Frankrijk - Bretagne , 6 of 8 dagen Wandelen over de Sentier des Douaniers

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en chambres d'hôtes

Wandelen langs de spectaculaire Roze Granietkust van Bretagne, met de levendige haventjes van Paimpol, Port Blanc en Perros Guirec, waar overheerlijke visgerechten en 'fruits de mer' geserveerd worden. Afhankelijk van het getijde loop je langs de waterlijn, waarbij kleine rotseilandjes bezocht kunnen worden, of hoog boven zee, met uitzicht vanaf de kliffen.

Uniek aan deze reis

 • Fraaie rotsformaties
 • Heerlijk kustpad
 • 8- of 6-daagse variant
 • Lekker vis en oesters eten
 • Mooie vergezichten
 • Prima hotels
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Bretagne - Cote d'Armor

Hier het beknopte overzicht van de 8-daagse variant:

 • Dag 1 aankomst in Paimpol
 • Dag 2 wandeling naar Arcouest en bezoek Ile de Brehat
 • Dag 3 wandeling naar Lezardrieux
 • Dag 4 transfer naar Gouffre de Plougrescant, wandeling naar Trevou-Treguignec
 • Dag 5 wandeling naar Ploumanac’h
 • Dag 6 wandeling naar Trébeurden
 • Dag 7 wandeling naar Lannion
 • Dag 8 vertrek

De 6-daagse versie begint met een nacht in Lannion en gaat dan verder met dag 4 t/m 8

Voor meer informatie kan je op de betreffende dag kijken.

Dag 1

Aankomst in het havenstadje Paimpol, wellicht heb je nog tijd voor een bezoek aan het Musée de la Mer.
NB. de 6-daagse variant begint met een nacht in Lannion.

Overnachting in

Paimpol

Dag 2

De route gaat langs de kust via het kasteel les Salles en uitzichtpunt Porz Even, naar het noordelijke puntje Pointe de L'Arcouest.  Hier neem je je intrek in het hotel aan zee. 's Middags kun je met de boot naar het lieflijke Ile de Bréhat, Deze eilandjes laten zich prima te voet verkennen...zwemspullen mee. Wandeling naar Arcouest: 9 km, 130 m stijgen en dalen, ca. 3 uur lopen. Wandeling op Ile de Bréhat: 4,5 km, 40 m stijgen en dalen, 1,5 uur.

Overnachting in

Arcouest

Dag 3

Vanuit Arcouest vervolg je de kustroute en al snel kun je aan het haventje van Loguivy de la Mer een kop koffie drinken. Langs een zeearm die diep het binnenland in snijdt, kom je bij Lezardrieux. Wandeling: 15,5 km, 220 m stijgen en 180 m dalen, 5 uur lopen.

Overnachting in

Lezardrieux

Dag 4

Vandaag begint de dag met een transfer naar het beginpunt van de wandeling bij de Gouffre de Plougrescant en de fraaie rotsformaties van Castel Meur. Deze transfer duurt 30 – 40 minuten, afhankelijk of je vanuit Lezardrieux (8-daagse reis) of Lannion (6 daagse reis) komt. Vanaf nu is het programma voor de korte en lange reis identiek.
De wandeling gaat meestal vlak langs de kust. Via Buguéles loop je naar Port Blanc, met zicht op grillige eilandjes voor de kust. Het is dan niet ver meer naar eindpunt Trestel, waar ongetwijfeld wat lekkers te drinken valt.
Wandeling: 16,5 km, 170 m stijgen en 120 m dalen, ca. 5-6 uur lopen.

Overnachting in

Trevou-Treguignec

Dag 5

Na een stuk langs de rustige kust loop je door de wat grotere badplaats Perros-Guirec, gelegen op een schiereiland. Hier kan je even op een terrasje neerstrijken om de sfeer te proeven. Dan gaat het verder om het mooie schiereiland van Ploumanac'h. Wandelduur: 18 km, 180 m stijgen en 220 m dalen, ca. 6 uur lopen.

Overnachting in

Ploumanac'h, gemeente Perros-Guirec

Dag 6

Je vervolgt je weg over het wonderschone Sentier des Douaniers en geniet van het uitzicht op de kust van de Granit Rose. Op enig moment gaat de route voor de afwisseling een tijdje het binnenland in. Wandeling: 21,5 km, 190 m stijgen en dalen, ca. 7 uur lopen.

