Oostenrijk - Virgental, 8 dagen Een maagdelijke vallei

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

bergwandelvakantie vanuit pension en berghutten

Het Virgental ligt aan de rand van het Nationalpark Hohe Tauern en is de bakermat van het Sanfter Tourismus, een toeristische ontwikkeling die het landschap niet aantast. In hooilanden, weiden en akkers treft u in de vroege zomer een enorme bloemenpracht aan. U maakt een niet al te zware voettocht door deze rustige en ongerepte vallei. U overnacht tijdens deze bergwandelvakantie in een zeer vriendelijk pension en twee bijzonder fraaie en comfortabele berghutten.

Uniek aan deze reis

 • Klassiek Alpen landschap
 • Twee overnachtingen in schitterend gelegen berghutten
 • Vriendelijk pension in het dal
 • GPS Tracks Aanwezig
Zwaarte
Comfort

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht 5 nachten in een vriendelijk, goed verzorgd pension, met mooie tuin, aan de rand van het dorp Virgen op kamers met douche en wc. De nachten dat u in de Lasörling Hütte en de Sajathütte slaapt wordt uw kamer in Virgen aangehouden.
In de berghutten is er keuze uit 2- of 4-persoonskamers en meerpersoonskamers (Lager). We proberen voor u een 2-persoonskamer te reserveren, daarvan zijn er echter maar een paar. Als ze vol zijn wordt het een 4-persoonskamer. Als deze ook vol zijn vragen we u of u op een meerpersoonskamer wilt overnachten (met een kleine korting). In de kamers is bedlinnen inbegrepen. Indien u overnacht op een meerpersoonskamer is bedlinnen niet inbegrepen. U dient dan zelf een lakenzak mee te nemen. In de hutten is het sanitair op de gang, inclusief (muntjes)douche, u dient zelf een handdoek mee te nemen. Er is geen bagagevervoer naar de hutten, maar veel spullen heeft u hier niet nodig voor één nacht.

Over de maaltijden

In het pension wordt een prima ontbijt voor u verzorgd. De lunch kunt u in het dorp kopen of onderweg in een zogenaamd Jausenstation (bergrestaurant) nuttigen. Voor het avondeten wandelt u het dorp in en hebt daar keuze uit meerdere eetgelegenheden.
In de berghutten krijgt u naast het ontbijt en avondeten, ook een lunchpakket mee.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2 diners
 • 2 lunchpakketten (in de berghutten)
 • transfers op dag 3, 4 en 6
 • SNP-reisdocumentatie, routebeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal
 • originele 1:50.000 wandelkaart

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele overige transfers
 • eventuele kosten douche in berghutten
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U maakt een rondwandeling door het Virgental, waarbij u in één pension verblijft, maar tweemaal een bezoek aan een hooggelegen berghut brengt. Met behulp van enkele korte transfers (10km) kunt u zo, zonder al te grote inspanning het hele Virgental bewandelen. De wandelingen zijn niet lang en de hoogteverschillen blijven op de meeste dagen beperkt. Tijdens deze reis kan ook de minder ervaren bergwandelaar doordringen in de alpiene zone en genieten van de wereld boven de boomgrens.
In de vroege zomer kunnen er nog sneeuwvelden op de route zijn waardoor het lastig wordt voor mensen met hoogtevrees. U dient dan tredzeker te zijn.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. De Sajathütte wordt aanbevolen, deze schitterende hut is in 2001 herbouwd nadat een lawine er korte metten mee had gemaakt en heeft bijvoorbeeld een klimmuur (binnen) waar u uw rotsklim vaardigheden kunt bijspijkeren. Maar er zijn ook mooie dagwandelingen te maken. Ook in Virgen zelf kunt u een nachtje bijboeken, om rustig in de tuin een boek te lezen.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Virgental is ca. 970 km. U kunt de auto in overleg met de pensionhouder parkeren. Indien u met de eigen auto bent gekomen gebruikt u deze op dag 5 om naar Hinterbichl op en neer te rijden, voor de wandeling aan het eind van het dal.

Treinreis

BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – Kitzbühel 18:32 - 09:293
Kitzbühel – Amsterdam CS   20:38 - 11:283


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):

€ 234,50 (6-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 254,50 (4-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 314,50 (2-pers. slaapcoupe, 2e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.
Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Toelichting
U kiest een nachttrein naar Kitzbühel. Vandaar reist u per lijnbus in 1,5 uur naar Matrei i. Osttirol. Indien u een transferpakket bijboekt wordt u opgehaald door de pensionhouder.
Terugreis: in de middag wordt u naar Matrei gebracht en reist u met de bus naar Kitzbühel en vandaar met de nachttrein terug naar huis. 
Informatie bus : klik hier
NB. Het los bij te boeken transferpakket bevat: ophalen en wegbrengen naar Matrei (eerste en laatste dag) en wegbrengen en ophalen naar begin wandeling op dag 5.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van half juni t/m eind september. Reserveer tijdig indien u dit arrangement in de zomermaanden wilt boeken.

Op aanvraag mogelijk, eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

uitzicht_over_virgental.jpg

Oostenrijk - Virgental

Een maagdelijke vallei

bergwandelvakantie vanuit pension en berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen