

 • Het fraaie Geuldal
 • Hoogstamboomgaarden
 • Kijkje in de Voerstreek
 • Plateau van Margraten
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Nederland, België - Zuid-Limburg

In het uiterste zuiden van ons land ligt het prachtige Limburgse heuvelland. De wandeling voert door de fraaiste gedeelten van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. Al wandelend kunt u genieten van de veelzijdigheid van dit gebied. Kronkelende beken, vele bronnen, graslanden, hellingbossen, heggen, holle wegen en boomgaarden wisselen elkaar af. Beekjes zoals de Geul en de Gulpe hebben hier brede valleien uitgesleten in de zachte mergel. U vindt ook droge dalen of zogenaamde grubben, beekbeddingen uitgeslepen tijdens de ijstijd. Nu bieden ze een voedzame bodem voor bijzondere planten. De typische vakwerkstijl van de boerenhoeven, de opmerkelijke geologie, de taal en de zuidelijk aandoende sfeer geven Limburg een aparte status in Nederland. Tijdens dit arrangement verblijft u in twee geheel verschillende, sfeervolle onderkomens.

Dag 1

Aankomst op het plateau van Margraten. U kunt een fraaie rondwandeling maken, door een uniek natuurgebied met hellingbossen en de grotten en mergelgroeven van de Bemelerberg. Wandelduur 3 uur, 11 km, 75 m stijgen en dalen.
U overnacht op een leuke plek bij Margraten en we adviseren hier een tweede nacht bij te boeken, bv. om Maastricht te bezoeken of om uit te rusten in de mooie tuin.

Overnachting in

Margraten

Dag 2

Voorbij het plaatsje Margraten passeert u het indrukwekkende Amerikaanse oorlogskerkhof en loopt u over het uitgestrekte plateau. Nadat u bent afgedaald in het beekdal van
de Gulp volgt u dit riviertje tot in Slenaken. U klimt het beekdal weer uit en passeert de grens met België op uw weg naar Teuven in de Voerstreek. Wandelduur 4,5 uur, 16 km, 150 m stijgen en 125 m dalen (tot Slenaken: wandelduur 3,5 uur, 13 km, 100 m stijgen en 100 m dalen).

Overnachting in

Teuven in België of Slenaken in Nederland

Dag 3

Een rondwandeling voert door een afwisselend landschap van bossen en weilanden. Na een klim naar het Bovenste Bos daalt u af in het Geuldal. De meanderende rivier stroomt door een dal met prachtige vakwerkhuizen en watermolens. Wandelduur 5 uur, 17 km, 250 m stijgen en dalen.

Indien u met eigen auto naar Limburg bent gereisd kunt u vandaag de auto ophalen, zodat u morgen direct na de wandeling al kunt vertrekken. Er is een wandeling beschreven van Slenaken of Teuven terug naar Groot Welsden. Wandelduur 5,5 uur, 20 km, 290 m stijgen en 310 m dalen.

Overnachting in

Teuven in België of Slenaken in Nederland

Dag 4

Vandaag maakt u vóór uw vertrek nog een rondwandeling door de Voerstreek. Dit is een uniek Nederlandstalig stukje België, bron van vele jaren taalstrijd, maar voor de wandelaar een mooi kleinschalig landschap met vriendelijke mensen. De wandeling brengt u naar kasteel de Commanderie met een forellenkwekerij en de bron van het riviertje de Voer, waar de streek naar vernoemd is. Wandelduur 4,5 uur, 14 km, 250 m stijgen en dalen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De hotels zijn verschillend wat betreft sfeer, maar beide zeer rustig gelegen. De kamers zijn voorzien van douche en toilet.

In Margraten slaapt u in een hotel even buiten het dorp met een mooie, rustige tuin en een ruime, gezellige lounge. Op dag 2 en 3 overnacht u in Teuven in België of in Slenaken in Nederland. In Teuven ligt de gemoedelijke herberg in de gezellige kern van het dorp. In Slenaken overnacht u net buiten het (drukke) centrum in een familiehotel met mooi uitzicht.

De accommodatie in Teuven houdt op woensdag rustdag; komt dit zo uit in uw geval, dan overnacht u in Slenaken. Ook als u per trein reist overnacht u in Slenaken ivm afstand tot de bushalte. In Slenaken geldt een toeslag.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt voor je verzorgd. De lunch koop je zelf onderweg of je bestelt tegen een vergoeding een lunchpakket in het hotel.

In Margraten is het diner niet inbegrepen. Op ca. 20 min lopen van het hotel zijn enkele eetgelegenheden. De gastvrouw reserveert eventueel een plek en kan je bij slecht weer wegbrengen.

Op dag 2 en 3 in Teuven of Slenaken wordt een prima avondmaaltijd geserveerd.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • 3 ontbijten
 • 2 diners
 • bagagevervoer op dag 2
 • SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diner dag 1
 • eventuele transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U maakt mooie wandelingen door heuvelachtig terrein, soms over smalle asfaltweggetjes, maar hoofdzakelijk over onverharde wegen en voetpaden. Sommige voetpaden kunnen stenig zijn. De hoogteverschillen zijn niet groot. Een enkele keer is er een korte steile klim of afdaling.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. We adviseren een extra nacht in Margraten. U overnacht hier in een mooi hotel met een grote, rustige tuin. U reist binnen een half uur met de bus of auto naar het centrum van de zuidelijkste stad van Nederland: Maastricht.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Margraten is 180 km. U kunt uw auto parkeren bij de eerste accommodatie. Op dag 3 wandelt u terug naar Margraten en haalt uw auto op, zodat u op dag 4, gelijk na de wandeling, vanuit Teuven/Slenaken huiswaarts kunt gaan.

Trein informatie

U reist per trein naar Maastricht en vandaar in een half uur met de bus naar Margraten. Vanaf de bushalte in Margraten is het nog ca. 1.5km naar het hotel. U gaat te voet of neemt een taxi. Vanaf het eindpunt Slenaken gaan er regelmatig bussen terug naar Maastricht. Indien u in Teuven overnacht kunt u (tegen een kleine vergoeding) naar de bushalte in Slenaken gebracht worden (2,5 km).

U kunt dit arrangement starten van 1 mrt t/m 31 dec. Reserveer tijdig indien u dit arrangement in een (voorjaars-) weekend wilt boeken. De accommodatie in Teuven is op woensdag gesloten; komt dit zo uit in uw geval, dan overnacht u in Slenaken. In Slenaken geldt een kleine toeslag.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar zuid-Limburg ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in België erkend. In België moet je beschikken over een WA-verzekering met Benelux-dekking. Neem in ieder geval je groene kaart mee, want je hebt deze nodig als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van onverzekerd rijden zijn groot.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

301076-N-102.jpg

Nederland, België - Zuid-Limburg

Over de grens gevoerd

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 418 klanten