Overnachting in

Trébeurden

Dag 7

Vanaf de Pointe de Bihit gaat de route onderlangs de steile, 80m hoge kust langs de baai van Lannion. Dan volg je de steeds smaller wordende zee-arm naar het drukke stadje Lannion. Wandeling: 17,5 km, 250 m stijgen en 240 m dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Lannion

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in mooi gelegen hotels en chambres d'hôtes, soms aan zee.
In Trevou-Treguignec en Lannion is de uitstraling wat minder, helaas is de keuze in accommodaties hier zeer beperkt.
Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een Frans ontbijt klaar.
Lunchinkopen kun je onderweg doen in de plaatsjes waar je langs wandelt. Soms kan je ook lunchen in een eethuisje aan de route.
Voor het avondeten kan je in je onderkomen terecht of in een zelf gekozen, nabij gelegen eethuisje.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfer dag 4 (dag 2 in 6-daagse variant)
 • bagagevervoer (1 tas/koffer van max 13 kg per persoon)
 • SNP reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele transfers met openbaar vervoer
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen volgen voor het grootste deel de GR34 over het bijzonder fraaie kustpad Sentier des Douaniers, slechts af en toe gaat de route voor de afwisseling landinwaarts.
De bizarre rotsformaties, zoals bijvoorbeeld op het Ile Grande en bij Ploumanach, tarten ieders fantasie, en soms zelfs alle wetten van de zwaartekracht. Het kustpad slingert langs diepe rivierarmen, zoals die van Lezardrieux, langs fraaie baaien met gele zandstranden, prachtige haventjes, zoals die van Perros-Guirec en Port Blanc. De ontelbare eilandjes zijn bij laagwater te voet te bereiken. Vanwege de grote verschillen tussen eb en vloed, tot dertien meter, wandel je de ene keer over het strand en tussen de roodrose gekleurde granieten rotsen, en dan weer over de hoge, met heide en dennen begroeide kliffen.
De wandelingen zijn soms lang, maar het terrein kent weinig grote hoogteverschillen. Het loont de moeite zwemspullen mee te nemen.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Het hotel bij Arcouest (alleen 8-daagse variant) ligt pal aan zee en heeft een binnenzwembad. Ploumanac'h ligt op een van de mooiere plekken aan de Granite Rose en het hotel in Trébeurden kijkt uit over de oceaan.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Paimpol/Lannion is ca. 950 km. Je kan de auto gedurende de week (gratis en niet bewaakt) parkeren buiten het centrum van het plaatsje.
Met de 6-daagse variant eindig je waar je begonnen bent in Lannion.
Voor de 8-daagse variant kun je, door de week, met de bus (www.breizhgo.bzh , lijn 27, ca. 1 uur) van Lannion terug naar de auto in Paimpol. Voor het weekend kan je een transfer bijboeken om op de laatste dag terug gebracht te worden naar Paimpol. Ook in het voor- en naseizoen kan het zijn dat de bus niet op een handige tijd rijdt. NB. Op zondag en (Franse) feestdagen is er een flinke toeslag

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor de 8-daagse variant een heenreis naar Paimpol en een terugreis vanaf Lannion.
Voor de 6-daagse variant een retourtje Lannion

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.  

De hotels in Paimpol en Lannion zijn op loopafstand van het station 

NB. Bij de meeste treinverbindingen naar het zuiden van Frankrijk ga je in Parijs met de metro van Gare du Nord (waar de Thalys aankomt) naar een ander station (bv. Gare de Lyon of Gare Montparnasse) voor het vervolg van je treinreis. Dit is allemaal duidelijk aangegeven en niet lastig te vinden, maar minder comfortabel dan overstappen van het ene perron naar het andere.
Van de andere kant, als je een hotelletje in Parijs boekt, kan je je vakantie makkelijk uitbreiden met een bezoek aan de Lichtstad. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Je kan dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. In voor- en naseizoen heb je het voordeel dat het rustiger is aan de Bretonse kust, maar het nadeel dat veel horeca en andere voorzieningen gesloten kunnen zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Bretagne ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Frankrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als jeop reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als je door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als je in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

a

Frankrijk - Bretagne

Wandelen over de Sentier des Douaniers

Wandelvakantie langs hotels en chambres d'hôtes

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.