Oostenrijk - Stubaital, 3 dagen Over de Stubaier Höhenweg

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Minitrek langs berghutten

Stoere trektocht door de Stubaier Alpen; hier liggen de ongenaakbare massieven van drieduizenders als Stubaier Wildspitze, de Schrankogel en de Wilder Freiger. Imposante rotsmassieven, steile puinhellingen, moreneruggen, ijzige bergmeertjes en grimmige gletsjers bepalen hier het beeld. Prachtige Höhenwege leiden de wandelaar langs de mooiste panorama’s en gezellige berghutten, waar de heisse Schoko en de Kaisersschmarren dampend wachten.

Uniek aan deze reis

 • Hooggelegen berghutten
 • Ruige alpiene wereld
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Stubaital


Dag 1

Aankomst bij de Grawa-alm, ver achterin het Stubaital. Je stopt je spullen voor 2 nachten in je rugzak en bent klaar voor vertrek. Door het donkere bos, met de Grawa waterval aan je zijde klim je meteen flink omhoog. Na ruim een uur wandelen ontvouwt het fantastische Sulzeneggdal zich voor je. Een ongerepte bergwereld, met ruige pieken, een vlechtende rivier en watervallen alom. Hoog boven het dal ziet als een arend de Sulzenauhütte je neerstrijken op het terras voor een welverdiende pauze. Een slingerend wandelpad tegen de bergwand leid je naar je slaapplaats voor vannacht. Aangekomen bij de hut kun je lekker genieten van de omgeving. Er zijn verschillende bergmeertjes, mooie weiden en er wordt in de buurt ook veel geklommen.
Wandeling: ca. 4 km, 660 m stijgen, 2,5 uur

Overnachting in

Sulzenauer hut - Sulzenauer hut

Dag 2

Vandaag wacht een pittige wandeling boven de boomgrens door rotsachtig gebied. Vanuit de Sulzenau Hütte wandel je, voortdurend stijgend, naar de Maierspitze. Veel losse stenen, veroorzaakt door gletsjers, maken de route soms lastig. Ook zijn er steile stukken. Vergeet echter niet af en toe uit te rusten en te genieten van de prachtige vergezichten. Na de passage van de Maierspitze, met een kort traject met staalkabels, wandel je steil naar beneden naar het Langental. In dit dal bevindt zich je volgende overnachtingadres: de Nürnberger Hütte. Ook hier kun je onder het genot van een drankje lekker kijken naar de klimmers die pittige wanden aan het bestijgen zijn.
Wandeling: 6 km, 550 m stijgen en 500 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Nürnberger hut - Nürnberger hut

Dag 3

Vandaag ga je flink afdalen, weer terug naar het Stubaital. Je daalt vanuit de rotsachtige omgeving van de Nürnberger Hütte via een kronkelend pad af naar het Langental, een schilderachtig dal met dichtbeboste hellingen en groene weiden. Onder het wandelen passeer je enkele watervalletjes en komt het Stubaital langzaam maar zeker weer in zicht. Vanuit het Langental daal je door het bos verder af naar het Stubaital. Wandeling: 6 km, 875 m dalen, 3 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in berghutten en maakt twee nachten deel uit van de wereld van bergbeklimmers en wandelaars, die het hoogste deel van de Stubaier Alpen willen zien. Aan tafel in de gemeenschappelijke Stube of op het terras worden alle ervaringen uitgewisseld; er heerst een typische “huttensfeer”. Je slaapt op traditionele Lager, slaapzaaltjes, waarvoor je ook je eigen lakenzak meeneemt (dekens zijn aanwezig). Er is overal goed gemeenschappelijk sanitair met warme douches. Je moet eigen handdoeken meenemen.

Over de maaltijden

In de hutten krijg je zowel ontbijt, avondeten als een eenvoudig lunchpakket. Je hoeft tijdens het wandelen dus niet met voorraden eten te sjouwen. In de Dredsner en de Sulzenau hut is het mogelijk om glutenvrij te eten. In de Nürnberger Hut moet je zelf hiervoor zorgen.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • 2 ontbijten
 • 2 x lunchpakket
 • 2 x diner
 • digitale reisinformatie met Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lokale bustransfers
 • overige maaltijden
 • bagagevervoer
 • persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

Dit is een geweldige tocht voor mensen die van stevig wandelen en af en toe wat klauteren houden. De routes zijn gemarkeerd. Op een enkele trajecten zijn er ijzeren kabels in de bergwand verankerd voor extra houvast op de moeilijkere en steilere stukken. Soms voeren behoorlijk smalle paadjes langs steile hellingen. Voor mensen met hoogtevrees is de huttentocht dus niet geschikt. Je neemt voor 2 nachten bagage mee in je rugzak. 

Geschikt voor kinderen

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

extra dagen

Je kunt extra nachten boeken. Geef dit bij boeking aan.

Extra's

Verlengingshotels

hal.jpg

Hotel Weisses Kreuz (Innsbruck)

Vroeger fungeerde Hotel Weisses Kreuz in Innsbruck als herberg voor kooplieden en boeren. In 1769 was het hotel zelfs even de verblijfplaats van Leopold Mozart en zijn toen dertienjarige zoon Wolfgang Amadeus. Dit is slechts een van de hoogtepunten uit de rijke historie van het hotel. Tegenwoordig is er het een en ander veranderd, maar de vriendelijkheid en gastvrijheid zijn onveranderd gebleven.
De kamers zijn alle gezellig ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. Natuurlijk ziet u de traditionele stijl van het hotel terug in de inrichting van de kamers.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Stubaital is ca. 950 km. Je kunt de auto bij de Grawa-alm parkeren. Aan het einde van de trektocht neem je de bus terug naar de Grawa-alm. Deze gaat 's middags tweemaal per uur, XX.11 en XX.41. Deze busrit duurt 4 minuten.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Innsbruck Hbf laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Vanaf Innsbruck Hbf neem je de bus naar het Stubaital. Het is 30 km naar Neustift im Stubaital. Klik hier voor informatie over busdiensten. 

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Innsbruck Hbf. 08:02 - 19:18 2
Innsbruck Hbf. – Amsterdam CS 10:40 - 20:26 2

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week van juli t/m september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Stubaital ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Momenteel zijn er geenbijzonderheden.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

op-weg-naar-sulzenau.jpg

Oostenrijk - Stubaital

Over de Stubaier Höhenweg

Minitrek langs berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten