Actieve vakantie Ecuador en de Galápagos

Reizen in Ecuador: ongekend natuurschoon en Galapagoseilanden

Klein qua omvang in het immense Zuid-Amerika, maar groot als het gaat om natuurschoon: een reis in Ecuador neemt je mee naar dit prachtige land op de evenaar. Door die ligging heeft Ecuador een microkosmos en dit zorgt voor een grote diversiteit aan landschappen zoals imposante besneeuwde vulkanen die overgaan in zogeheten páramo; hoogvlakten met meren, veen en grasland en door gletsjers uitgesleten valleien. Maar ook dichtbegroeide tropische regenwouden en paradijselijke stranden. In Ecuador leeft het grootste aantal zoogdieren en amfibieën per vierkante kilometer ter wereld en het land is rijk aan meer dan 400 verschillende vogelsoorten. Kortom: een veelzijdige en avontuurlijke reis door dit prachtige Andesland, die zeer geschikt is voor natuurliefhebbers en vogelaars. Wat een reis naar Ecuador verder uniek maakt, is een bezoek aan de ongerepte Galápagoseilanden met een luxe catamaran!
 
Toon alle reizen in Ecuador

reuzenschildpad_op_santa_cruz.jpg
SNP reis
Ecuador Galápagos Natuurreis

Natuurreis vanuit catamaranjacht en hotels

14 dagen v.a. € 7.521
Prijs per persoon incl. heen- en terugreis

Ecuador en Galápagos met SNP Natuurreizen

 • Reizen voor natuurliefhebbers
 • Ontdek de bijzondere Galapagoseilanden
 • Buiten de gebaande paden
 • Reizen met duurzaam karakter
 

Wist je dat

 • Ecuador heeft liefst 25.000 plantensoorten, wat 10% is van het wereldtotaal.
 • De Chimborazo is met 6.310 meter de hoogste vulkaan in de Andes en de hoogste berg in Ecuador. De Cayambe van 5.790 meter ligt het dichtst bij de evenaar.
 • Hoofdstad Quinto ligt op 2.850 meter en is daarmee na La Paz in Bolivia de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld.
 • Om het regenseizoen te vermijden, is de beste reistijd voor Ecuador tussen juni en september.
 • Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Ecuador 7 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd wordt dit 6 uur.
 • De Galápagoseilanden zijn vooral bekend vanwege de reuzenschildpadden maar er komen bijvoorbeeld ook pinguïns, zeeleeuwen, pelikanen en zeehonden voor.
 • In 1959 werden de Galápagoseilanden tot nationaal park uitgeroepen, het oudste park in Ecuador.

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Klaas Zwartjes

Midden- en Zuid-Amerika

Er zijn weinig landen ter wereld met zo’n grote diversiteit als Ecuador. Van het Amazone regenwoud in het oosten tot de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte en de tropische kuststreek in het westen. Vooral het reizen door de Andes is een beleving. Historische steden als Quito en Cuenca en een aaneenschakeling van prachtige vergezichten. Een bezoek aan de bijzondere Galápagos-eilanden vervolmaakt je Ecuador-reis.

Mail naar afdeling Verre Reizen