Nederland - Twente, 4 dagen Dinkelpad en Twents landschap

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotel en boerenhoeve

Verken de heuvelachtige grensstreek van Oost Twente, deels via het meanderende Dinkelpad, verwonder je over de fraaie landgoederen en vele gave Saksische boerderijen, geniet van de rust, kabbelende watertjes en een verblijf op een klassieke Twentse boerenhoeve, met verfijnd lokaal eten en sluit deze korte trektocht af in het kunstenaarsstadje Ootmarsum. 

Uniek aan deze reis

 • Twents coulissen landschap
 • Bijzonder lokaal eten in Lattrop
 • Het onvolprezen Dinkelpad
 • Gezellig Ootmarsum
 • Ongekende rust
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Nederland - Twente

In het kort ziet het programma er als volgt uit:

 • Dag 1 Aankomst in Ootmarsum
 • Dag 2 Wandeling via Landgoed Singraven naar Lattrop
 • Dag 3 Rondwandeling vanuit Lattrop
 • Dag 4 Wandeling via Springendal naar Ootmarsum. Einde van het arrangement.
Voor meer details klik je op de betreffende dag

Dag 1

Aankomst in het kunstenaarsstadje Ootmarsum, een gezellig plaatsje vol oude geveltjes, galerietjes, winkeltjes, terrassen en een mooi openluchtmuseum. 

Overnachting in

Ootmarsum

Dag 2

Vanuit Ootmarsum ga je op pad door het Twentse land. Het zogenaamde coulissen landschap bestaat uit een afwisseling van open velden, houtwallen, lanen en stukken bos met geregeld een boerenhoeve. Het doel is Landgoed Singraven aan de Dinkel, een mooie plek voor een pauze. Na de lunch volg je het Dinkelpad in noordelijke richting. Dit pad volgt zo goed als het gaat de loop van deze mooie beek. Nabij Lattrop word je vriendelijk ontvangen op een klassiek Twents Erfgoed. Wandeling: ca. 5 uur, lengte 17,5 km (in te korten tot 12,5 km (3,5 uur), maar dan mis je Landgoed Singraven)..

Overnachting in

Lattrop

Dag 3

De rondwandeling van vandaag gaat door het uiterste taartpuntje Nederland in Duitsland. Na een heide en vennengebied loop je langs de beboste grens naar het Duitse dorpje Lage aan de Alte Dinkel. Hier beland je in een Duitse dependance van het enorme Landgoed Twickel dat bij Hengelo ligt, met mooie panden en een watermolen. Via het Dinkelpad keer je terug naar het beginpunt. Wandeling ca. 20 km, ca. 5 uur lopen (in te korten tot ca. 13 km (3,5 uur), maar dan kom je niet in Lage).

Overnachting in

Lattrop

Dag 4

Je zegt de Dinkel vaarwel en zet koers naar het natuurgebied Springendal, met veel bos, bronnen, watertjes en heidevelden. Met een omweg door de heuvels en het dal van de Mosbeek kan je de pittoreske Watermolen van Bels bezoeken. Ernaast ligt het moderne informatiecentrum van Landschap Overijssel 'IJs en Es", waar je alles te weten komt over het ontstaan van dit fraaie landschap. Moe maar voldaan keer je terug in Ootmarsum. Wandeling 19 km, 5 uur lopen (in te korten tot 14 km (3,5 uur), maar dan kom je niet bij de Molen van Bels). 
In Ootmarsum eindigt het arrangement. Je kan je bagage ophalen in het hotel en gelijk naar huis reizen. Of, veel relaxter, een extra nacht bijboeken, zodat je volop kunt genieten van de laatste en mooiste wandeling.en de volgende dag op je gemak Ootmarsum kunt bekijken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in Ootmarsum in een hotel aan de rand van het stadje. In Lattrop ben je twee dagen te gast op een rustig gelegen klassieke Twentse boerenhoeve met een ongedwongen sfeer en veel ruimte op het terrein. De hoeve combineert veeteelt met de ontvangst van gasten en wordt momenteel gerund door de 5e generatie in de familie. Men doet veel moeite zo duurzaam mogelijk te werken en hiervoor hebben ze het gouden GreenKey keurmerk gekregen. 
Standaard overnacht je in een hotelkamer in het boerderijgebouw. Hier zijn kamers in verschillende prijsklassen. Als er geen beschikbaarheid is bij het kamertype dat we aanvragen, kunnen we een mooiere kamer proberen te reserveren met een toeslag.
Tegen bijbetaling kan je ook slapen in een van de bijzondere Sterrenkubussen. Dit zijn kleine houten huisjes op het erf, met een doorzichtig dak en een telescoop. Dit deel van Twente is een van de donkerste plekken van het land en het is er goed sterren kijken. Verder heeft elk huisje eigen sanitair, een zithoek, kitchenette en terrasje. Je slaapt op de vide, onder het doorzichtig dak, te bereiken met een steil trapje. Klein maar fijn.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt iedere ochtend goed verzorgd. Voor de lunch kan je in Ootmarsum boodschappen doen. In Lattrop is geen winkel in de buurt, hier kan je een lunchpakket bestellen.
In Ootmarsum kun je in het hotel zelf prima dineren, maar zijn er ook vele andere mogelijkheden in het dorp.
In Lattrop is de keuken een ervaring op zich. In de verfijnde boerenkeuken wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eigen rundvlees en producten uit de omgeving.
De eerste avond is een stevige stoofpot met brood en salade inbegrepen, die je zelf opwarmt wanneer je er aan toe bent. Er zijn drankjes voorhanden die je zelf kan pakken en op een streeplijst noteert.
De tweede avond kun je in het restaurant meedoen met het driegangen dagmenu. Hierbij is het goed te weten dat de keuken in Lattrop alleen geopend is van dinsdag tot en met zaterdag.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • 3x ontbijt
 • 1x avondeten in Lattrop
 • bagagevervoer op dag 2 en 4 (max 1 stuks bagage p.p.)
 • wandelroutes in SNP route-app
 • digitale reisinformatie
 • toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige entrees voor bv. musea
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je wandelt heerlijk rustig over graspaden, bospaden, zandwegen en rustige asfaltweggetjes door het groene boerenland. De wandelingen zijn allemaal in te korten. 
Omdat je een stukje door Duitsland loopt dien je paspoort of ID kaart mee te nemen.

Je wandelt met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg zelf dus voor een goed opgeladen smartphone en eventueel een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken.

In Lattrop zijn eventueel fietsen te huur om de omgeving via het goed aangegeven knooppuntennetwerk te verkennen.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Wil je na de laatste wandeling niet meteen naar huis reizen, dan kun je nog een nacht in Ootmarsum bijboeken om rustig de tijd te hebben dit leuke plaatsje te bekijken..

Extra's

Verlengingshotels

Hotel de Rozenstruik

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Ootmarsum ligt ca. 150 km van Utrecht. Tijdens de eerste overnachting in Ootmarsum kun je bij het hotel parkeren. Voor de rest van de dagen kun je overleggen met het hotel waar de auto het best geparkeerd kan worden.

Trein informatie

Je reist per trein naar Almelo of Oldenzaal en neemt daar de Syntus bus naar Ootmarsum (resp. 45 min en 15 min.).
De laatste wandeling eindigt in Ootmarsum, waar je je bagage bij het hotel ophaalt en naar huis gaat.
Uiteraard kan je een extra nacht in Ootmarsum bijboeken.

Je kunt dit arrangement starten van begin februari tot eind december. 
De keuken in Lattrop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Op dag 2 (1e nacht in Lattrop) is er een klant-en-klare stoofpot inbegrepen, dat kan iedere dag van de week. Op dag 3 (2e nacht in Lattrop) kun je dus alleen een volledig menu eten als de keuken open is op dinsdag t/m zaterdag. Overige dagen zijn er wel wat kant-en-klare maaltijden te verkrijgen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Twente ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Twente-Dinkelpad wandelen

Nederland - Twente

Dinkelpad en Twents landschap

Wandelvakantie langs hotel en boerenhoeve

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.