Oostenrijk - Lammertal, 5 dagen Een korte huttentocht in de Salzburger Dolomieten!

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Minitrektocht vanuit hotel en langs twee berghutten

Aan de voet van het indrukwekkende Tennengebergte ligt een uitgebreid netwerk van paden dat enkele mooie berghutten met elkaar verbindt. Vanuit een comfortabel hotel in Abtenau wandel je door het Lammertal en over de Klockaualm naar de Rottenhofhütte. De volgende dag wandel je onderlangs de indrukwekkende Gossaukamm en de Bischofsmütze naar de gezellige hut op de Mahdalm. Je eindigt de laatste dag weer in Abtenau. Een huttentocht voor beginners met een goede conditie!

Uniek aan deze reis

 • Comfortabel begin en einde
 • Korte trektocht voor beginners
 • Zeer authentieke kleine berghutten
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Lammertal

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in het aan de voet van het Tennengebergte gelegen Abtenau.

Overnachting in

Abtenau

Dag 2

Na het ontbijt volg je de kabbelende Lammer en al gauw verlaat je het dal en wandel je door de bossen naar de Klockaualm. Langzaam komen de ruige kalkwanden van het Dachsteinmassief in zicht. Aan het einde van de middag kom je aan in de Rottenhofhütte (1371 m) en kun je genieten van een welverdiende Radler…
Wandelinformatie: 19,5 km, 970 m stijgen en 300 m dalen, 7,5 uur wandelen.

Overnachting in

de Rottenhofhütte

Dag 3

De dag begint met een klim naar de voet van de Donnerkogel (2064 m) en dan volg je de Salzalpensteig onderlangs de spectaculaire kalkwanden van de Gossaukamm naar de op de alm gelegen Stuhlalm (1467 m). Een steile klim brengt je naar de voet van de Bischofsmütze (2430 m) en  in de loop van de middag kom je aan op de mooi gelegen de Mahdalm (1539 m).
Wandelinformatie: 13 km, 670 m stijgen en 530 m dalen, 5,5 uur wandelen.

Overnachting in

de Mahdalm of Stuhlalm

Dag 4

Op de laatste wandeling van deze minitrektocht loop je naar het dorpje Annaberg. Met de bus reis je 's middags terug naar Abtenau, 15 min rijden.
Wandelinformatie: 6 km, 0 m stijgen en 760 m dalen, 2,5 uur wandelen.

Overnachting in

Abtenau

Dag 5

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Abtenau verblijf je in het comfortabele hotel Gutjahr, een viersterrenhotel met een heerlijke sauna en zwembad. De tweepersoonskamer heeft geen twee gescheiden bedden, maar een extra breed bed met 2 matrassen, met elk eigen dekbed.
De op de almen gelegen kleine berghutten zijn zeer authentiek. Comfort zul je hier niet aantreffen, maar wel sfeer en gastvrijheid. De twee overnachting in de berghutten zijn op meerpersoons slaapzaal en kamer en de douche en wc zijn gemeenschappelijk. Je hebt een lakenzak/huttenslaapzak nodig. Er zijn dekens/dekbedden aanwezig. In de Mahdalm hut is geen douche en het toilet is in een apart gebouwtje. Als er geen plaats is in de Mahdalm, dan verblijf je in de Stuhlalm.

Het comfortnivo van deze reis hebben we gemiddeld op 2 beoordeeld. In het hotel in Abtenau is het een 4 en in de hutten is het comfortnivo 1.

Over de maaltijden

In Abtenau is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds is er een heerlijk uitgebreid viergangendiner/buffet. De maaltijden in de hutten zijn eenvoudig. Voor de lunch kun je boodschappen doen Abtenau, of een lunchpakket bestellen in de hut.
Heb je afwijkende dieetwensen zoals voedsel allergieën (lactose, gluten, etc) dan is het niet mogelijk deze reis te boeken. De keukens in de hutten zijn eenvoudig en kunnen hier niet aan tegemoetkomen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners/avondmaaltijden
 • SNP-reisdocumentatie, routebeschrijvingen en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • bus Annaberg - Abtenau op dag 4
 • toeristenbelasting (€ 1,50 pppd)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting

Over de activiteiten

Deze minitrektocht is geschikt voor wandelaars met een goede conditie. De bagage wordt niet vervoerd. De hoogteverschillen zijn tot 750 m stijgen en dalen. De paden zijn goed gemarkeerd en er staan overal lokale routebordjes. Op enkele plaatsen hangen kettingen waar je je aan kunt vasthouden. Deze trektocht is niet geschikt voor mensen met erge hoogtevrees.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor kinderen, maar deze moeten 12 jaar of ouder zijn.

Extra dagen

Je kunt deze reis op iedere dag een extra overnachting boeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Abtenau is ca. 1000 km. Je kan je auto gratis parkeren bij de accommodatie.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Golling laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Na aankomst in Gollling neem je de bus (25 min) naar Abtenau.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Golling-Abtenau      08:08 - 19:33   3
Golling-Abtenau – Amsterdam CS 09:27 - 20:28 3

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Salzburg.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van Salzburg reis je per trein verder door. Houd bij de keuze van je vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom bij voorkeur een ochtendvlucht heen en/of een middagvlucht terug. Je kan natuurlijk ook altijd een verlengingsnacht in Salzburg boeken vooraf of na afloop van je reis.

Vanaf Salzburg reis je per trein naar Golling. In Golling neem je de bus (25 min) naar Abtenau. Informatie trein: klik hier

Je kan dit arrangement starten vanaf half juli. Reserveer tijdig indien je dit arrangement in de zomermaanden wil boeken. De berghutten zijn klein en er zijn maar weinig kamers. 
Naast de zomerperiode biedt dit arrangement in het najaar een reis vol herfstkleuren.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Dachstein ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

20-06-2019 In de hutten heb je een lakenzak/huttenslaap nodig. Er zijn dekens/dekbedden aanwezig.

5-07-2019 Bij de Rottenhofhütte zijn deze zomer werkzaamheden. Er wordt een nieuw opvangsysteem voor regenwater aangelegd. Eventuele overlast zal minimaal zijn.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk - Lammertal

Een korte huttentocht in de Salzburger Dolomieten!

Minitrektocht vanuit hotel en langs twee berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten