301006banner

Nederland - Twente, 4 dagen Van Enschede naar Ootmarsum door Dinkelland

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

wandelvakantie langs gastvrije hotels

Verken de heuvelachtige grensstreek van Oost Twente via het meanderende Dinkelpad, verbaas u over de herrezen wijk Roombeek in Enschede, bezoek het hooggelegen en sprookjesachtige Bad Bentheim, volg het Marskramerpad naar Egheria, verwonder u over de fraaie landgoederen en vele gave Saksische boerderijen, geniet van de rust en kabbelende watertjes en sluit deze korte trektocht af in het kunstenaarsstadje Ootmarsum. Loop de route met je smartphone. De wandelapp van Abellife wijst je de weg, geeft achtergrondinfo en zelf filmpjes en muziek!

Uniek aan deze reis

 • Cultuurmijl Enschede
 • Dinkelpad
 • Kunstenaarsplaatsje Ootmarsum
 • Middeleeuws Bad Bentheim
 • Routebeschrijving en -informatie op je smartphone
 • Twents heuvelland
 • GPS Tracks Aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Nederland - Twente

Ten oosten van de steden Almelo, Hengelo en Enschede ligt één van de mooiste uithoeken van Nederland. Heuvels met toppen zoals de Braamberg (76 m) en Galgenberg (71 m) geven het landschap een buitenlands tintje. Kleine slingerende beekjes en één grote, de Dinkel, voegen een speels element toe. Een oude watermolen siert de oever. Heidevelden, eikenbosjes en vele houtsingels maken het prachtige decor voor uw wandelreis compleet. Aan het eind van de dag wacht u een gastvrije ontvangst in een prima hotel.
Bezitters van een smartphone kunnen een speciaal voor dit arrangement ontworpen App downloaden, die u de weg wijst en daarnaast leuke verhalen, foto's en weetjes met u deelt over de omgeving waar u doorheen wandelt.

Dag 1

Aankomst in Enschede. U kunt een wandeling maken over de groene Campus van Universiteit Twente naar Roombeek. Deze wijk is in 2000 verwoest door een vuurwerkexplosie en op een inspirerende manier, met bijzondere architectuur, herbouwd. Vanuit Roombeek loopt u via de Cultuurmijl naar het gezellige centrum van Enschede. Per trein of bus keert u terug naar het hotel. Wandeling 10 km, 3 uur.

Overnachting in

Enschede

Dag 2

U neemt de trein van Enschede, via Hengelo, naar Bad Bentheim (ca. 40 min). Na een bezoek aan de hooggelegen burcht, met het fraaie park, en het sprookjesachtige oude stadje wandelt u over de Töddenweg richting Oldenzaal. Als u de Nederlandse grens oversteekt verandert de naam van de route in Marskramerpad. Behalve de gebruikelijke zaken werd ook het ‘Goud uit Bentheim’, zoals de gele zandsteen waaruit oa. het Paleis op de dam is gebouwd, via deze route versleept. Tot slot volgt u een deel van het Dinkelpad op weg naar uw gerieflijke overnachtingsplek. Wandeling 18 km, 5 uur.
NB. vergeet niet uw paspoort mee te nemen.

Overnachting in

De Lutte

Dag 3

Door het heuvelachtige hoevenlandschap rond Oldenzaal, vroeger landgoed Egheria, wandelt u terug naar de Dinkel bij Beuningen en volgt de rivier verder noordwaarts. Door het Sterrenbos bereikt u een van de mooiste stukjes van de Dinkel bij landgoed Singraven, met authentieke watermolen. De route buigt van het riviertje af, kruist het Twentekanaal en gaat verder naar het kunstenaarsplaatsje Ootmarsum, waar u in een sfeervol hotelletje wordt verwacht. Wandeling 18,5 km, 5 uur.

Overnachting in

Ootmarsum

Dag 4

Voordat u huiswaarts keert kunt een van de mooiste wandelingen van Twente maken. De tocht gaat door het prachtige natuurgebied Springendal. Het gebied is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, dus u hoort alleen de geluiden van de natuur, terwijl u over de hei, langs door bomen omzoomde weilanden en akkers, en langs historische boerderijen wandelt. U hoort de bronnen borrelen, beekjes kabbelen en zelfs watervalletjes klateren. De tocht gaat een stukje door Duitsland en u loopt langs de schapen op de heide van de Paardenslenkte.
Wandeling naar keuze 7,5 of 17 km, 2,5 of 4,5 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in goede hotels op kamers met privé badkamer.
In Enschede overnacht u in een tot hotel omgebouwde saksische boerderij, gelegen aan de rand van de campus. De kamers zijn ruim en oa. voorzien van een ligbad en waterkoker om thee en koffie te zetten. In de groene omgeving van De Lutte bent u te gast in een sfeervolle herberg met een enorme tuin en mooi ingerichte kamers. In Ootmarsum verblijft u in het gezellige centrum in een wat kleiner hotel, waar u gastvrij ontvangen wordt.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht u een voedzaam (ontbijt)buffet. Een lunchpakket is in Enschede en Ootmarsum wel in te kopen. In de Lutte zijn geen winkels in de buurt van het hotel, hier kunt u een lunchpakket bestellen.
Alle drie de hotels hebben een prima restaurant. In Enschede en Ootmarsum kunt u echter ook elders eten. In de Lutte is er in de directe omgeving van het hotel geen ander restaurant, daarom is hier het diner inbegrepen.

Duurzaamheid

Tussen Enschede en de Lutte wordt je bagage vervoerd door een logistieke partner van SNP die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Bij hun  bedrijfsvoering houden zij dan ook zoveel mogelijk rekening met de maatschappelijke en economische effecten en staat duurzaamheid bij centraal. Ze doen dit bijvoorbeeld door middel van het inzetten van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, in samenwerking met verschillende gemeentes en opdrachtgevers. Daarnaast gebruiken ze, daar waar mogelijk, elektrische auto's en fietskoeriers om zo bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 1 diner
 • bagagevervoer op dag 2 en 3
 • Abellife wandel-app
 • reisdocumentatie en kaartmateriaal
 • toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De eerste dag maakt u een korte stadswandeling door Enschede, die toch een hele middag zal beslaan vanwege de vele bezienswaardigheden. De andere drie dagen maakt u stevige wandelingen door het Twents heuvelland meestal over onverharde- en asfaltweggetjes, maar ook over bospaden en karrensporen. De wandelingen zijn deels goed gemarkeerd (Dinkelpad, Marskramerpad). Van Bad Bentheim naar de Lutte loopt u veelal over rustige asfaltweggetjes.
U krijgt een beknopte routebeschrijving met eenvoudige wandelkaart mee.

Bezitters van een smartphone kunnen een speciaal voor dit arrangement gemaakte App downloaden, die u de weg wijst en een grote hoeveelheid achtergrond informatie met u deelt over de omgeving waar u doorheen wandelt.
De gemiddelde telefoon gaat, bij gebruik van de GPS functie,  3,5  tot 4 uur mee op één batterijvulling. Ons advies is om het scherm minder helder te zetten, wifi, bluetooth en alle overbodige apps af te sluiten. Daarnaast kunt u bij lange tochten de oplader mee nemen, om bij een café-stop op te laden. Tegenwoordig is één uur opladen gemiddeld 1,5 uur stroom.
Het handigst is echter een extra batterij. Deze kunt u bv. aanschaffen bij  www.batteryupgrade.com.

Extra dagen

U kunt overal een extra nacht bijboeken. In De Lutte kunt u dan bv. een mooie rondwandeling naar het Lutterzand maken. In Ootmarsum nodigt het plaatsje uit er langer te blijven. Er zijn vele leuke galerietjes en cafés, tevens een openluchtmuseum en een museum van het werk van de Ootmarsumse schilder Ton Schulten

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Enschede is 145 km. U kunt uw auto parkeren bij het eerste hotel. Op de laatste dag reist u in 1,5 uur van Ootmarsum terug naar Enschede.

Trein informatie

U reist per trein naar Enschede. Het hotel ligt op 500m van het station.
Op de laatste dag neemt u de bus van Ootmarsum naar Almelo (50 min) en vandaar de trein naar huis.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van begin februari tot eind november. Indien de eerste dag valt op zaterdag en zondag, is de kans het grootst dat we het arrangement snel kunnen bevestigen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen mee te nemen.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, zoals o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape en rekverband. Denk eventueel ook aan een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG. Een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

karakteristieke_twentse_boerderij.jpg

Nederland - Twente

Van Enschede naar Ootmarsum door Dinkelland

wandelvakantie langs gastvrije hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen