sdgdsf

Nederland, België - Zuid-Limburg, 4 dagen Door het Geuldal en de Vlaamse Voerstreek

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Wandelen door het glooiende mergelland van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. Je begint deze wandelvakantie op het plateau van Margraten, loopt hier langs akkers met een weids uitzicht, daalt af via holle wegen en wandelt door prachtige hellingbossen naar Slenaken en het Belgische Teuven. Hier verken je de verrassende Vlaams Voerstreek en de mooie vallei van de Geul met zijn witte vakwerkhoeves en bloemenpracht.

Uniek aan deze reis

 • Het fraaie Geuldal
 • Hoogstamboomgaarden
 • Kijkje in de Voerstreek
 • Plateau van Margraten
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Nederland, België - Zuid-Limburg

 In het kort ziet het programma er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Margraten, overnachting in Margraten
 • Dag 2: wandeling naar Teuven België, overnachting in Teuven (België) of Slenaken (Nederland)
 • Dag 3: keuze tussen twee wandelingen (17 of 20 km), overnachting in Teuven (België) of Slenaken (Nederland)
 • Dag 4: rondwandeling door de Voerstreek (14 km)

In het uiterste zuiden van ons land ligt het prachtige Limburgse heuvelland. De wandeling voert door de fraaiste gedeelten van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. Al wandelend kun je genieten van de veelzijdigheid van dit gebied. Kronkelende beken, vele bronnen, graslanden, hellingbossen, heggen, holle wegen en boomgaarden wisselen elkaar af. Beekjes zoals de Geul en de Gulpe hebben hier brede valleien uitgesleten in de zachte mergel. Je vindt ook droge dalen of zogenaamde grubben, beekbeddingen uitgeslepen tijdens de ijstijd. Nu bieden ze een voedzame bodem voor bijzondere planten. De typische vakwerkstijl van de boerenhoeven, de opmerkelijke geologie, de taal en de zuidelijk aandoende sfeer geven Limburg een aparte status in Nederland. Tijdens dit arrangement verblijf je in twee geheel verschillende, sfeervolle onderkomens.

Dag 1

Aankomst op het plateau van Margraten. Je kunt een fraaie rondwandeling maken, door een uniek natuurgebied met hellingbossen en de grotten en mergelgroeven van de Bemelerberg. Wandelduur 3 uur, 11 km, 75 m stijgen en dalen.
Je overnacht op een leuke plek bij Margraten en we adviseren hier een tweede nacht bij te boeken, bv. om Maastricht te bezoeken of een extra wandeling te maken.

Overnachting in

Margraten

Dag 2

Voorbij het plaatsje Margraten passeer je het indrukwekkende Amerikaanse oorlogskerkhof en loop je over het uitgestrekte plateau. Nadat je bent afgedaald in het beekdal van
de Gulp volg je dit riviertje tot in Slenaken. Je klimt het beekdal weer uit en passeert de grens met België op de weg naar Teuven in de Voerstreek.
Wandelduur 4,5 uur, 16 km, 150 m stijgen en 125 m dalen.

Ons hotel in Teuven is op woensdags gesloten. Indien je reis zo gepland is dat je hier op een woensdag zou aankomen, dan overnacht je niet in Teuven maar blijf je beide nachten in Slenaken.
Wandelduur 3,5 uur, 13 km, 100 m stijgen en 100 m dalen

Overnachting in

Teuven in België of Slenaken in Nederland

Dag 3

Vandaag heb je de keus uit meerdere rondwandelingen, afhankelijk van of je in Teuven of Slenaken verblijft. Eén rondwandeling voert door een afwisselend landschap van bossen en weilanden. Na een klim naar het Bovenste Bos daal je af in het Geuldal. De meanderende rivier stroomt door een dal met prachtige vakwerkhuizen en watermolens.
Wandelduur 5 uur, 17 km, 250 m stijgen en dalen.

Indien je met eigen auto naar Limburg bent gereisd kun je vandaag de auto ophalen, zodat je morgen direct na de wandeling al kunt vertrekken. Dan kies je voor de wandeling van Slenaken of Teuven terug naar Groot Welsden bij Margraten, waar je auto staat.
Wandelduur 5,5 uur, 20 km, 290 m stijgen en 310 m dalen.

Overnachting in

Teuven in België of Slenaken in Nederland

Dag 4

Vandaag maak je voor vertrek nog een rondwandeling door de Voerstreek. Dit is een uniek Nederlandstalig stukje België, bron van vele jaren taalstrijd, maar voor de wandelaar een mooi kleinschalig landschap met vriendelijke mensen. De wandeling brengt je naar kasteel de Commanderie met een forellenkwekerij en de bron van het riviertje de Voer, waar de streek naar vernoemd is.
Wandelduur 4,5 uur, 14 km, 250 m stijgen en dalen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De hotels zijn verschillend wat betreft sfeer, maar beide zeer rustig gelegen. De kamers zijn voorzien van douche en toilet.

In Margraten slaap je in een hotel even buiten het dorp met een mooie, rustige tuin en een ruime, gezellige lounge. Op dag 2 en 3 overnacht je in Teuven in België of in Slenaken in Nederland. In Teuven ligt de gemoedelijke herberg in de gezellige kern van het dorp. In Slenaken overnacht je net buiten het (drukke) centrum in een familiehotel met mooi uitzicht.

De accommodatie in Teuven houdt op woensdag rustdag. Arriveer je op dinsdag dan kun je hier gewoon 2 nachten verblijven. Arriveer je op woensdag dan verblijf je 2 nachten in Slenaken. De accommodatie in Slenaken is van november t/m maart gesloten van maandag t/m donderdag. Voor Slenaken geldt een toeslag.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt voor je verzorgd. De lunch koop je zelf onderweg of je bestelt tegen een vergoeding een lunchpakket in het hotel.

In het hotel in Groot Welsden kun je niet dineren. Op ca. 20 min lopen van het hotel zijn enkele eetgelegenheden. De gastvrouw reserveert eventueel een plek en kan je bij slecht weer wegbrengen.

Op dag 2 en 3 in Teuven of Slenaken wordt een prima avondmaaltijd geserveerd. In Teuven is op woensdag en donderdag geen diner mogelijk (ontbijt kan wel gewoon). Indien je hier op die dagen verblijft zul je hiervoor een korting op je reisovereenkomst vinden.  In Slenaken is in de maanden april t/m oktober het verblijf van zondag t/m dinsdag op basis van ontbijt, en van woensdag t/m zaterdag op basis van ontbijt en diner. In de maanden november t/m maart is het verblijf in Slenaken alleen op vrijdag-zaterdag-zondag mogelijk, en op basis van ontbijt en diner. 

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • 3 ontbijten
 • 2 diners
 • bagagevervoer op dag 2
 • wandelroutes in SNP-route app
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diner dag 1
 • eventuele transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ongeveer 3 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je maakt mooie wandelingen door heuvelachtig terrein, soms over smalle asfaltweggetjes, maar hoofdzakelijk over onverharde wegen en voetpaden. Sommige voetpaden kunnen stenig zijn. De hoogteverschillen zijn niet groot. Een enkele keer is er een korte steile klim of afdaling.

Je wandelt met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg zelf dus voor een goed opgeladen smartphone en eventueel een powerbank. In je reispakket staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. We adviseren een extra nacht in Margraten. Je overnacht hier in een mooi hotel met een grote, rustige tuin en binnen een half uur ben je met de bus of auto in het centrum van de zuidelijkste stad van Nederland: Maastricht.
Boek je een extra nacht in Margaten aan het eind van je reis, denk er dan aan om ook bagagevervoer van je hotel in Slenaken of Teuven terug naar Margraten bij te boeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Margraten is 180 km. Je kunt de auto parkeren bij de eerste accommodatie. Op dag 3 wandel je terug naar Margraten en haal je de auto op, zodat je op dag 4, gelijk na de wandeling, vanuit Teuven/Slenaken huiswaarts kunt keren.

Trein informatie

Je reist per trein naar Maastricht en vandaar in een half uur met de bus naar Margraten. Vanaf de bushalte in Margraten is het nog ca. 1.5km naar het hotel. Je gaat te voet of neemt een taxi. Vanaf het eindpunt Slenaken gaan er regelmatig bussen terug naar Maastricht. Indien je in Teuven overnacht kun je (tegen een kleine vergoeding) naar de bushalte in Slenaken gebracht worden (2,5 km) mits je dat zelf vooraf met hotel hebt gecommuniceerd.

Je kunt dit arrangement het gehele jaar door maken. Reserveer tijdig indien je dit arrangement in een weekend wilt boeken. Houd er in je planning rekening mee dat de accommodatie in Teuven op woensdag gesloten is; komt dit toch zo uit in jouw geval, dan overnacht je in Slenaken in plaats van Teuven. De accommodatie in Slenaken is van november t/m maart gesloten van maandag t/m donderdag, en van april t/m oktober alleen voor aankomst op dinsdag geloten, dus op die dagen overnacht je in Teuven. Voor overnachten in Slenaken geldt een toeslag.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar zuid-Limburg ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Het is niet mogelijk je hond mee te nemen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Check voor vertrek altijd op de website van Nederland Wereldwijd of er inreisbeperkingen zijn.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in België erkend. In België moet je beschikken over een WA-verzekering met Benelux-dekking. Neem in ieder geval je groene kaart mee, want je hebt deze nodig als je bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van onverzekerd rijden zijn groot.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum(GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

301076-N-102.jpg

Nederland, België - Zuid-Limburg

Door het Geuldal en de Vlaamse Voerstreek

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten